Šta je novo?

HTC Desire 300

Vukmon

Cenjen
Učlanjen(a)
28.10.2012
Poena
170
Drug me zamolio da se raspitam o telefonu koji hoce da uzme :d

Planira uzeti HTC Desire 300 (145 Evrica). On je odusevljen kvalitetom izrade, ali brine ga 512 MB RAM-a.

Koristenje: Skype, Twitter, Instagram, FB, Viber, Navigacija i Tapatalk.
Kamera: Retko je koristi, vecinom danju.

Zanima ga ima li iko iskustva sa ovim telefonom i koliko utice kolicina RAM-a na rad navedenih aplikacija koje ce on korisititi.

Imao je i druge telefone u razmatranju, ali vecina ih je otpalo zbog lose zavrsne obrade.

Poslednja izmena:
Interesantan je model. Kupio ga drugar pre mesec i po. Nekoliko puta sam ga pogledao i nisam primetio usporenja , Sense 5 je odlicno optimizovan. On ga koristi kako si naveo osim navigacije i skajpa i kaze da nijedan bag nije primetio. I ja ga merkam , neka drug pogleda Xperiu M, moze se naci za 150. Dobra je zavrsna obrada, manji ekran ali jaci hardver.

Javio sam mu za Xperiu M, ali kaze da ne bi isao ispod 4.3 inca.

Da li bi Desire 300 mogao gurati npr. Garmin navigaciju (koja bi bila instalirana na mem. karticu)?

Poslednja izmena:
Malo je to ram memorije neka gleda da uzme neki sa 1gb ram-a. Igo? Moze.

Nisam siguran da postoji Garmin za android. Ja koristim iGO, moj telefon je tu negde sa Desire 300 i radi odlicno. Znam , razumem ga , ali ipak , Xperia M ima 1 gb rama i jaci procesor . I blic. Sa druge strane , Desire 300 je ko tenk, stvarno dobra izrada. Ja se troumim izmedju ta dva modela i Lumije 520.
Sto se rama tice, i ja mislim da je malo ali eto, on me ne laze sigurno, kaze da je prezadovoljan, radi odlicno a nije to ocekivao.

Poslednja izmena:
@telenorce Nije on zahtevan korisnik, na netu npr. samo proverava mail. Trenutno ima Nokiu N95.

@Coni Preporucicu mu iGo, posto ne koristim navigaciju nisam ni obracao paznju koja je trenutno popularna.

I njega (a i mene koji imam Samsung) je odusevio kvalitet izrade telefona od 150 Evra. Moja S3ica je smesna naspram Desire 300 sto se tice izrade. Sto se tice kamere, to ga uopste ne brine, posto je sa N95icom ukupno napravio 100njak slika :d

Poslednja izmena:
Dodatno pitanje - Da li Desire 300 moze sluziti kao hotspot za tablet da se poveze na net?

Xperia M jako lepo radi, ali je display kao na iPhone-u (uzi od npr. SGS-a, Lumia-e 520 itd.) i jos su i tasteri na display-u tako da prakticno nema ni ta 4"

Jeste, to stoji. Da ima 4,3 bilo bi idealno. Ja se tesim da se ti tasteri mogu smanjiti nekim programom. Opet, ja sam staromodan, prednost dajem mobilnosti. Juce sam video drustvo, opet pogledao Desire 300 i bilo mi je malo tesko raditi jednom rukom, deo ispod ekrana je malo veci. A jedan ortak ima HTC 8S, kad ga pogledam, presao bih preko svih mana sistema ali ne mogu posle swype tastature na klasicnu , nema sanse.

Rano jutros sam javio drugu za One SV i on se odusevio telefonom. Javio mi je da ga moze dobiti za 180 Evra. Svaka cast @masamunea preporucio si neverovatan telefon za pristojnu cenu :wave:

Kada je proveravao cenu za One SV, prodavac mu je rekao da za istu cenu moze dobiti Alcatel One Touch Idol. Na papiru izgleda privlacnije, ali ja sam rekao drugu da je to nepoznat model kod nas i pitanje je koliko je zaista pouzdan u odnosu na HTC modele.

Da zakljucim, ako se nista ne promeni do veceras, on ce tokom sedmice naruciti One SV :)

Jedan od onih nepravedno zapostavljenih.

Ja sam prezadovoljan telefonom. Po meni jedina mana je rezolucija, mada display je fenomenalan tako da se to ni ne primeti. Al opet rezolucija je + za bateriju i performanse.

Idol je dosta losiji telefon, jedina prednost je 4.7 naspram 4.3, sve ostalo je na strani HTC-a. cpu, gpu, slcd2 naspram displaya kod alcatel, noviji os.

Ako imate neka pitanja vezana za one sv tu sam da pomognem. :)

Poslednja izmena:
Rano jutros sam javio drugu za One SV i on se odusevio telefonom. Javio mi je da ga moze dobiti za 180 Evra. Svaka cast @masamunea preporucio si neverovatan telefon za pristojnu cenu :wave:

Kada je proveravao cenu za One SV, prodavac mu je rekao da za istu cenu moze dobiti Alcatel One Touch Idol. Na papiru izgleda privlacnije, ali ja sam rekao drugu da je to nepoznat model kod nas i pitanje je koliko je zaista pouzdan u odnosu na HTC modele.

Da zakljucim, ako se nista ne promeni do veceras, on ce tokom sedmice naruciti One SV :)
Idol jedino ima bolji display (i rezolucija a mislim i kvalitet), ostalo sve je na strani htc-a (u stvari ne mogu ni da se porede, mnogo je boji)

Ako imate neka pitanja vezana za one sv tu sam da pomognem. :)
Kopiram ti pitanja sto mi je drug poslao:

- Kakav je kvalitet izrade? Da li je sve cvrsto i bez krckanja? Uopsteno napisi svoja iskrena iskustva kako lezi u ruci i da li se cini tanak (jer je zaobljen, bar na slikama).
- Da li je One SV dobio zvanicni update na Sense 5 ili se mora raditi root?
- Imas li navigaciju (npr. iGo) i kako si zadovoljan brzinom rada?
- Da li si imao problema prilikom koristenja aplikacija kao sto su Skype, Twitter, Instagram, FB, Viber i Tapatalk?

Poslednja izmena:
Izrada je odlična. Nema krckanja i zazora, sve lepo naleže, sve četiri ivice su skinute. Ne znam koliku ruku ima tvoj drugar, al u normalnu šaku staje savršeno. +Je zadnja strana napravljena od neke plastike koja se ne kliza, tako da se bez ikakvih problema koristi jednom rukom.

Još u oktobru je dobio update na 4.2.2 i sense 5 (to je verovatno zadnji zvanični update). Klasičan ota update, radi bez roota i akrobacije.

Koristim Igo, radi najnormalnije. Lockuje poziciju za 5-10sekundi u pokretu. To je valjda zbog podrške za GLONASS.

Od aplikacija koje si spomenuo koristim tapatalk, Skype i viber. Rade najnormalnije. Generalno SOC koji koristi one sv može da se izbori sa bilo kojom aplikacijom, tako da sve radi jako tečno i glatko.

Sad ispadne svaki ciga svoga konja hvali, ali po meni ovaj telefon je fenomenalan.

Javio sam drugu i on je odlucio da ga uzme :)

Nalozio sam se na ideju da prodam svoj plastični S3 i uzmem One SV :d

Cool, prenesi utiske kad ga uzme. :)

Bio on plastičan ili ne, s3 je realno bolji telefon. Quad core, super amoled sa preko 300ppi... B-)

Ja sam na korak da odlucim da uzmem i sebi jedan.

S3ica je odlican telefon, ali kao i sve - dosadi :d HTC me odusevio kvalitetom izrade, a ja trenutno ne koristim ni pola mogucnosti koje S3 moze pruziti.

Ako i ja uzmem One SV, napravicu novu temu sa mojim utiscima i pratecim slikama.

ti baš želiš da redefinišeš pojam s konja na magarca :)
gledaj makar one x ako si za neku promenu i HTC avanturu

Nazad
Vrh Dno