Šta je novo?

WIRELES ROUTER

belicom

Cenjen
Učlanjen(a)
04.02.2014
Poena
154
POSTOVANJE ...ZNA LI KO DA MI KAZE RAZLIKU U MEDJU WIRELES RUTERA KOJI UZIMA PREKO KABLA OD MODEMA PA NA WAN I DJELI WIRELES I PREKO LANA ...AA OD TOG WIRELES ROUTERA KOJI UZIMA PREKO WIRELESA I DJELI PREKO WIRELESA I LANA KAKO SE ZNA DA SU RAZLICITI NISU ISTI...HVALA

za ovaj prvi kazu da je obican wireles router a za ovaj drugi koji uzima preko wirelesa i djeli preko wirelesa ne razumem to kako ide ...

POSTOVANJE ...ZNA LI KO DA MI KAZE RAZLIKU U MEDJU WIRELES RUTERA KOJI UZIMA PREKO KABLA OD MODEMA PA NA WAN I DJELI WIRELES I PREKO LANA ...AA OD TOG WIRELES ROUTERA KOJI UZIMA PREKO WIRELESA I DJELI PREKO WIRELESA I LANA KAKO SE ZNA DA SU RAZLICITI NISU ISTI...HVALA

Definiši pitanje malo bolje, ovde se ništa ne razume.

Ajde ovo prvo i nekako da se nabode, kablovski modem povezuješ sa WiFi ruterom, a na njega se kače ostali klijenti (mobilni, tablet i slično) i plus ima mesta za još nekoliko računara (LAN portova) to radi ruter ili ti WiFi ruter, a ovo drugo ispade da se na taj WiFi Access Point kači još jedan i onda ponovo deli signal preko WiFi i kabla na više računara....

Ovo dalje oko toga da li su slični ili nisu, koje je pitanje uopšte?

Poslednja izmena:
HVALAA PUNO BSECURITY BAS FINO SI MI OBASNIO JA MISLIM DA JE TO WIRELES ACCES POINT ...OVAKO JOS JEDNOM NA PRIMJER UZIMAM OD STRICA INTERNET ON IMA ADSL KUCI DALEKO MI JE 10 M OD MOJE KUCE PA HOCU DA UZIMAM OD NJEGA INTERNET ZAJEDNO DA NE UZIMAM PREKO KABLA NIJE ESTETICNO NEKAKO DA UZIMAM PREKO WIRELESA PA I JA KUCI DA IMAM WIRELES KOJI UREDJAJ MI TREBA TACNO HVALA

Možeš da koristiš njegov internet, a prvo je potrebno da vidiš koji ruter on ima i da li je uopšte WiFi, ako je obican ništa od toga, onda kupi WiFi ruter i prikači kabal iz ADSL modema u WiFi ruter itd...

Ako ne znaš da li poseduje WiFi ili ne, prepiši oznaku sa nalepnice adsl modema, ukucaj u Google i videćeš specifikaciju....

PCI WiFi kartica ili USB WiFi sa antenicom...

Najlakše da proveriš probaj sa nekim uređajem koji ima WiFi u sebi (tablet, mobilni, laptop...)

PS. Nemoj otvarati hiljadu tema, lepo sam ti ostavio link gde ti lepo piše šta je Access Point

Poslednja izmena:
jeste jeste modem kod strica je wireles modem router nije obican znam to da uzmem preko kabla al ovako bezicno kako mogu HVALA

jeste jeste modem kod strica je wireles modem router nije obican znam to da uzmem preko kabla al ovako bezicno kako mogu HVALA

Ajde sad lepo pročitaj ponovo šta ti je napisano i šta da uzmeš PCI WiFi kartica ili USB WiFi sa antenicom...

I još jednom pre kupovine, proveri da li hvataš WiFi signal od tog rutera sa nekim uređajem koji podržava WiFi, ako nije upaljeno na adsl modemu onda zovite tehničku podršku i neka Vam kažu kako se pali WiFi na tom adsl modemu, kad se već ne zna o kom modelu je reč.

Poslednja izmena:
i to sto kazes ako je wireles modem tamo da kupim ja USB wifi sa antenom mogu i tako al moze li taj wireles acces point da mi zavrsava posao da mi uzima od njega bezicno i da mi djeli mene kuci bezicno

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu :
Imam adsl beotelnet wireless rutera TD854W, pošto planiram da raskinem ugovor sa njima a wireless mi je potreban,uzeo sam neki wireless ruter.
E sad kako da proverim dali je ispravan (jer je ruter polovan) Ima oznaku:150Mbps Wireless-Lite-N-Router.model TL-WR741ND.
Oba su istog proizvođača TP-LINK
Probao sam ovako:
Kada povežem,kaba izlaz na ulaz u ovaj Lite-N- nema internet,Hvatam bežični signal koji šalje konektujem se ali nema interneta.
Koji je problem?
Dali će raditi sutradan sa recimo kablovskim ruterom.??
Nadam se dasam uspeo da objasnim problem

Rešio problem jedniostavno sam na ip adresi promenio broj i to je to...

Nazad
Vrh Dno