Šta je novo?

Digitalne Valute u Srpskim medijima (zablude i istine)

bSecurity

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2002
Poena
660
Kako to uvek bude kod nas mediji su ti koji kroje sudbinu, a ovu temu otvaram kako bi diskutovali ukoliko se to može na neki način i pokušali (naravno da je bilo reči o tome) edukovati i druge da nije "par" računara usputna stanica do milionera ili pak kako kažu za par meseci milioner...

VIRTUELNI BOGATAŠ: Novosađanin u bitkoinima skupio 1,5 miliona evra!

"Pošto je potrošnja struje velika, jer računar neprekidno radi, a procesor košta oko 300 evra, udružili smo se nas osmorica i kupili osam računara, koje smo umrežili i naizmenično svakoga dana drugi računar "kopa" bitkoine", rekao je Novosađanin, programer po struci, koji nije želeo da mu navodimo ime i prezime, kako "ne bi provocirao hakere u gradu".

Ja bih ovom prilikom sve novinare iz Srbije zamolio da prilikom "pokušaja" pisanja članka konsultuju Benchmark zajednicu mnogo će imati koristi...

"Računar bi, pored ostalog, trebalo da ima napajanje od bar 1.000 vati i dobro hlađenje, a takav košta oko 4.000 evra. S njim, zarada bi bila od 50 do 100 dolara mesečno. Pri tom, neophodno je da imate dovoljno brz internet, a na računaru, koji traži bitkoine, nije moguće otvarati nijedan drugi program", objasnio je Jovanović.

A Kurir je kao izvor bilo kakvih smislenih informacija..... Situacija u Srpskom novinarstvu je tuga živa, a gro "novinara" nije u stanju da tačno prenese ni osnovne informacije. Kad isto ti krenu da pišu o temama o kojima ne znaju ništa, cela stvar postane tragikomična

Imao sam priliku da iz prve ruke vidim kako nasi novinari kroje vest. Postavise mi par pitanja a ostatak "vesti" su izvukli iz sesira.
Senzacionalizam pobedjuje objektivnost.

pisace bilo sta samo da povecaju prodaju, nista novo

Ne znam sta ocekujete u zemlji majka Cece, velikih junaka iz kafanu, da pisu nesto normalno i da to neko procita?
Pa imbecilne vesti i slike koje kakvih ravi prodaju novine.
Svi iole ozbiljni novinari su odavno otisli iz Kurira, Blica i slicnih.
Postoje ozbiljne novine kod nas, ali ja ih ne kupujem jer im je dizajn uzas, kao iz 19-tog veka, to mi nikad nece biti jasno da ne mogu dobrog dizajnera da unajme.
Tesko je i nekom ko prati IT objasniti sta su kriptovalute, a kamoli nasim ljudima, kojih je 70% polupismesno i polur*******.

mene su jednom za blic nahvatali za neku anketu, ja im odgovorio u 2 reci a ljudi objavise sastav na cetvrt strane.. tako da je ovo kao i sve ostalo sto rade izvadjeno iz konteksta

Upravo i dolazi do laznog informisanja i brdo tema kako je onaj mogao da se obogati, znas moj komsija ima 30 racunara, a ja nemogu itd... pa onda iskopao 1.5 dolara itd...

I ko bude isao na Google zavrsi ovde na forumu i uleti u raspravu bzv.... itd... sami znate sta to sve donosi... :D

Ja se samo nadam se necemo i mi sad lozimo kao razni E-citaoci, B92,Blica itd koji vladaju materijom od max 1-10% a ostavljaju najvise (samim tim najgluplji,al zato u isto vreme najnetacnijih) komentara
Ocigledno je da je neko prodao de.bilnu pricu nekom jos de.bilnijem novinaru (koji se razume u ovo kao Ja u poznavanje Norveskog jezika)i to je to, a posto danas samo senzacionalizam prodaje novine i ne cudi me sto su svi prekopirali i objavili ovo

jok, to je neki novo peceni, pa je hteo da se malo pravi vazan, verovatno ne zna ni kompjuter da upali

taman da rasprodamo sve, zapalimo iz banana drzave i ne vide nikakvo dobro od bilo kakvog unosa novca o ovu drzavu, makar on bio i na zanemarljivom nivou

Mene zanima za koliko godina/decenija će taj lik povratiti 4k evra investicije sa zaradom od sto dolara mesečno... Ovaj farba gore od S. Šojića.

Porez se kod nas veoma lako zaobilazi. Uzmes za "ortaka" britanca. "Prodas" mu 51% firme. Onda sediste firme prebacis na virgin islands. I tolko. Tamo placas porez. Ovde placas ekolosku taksu, doprinose... Itd itd. Tamo porez. Nasa drzava dozvoljava. Ne dozvoljava da primas novac na paypal. Niti da kao fizicko lice imas racun u stranoj banci. Ali ukoliko si, recimo, jedan od 3 najveca preradjivaca sekundarnih sirovina u srbiji, i trebao bi da placas porez ko-zna-koliko miliona eura, onda uradis ono sto sam malopre napisao. I sve ti je oprosteno!
Tako neka oni regulisu btc po svim standardima. Dabogda da imam milione eura u btc (nemam niti cu imati ali eto da kazem cisto). Otvoricu doo, "uvescu" btc koji je sada roba, jer je pravno regulisan. Pusticu ga u promet. Ali porez cu "platiti" na virgin islands.

Poslednja izmena:
nema veze sto nije kod nas, brzo ce, jer nasi hoce da budu kao evropa pa uvode sve takse i namete po inostranim standardima

Mene zanima za koliko godina/decenija će taj lik povratiti 4k evra investicije sa zaradom od sto dolara mesečno... Ovaj farba gore od S. Šojića.
Mene vise odusevljava covekova istrajnost. Da bi zaradio 1.5M eura trebalo bi mu tacno 1700 godina. Ovo je verovatno najstariji registrovani miner :d

pa zar novinari nemaju neku pametniju vest da napisu (standardne stvari > tipa Stanija se posvadjala sa deckom zbog decka, ili Soraji ispala sisa kad je skinula brus, Mrka obecava 2 km puta u 2014 a glasaci de.bilii usklicu njegovo ime u znak podrske itd ) a ne o stvarima koje ne razumeju ni poluprecizno da objasne (osim sto prepisu sa CoinDeska skoro sve)
Fingiraju nas non stop, pre neki dan me je neki lik zvao da me pita sta je to, a on je cuo od lika koji se druzi sa mojim drugom, a tom drugu*vise poznaniku* sam ja pre 2 meseca spomenuo da rudarim.. pazi dokle to ide

Poslednja izmena:
Jel' vi hocete da to postane opste-poznato ili da ostane "exkluzivno", u ilegali?

Hocemo da radimo i da nas niko ne smara i maltretira.

Pa jel' vas sad neko maltretira dok radite? Ako da, kako? O smaranju ***, ako ste nekome rekli da rudarite, normalno da ce vas smarati

Pa jel' vas sad neko maltretira dok radite? Ako da, kako? O smaranju ***, ako ste nekome rekli da rudarite, normalno da ce vas smarati

Jel se ti samo pravis ne-pametan ili sta?
Ako ovakva kvazi novinska obavestenja (tipa Novosadjanin dok igra PacMan i Mineswiper zaradjuje 100€ dnevno) Smarace nas oni kojih se svi plasimo ovde
Nek pisu o onome u cemu su strucni (rekoh vec Stanijina guza,Mrka Bekuta itd)

Ne pravim se ni pametan ni glup, samo pitam sta vam smeta/ko vas maltretira? Ja vidim samo problem oko povlacenja novca (duze se ceka, veci troskovi, retardirani i/ili poplaseni zaposleni u bankama i sl.).
Ko nece da ga smara drustvo i ostali, nek' ne prica cime se bavi. Ko nece da ga smaraju poreznici nek' otvori racun napolju ili nek' prodaje lokalno za cash.

Btw. ova poslednja vest veze nema sa Srbijom (osim ako nismo Singapur), a sama vest je pozitivna za korisnike coin-a i neutralna/pozitvna za bitcoin u globalu (sto se i ocekivalo od Singapura, kao verovatno najliberalnijeg mesta na planeti sto se tice finansija)

Poslednja izmena:
Jel' vi hocete da to postane opste-poznato ili da ostane "exkluzivno", u ilegali?

Naravno da zelimo ovo drugo, ne mozes ti da zaradis toliko koliko oni mogu da ti udare porez i takse. Pa kod turaka je bio desetak a koliko je sad? Turci vratite se sve vam je oprosteno :D

Nazad
Vrh Dno