Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Su to sad neke nove 280X dc2t?!...vidim da im je hladjenje isto kao na 7970/50...secam se da sam prozivao bas svojevremeno kako mi je hladnjak ruzniji na tim novim 280 asus kartama, pa jos onaj prednji fan sa nekim lopaticama malim, a vidi ih sad, ispravili tj vratili sve na staro ;)
Nisu nove. Od starta su imali dve verzije hladjenja, tripleslot V2 kao na 79xx i ovo novo koje mi se nije svidjalo nikada. Jedino sto V2 nisu odmah stizale kod nas. Ali super je sto su to uradili, sad oni koji hoce da prave CF mogu da stave 2 karte. Ja bih uvek isao na V2, one moje satiru kako rade.

Najlepse karte ever! Btw,koliko ti kopa v2 po komadu,jel si menjao ista od podesavanja?!

Gde ste iskopali te karte?

Nisu nove. Od starta su imali dve verzije hladjenja, tripleslot V2 kao na 79xx i ovo novo koje mi se nije svidjalo nikada. Jedino sto V2 nisu odmah stizale kod nas. Ali super je sto su to uradili, sad oni koji hoce da prave CF mogu da stave 2 karte. Ja bih uvek isao na V2, one moje satiru kako rade.

Nije baš sve tako, bolje odlazi topao vazduh kod prvog modela nego drugog tj v2. Imamo rig od jednih i od drugih pa testiramo. V1 je i hladnoje a samim tim i manje obrtaja, a i na istom rpm manje buke pravi v1. Nije velika razlika, al je osetna. Na leto ćemo zapravo znati koja je bolja jer su tek to pravi uslovi za test hlađenja.

Najlepse karte ever! Btw,koliko ti kopa v2 po komadu,jel si menjao ista od podesavanja?!
One moje 590 po komadu, undervoltovane i olabavljene. Jedva da se cuju da rade, smesna potrosnja, rastereceni ventilatori, mogu ovako da rade sto godina. Nisam menjao nista, nemam sta da diram kad rade kao sat.

Moram jednom sesti da prepisem te biose i podesavanja vec jednom ;)

Samo da javim,najnoviji Afterburner beta 18,spusta volatzu na 280x Toxic-u ;)

^ Sta bi sa tvojim toxic-om?

Nisam nesto mjerodavan ali iz iskustva znam da kada pise da imaju na stanju, onda imaju 100%.
Ako nemaju na stanju pise "u dolasku...isporuka npr. 3 radna dana ili 3 nedelje".

Nije to kao kod nas; Imamo tj. bice...

P.S. na brzinu sam pogledao i samo ASUS 280x nije na stanju.
Dual-X, Toxic, MSI...isporuka odmah tj. sutra

Pre dva dana smo kupili 30 Asus R9 280X V2 u M....u a ti nama onda nabavi 30 komada Dual-X po 257e...a ti uzmi nazad porez...moze?

Poslednja izmena:
Pre dva dana smo kupili 30 Asus R9 280X V2 u M....u a ti nama onda nabavi 30 komada Dual-X po 257e...a ti uzmi nazad porez...moze?

Ne moze, nemam para ni za jogurt :d

edit: Posto sam ja u svemu ovome kao sto rece kolega rudar "go k'o pistolj" i po znanju i po opremi, uskoro batalim jer sam iskopao svojih 30 novcica koliko mi je i bio cilj :D

Poslednja izmena:
Potreban savjet :)
Mislio sam na sadasnju konfiguraciju da stavim novo napajanje i graficke. Maticna je ASrock Extreme 6 Z77. Napajanje mi je slabo seasonic 430GB pa bih morao novo uzimat.Kuciste je CM 690. Dakle treba mi predlog za napajanje i graficke. Budzet je 500 EUR za pocetak pa ako bi to fino islo ulozio bih brzo jos novca. Zanima me i za te graficke koje predlozite koliko odprilike potrose mjesecno struje a koliko bi iskopale novca u ovom trenutku:D

Sto mislite da produzim budzet i uzmem ove 2 grafike? http://www.itsvet.com/proizvod/msi-radeon-r9-280x-3gb-gddr5-gaming/comp_comp_vga/24/3609 ili ovu jednu http://www.itsvet.com/proizvod/asus...-g-4gd5-+-battlefield-4/comp_comp_vga/20/3637
I neko napajanje koje moze ovo da nosi.

Poslednja izmena:
Neko se "zalio" ovde pre izvesnog vremena,da mu jedna karta u rigu malo "šara".tj da ne stoji zakucana na 99% opterecenja..kod mene isti slucaj od kako sam je izbacio na extender,pa je i vratih u slot,opet ista stvar. Znaci,stalno varira izmedju 97-99% i tako isto i baca za oko 2% manje....?
Probao da nadjem post sa istim problemom..al' ne ide.
Sada primetih,da kada prvu ugasim,ova sto stuca se zakuca na 99%...ima li neko ideju?

Poslednja izmena:
Fali ti memorije mozda?

@Dade Pa videces preko leta sta je V2 i koliko znaci karti kad ima onoliku komadesku metala na sebi. Ja sam to vec prosao letos i znam koliko su V2 dobro hladjene karte.

Fali ti memorije mozda?

@Dade Pa videces preko leta sta je V2 i koliko znaci karti kad ima onoliku komadesku metala na sebi. Ja sam to vec prosao letos i znam koliko su V2 dobro hladjene karte.

i jos ima i backplate ova 280x, u njega se okrene vent i trebalo bi da ima poboljsanja hladjenju?

Fali ti memorije mozda?
4GB na dva 280X-a?
Ujutru cu probati,da ubacim jos cetiri iz mog komp-a...

edit:
Samo ugasio GPU-Z i zakuca ga na 99%?! :exploder:

I jos nesto..
Saj,ako pukne pos'o..za mene jedna "troslotna"!Hocu da se igram,a da je ne cujem (citam od maja,kako ih samo pazis). :smoke:

Poslednja izmena:
Pomoc !!!

Imam maticnu gigabyte g1.sniper a88x i 4 asus r9 280x dct, problem je u tome sto maticna registruje samo dve kartice koje su prikljucene direktno na nju preko 16x slotova dok druge dve koje sam nakacio na extendere u 1x slotove uopste ne registruje.

Ako neko ima neki savet kako da resim ovaj problem bio bih zahvalan.

Znaci GPU-z te zezao? Super :)
Ma gde da pukne posao, nema sanse. Radice se i dalje, nesto drugo ce se kopati ali posla ce biti.

Mozda su svi lajnovi na ploci zauzeti. Ja bi probao da izvadim jednu od tih u 16x slotovima pa da vidim onda dali ce da detektuje druge dve.

Moze mi neko objasniti zasto asus 280x dc2t nece da baci sliku na Gigabyte GA-H61M-DS2H, ni kad je direktno ubodena u plocu ni sa extenderom, dok na mojoj ploci p5qpro radi odlicno a 2 grafe na Gigabyte GA-H61M-DS2H rade odlicno??

Nazalost, ponekad ploca jednostavno ne radi sa 4 graficke karte... Ja sam izmenjao 3 razlicite ploce (jedna je imala 5 pci-e slotova), dok treca konacno nije "ugledala" sve cetiri karte (sta god da sam radio, menjao pci-e slotove, nije pomagalo)... Doduse sve ovo na smosu...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno