Šta je novo?

Nokia Lumia 625

Poredis babe i zabe, ta dva telefona ne mogu da se porede nikako...

Samo iz razloga sto su nokiu lumiu 625 reklamirali kao ekstra telefon za manje pare (nemogu da kazem da telefon nevalja) i dali mu veliki ekran i jos par stvari sto sam napisao u predhodnom postu

Samo iz razloga sto su nokiu lumiu 625 reklamirali kao ekstra telefon za manje pare (nemogu da kazem da telefon nevalja) i dali mu veliki ekran i jos par stvari sto sam napisao u predhodnom postu

Kao sto rekoh babe i zabe. Em nisu ista klasa em su cene oba telefona nerealne donekle kod nas. 625 za to koliko nudi, pogotovo ako se uzima preko operatera gde su cene smesne uz vecinu paketa je odlican telefon. Niko nije telefon reklamirao kao "extra za manje pare" vec kao pristupacan telefon sa velikim ekranom. Tom logikom mozemo da poredimo i 520 sa 1020 i slicno...

Da li radi "Double tap to Wake" sa Black nadogradnjom imao sam telefon ali sam ga prodao pre nadogradnje dvoumim se da uzmem ili Lumiu 820 ili Lumiu 920 samo da odlucim koliko para sam spreman da dam za telefon, i jos nesto da li radi na Lumi 625 radi notifikacija na glance screenu?

1. Znace se kad dodje Black na 625
2. Due to hardware restrictions Nokia Glance is not available for Nokia Lumia 520, 521, 525, 526 and 625.

Stigao "Black" na 625, zanima me da li ste dobili "Double tap to Wake" ??

Jel poredio neko 720 vs 625 ??? Neki posebni utici? Ekran - kvalitet prikaza, Baterija - Izdrzljivost, Opsti utisak o dizajnu i kvalitetu plastike???

Ekran je bolji na 720, baterija bi zbog losijeg ekrana trebalo jos duze da drzi na 625, kvalitet plastike na 625 kao i na ostalim Lumiama, bez ikakve zamerke i stvarno mislim da je korektan telefon kome ne smeta 800*480. Pogotovo kad se cena uzme u obzir. A da, sto se baterije tice, 2 dana prosecne upotrebe bez problema. i gasenja telefona nocu.

Hvala, mozda ga uzmem za sestru :)

Imam priliku da se poigram sa ovim tel koji sam dobio u nekoj kompenzaciji ali cu nazalost morati da ga prodam :(!
Da pocnem od ekrana koji se jako lepo vidi s obzirom na velicini i rezoluciju ali je naravno za nijansu losiji od L920. Sto se bzine tice apsolutno nemam nikakvih zamerki. Npr Asphalt radi savrseno bez zastajkivanja i stucanja kao i na L920 bez ikakve razlike. Tel dok igram ovu igru se mnogo manje greje od L920. Verovatno je procesor dosta slabiji ili se bolje hladi.
najprijatnije iznenadjenje je baterija koja je bas efikasna na ovom telefonu. Uz neko ok koriscenje moze da izgura 2 dana (naravno kad ne igram igrice). Kamera je sasvim pristojna i zadovoljavajuca pogotovo u dnevnim uslovima. U mraku je ipak dosta losija od 920 sto je i razumljivo. Jos jednom bih svakom preporucio ovaj tel koji zeli jako veliki ekran sa super performansama po jako povoljnoj ceni

uzeo sam ovaj telefon u telenoru, i zadovoljan sam. iako specifikacije "na papiru" nisu najsjajnije, telefon odlicno radi i sa 512 mb rama. ekran nije savrsen i naravno mana je sto ne podrzava glance, ali nije los i za ne previse zahtevne korisnike je ok. dobra stvar je sto podrzava i 4g, mada ne verujem da cemo imati koristi od toga jos bar godinu dana. baterija je odlicna i izdrzi skoro dva dana sa ukljucenim mobilnim netom i wifi konekcijom. kamera nije woow, ali moze da posluzi. nokia ima sjajne aplikacije za kameru tako da tu delimicno moze da se nadomesti kvalitet hardvera kamere i optike. full hd snimanje videa je takodje odlicno.

Telefon je odličan za tu lovu.
Ekran je super (poredeći ga sa L520), brz je a kamerica je tu čisto da je ima i odrađuje posao.
Kome treba telefon sa 4,7" ekranom, koji lepo leži u ruci, brz je, ima osrednju kamericu i nije zahtevan sa aplikacijama a pride hoće Here Drive +, tu je Lumia 625 (mada za iste pare ima Ativ S koji je duplo bolji u svemu, ali Nodža je Nodža).

Ako neko ima drivere za ovaj telefon neka okači, ne mogu nigde da ih nađem. Koristim windows 7 na računaru

Poslednja izmena:
Imam ja, pošalji mi na PM e-mail adresu, i reci da li su 32Bit ili 64Bit.

Kod mene nije mogao sam (Windows 7 Pro x64 OEM legalni)

Win 8.1 x64 legalan takođe bez ikakvih problema sam instalirao sve drivere. Ko će ga znati...

Windows 7 Professional, legalan, po povezivanju fona sam je istalirao drajvere bez problema. PC ima izlaz na net.

Nego, evo sam pre nekog vremena i ja postao vlasnik ovog fona.
- Kritike na racun rezolucije ekrana su prenaglasene. Sve slike sa weba kao da su namerno radjene u nekom makro rezimu jakom optikom samo da se prenaglasi
pikselizacija ekrana koju realno necete videti. Ekran je dobar. Da verovatno ima boljih ali kod skupljih modela.
- Nakon kratkog igranja sa Amber sam uradi update na Black i imam osecaj da je tamo preciznost i senzitivnost touch-a bila bolja. Mozda se samo tripujem.
- Fali mi odvojeno podesavanje jacine zvuka: za slusalice, za zvono. Verujem da je to problem samog Win systema a ne modela jer mi je ovo prvi Nokia Win phone.
- Negde sam jos citao da se zale na aktivnost ekrana prilikom razgovora - kod mene to nije slucaj. Doduse ja ne koristim folije za ekrane koje umeju da zbune proximity
senzor.
- Kamera je sasvim solidna za svojih 5Mpx a ima tih nekih app-ova za efekte da se izvuce malo vise iz njih. Ustvari samo slike budu fensi za share na soc. mrezama ;)
- Moze da se kucka noktima. Ono sto je moju curu odusevilo, kad je probala telefon. Zenska posla. :) I da touch radi i kroz duks, rukavice nisam probao. :)

Ekran je skroz ok za tu cenovnu kategoriju. Da, kad stavis jedan do drugog njega i 920 recimo, razlika je ocigledna no daleko od toga da je ovaj los. Pogotovo sto je WP sav tako kockast pa se i tih 800*480 i ne primecuje toliko na 4.7" ekranu.

Odvojeno podesavanje zvuka je dostupno na WP8.1. Mozes da cekas regularan update(negde za 2 meseca otprilike) a mozes i sada da se prijavis za developer preview(prelistajj WP8.1 temu) i da to imas odmah

Kamera je odlicna za svojih 5mpix, mislim da je ista kao ona na 520(koja pravi odlicne slike) samo uz dodatak blica ovde...

Meni licno fali i sitnija granulacija za podesavanje osvetljenja ekrana. Iskljucio sam "automatiku", podesio na LOW i dalje bode oci. :)

Jest' bolje, mudro zboris. Nek sam prilagodjava, za to je placen. A sad svi na svoja radna mesta :D

Pitanje za vas sto imate 625.
Kada se slika u smart modu (automatski pet slika uzastopno), da li je svaka slika 5 mega piksela, ili je pet slika po 1 mega piksel.
Cini mi se da sam nekada negde procitao da zbog 512mb memorije ne moze da izvuce slike u punoj rezoluciji.
Pokusavam to da izguglam ali mi ne ide. Mozda sam umislio.

Juce pristigli neki apdejti, preko appstore. Ako se dobro secam nisam imao da biram "touch sensitivity"?
Danas stigao apdejt koji dodaje i mogucnost iskljucivanja vibracije kada se koriste kapacitivni tasteri. Nekako me to izludjivalo po malo - osecao sam se
ko pokusni kunić, što dokazuje i moje refleksno trnjenje ruke u momentima kada koristim ove tastere a po iskljucivanju vibracije :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno