Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nazalost, ponekad ploca jednostavno ne radi sa 4 graficke karte... Ja sam izmenjao 3 razlicite ploce (jedna je imala 5 pci-e slotova), dok treca konacno nije "ugledala" sve cetiri karte (sta god da sam radio, menjao pci-e slotove, nije pomagalo)... Doduse sve ovo na smosu...

Takodje sam kartice probao da nakacim samo na x1 slotove preko extendera, i tada nije nijedna bila detektovana

Mozda nekad i promena tj. update Biosa pomogne, doduse nisam imao te probleme.

Ja sám isti problem imao na maximus extreme V, u nekim slotovima vidi, u nekim ne vidi preko extendera.
Resenje, ici na proverene ploce.

Koji konkretno deo si dobio? :trust: Daj sliku.

evo okacicu kad se probudim , tokom dana :)

Uzeo sam i ja dve ..klokuje se kao luda bez povecanja napona i tako klokovana daje stabilnih cak 800 kh/s al se ventilator mnogo cuje onda pa sam spustio na 740.

aj mi daj podesavanja za cgminer pls, ali onako default, bez oc-a :)
kolke su te temperature kad stoji na auto, meni idle oko 30, ali se pri benchu i igrama dize cak do 78... a vent tad vrti najvse 40%...
mislim da mi je to visoka temp, dokle da je drzim i na kolko vent da stavim, moze neki savet?
vent se cuje kad predje 30%, a na 40% je donekle i bucan...

@Dade Pa videces preko leta sta je V2 i koliko znaci karti kad ima onoliku komadesku metala na sebi. Ja sam to vec prosao letos i znam koliko su V2 dobro hladjene karte.

uhhh extra, ja se bas plasio da non v2 verzija ima bolje hladjenje i performanse, svakako vise memorije na difoltu...
sta bi mi ti savetovao, do koje temperature da je drzim? planiram da preko noci rudari, a preko dana je koristim za igre uglavnom, mada ce verovatno vremenom i biti situacija kad bi je ostavio da rudari i dan i noc... ali zelim da mi traje, ostavicu sve na difolt, ne pada mi na pamet da oc-ujem, jel bas moram underclock i undervolt ili mislis da sa ovakvim hladjenjem i ako pojacam brzinu obrtaja vent-a, da moze da izgura 24/7 rudarenje, cak i leti? msm naravno sve zavisi od primerka kartice, ali daj mi neke smernice :)

Moje su sve radile 24/7 i letos kad je bilo 40c napolju. Jedino dodatno hladjenje rigovima bila je promaja u stanu i karte nisu presle 72c. 1020/1250 @ 1.05V (7950 su u pitanju)
Sto se tice 280x, sigurno se koriste drugacija setovanja ali po vrucinama olabavi karte koliko god mozes da bi izdrzale pakao bez crkavanja. Veruj mi da leto ostavlja posledice. Bolje da karta baca i 600 i da radi bez otkaza nego da baca 750 i zakucaju ventilatori. Topice se kablovi, gorece napajanja, crkavace ventilatori...
Treba samo naci neke ok klokove na kojima karta pristijno radi i onda je undervoltovati koliko moze samo da ostane stabilna i radi bez prekida. Vent mozes i na auto.
Ko nema dobre uslove za rigove neka se uopste ne sramoti da ugasi karte kad su one bolesne vrucine. Neki i sada imaju problema s temperaturama, kada dodje leto nebih im bio u kozi.

evo okacicu kad se probudim , tokom dana :)

aj mi daj podesavanja za cgminer pls, ali onako default, bez oc-a :)
kolke su te temperature kad stoji na auto, meni idle oko 30, ali se pri benchu i igrama dize cak do 78... a vent tad vrti najvse 40%...
mislim da mi je to visoka temp, dokle da je drzim i na kolko vent da stavim, moze neki savet?
vent se cuje kad predje 30%, a na 40% je donekle i bucan...

uhhh extra, ja se bas plasio da non v2 verzija ima bolje hladjenje i performanse, svakako vise memorije na difoltu...
sta bi mi ti savetovao, do koje temperature da je drzim? planiram da preko noci rudari, a preko dana je koristim za igre uglavnom, mada ce verovatno vremenom i biti situacija kad bi je ostavio da rudari i dan i noc... ali zelim da mi traje, ostavicu sve na difolt, ne pada mi na pamet da oc-ujem, jel bas moram underclock i undervolt ili mislis da sa ovakvim hladjenjem i ako pojacam brzinu obrtaja vent-a, da moze da izgura 24/7 rudarenje, cak i leti? msm naravno sve zavisi od primerka kartice, ali daj mi neke smernice :)
Na ovoj masini koju koristim i ja svaki dan samo jedna karta je u masini je 1082 i 1500 i daje mi 755 kh ..na ovoj drugoj sam upario sa vaporom pa sam tu spustio klokove zbog temperature jer su obe u kucistu bez extendera i daje mi 720 ..mogu vise al sa obzirom da su u kucistu bez dodatnog hladjenja ne bi vise

Moze mi neko objasniti zasto asus 280x dc2t nece da baci sliku na Gigabyte GA-H61M-DS2H, ni kad je direktno ubodena u plocu ni sa extenderom, dok na mojoj ploci p5qpro radi odlicno a 2 grafe na Gigabyte GA-H61M-DS2H rade odlicno??

Ja ne mogu da verujem...

Isti problem, ista ploca...
6 sati se maltretiram sa glupostima, neverovatno sta mi se desava dok bi kod nekoga ovo krenulo za 5 minuta...!!!

Dakle dva riga po 3x280x vapor stigne mi napajanje 1200w i resih da na jedan rig dodam Asusa 280x dc2t i nece, ne daje sliku, kao da ni sistem nece da digne, izmenjam ekstendere... nece. Resim da probam na drugi rig gde mi je trenutno 7950 stavim samo Asusa na tu plocu MSI, 4g rama, semprom x2 2.5 cpu... radi i baca 710kh onako bez nekih podesavanja... Skinem kartu i stavim samo nju bez vapora na G plocu ditekt u slot i opet nece!!! Ima li neko resenje, predlog?

Poz

Ja ne mogu da verujem...

6 sati se maltretiram sa glupostima, neverovatno sta mi se desava dok bi kod nekoga ovo krenulo za 5 minuta...!!!

Dakle dva riga po 3x280x vapor stigne mi napajanje 1200w i resih da na jedan rig dodam Asusa 280x dc2t i nece, ne daje sliku, kao da ni sistem nece da digne, izmenjam ekstendere... nece. Resim da probam na drugi rig gde mi je trenutno 7950 stavim samo Asusa na tu plocu MSI, 4g rama, semprom x2 2.5 cpu... radi i baca 710kh onako bez nekih podesavanja... Skinem kartu i stavim samo nju bez vapora na G plocu ditekt u slot i opet nece!!! Ima li neko resenje, predlog?

Poz

Pisali smo već o tom problemu par puta. Uflešuješ zadnji bios i problem rešen.

Ocigledno je problem na relaciji tog Asusa i Gigabyte ploce... Ako mozes ugurati tu kartu na ovaj drugi rig, gdje ti je karta palila i radila, uradi to...nemoj gubiti vrijeme... ako ne, onda moras traziti drugu plocu (ja sam uvijek imao 2-3 za probu, dok nisam probao i 4u, koja je upravo bila ta Gigabyte shit, i radi evo vec par dana bez da stucne...ali bas nijedan problem... a radila je iz prve (kako sam sve povezao i ukljucio)) .

Ja ne mogu da verujem...

Poz

Ocigledno je problem na relaciji tog Asusa i Gigabyte ploce... Ako mozes ugurati tu kartu na ovaj drugi rig, gdje ti je karta palila i radila, uradi to...nemoj gubiti vrijeme... ako ne, onda moras traziti drugu plocu (ja sam uvijek imao 2-3 za probu, dok nisam probao i 4u, koja je upravo bila ta Gigabyte shit, i radi evo vec par dana bez da stucne...ali bas nijedan problem... a radila je iz prve (kako sam sve povezao i ukljucio)) .

Ima jednostavno rešenje, samo treba čitati.

Pisali smo već o tom problemu par puta. Uflešuješ zadnji bios i problem rešen.

Kod mene je proradilo GA-H61M-DS2H rev 2.1 sa flesom biosa, i jos radi :) na 4 karte. Inace nije htela sve 4 da vidi i poneku graficku nije videla uopste ni u jednom slotu. Iz biosa sam flesovao novi po uputsttvu sa njihovog sajta.

koristio sam Q flash
raspakuj na usb
pri pokretanju wina pritisni <End>
nadlji putanju do usb i pokreni
restart i kraj problema, sve mi proradilo

Poslednja izmena:
A i fleshovanje bi trebalo da je rutinska procedura nas hardverasa...
Za VAS hardveraše bi trebalo al nismo svi ovde IT stručnjaci. Ima nas koji to (ne znamo ali) volimo :d
Da ponovim svoje pitanje sa prethodnih strana: "jel može neko da kaže da li se na asus 7950 dcu2tv2 ventovi mogu podmazivati bez skidanja tj. kroz ove rupice sa prednje strane?"

Poslednja izmena:
Mozes da probas mada tebi treba osovinu da podmazes a ne tu sa strane. Ako je vec zaribao malo sipaj ulja i nadaj se da ce otici malo i tamo gde treba.

@Kurajber Hvala :)

@Sale KG evo slika, sta je ovo i gde se montira?

^^

Posalji meni pa cu ti pokazati :p

BTW evo i mojih temp na 280X dual-x. Karte rade na 1070/1500 ~1.11V

Poslednja izmena:
^^

Posalji meni pa cu ti pokazati :p

BTW evo i mojih temp na 280X dual-x. Karte rade na 1070/1500 ~1.11V

Ja sam na 1044/1500 isto na 1.11v i temp su mi 59c, probaj mozda bude bolje malo, mada i to je ok. Mene jedino nervira naponska na Vaporu koja je oko 90c najvise.... Ne znam sta da joj radim...

Ja sam na 1044/1500 isto na 1.11v i temp su mi 59c, probaj mozda bude bolje malo, mada i to je ok. Mene jedino nervira naponska na Vaporu koja je oko 90c najvise.... Ne znam sta da joj radim...

A mene nervira sto na dual-x ne mogu provjeriti napon vrm mada stavio sam na kartu 12cm vent da duva na naponsku.

Obavezno probaj sa 12cm ventilatorom sa zadnje strane da duva na naponsku pa javi :)

Pošto mi stižu pitanja na private uvezi flešovanja biosa na gigabajt ploču odgovoriću u temi da se ne ponavljam.

Pošto se pozivate na neiskustvo i totalno neznanje evo i najjednostavniji način flešovanja.

Izvadite sve grafičke iz ploče, kabel od monitora uključite u ploču tj na integrušu, uđite u windows (ili ga instalirajte), odete iz internet explorera i nađete na gigabajt sajtu taj model pa pod download i program za flešovanje biosa iz wina @bios se zove po utility.
Instalirate i tamo odaberete sa njihovog servera najnoviji i samo pokrenete flešovanje.

Vrh Dno