Šta je novo?

AMD FX 6300

stiglar sad si me naterao sa ovom pričom da stvarno sednem i overklokujem moj proc jer mi stvarno treba. gw2 me toliko zeza, znam da je do procesora. ali me smara pomalo i što je napravljen nakaradno. doduše ne toliko nakaradno kao wot koji koristi samo jedno jezgro. kod gw2 3 jezgra rade nešto na 50% a tri bleje...

Na GW2 ces imati dosta dobitaka od procesora, igra je veoma fino optimizovana (koliko MMO moze da bude) tako da je odlicno thredovan i n FX procesorima radi slicno kao i na i5 ivy.

bez p95 avx sa svom memorijom 24h nema nista od stabilnosti :D

Sto se tice OC-a, zavisi sve kako ko voli. Neko ganja 'rock stable', a neko opusteno to radi(ja sam jedan od njih). Zavisi i od arhitekture do arhitekture. Na Sandy-ju su neki ganjali 'rock stable' sa Prime-om, Linx i ostalim *******cijama po 24h, pa im se desavao BSOD u 'idle' ili prilikom pustanja videa preko flasha i sl. Tako da, makar moje misljenje je, se ne moze napraviti univerzalan OC guide za sve arhitekture.

Ja prezadovoljan, i Mugen 3 je hladio ekstra ali Noctua je Noctua. Javi rezultate kad podignes na 4.5 kako se ponasa i koje su temperature

I lisica je zver, ali samo za miševe :D

Na stranu nove tehnologije, mislim da do 4.3ghz nema sta da trazi protiv Ph II X6(na recimo 4.2g), tek od 4.4 stizemo negde okvirno blizu..... :whip:

Covek u E**iju uzima Noctuu i pomislim da ima neku zver, kad ono FX6300. :p

Hahahah svako ima svoje kriterijume za tumacenje zveri :d

@highlanderfx82 Hvala, jako dugo sam trazio ovaj kuler ali ipak zivimo u Srbistanu tako da je bilo tesko doci do njega. Na kraju cekanje se isplatilo.

Poslednja izmena:
Baš me zanima rezultat :)

očekujem slično... nego što bre ovaj cpuz nema nigde temperaturu procesora il ja ne vidim.

inače do koliko ti ide taj p2 x6? čitao sam da je fx6300 bolji jedino što skoro svaki primerak ide na 4.5. do koliko ide svaki p2 x6?

edit: ti ako imaš 600 poena imaš više nego core i5. malo mi to čudno

sad u cpuz gledam dok se vrti cinebench. voltaža mi je stavljena u biosu na auto, samo je množilac promenjen na 20. i cpuz pokazuje voltažu 1.260. jel to znači da je moj proc iz onog batch-a što radi na manjoj voltaži?

završio je test, 463 poena imam na 4ghz

Poslednja izmena:
Nema temp na cpu-z :p
Ovaj moj ide do 4.3, ali ne sa ovim 212 evo (inače mi stoji na 3.8 za svaki dan, jer za 4GHz se jako čuje kuler pa me nervira :D)
Ne znam koliko je inače "uobičajeno" za tubane...
Skupljam pare za neki bolji kuler pa ću videti koja je krajnja granica... :D

pa čim da gledam temperaturu? :D

idem još malo da mu drndam množilac, ostaviću opet voltažu na auto.

da, hw monitor, kako mi nije pao napamet...

ovo nije tačno, pokazuje mi za procesor tri temperature, 9, 9 i 19, od kojih ni jedna nema smisla.

Poslednja izmena:
HW Monitor

chinebench2.jpg R11.5 Procesor Model Unknown je 960T otkljucan

Poslednja izmena:
po ovome ispade da je p2 x6 bolji procesor od core i5 što nema nikakvog smisla...

edit: netačan je ovaj hw monitor, dok mi radi cinebench pokazuje temperature 34, 8, 35

Poslednja izmena:
Nema temp na cpu-z :p
Ovaj moj ide do 4.3, ali ne sa ovim 212 evo (inače mi stoji na 3.8 za svaki dan, jer za 4GHz se jako čuje kuler pa me nervira :D)
Ne znam koliko je inače "uobičajeno" za tubane...
Skupljam pare za neki bolji kuler pa ću videti koja je krajnja granica... :D

O's Mugen 3 Scythe?

Ići ću na neko vodeno, malo mi je kućište... Neko sa 120mm radijatorom

Pisano je vec o tome, 1100T je jaci procesor od FX 6300. Ali glupo je porediti te procesore uopste, zajednicko im je samo to sto imaju po 6 jezgara. Nikada nisu bili u istoj kategoriji, cak i danas polovan 1100T kosta vise nego nov FX 6300. 1100T se moze porediti sa FX 8350, gde naravno gubi bitku lagano.

Nazad
Vrh Dno