Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koja je razlika između modela sa 8gb i modela sa 16gb osim naravno u memoriji, kamerama i zvuku?
Neko je pominjao da je ekran lošiji kod modela sa 8gb i da je drugi proizvođač i drugačije osvetljenje. Nisam uspeo nigde da nađem taj podatak pa reko da proverim jel istina.
Koliko je zvuk lošiji kod modela sa 8gb ?
Da li je kvalitet izrade oba modela isti ?
Da li je napor čitati knjigu sa ovog tableta duže vreme ?
http://www.youtube.com/watch?v=MJjLUu9_J2I&feature=youtu.be
Evo, pokusao sam da napravim video zapis, pa proceni sam. Cini mi se da je gubitak osvetljenja realno i veci nego sto se tu vidi.
Nisam imao prilike da ga uporedjujem sa modelom od 16GB, niti sa drugim IPS ekranima u toj velicini tako da je moguce da ekran i treba ovako da izgleda, samo sam ja imao previsoka ocekivanja. Imam telefon sa IPS ekranom od 3.7 inca i on mi deluje primetno bolje od asusovog.

Realno, da. Želim update, iako nisam siguran da imam racionalno objašnjenje 🙂

Jel može neko da mi kaže koja je zadnja verzija softwera?
Kod mene je ME173X_WW_user_4.2.4.06716_20130918, ali mislim da ovo nije najnovija.

Jel zna neko da mi kaze koja je cena zastitne folije? imam mogucnost da porucim,a ne znam kako se krecu cene, ova je 1200 ili zajedno sa maskom i olovkom 1900,mada mislim da takvu masku vec imam. hvala unapred

Na Ebay-u su 1-2$ što ti dođe 100-200din plus harač na carini, meni su u lokalnom servisu za mobilne naplatili 400din za foliju+ stavljanje jer me mrzilo da se bakćem. 1200din je čista pljačka.

Miracast

Pozdrav, hocu da kupim Miracast za ovaj tablet, mislio sam na onaj Prestigio (ima ga u winwin-u, gigatronu...) najvise bih ga koristio kao DVD-player (strimovao bi sliku sa ShowBox-a) tako da me zanima da li ce slika "kasniti" na odnosu na zvuk? Posto to iskreno ne bih voleo...
Mada koristio bih ga i za igranje pa me zanima da li neko ima licnog iskustva sa ovom stvarcicom (ovim modelom) i da li bih ga trebao kupiti? Ako ne zeleo bih da navedete jos neke "mane" ovog uredjaja. 🙂

Pitaj ih da li možeš da vratiš isti dan ako ti ne radi kako treba

I prelistaj temu malo unazad.

Da li ima vece razlike izmedju starijih, i nove serije ovog uredjaja?

Jel kupio neko tablet u gigatronu po ceni od 12990. Vidim da u opisu pise da nema zadnju kameru i da je 4.1 android a ima 16 gb. Jel to greska u opisu ili je drugi slabiji model

ROM

Da li ste culi sta se dogodilo na xda sa dragonovim ROM om? Ne mogu da verujem da neko takav postoji, uzme neciji rad preimenuje ga i postavi kao svoj? Ma daj! Gade mi se takvi ljudi, nadam se da ce supak zatvoriti thread i da ce dragon nastaviti sa daljim radovima na nasim uredjajima, valjda ce ovaj zatvoriti thread u okviru 7 dana...

P.S Da li neko zna kako mogu da promenim boju settings menija da ne bude ona bela vec crna... Neki xposed module? XBackrounds ne radi...

Izvinjavam se za double post, ali me zanima da li neko ima problem sa ucitavanjem igre N.O.V.A. 3 na mom telefonu (Somy Xperia Miro) koji ima single core cpu na 800mhz se 20x brze ucita nego na ovom tabletu? Da li neko ima isti ovakav problem i da li zna kako da ga popravim?

Izvinjavam se za double post, ali me zanima da li neko ima problem sa ucitavanjem igre N.O.V.A. 3 na mom telefonu (Somy Xperia Miro) koji ima single core cpu na 800mhz se 20x brze ucita nego na ovom tabletu? Da li neko ima isti ovakav problem i da li zna kako da ga popravim?

Probaj da iskljucis battery saver.

Probaj da iskljucis battery saver.

Iskljucen mi je uvek, pogledao sam recenzije na google playu, dosta njih se zali na isti ovaj problem iako imaju razlicite uredjaje... modern combat 4 i ostale gloft igre super rade mislim radi i ovo ali jako dugo ucitava

koristite li uopste battery saver modove za stednju baterije? ne znam da li ima razlika kad je ukljucen, ili je svejedno? imam ga kratko pa jos ne mogu da ustanovim da li pomaze ili mozda cak i odmaze...da li je neko probao sa i bez cuvara baterije?

manje vise mi je stajao na onom medium modu od kako sam ga kupio...uglavnom drzi dva tri dana sa ukljucenim wifi, koriscen za cetovanje i citanje, nisam mnogo video materijala pustao...medjutim, juce me je zbunio jer je baterija dosta brzo padala, brze nego ranije...u baterry statistici stoji da je najvise potrosio wifi? otislo je nesto dosta brzo sa 60% na 30, a onda za par sati na 10%...cini mi se da je ranije uz slicno koriscenje uspevao i tri dana da izgura a sada dva i to ovaj drugi jedva...

Ja moj od 100% ispraznim za otprilike 5 sati ali ne mogu reci da ga stedim, dosta igram igrice i dosta cesto gledam i filmove i pratim razne forume tako da mi je wi fi skoro ukljucen 24/7 battery saver ne koristim...

E da, clockovao sam processor na 1,2ghz pa ne pada brzina, tako da mu i to dosta crpi energije, mislim da sam negde procitao da ako koristis battery saver da mu valjda limituje processor na 1ghz (nisam 100% siguran).

Poslednja izmena:
Ja moj od 100% ispraznim za otprilike 5 sati ali ne mogu reci da ga stedim, dosta igram igrice i dosta cesto gledam i filmove i pratim razne forume tako da mi je wi fi skoro ukljucen 24/7 battery saver ne koristim...

E da, clockovao sam processor na 1,2ghz pa ne pada brzina, tako da mu i to dosta crpi energije, mislim da sam negde procitao da ako koristis battery saver da mu valjda limituje processor na 1ghz (nisam 100% siguran).

Brzina je dinamička i kreće se između 497 MHz i 1.21 GHz. Battery saver ga limitira i kreće se između 497 MHz i 754 MHz samim tim manje troši i baterija duže traje a i manje se greje, što naravno znači da se i baterija manje greje što takođe doprinosi dužem trajanju. I iskreno mislim da nema smisla držati zakucanu frekvenciju pošto onda i u stanju mirovanja troši više baterije, a opet ko šta voli to i radi 😀

Ja koristim Battery Saver i izdrži mi i preko 7 sati. Ali wifi mi je uvek uključen. Sa isključenim se brže praznila baterija. Čini mi se da je trajala oko 6 sati.

Imam jedno pitanje - kako ASUS HD7 (android) da dobija internet preko Nokie E7 (Symbian)?

Dakle na Nokiji E7 standardna sim kartica sa pristupom internetu. Probao sam:

1. Na E7 pokrenuo Joiku Spot Lite&Premium (hot spot sistem) sa idejom da HD7 nakacim, ali HD7 ne vidi E7 (laptop normalno vidi E7 i izlazi preko njega na net). Na net-u sam nasao da Nokia podrzava ad-hoc infrastructure mod hot spot sistema, android ne pa je to valjda razlog neslaganja.
2. Preko Bluetooth-a oni se medjusobno uparuju ali vide samo foldere jedan drugom, ne i net.

Ovo bi mi bas znacilo na terenu, da li neko ima iskustva i zna li kako ovo uopste izvesti?

Unapred zahvalan na odgovoru...

Nazad
Vrh Dno