Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da li je neko probao i koristio Chieftec Navitas GPM-1000C napajanja ? Ima li nade da ce ovo moci da gura 4 x 280x undervolt/clock ?

Ovako....pre dva dana...eto nama "srece" ...stizhu Chieftec 1000W....ali ne lezi vraze....stizhe totalna kesa...po paprenoj ceni i devizi daj sta dash....jer kako ovo mozhe da gura 4 grafike kada ima 4x8 PIN....i 3 molexa....da se seku SATA...ali tu malo fali Ampera onda....
Elem stizhe u Srbiju kod drugog uvoznika za Chieftec u neko skorije vreme ovo :

http://chieftec.eu/en/psus/new-a-135-serie/aps-1000cb.html

unapredjeno 1000C :) a tipa jedno 17-18K MP preporucena cena ...

Poslednja izmena:
koliko jura app to koshta? sad videh ok

Poslednja izmena:
Koja npajanje biste uzeli od navedenih:

EVGA Supernova 1300
LEPA G 1600W
SF Leadex Gold 1300W
SF Leadex Plat 1200W

EVGA bi me izasla 160e, a ova tri oko ~210e. Realno opterecenje ce biti (4X Asus Matrix 280X (800 kh/s) i i7 4770K 4,7Ghz OC) ukupno nekih ~1150 - 1170W?

Na kojim klokovima imas 800KHs

Ja imam 2x 6870X2, troše kao đavo, greju se kao đavo ali su pouzdane. Ne jurim khash već stabilan i dugoročan rad pa sam malo spustio clockove, na default-u daju 300 Kh/s po glavi tj. 1200 ukupno.

Voltaza 1.149 preko trixx-a

Sto tako visoka voltaza za samo 300kh/s?

Sta preporucujes?

Igrao sam se sa njima 2 sata, pustio da rade pre 45 dana i od tada sljakaju bez problema...
Tnx.

Za 300kh/s je 99% dovoljno i 1.05v, mozes cak probati na 1.0v. U svakom slucaju, smanjices temp za bar 10 C, a i potrosnju.

Ovaj moj MSI R9 270 Gaming je đubre. Jedino setovanje koje radi kako treba je 990/1400, i17, TC12000 tako mi par dana radi bez grešaka, ali bednih 405KH/s. Temperatura 59C, fan na 1800 rpm.

Bilo koje drugo setovanje i odmah iskaču HW errori. Memorija ni 1MHz preko deklarisanih 1400. Ne pomaže ni powertune, ni promena drajvera, ništa.

Bačene pare.

Bedak jer ovaj polovni MSI 7850 OC koji sam uzeo na oglasima sa još dve godine garancije za 95€ radi bez greške na 1100/1250 i daje 385KH/s na svega 60C/1600rpm.
Moj drugi MSI 7850 OC radi na 1050/1250 i daje 375KH/s.

Bataliću celu ovu 270 seriju, ili jurim 7850-ce ili ću platiti lepo neki 290x.

I ja sam se izmucio sa asusovom 270x dcu2 dok nisam skonto da memorija ne trpi overclock. Kad dizem gpu opada mi hashrate, a hw sam dobivo dok nisam ustimo tc, sad je 14215. Probaj da ti cgiminer sam podesi tc pa vidi jel ima errora . Gpu 1090 i mem 1425, konacno radi na 450 stabilnih.
Imam i 6870 na nju se mogu popisat i radit ce uvijek isto.

Ovako....pre dva dana...eto nama "srece" ...stizhu Chieftec 1000W....ali ne lezi vraze....stizhe totalna kesa...po paprenoj ceni i devizi daj sta dash....jer kako ovo mozhe da gura 4 grafike kada ima 4x8 PIN....i 3 molexa....da se seku SATA...ali tu malo fali Ampera onda....

Pa hoces mi odgovoriti na poruku gde i kad ili samo lelemudas sa ovim postovima :p

Ako je i prva isporuka prosla "lose" , moze da se isti scenario ponovi i sa drugom ...

najbolje sam da napravis, ja sam iskopirao jednu molex granu i stavio deblje zice i ta grana je hladna kao led, ne greje se ni najmanje, molex grana od napajanja je blago zagrejana, sad cu jos malo da odradim sve molex grane sam bez adaptera i sto se toga tice miran sam

ne razumem bas najbolje, cemu sluze molex grane bez adaptera? a ovo pravljenje molex grana, mislim da ja to ne bih znao :)

I ja sam se izmucio sa asusovom 270x dcu2 dok nisam skonto da memorija ne trpi overclock. Kad dizem gpu opada mi hashrate, a hw sam dobivo dok nisam ustimo tc, sad je 14215. Probaj da ti cgiminer sam podesi tc pa vidi jel ima errora . Gpu 1090 i mem 1425, konacno radi na 450 stabilnih.
Imam i 6870 na nju se mogu popisat i radit ce uvijek isto.

Ma ove dve 7850 i ona jedna 6970 duše od kartica, šta god da podesiš prolazi (mada se trudim da ne silim i uništavam kartice). A ova MSI 270 izgleda baš loš primerak, memorija ni da mrdne, gpu može do 1000 posle odmah HW error-i. TC ako probam malo veći od 12000 cgminer odmah prijavi GPU failure. Neka je ovako na 405KHS (1000/1400, TC 12000) tu je stabilna, nema HW grešaka, jako malo rejected, temperatura 59C.

Loš primerak. Nema veze, preživeću tih 45KH/s manje :)

Pitanje za iskusnije - koliko su praktični oni metalni ramovi za 20€ na KP? Vidim da ih ima više, za 20€ me mrzi sam da pravim kontrukciju ako ima od nje neke vajde?

Poslednja izmena:
A kako mislite da nakacite 2x280x sto je znaci 2x (6+2 pin) + 2x(6 pin) na Chieftec GPS-700A8 ili Raidmax 635AP kad chieftec ima samo 2 molexa, a raidmax samo 3 molexa.

Po jedan 6+2 pin za svaka grafu iz napajanja, i onda 2xmolex na 1x6pin adapter na jednu grafu, i prc milojko onda, sta ubacujete u zadnji 6 pin pci-e na drugoj grafi ?

Jedino ako kacite 1x molex na 1x 6-pin LoL

Poslednja izmena:
Pa hoces mi odgovoriti na poruku gde i kad ili samo lelemudas sa ovim postovima :p

Nije dozvoljeno reklamiranje

Nije dozvoljeno postavljati linkove na prodavca, može link na proizvođača.

Ja cu se licno pridrzavati pravila a videcemo kako ce to funkcionisati....te sledi da ne bi trebalo da bude vise tipa prvo-zadnje slovo i izmedju tackica...i slichnih stvari....

A kako mislite da nakacite 2x280x sto je znaci 2x (6+2 pin) + 2x(6 pin) na Chieftec GPS-700A8 ili Raidmax 635AP kad chieftec ima samo 2 molexa, a raidmax samo 3 molexa.

Po jedan 6+2 pin za svaka grafu iz napajanja, i onda 2xmolex na 1x6pin adapter na jednu grafu, i prc milojko onda, sta ubacujete u zadnji 6 pin pci-e na drugoj grafi ?

Jedino ako kacite 1x molex na 1x 6-pin LoL

Možeš da iskoristiš SATA grane i sata-molex adapter - već sam ih više puta kupovao, trebalo mi je za neke brand name našine koje imaju samo SATA konektore za napajanje.

Pogledajte prilog 134267

Mada možda negde imaju da se kupe i samo grane sa moleksima, ti imaš na napajanju 4 konektora za modularne kablove za SATA i molex, ali se nažalost dobijaju samo jedna grana sa molexima i dve sa SATA konektorima.

Mada sada videh i ovo na netu, neko se već setio da smanji broj potrebnih adaptera:

Pogledajte prilog 134270

Prvi koji se seti da uveze samo modularne kablove sa moleksima ubiće se od prodaje :)

Poslednja izmena:
Na kojim klokovima imas 800KHs

To radi samo na matrixu (na dc2t, vapor-x i dual-x nisam mogao vise od ~760-770 kh/s). On je na def meni bacao ~770 kh/s, sve sto sma uradio jeste instalirao sam najnovije drajvere, digao clock za 30 vise i imao sam preko 800 (807 kh/s ako se dobro secam). Sve u svemu brutalna karta, a trosila je ~260W. Mislim da sam najvise postigao ~840 kh/s ali sam dirao memoriju, sad da li na 1700 ili 1800 nisam siguran. Krivo mi sad sto sam obe prodao, a garantujem da bi mogla baciti i 900 kh/s naklokovana. Bile hladne i necujne, nadam se da je sadasnji vlasnik zadovoljan sa njima. ;)

EVGA i LEPA G sam gledao za sebe i na johnny guru ih bas nahvalise,odlicna napajanja mislim da neces pogresiti ni sa jednim ;)

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=349

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story5&reid=283

Vrhunska napajanja po dosta pristupacnim cenama. Ovaj Lepa G 1600 je toliko brutalan da moze isporuciti i 1800W, pisali na stranim forumima. :p

Pitanje za iskusnije - koliko su praktični oni metalni ramovi za 20€ na KP? Vidim da ih ima više, za 20€ me mrzi sam da pravim kontrukciju ako ima od nje neke vajde?

Ja sam kupio od Dimketa pre nedelju dana , nisu mi jos stigle graficke tako da nije "namesten" ,na prvi pogled je lepo uradjen - mozda bi samo trebao biti malo nizi i duzi jedno 20 cm. Koliko sam video par ljudi sa foruma koristi isti pa ce sigurno neko iskusniji reci malo vise

@mighty78

Opasno nema sta svaka kap 12v i 3.3v i 5v grane iscedjena :)

Licno mi mnogo to napregnuto, fora jeste da svuda kazu da molex 11A nosi i sve to, al caka je da 6 pin moze da isporuci do 200w, 75w je samo vestacki limit, i onda ako nemas molex extender i ne moze da povuce svih 75w sa ploce (sto nece nikako moci sa x1-x16 bez molexa, jos ako treba vise od 75w sa ploce tek onda), vuci ce vise sa 6-pin/8-pin. Da li mogu svi adapteri i zice i sata i molex da izdrze ako krene da vuce toliko sa njih :)

Baci mi privatnu poruku gde uzimas sve te adaptere da isprobam malo to :)

@kept

Ja sam kupio od Dimketa pre nedelju dana , nisu mi jos stigle graficke tako da nije "namesten" ,na prvi pogled je lepo uradjen - mozda bi samo trebao biti malo nizi i duzi jedno 20 cm. Koliko sam video par ljudi sa foruma koristi isti pa ce sigurno neko iskusniji reci malo vise

koliko je visok rig, jel mogu da stignu 15cm ekstenderi da se usrafe grafe, ili moraju duzi ?

Poslednja izmena:
Baci mi privatnu poruku gde uzimas sve te adaptere da isprobam malo to :)

Ne cedim ja ništa, izbegavam da koristim bilo kakav molex-PCIe adapter. Čak koristim i 2.5 inčne 5400rpm diskove da bih što više smanjio potrošnju.

Samo kažem da može.

A ove adaptere nisam skoro uzimao. Imali su ih kod Ljudoždrera kada su mi trebali svojevremeno za te brand name mašine :)

@mighty78

Opasno nema sta svaka kap 12v i 3.3v i 5v grane iscedjena :)

Licno mi mnogo to napregnuto, fora jeste da svuda kazu da molex 11A nosi i sve to, al caka je da 6 pin moze da isporuci do 200w, 75w je samo vestacki limit, i onda ako nemas molex extender i ne moze da povuce svih 75w sa ploce (sto nece nikako moci sa x1-x16 bez molexa, jos ako treba vise od 75w sa ploce tek onda), vuci ce vise sa 6-pin/8-pin. Da li mogu svi adapteri i zice i sata i molex da izdrze ako krene da vuce toliko sa njih :)

Slazem se...licno sam se uverio, slicna situacija, dve 280x na 650w, jedna u slotu, druga preko 1x ekstendera bez molexa...obe karte izgorele, zute zice (12V) od molexa i 6pin/8pin potamnele na pojedinim mestima...

Slazem se...licno sam se uverio, slicna situacija, dve 280x na 650w, jedna u slotu, druga preko 1x ekstendera bez molexa...obe karte izgorele, zute zice (12V) od molexa i 6pin/8pin potamnele na pojedinim mestima...

a cekaj jedna bitna stavka... ta sto je bila u slotu, jel bila kopcana direktno iz napajanja na 6+2 ili preko molexa konvertovan na 6+2? jer ako sam dobro razumeo, ako je karta direkt u PCIe slotu moze da povuce preko 75w

Poslednja izmena:

Nije dozvoljeno reklamiranje

Nije dozvoljeno postavljati linkove na prodavca, može link na proizvođača.

Ja cu se licno pridrzavati pravila a videcemo kako ce to funkcionisati....te sledi da ne bi trebalo da bude vise tipa prvo-zadnje slovo i izmedju tackica...i slichnih stvari....

Nisam te pitao ovde nego na PM a tamo hvala bogu mozes sta hoces, tako da, salji.

a cekaj jedna bitna stavka... ta sto je bila u slotu, jel bila kopcana direktno iz napajanja na 6+2 ili preko molexa konvertovan na 6+2?

Moracu da pitam drugara kome se to desilo...ako se dobro secam, obe su imale po jedan direkt iz napajanja a drugi kombinovan...e sad dal je kombinovan onaj 6pin ili onaj 6+2, ne znam sad...

To radi samo na matrixu (na dc2t, vapor-x i dual-x nisam mogao vise od ~760-770 kh/s). On je na def meni bacao ~770 kh/s, sve sto sma uradio jeste instalirao sam najnovije drajvere, digao clock za 30 vise i imao sam preko 800 (807 kh/s ako se dobro secam). Sve u svemu brutalna karta, a trosila je ~260W. Mislim da sam najvise postigao ~840 kh/s ali sam dirao memoriju, sad da li na 1700 ili 1800 nisam siguran. Krivo mi sad sto sam obe prodao, a garantujem da bi mogla baciti i 900 kh/s naklokovana. Bile hladne i necujne, nadam se da je sadasnji vlasnik zadovoljan sa njima. ;)
ja sam na dc2t imao 800kh/s ..memorija na 1800 ...cisto radi probe sam stavio da vidim koliko bi radio tako i posle par sati pobrljavila slika

meni na 1070/1500 6pinac koji sam stavio na grafiku preko adaptera iz molex grane se grejao, na spoju, i grejala se molex grana, lepo ugrejano, sad na smanjenim klokovima kablovi su malo zagrejani, zato sam porucio konektore pa cu sam praviti, primetio sam da na molex na pcie adapter nema srednju zutu zicu, tj 12v granu, mozda se i zato greju

Nazad
Vrh Dno