Šta je novo?

Sony Xperia Z1 Compact

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Otprilike na 16:20 moze da se cuje kvalitet zvuka sa zvucnika

[YOUTUBE]f5xNKwons5w[/YOUTUBE]

Koliko mali ekran a veliki bezel 😀 Tek sad primetih 🙂

Pa tako mora, vodootporan ovo-ono 😛

Poslednja izmena:
sve je ovo lepo,ali je prevelik za ovu velicinu ekrana.a bas su se potrudili da iskopiraju Iphone 4s

E jbs, kad vidis slicnost izmedju 4S i Z1C... stvarno....

Rekao je da su se potrudili ,sada da li su i uspeli to je vec pitanje 🙂

sve je ovo lepo,ali je prevelik za ovu velicinu ekrana.a bas su se potrudili da iskopiraju Iphone 4s

ovo je normalna veličina bezela.
Sada što smo mi navikli na lg i samsung, pa nemaš gde da ih držiš pored ekrana (a android nema finger rejection kao ios).

Pa ima manje bezele nego ajfon 5/5s a taj telefon ima trecina planete :d Uz to je malo veci od 5s a ima veci ekran, bateriju, senzor, ip58.. Sledeci slican fon (Z2 compact?) ce imati malo manje bezele ali nikada kao G2 i slicni.

Kako ti znas da neki sledeci fon nece nikada imate bezele kao g2 ? Radis u dizajn timu za sony telefone ili.. ? 🙂

Na stranu sala,ljudi koji ga kupe morace da predju preko toga da izgleda dosta glomazno ikao je mali telefon. Mada dok ga ne koristim uzivo ne mogu da donesem krajnju ocenu

Poslednja izmena:
:smoke:

d66b7fd1-9237-4b95-8832-b26bfdceab30

Mislim da je Sony ovo i ranije radio, sa Xperiom S barem - i bila je prilicno voljen telefon 🙂

Za koji model nisu objavili izvorni kod?

Ma da, sada vidim da je to relativno uobičajeno u smartfonskom svetu. Nisam nešto pratio taj svet pa mi neobično da Sony uradi tako nešto. Inače su poznati po zatvorenosti.

Camera comparison: Sony Xperia Z1 Compact vs Xperia Z1, LG G2, iPhone 5s, Samsung Galaxy S4, HTC One

Au, ne mogu da verujem koliko su se neki telefoni priblizili skupim fotoaparatima, bar sto se tice snapshotovanja.

Ovaj Panasonic iz testa je Lumix GH2 a to je ladno mirrorless/dslr :d http://www.dpreview.com/reviews/panasonicdmcgh2

Ja reko neki prosumer od 300$ max. Pa Z1/Z1c veoma malo zaostaju u nekim testovima (sto se dinamike tice cesto su i bolji uz slicnu ili malo manju kolicinu detalja) sto znaci da bi ga Lumia 1020 u snapshotovanju pocepala.

Poslednja izmena:
Mene cudi, tj. brine, sto Sony telefoni generalno ne daju odlicne rezultate (od low-end to flagship modela telefona). Za nekoga kome je to bio primarni posao, a i dalje proizvodi dobar deo hardvera za ostale telefon OEMove, stvarno je blam.
(uglavnom je, koliko vidim, do softvera, ali brate.... zar ne moze da se to unificira 😀)

^ Moguće da neće da pucaju sami sebi u noge jer oni i dalje imaju dosta digitalnih fotoaparata koje prodaju. Opet to je neka moja teorija.

Mada, valjda su i sami svesni da više para mogu zaraditi prodajom telefona nego fotoaparata.

Pa naravno da je tako, ovolike senzore imaju njihovi kompakt i prosumer fotoaparati i trenutno su treci sto se tice prodaje i uopste kvaliteta (bar su bili, iza Canona i Nikona). Z1/c snapshotovi imaju slican kvalitet (na dnevnom svetlu) kao njihovi fotoaparati (sto je dokaz koliko stagniraju isti sto se tice kvaliteta, ne samo sony nego uopste, L1020 (sa black apdejtom) ce da razvali vecinu panasonica, nikona do 450e :d). Slicno je i sa walkmanima, ja sam se pomirio da ce u skorije vreme nece pojaviti neki sony telefon sa vrhunskim audio cipom jer prodaju posebno Walkman plejere sa androidom. Kada ti plejeri i fotoaparati dozive znacajna unapredjenja e tek onda ce mozda Android telefoni dobiti sve te bolje tehnologije..

Valjda ce i kompakt fotoaparati dobiti konacno velike senzore i druga unapredjenja jer su ih kamere na telefonima vec uveliko stigle a neke i prestigle.

Poslednja izmena:
Dobar test.

[YOUTUBE]_IIL4leQ-1A[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]16U1NacbwoI[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
^ i ja sam mislio isto ali..

Ja pricam o snapshotovanju, najprostijem mogucem. E tu su kamere na mnogim telefonima na dnevnom svetlu stigle i prestigle cak i neke prosumere i prava je steta sto nema vise uporednih testova po netu, ubedjen sam da bi u takvom rezimu Lumia 1020 oprala onaj Nikon sa 1'' senzorom koji kosta oko 260e.http://www.photographyblog.com/reviews/nikon_1_j1_review/

Baci pogled na ovo, Z1 i G2 sa smesno malim senzorima u odnosu na ovaj Panasonic Lumix GH2 (proveri koliko kosta 😉)

Znaci idemo ovako, snaphot po snapshot (z1c, G2 od telefona mada i S4, N3.. i IP5/s imaju odlicne kamere ali da bude lakse za poredjenje sa lumix-om)

Z1c

G2

Lumix GH2

pa onda

Z1c

G2

GH2

idemo dalje..

Z1c

G2

Lumix GH2

Da ne navodim vise primera, imas par postova iznad ceo PA test.

E onda stvarno uzmi proveri koliko kosta GH2 i procitaj neke osnovne karakteristike. I eto zasto kazem da su kamere na smarfonima stigle i prestigle kompakte u snapshotovanju na dnevnom svetlu 🙂 Mada i u low light uslovima ne zaostaju mnogo. Nema sta, svi osim htc-a su mnogo napredovali sto se kamera tice a Nokia je sa L1020 otisla i par koraka dalje.

Druze ja ni u jednom od ovih snapshotova ne vidim da je z1 ili g2 ispred Panasonica (cije kompakte inace nikad nisam voleo ni cenio)! Mislim dovoljno je samo da pogledas kolicinu suma na slikama, boje, ekspoziciju i samu citljivost teksta (prvi primer pogotovo na oglasnoj tabli) i sve ti bude jasno.

inace z1 je tesko djubre u lowlight uslovima u mraku jos i vece...bar koliko sam imao prilike da vidim dok sam se igrao sa prakticno prva dva telefona koja su usla u zemlju 😉

Poslednja izmena:
^ druze :d

Taj panasonic nije neko djubre od 40e iz madjarskog marketa sa senzorom kao zrno pirinca nego jedan od ozbiljnijih njihovih aparata od pre par godina. Ni ja ne gotivim Panasonic fotoaparate ali ako si (a nisi) pregledao ceo test mozes da vidis koliko su napredovale kamere na smartfonima, bar sto se tice snapshotovanja sto i jeste njihova osnovna namena 😉

A inace Z1 u lowlight uslovima i jeste los, na auto modu. Uz malo podesavanja sve to moze malo da se popravi ali i dalje je to krs u odnosu na fotoaparate sa vecim senzorom pa i L1020.

Ja itekako vidim, odnosno u najgoru ruku su iste a nikako gore na telefonima, a tek da je i L1020 tu.. Pa onda uporedis s tim koliko ti je cesto digitalac a koliko cesto mobilni pri ruci.

Taj fazon.

Poslednja izmena:
Ja itekako vidim, odnosno u najgoru ruku su iste a nikako gore na telefonima, a tek da je i L1020 tu.. Pa onda uporedis s tim koliko ti je cesto digitalac a koliko cesto mobilni pri ruci.

Nazad
Vrh Dno