Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

@gibo2pac:
^+1.

@dejan87dex:
Vidim i da si okacio besmislen komentar.

@micro:
10-15... kolega nemojte preterivati :)

Nije valjda da verujete sve te izjave antivirusne kompanije? Ovako, da vam objasnim par stvari... kod Androida sistemska particija je postavljena za read-only, tako da cak ni android ne moze da nista upisuje u nju. Dalje, nijedna aplikacija ne moze da se autostartuje, a da je korisnik prethodno ne pokrene licno. I na kraju, nijedna aplikacija ne moze da pristupi podacima neke druge aplikacije. Moze samo da pozove neki activity ili da procita neke informacije koje Android OS nudi, pod uslovom da ima dozvolu za to (permission). U slucaju da postoji root, i neka aplikacija pokusa da uradi nesto za sta treba root privilegija, iskocice SuperUser sa pitanjem da li dozvoljavas tu akciju ili ne... nesto kao UAC na windowsu.

Antivirusni programi na androidu ne rade nista. Jedino sto mogu da urade je da skeniraju spisak instaliranih aplikacija, da ga posalju na server svoje kompanije na kome se cuva baza podataka svih aplikacija i za svaku postoji neki paranoicni opis gde upozoravaju korisnika da ta i ta aplikacija radi to i to.

Rizicni su korisnici koji koriste piratske igrice koje su modifikovane tako da salju SMS u pozadini ili prave slicne gluposti. Cak i takve igrice imaju modifikovan manifest u kome explicitno traze takve dozvole, a korisnik to ne cita i instalira. Antivirus ni u tom slucaju nece pomoci jer nema mogucnosti da uradi bilo sta.

Google je ponudio resenje u kome moze da verifikuje svaku aplikaciju koja se instalira na uredjaj. Ova opcija je ukljucena u Androidu i sprecice instalaciju piratskih igara, ali isto tako korisnik moze da iskljuci ovu mogucnost.

U svakom slucaju, factory reset resava problem.

dosta sa off-om :)

Poslednja izmena:
Nije bas tako. Ali u principu je sasvim normalna stvar. Krenule su neke price i dokazi o "jail brake" WP8 , ni jedan sistem nije nedodirljiv i potpuno bezbedan, samo je pitanje koliko je interesovanje i korist od "hakovanja" istog :) .

@yoyoyo, nisam preterivao realna statistika za IOS ili WP8 , zavisi u kako kojoj zemlji se uzme.

I mislim da cak i Android fanovi treba da budu srecni sto Android ne drzi potpuni monopol sto se tice mobile OS . Ako se moze tako reci.

Poslednja izmena:
@gibo2pac:
^+1.

@dejan87dex:
Vidim i da si okacio besmislen komentar.

@micro:
10-15... kolega nemojte preterivati :)

Nije valjda da verujete sve te izjave antivirusne kompanije? Ovako, da vam objasnim par stvari... kod Androida sistemska particija je postavljena za read-only, tako da cak ni android ne moze da nista upisuje u nju. Dalje, nijedna aplikacija ne moze da se autostartuje, a da je korisnik prethodno ne pokrene licno. I na kraju, nijedna aplikacija ne moze da pristupi podacima neke druge aplikacije. Moze samo da pozove neki activity ili da procita neke informacije koje Android OS nudi, pod uslovom da ima dozvolu za to (permission). U slucaju da postoji root, i neka aplikacija pokusa da uradi nesto za sta treba root privilegija, iskocice SuperUser sa pitanjem da li dozvoljavas tu akciju ili ne... nesto kao UAC na windowsu.

Antivirusni programi na androidu ne rade nista. Jedino sto mogu da urade je da skeniraju spisak instaliranih aplikacija, da ga posalju na server svoje kompanije na kome se cuva baza podataka svih aplikacija i za svaku postoji neki paranoicni opis gde upozoravaju korisnika da ta i ta aplikacija radi to i to.

Rizicni su korisnici koji koriste piratske igrice koje su modifikovane tako da salju SMS u pozadini ili prave slicne gluposti. Cak i takve igrice imaju modifikovan manifest u kome explicitno traze takve dozvole, a korisnik to ne cita i instalira. Antivirus ni u tom slucaju nece pomoci jer nema mogucnosti da uradi bilo sta.

Google je ponudio resenje u kome moze da verifikuje svaku aplikaciju koja se instalira na uredjaj. Ova opcija je ukljucena u Androidu i sprecice instalaciju piratskih igara, ali isto tako korisnik moze da iskljuci ovu mogucnost.

U svakom slucaju, factory reset resava problem.

dosta sa off-om :)

Kada se komentarise ne bezbednost Androida u odnosu na WP onda je to po tebi offf.

A kada ti pljujes po WP-u a velicas A. onda je to po tebi OK.

Hahaahahaha rootovanje i kako Android radi ili ne radi kako bi trebao da radi, to pisi u Android temi, ja sam to odavno prosao, smorilo me.
Danas i deca od 10god te stvari znaju.

Poslednja izmena:
Pa valjda da li je Windows Open source ili ne :D

@dejan87dex:
Ti si pokrenuo pitanje bezbednosti i dobio si odgovor? Sto se sada cudis? MOzda deca od 10 godina sve to znaju, ti ocigledno nemas pojma.

@dejan87dex:
Ti si pokrenuo pitanje bezbednosti i dobio si odgovor? Sto se sada cudis? MOzda deca od 10 godina sve to znaju, ti ocigledno nemas pojma.

Nemoj da se ljutis kvadratici su zakon ;)

Nisam ja kriv sto skoro na svakih 15 dana procitam kako je Android ne bezbedan...

Poslednja izmena:
Gledaj na to kao na nigerijski spam.. svi bi da dobiju deo kolaca od Androida, pa cak i antivirusne kompanije.

Ljudi da se ne lazemo , svi mi znamo da je Android najbolji OS za mob, u skoro svakom pogledu. Ali to ne znaci da treba da bude jedini OS i da ostali ne treba da se koriste niti da postoje, bas naprotiv. I ima WP8 prednosti u odnosu na Android, ne puno, ali ima. I ja sam njime prezadovoljan. A postaje sve bolji i bolji. I mislim da je to dobro za svet mobilnih uredjaja.

Čik pogodi, ko je započeo Android priču ovde sad?

Obilazio sam ja forume gde su tvrdili da je Andoid prvi smartphone sistem, bio sam zapanjen.
Naravno da im treba vremena, nisam ni ja lud da ostanem na limitiranom sistemu, ali koliko sam video, wp8.1 donosi dosta toga korisnog i to uskoro.
Oni su namerno ostavili prostora za unapredjenje.
Secam se kada je izasao wp8 i nisam bio nesto preterano iznenadjen, reko sam isto sra*** kao wp7... Vremenom cenis ono najbitnije: da drzi lepo baterija i da nema trokiranja i gasenja usled raznoraznih bagova u sistemu.
I sluzi, i nadam se sluzice jos dosta.

Ja sam objasnio zasto sam to napisao, prosto sam bio pod pritiskom zato sto svaka treca vest je o Virusima na Androidu...

Moramo biti ravnopravni, nije bitno ko pocinje...

Poslednja izmena:
Ali ta tabele nema veze sa realnom situacijom, a to je da niko ovde na forumu od svih korisnika androida nije video nijedan virus.

Ali ta tabele nema veze sa realnom situacijom, a to je da niko ovde na forumu od svih korisnika androida nije video nijedan virus.

Dobro virusi se i prave da budu "nevidljivi" :D .

Ali da , tabela nema veze sa realnom situacijom, jer je procentualno mnogoooo vise andorida na trzistu.

A to dal je neko video, pa isto je to i sa tvojim postom o MS placanju proizvodjacima, ti pricas o tome kao da je to vec tako i sigurno, a to niko ne samo od nas, nego nigde niko nije video. I to su samo glasine.
Ovo sto je dejan postavio je koliko toliko pouzdano :) . Sigurno mnogo vise nego one tvoje "vesti" tj glasine.

And here we go again...

A sta drugo da se radi, cekamo Black update :D

A to sto je MS spreman da plati je ocigledno Investicija, svako bi to skapirao, jednostavno je.

Poslednja izmena:
Ne znam, nije pusten nigde za 720... Pise samo Waiting....
Verovatno, februar, ja cu cekati ko ga sisa, nadam se da ce automatski skinuti taj update, a ne kao u slucaju Store-a nekad hoce nekad ne :D

Trol je po stoti put zapoceo raspravu.
Prvo za razliku od windowsa na kompjuteru gde je mogućnost da se zakači vurus poprilična, na androidu i nije neka. Kao što je yooyo već objasnio, verujem da su svi virusi nastali i da se "distribuiraju" u Kini. Zašto, pa zato što tamo većina telefona koristi njihove markete (ne gplay). Kada pokrenete prvi put telefon on će vas pitati da li želite da gugl skenira aplikacije, što opet ne verujem da postoji ako se ne koristi gplay.
U 98% je
untitled.png

Već sam govorio za 820, prije se pojavio OTA nego na NSU.
625 je bio zadnji, a sada je čini mi se 620 na redu (Denmark - Comming Soon).

Trol je po stoti put zapoceo raspravu.
Prvo za razliku od windowsa na kompjuteru gde je mogućnost da se zakači vurus poprilična, na androidu i nije neka. Kao što je yooyo već objasnio, verujem da su svi virusi nastali i da se "distribuiraju" u Kini. Zašto, pa zato što tamo većina telefona koristi njihove markete (ne gplay). Kada pokrenete prvi put telefon on će vas pitati da li želite da gugl skenira aplikacije, što opet ne verujem da postoji ako se ne koristi gplay.
U 98% je
untitled.png

Si ovu fotku odradio u PS-u???

Nazad
Vrh Dno