Šta je novo?

A8 3850 Problem, Veoma mali scor u 3dmar06

doct.cor

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poena
320
GA-A75M-UD2H
Amd A8 3850 i radeon 6550d
Transcent 4gb 1333mhz

Score u SC

Probao sam sve moguce drajvere itd isto se desava, po forumima vidim da bi score trebo biti oko 7k

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    54.1 KB · Pregleda: 106
  • 22222222.jpg
    22222222.jpg
    197.6 KB · Pregleda: 99
Poslednja izmena:
Slabe memmorije,1333mhz,APU trazi memorije veceg radnog takta bar 1866-2400mhz.

Evo pogledaj metro-2033-memory-scaling.png
Mozda se greje,pa obara klokove?(throttling)
Pogledaj temperature.

Poslednja izmena:
Evo pogledaj Pogledajte prilog 133136
Mozda se greje,pa obara klokove?(throttling)
Pogledaj temperature.

temperatura je iznad 60 a ispod 70 u full loadu, dali je to mnogo? na sajtu pise da je operativna max 72 stepena

Mada ne verujem da je temp jer kada startujem 3dmark06 on je na nekih 20 stepeni u startu i radi veoma sporo tj odmah ima max od 6-15 fps u onom prvom testu

Poslednja izmena:
Nesto videh da bi ga trebalo drzati ispod 60.
Pogledaj memorije na kojem taktu rade-CPU-Z.

Koliko vidim koristis single chanel memoriju... To dosta utice na performanse graficke. Ako mozes pozajmi od nekoga jos jedan stapic memorije kao tvoj pa onda probaj, tada ce memorija raditi u dual chanel modu.

Poslednja izmena:
Imate cpu i gpu z u prvom postu, pokazujem da memorija radi na 100mhz

Imate cpu i gpu z u prvom postu, pokazujem da memorija radi na 100mhz
Tu pokazuje FSB to jest 34x100 za klok procesora,sto mi ne govori nista na koliko ti rade memorije.
Prebaci na Memory pa pod DRAM frequency sta stoji.

Tu pokazuje FSB to jest 34x100 za klok procesora,sto mi ne govori nista na koliko ti rade memorije.
Prebaci na Memory pa pod DRAM frequency sta stoji.

Nisam trenutno blizu tog racunara, ja govorim da gpu z pokazuje mem clock 100 mhz, gpu z a ne cpu z

Gledam ovaj GPU-Z i nesto ovde nije u redu.
Bandwidht 1.6 GB/s a trebalo bi preko 20.
Memorija stoji na 100 a trebalo bi 667.

Zato ti kazem,da pogledas memorije,zato sto je deljena.
Po ovome ispada da ti memorija umesto 1333mhz radi na 200mhz.
Pogledaj u biosu na koliko ti je podesena memorija.

Poslednja izmena:
Zato ti kazem,da pogledas memorije,zato sto je deljena.
Po ovome ispada da ti memorija umesto 1333mhz radi na 200mhz.

Trenutno nisam na lokaciji gde je taj racunar, ali cu postaviti u narednih sat vremena, u biosu stoji 1333 to sam zapamtio

Da napomenem da u memory suport listi ove ploce nema ove memorije koju smo stavili, ali ipak mislim da je ok posto cpu ima score 4000 (veoma blizu mom x6 6300)

Poslednja izmena:
U biosu je 1333 ne znam probacemo recimo crysis ali sumnjam posto 3dmark prvi teste ne moze da predje 14 fps

Uradi clear cmos...ili izvadi bateriju ako ti lakse....nesto se tu gadno zabagovalo....ocigledno je da je problem u grafici...a ne memoriji...da li video jel ima noviji bios za tu plocu...ako ima flesnhi....verovatno ce ti to resiti problem....

Poslednja izmena:
Uradi clear cmos...ili izvadi bateriju ako ti lakse....nesto se tu gadno zabagovalo....ocigledno je da je problem u grafici...a ne memoriji...da li video jel ima noviji bios za tu plocu...ako ima flesnhi....verovatno ce ti to resiti problem....

Ma radio sam clear cmos ne vredi, probao sam i razna podesavanja u biosu i isto opet, probacu i novi bios

Nazad
Vrh Dno