Šta je novo?

Lenovo P780

Kakva je oznaka telefona P780B? Sta mu dodje ovo B u oznaci?

Kakva je situacija sa futrolama, jel ima negde u blizini nesto dobro? Ne ceka mi se mesec i po dana iz Kine ...

Kad se puni mob dodje do 99% i pise completed,nikako do 100% da se napuni,to ok?

I za kraj.

Njegovo velicanstvo-BATERIJA

Prvo punjenje,skinuo sa punjaca u utorak u 8.30,probao ovo,probao ono,kao sa svakim novim tel.
instalirao programe,igre, dosta wifi,malo 3G,razgovori 40-ak min.poruke,watsup,internet,vratio na punjac u petak 23.00
Sta reci nakon svega sem da bih seposle ovoga tesko vratio na HTC,bolje reci nikad.

Kako ti ovoliko dugo traje baterija? Ja u proseku punim sledeci dan popodne, jedino sto vise visim na netu...u proseku 2h u toku dana..

Meni je verzija P780_Samsung_lenovohome...sta li je to u pitanju? Uzeo tel u Dubai-u

Inace drzim karticu u slotu 1 i imam normalno signala i na 2g i na 3g...

Poslednja izmena:
Kako ti ovoliko dugo traje baterija? Ja u proseku punim sledeci dan popodne, jedino sto vise visim na netu...u proseku 2h u toku dana..

Meni je verzija P780_Samsung_lenovohome...sta li je to u pitanju? Uzeo tel u Dubai-u

Inace drzim karticu u slotu 1 i imam normalno signala i na 2g i na 3g...

Meni minimum 3 dana traje bat. uz neko normalno koriscenje,malo igre,malo net 10-15 min. razgovora,watsup,viber,
osvetljenje na skoro minimum.
Doduse ja imam 119 row koji je original Lenovo i ima more opcija za autonomiju.
Ti vidim imas neku inkarnaciju samsungovog touch wiz roma sto izbegavaju i sami samsungovci :D
tako da moze i to da bude jedan od razloga sto ti bat. ne drzi duze.

Znaci predlazes da ga flesnem na originalnu verziju? Tj. na taj 119 row

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo tako brzo da ode baterija.. ja sam sa pandawilla narucio, bateriju svaka 4 dana punim.. net, viber, whatsapp, pozivi.. koristio sam navigaciju iGo
do Austrije, usput klinci pogledali film nekih sat vremena, baterija na 65%.
Probao sam sve verzije modema, ni jedna ne omogucava 3G daleko izvan grada, probao sam sa V16 i sada sa s920 V52.. signal 2G je odlican, 3G odlicno radi u gradu i solidno malo izvan grada Gdje nestane 3G na 2100MHz nema signala i prebacuje se na 2G.. da li kod nas uopste ima 3G na 900MHz ne znam, jedino da uporedim sa nekim telefonom koji
radi i na toj frekvencij.
Ukupno, prezadovoljan sam za ovih skoro mjesec dana.

Jel koristite normalne sim kartice ili micro sim? Posto sam ja samo prebacio iz One S-a u ovaj micro sim da isprobam tel i skontam da radi i ovako...

Koliko vam traje vreme vremenski punjenje baterije?
Da li ste koristili neke druge punjace sem onog sto se dobija uz telefon? Sa drugim punjacima treba mu vecnost da se napuni...

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo tako brzo da ode baterija.. ja sam sa pandawilla narucio, bateriju svaka 4 dana punim.. net, viber, whatsapp, pozivi.. koristio sam navigaciju iGo
do Austrije, usput klinci pogledali film nekih sat vremena, baterija na 65%.
Probao sam sve verzije modema, ni jedna ne omogucava 3G daleko izvan grada, probao sam sa V16 i sada sa s920 V52.. signal 2G je odlican, 3G odlicno radi u gradu i solidno malo izvan grada Gdje nestane 3G na 2100MHz nema signala i prebacuje se na 2G.. da li kod nas uopste ima 3G na 900MHz ne znam, jedino da uporedim sa nekim telefonom koji
radi i na toj frekvencij.
Ukupno, prezadovoljan sam za ovih skoro mjesec dana.

Ja sam slao mail MTS -u sa pitanjem koje frekvencije se koriste za 3 g u Srbiji i njihov odgovor je da MTS koristi samo 2100 mhz frekvenciju.

Da li je neko probao V23, i da li to resava problem sa signalom?

Ja vec 20-setak dana koristim ovaj telefon i signal stalno pada. Sad se napokon nakanih da napravim to ali vidim da mi je recovery na Kineskom. Ima SUperSu aplikaciju rutovan je.
Baseband version p780.V15
Build number P780_S125_10529

Ovo mi u settings pise. Koliko vidim ovo nije ROW verzija. Sta treba da radim da bih dobio ROW verziju da bih kasnije preko recovery mode mogao da flesujem V16 firmware?

Poslednja izmena:
Je li dovoljno ovo da uradim?

1. skinem mobileuncle tools
2. skinem recovery_P780_CWM_6.0.1.5.img i flesujem ga preko mobileuncle
3. Sad skinem ovaj ROW P780_ROW_S123_131231_rooted_twrp_gapps.7z i flesujem ga preko flashtool
4. skinem modeme https://mega.co.nz/#!5R0HzBCa!IitYHV...IYHYQcRcz3ns2c , prebacim na sd V16 i flesujem ga preko mobileuncle
5. odradim factory reset i wipe cache

Javljajte je li ovo ispravno jer cu ga brikovat koje sam srece :)

Snasao sam se na kraju. Flesovao sam S119 ROW na kojem je bio V20 firmware koji opet nije popravio signal. Na kraju ubacim V16 ali opet imam jednu crticu signal, varira od jedne do 4, ali jedna je uglavnom.

Isproba sam sve modeme sad ali 3g signal opet varira... Moze li bit da ima veze do ROM-a?

Ozbiljno razmisljam da uzmem ovaj telefon, posto mi treba dobar dualSIMer.

Osim ovog problema koji pominje poneko za 3G signal, da li ima nekih drugih problema koji su se primetili? (u smislu da je vise od jednog korisnika tako nesto prijavilo). Vidim da se nekima i resetuje, a da nisu nasli resenje?

I na kraju, vidim da su samo iz CG porucili sa Pandawilla - da li je pravi telefon, a ne kopija? (videh da je neko sa AliExpressa porucivao, pa da su dobijali nesto tipa 2x2000 baterije umesto 4000mAh - sto samo po sebi nije problem, ali opet ne izgleda mi da je originalan proizvod?)
U Evropi ga ne nalazim nesto posebno jeftino, maltene jedva 50e jeftinije od WW/Hy-a.

Jel se meni čini ili ovaj P780 koji se prodaje na forumu je kineska kopija? http://goo.gl/DRRmh2

Čisto pitam da se neko ne zezne ako jeste stvarno kopija. Ono što mi je zapalo za oko je da nema soft dugmića na dnu, prednja i zadnja strana su drugačije (lajsna na prednjoj strani npr) i naravno iskopirani Samsung Touch UX interfejs.

Poredio sam sa slikama iz review-a: http://blog.gsmarena.com/lenovo-p780-review/

Just a heads up...

Bas sam gledao i nije :( Pustio je covek link na AliExpress-a, pise da je 640p rezolucija, 2800mAh baterija, 4.7" ekran ;) Znaci, nema veze sa pravim P780. Ajde de to, nego ga covek prodavao po 250e prvo, da zaradi :D

Nema to veze i sa Lenovo telefonom a kamli sa P780 modelom.
Kopija ko vrata.

Posedujem taj telefon vec nekolko meseci, odradio ROOT i flash na ROW verziju i sve fercera fantasticno.
Doduse, koristim samo jednu SIM karticu, ali to mi je ok jer sam ga ja i kupovao zbog baterije prevenstveno), a ne da mi odmeni dva telefona :D

Nazad
Vrh Dno