Šta je novo?

Droid Monster a20 Muke

Link koji sam slao je za sw third party gde ne radi Usb host i otključan je ,ako još nekome treba poslaću mu.Kad kažem da nije potreban root tu pre svega mislim na korisnika koji se prvi put sreće sa bilo kakvim android uređajem i kad čita forum on stekne utisak da bez toga neće ništa da mu radi ili da je to milion posto njemu potrebno i ako ne zna čemu to zapravo služi.Nije prosipanje pameti već čista praksa.
Promenio sam bar 10 android telefona i isto toliko android uređaja i niti na jednom nisam osetio potrebu za bilo kakvim modifikacijama koje mogu da izazovu i neke neželjene efekte.Ovo je moj lični primer kao što znam da ima ljudi koji uživaju u rutovanju i koji tu pronaleze nešto interesantno za njih što je sve ok.
Trebala bi da bude još jedna originalna verzija sw-a na bazi poslednje lite verzije pa se nadam da će ta konačna ,poslednja verzija sw-a biti otključana.Verzije koje će doći posle biće posebno prilagođene za IP Televiziju i za konkretne aplikacije uz koje idu i posebni Ir daljinci.

Kome treba iskjučivo fabrička otključana verzije a ne third party nek pošalje pm ,pa kad bude spremna da je pošaljem svima u isto vreme.

Poslednja izmena:
na koju konkretno IP televiziju mislis,kad pominjes to ovde.....predpostavljam da to nema veze sa onim Ruskim programom IPTV,koji super radi,kad mu ubacis spremljene m3u liste kanala....:)
recimo..:)
2afd5qv.png

Poslednja izmena:
Ono što sam do sada probao je:HbOGO,D3GO,,i još dve android aplikacija su u fazi probe od koji je jedna meni najdraža a to je SKYGO.Sa nekim od vlasnika ovih aplikacija je ostvaren kontakt i radi se ne tome da se za jednu ili dve IPTV aplikacije omogući potpuna sw podrška i podrška za Ir daljinski upravljač koji je najbitniji deo Iptv-a ako se izuzme prethodna stabilnost i pouzdanost same aplikacije.Nov daljinski upravljač ima potpunu podršku za Iptv i poseduje najveći broj komandi koje poseduje bilo koji android smart tv na tržištu.
Od svih probanih aplikacija D3GO je ubedljivo najbolja i imam samo reči pohvale za ovu aplikaciju.Ovde nije potrebna neka dodatna sw podrška jer sa Air mouse upravljačem sve radi dobro a pošto aplikaciju nije moguće nabaviti samostalno nije interesantna za široku publiku osim za one koji imaju neku od SBB uluga.Isto važi i za HBOGO koji se ne može nabaviti samostalno već samo ako neko ima pretplatu na bilo koji hbo kanal kod bilo kog domaćeg provajdera.Podrška će se raditi samo za one IPTV aplikacije koje se mogu kupiti samostalno bez ikakvih uslovljavanja.

Poslednja izmena:
uz malo truda,svako moze sebi da slozi jako dobru IPTV listu kanala,i uz pomoc programa IPTV(Market)..moze da se sve to gleda na Android Tv...
za D3GO,znam....a potrebno je da se bude korisnik SBB,ili da se bar placa neka preplata,ne znam da li ima opcija Prepaid???
jedina prednost legalnih programa,je sto kanali uvek rade....a ova opcija preko ovog Ruskog programa,zavisi koliko dugo su strimovi aktivni...pa posle ponovo u potragu za iste...:)....svako neka bira sta mu volja.....
bitno da se pomene da program IPTV,jer mnogi ljudi se zbune...on je klot prazan,znaci potrebne su vase liste,da ih on ucita,i posle se gledaju kanali...
https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.iptvremote.android.iptv&hl=sr

Nažalost D3GO nije moguće samostalno kupiti ali ima i tu nekih zanimljivih rešenja.

Resenja...ako nije za javnost...moze na pm..:)

Radi li sa starim TV ?

Publikovano je da radi i sa starim TV, preko RCA priključka.

To:
- nije tačno i ne može, jer ima samo hdmi izlazni signal (od 480i do 1080p, i preko RCA), a nema PAL output mode
- može - a kako ???

Probao sam sve meni poznate finte, al nikakako ne ide.

Proveri da li je mikro konektor od rca kabla ušao do kraja(lagano ga pritisni).Koristi samo originalni video kabl.

Izvadi Hdmi kabl ako je prikačen.

Pogledaj da li je žuti činč/video ušao na video ulaz od TV-a.

Ako na TV-u ima još neki priključeni av uređaj preko skarta recimo,onda ga isključiti jer na nekim televizorima nije moguće i skart i činč u isto vreme.

Nije bitno što u meniju nema pal ,on će sam pronaći potrebnu rezoluciju.

Na daljinskom od tv-a pronđi pravi AV-Ulaz.

Publikovano je da radi i sa starim TV, preko RCA priključka.

To:
- nije tačno i ne može, jer ima samo hdmi izlazni signal (od 480i do 1080p, i preko RCA), a nema PAL output mode
- može - a kako ???

Probao sam sve meni poznate finte, al nikakako ne ide.

Radi 100%
Sinoc pogledao par filmova na starom TV preko RCA.
Nesto nisi dobro povezao.

@Sky
Jel to postoji mogucnost da se koristi SmartRC tako da se kursor pomera pomeranjem polozaja telefona?

Poslednja izmena:
Od smart rc funkcija probao sam touch pad preko mobilnog i tastuturu.Ima koliko se sećam u gornjem desnom uglu mali naopaki trougao klikni na to i tu ima nekoliko opcija.

Proveri da li je mikro konektor od rca kabla ušao do kraja(lagano ga pritisni).Koristi samo originalni video kabl.

Ovo je bilo ...

Hvala na brzom odgovoru! :)

E sada, ima slike preko činča, ali:
- na starom (ipak kolor) TV-u je - crno-bela! Jel to može nekako da se opravi preko HDMI postavki?
- na modernom TV slika 100% (mada mi ne treba, idem preko HDMI), ali u pozadini TV aparata, kod priključaka, piskuće nešto što liči da nije dobro.

Aj kada već ima znalaca, ako može neki mali hint: trebao bi mi nekakav mirroring, app koja na android telefonu, preko WiFi preuzme screen Monstera i tu dajem komande (al ga objasnih ...)

Poslednja izmena:
mozda nesto preko VNC-a...
na Monstera VNC server..na Mob..VNC viewer....

Dobio si crno belu sliku na starom kolor TV-u preko činč kabla????

Dobio si crno belu sliku na starom kolor TV-u preko činč kabla????

Da i to dvaput:

- preko činč priključaka na prednjem delu TV-a
- preko SCART-Činč veze pozadi.

Inače obe ove veze, kada priključim DVD plejer, rade kako treba (u boji).:wall:

isključi sve drugo što imaš na činču ili skartu i ostavi samo android na činču.

Koju imaš verziju sw-a??

Jer si bio u diplay setingsu da proveriš podešavanja za kontrast i ostalo?

Probaj da izvadiš mikro konektor pa ga ponovo prikači.

Da li koristiš originalni video kabl?

Poslednja izmena:
isključi sve drugo što imaš na činču ili skartu i ostavi samo android na činču.

Koju imaš verziju sw-a??

Jer si bio u diplay setingsu da proveriš podešavanja za kontrast i ostalo?

Probaj da izvadiš mikro konektor pa ga ponovo prikači.

Da li koristiš originalni video kabl?

Verzija: Android 4.2.2., v02.07.7137, release date 20140120.

Koristim originalni kabl, pokušao sa vađem/stavljanjem konektora, ništa nije bilo drugo priključeno, podešavanja u settings/display/ etc ne opravljaju crno-beli svet - najzabavnije što na prvom skrinu, kada se diže sistem, pojavi se zeleni čikica u plavom krugu, dakle u boji, a onda kada pređe u neki novi mod (kada treba da bude velika blagozelena pozadina, dakle pre crnog screena sa natpisom android, e tad prebaci na crno belo.:mad:

Verzija: Android 4.2.2., v02.07.7137, release date 20140120.

Koristim originalni kabl, pokušao sa vađem/stavljanjem konektora, ništa nije bilo drugo priključeno, podešavanja u settings/display/ etc ne opravljaju crno-beli svet - najzabavnije što na prvom skrinu, kada se diže sistem, pojavi se zeleni čikica u plavom krugu, dakle u boji, a onda kada pređe u neki novi mod (kada treba da bude velika blagozelena pozadina, dakle pre crnog screena sa natpisom android, e tad prebaci na crno belo.:mad:

Kod mene imam recimo av1 u meniju i kada odem na av1 gde je činč kabl dobijem unutar av1 da biram video i component.Kad izaberem Video dobijem kolor sliku a kad stavim component dobijem crnu belu sliku.Možda je tu nešto.

Ako ni to ne pomaže odradi RECOVERY.

Ako ni to ne pomaže uradi proceduru instalacije fabričkog sw-a preko IMG fajla jer usb nadogradnja može samo sa starije na novu verziju ne i obrnuto.

Hm... ne prepoznaje usb stick koji je vidljiv na svim ostalim kompjuterima...
Izbaci USB out kada ga izvadim, medjutim kada ga prikopcam nista.

Koristi samo originalni usb kabl koji je došao sa njim.

Hm... ne prepoznaje usb stick koji je vidljiv na svim ostalim kompjuterima...
Izbaci USB out kada ga izvadim, medjutim kada ga prikopcam nista.

Da, napajanje mora sa originalnim kabelom koji je stigao i na kojem piše Power. I mora baš taj adapter za struju, što je stigao u kutiji.

Imao sam i ja te probleme, na početku.

Sky, trebalo bi to da napišete jasnije u propratnom uputstvu.

Logicno je da se koristi ono sto se dobije u kutiji sa proizvodom.:)

U uputstvu pise da se mora koristiti originalni ispravljac.Treba da se doda "sa originalnim usb kablom"

Koristi samo originalni usb kabl koji je došao sa njim.

Da, originalni punjac -> originalni USB kabel -> uredjaj <- USB stick (probano i na host i na otg) i nista.
Stick sam evo probao na 3 PC racunara i odma ga vide.

Poslednja izmena:
koji sw imas??

Jer si usb nadogradnjom došao do njega???

Ako jeste,proveri da li si posle usb nadogradnje uradio full factory data reset???

Poslednja izmena:
Kod mene imam recimo av1 u meniju i kada odem na av1 gde je činč kabl dobijem unutar av1 da biram video i component.Kad izaberem Video dobijem kolor sliku a kad stavim component dobijem crnu belu sliku.Možda je tu nešto.

Ako ni to ne pomaže odradi RECOVERY.

Ako ni to ne pomaže uradi proceduru instalacije fabričkog sw-a preko IMG fajla jer usb nadogradnja može samo sa starije na novu verziju ne i obrnuto.

Hvala na odgovoru. Nažalost ništa od navedenog ne pomaže (uradio sam i recovery pa i flešovanje fabričkog img), ostaje crno-bela slika preko činča (evo malopre sam na isti ulaz prikačio ganjc novi DVB-T2 receiver i radi bez problema).

Još nešto: probao sam razne verzije XBMC-a, (original sa sajta XBMC, vod, xaf, smbwrapper i dr.) i nijedna ne radi kako treba (il nikako ili seckaju). Ima li nekog proverenog XBMC rešenja, barem 720p preko ethernet-a da radi (MXPlayer naravno radi, ali kao eksterni preko xaf-XBMC ne radi sa SMB volumenima). HTPC bez XBMC je ko auto bez benzina :trust:

Ostali media centri (Arcos, VidMe i dr) rade/il ne rade veoma kilavo, dakle - nisu rešenje.

Jer si usb nadogradnjom došao do njega???

Ako jeste,proveri da li si posle usb nadogradnje uradio full factory data reset???

Ne, ovako je stigao iz radnje. Dosao je u lite verziji. Uradio sam reset sistema (reset dugme pozadi + power) pre nego sto sam bilo sta radio na njemu.

xaf xbmc preko mx externog plejera treba da radi.

Probaj ako možeš na nekom drugom činč tv-u.Ako je isto onda je ili kabl ili uređj.Pošalji u servis i dobićeš nov isti dan.

Ne, ovako je stigao iz radnje. Dosao je u lite verziji. Uradio sam reset sistema (reset dugme pozadi + power) pre nego sto sam bilo sta radio na njemu.

Probaj da izvršiš nadogradnju sa IMG fajlom preko sd kartice.

Nazad
Vrh Dno