Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

@ darko

Pa, izasao na back, ne znam kako drugacije da je ubijem, nema je vise u multitaskingu.

Evo koga ne mrzi, ima samo 79 strana, samo jedna od tema.. Lumia 920 battery - Your opinions Nisam bre re*ardiran da ne znam da koristim telefon.

Upravo mi krenuo black update na lumia 925, 33%... laku noć

Pitam zato sto vidim da Boris ubija :)

Inace da pitam, koja je mana telefona sa 512 RAM-a? Drugarici se svidja 720, ali ja sam vise za Idol X (jer cu moci da joj pomognem, ako nesto bude trebalo, a i tamo ima 2GB RAM-a).

Pa mana je recimo malo sporije vracanje u neke aplikacijei neke igrice iz mutytaskinga, i sto jedan mali procenat igrica i aplikacija uopste ne radi na 512 rama. Ja koristim 720 i prezadovoljan sam, menjacu je mozda samo zbog 925, mada ne bas uskoro.

@ darko

Pa, izasao na back, ne znam kako drugacije da je ubijem, nema je vise u multitaskingu.

Evo koga ne mrzi, ima samo 79 strana, samo jedna od tema.. Lumia 920 battery - Your opinions Nisam bre re*ardiran da ne znam da koristim telefon.

Čitao sam tu temu još pre nego sam uzeo telefon, ali pola stvari su najobičnije gluposti. Poenta je sa on dođe i kaže "ne valja baterija" ali recimo pojma nema da je instalirao neko ****** ili pokušava da koristi nešto što traži lokaciju a ugasio je gps i slično. Karikiram ali je jasna poenta.

Da ne davim previše. Realno to ne bi smelo da ti se dešava. Nemaš problematične aplikacije. Ako nisi nešto zeznuo u podešavanjima onda je stvarno moguće da sa samom baterijom nešto ne valja...

Pitam zato sto vidim da Boris ubija :)

Inace da pitam, koja je mana telefona sa 512 RAM-a? Drugarici se svidja 720, ali ja sam vise za Idol X (jer cu moci da joj pomognem, ako nesto bude trebalo, a i tamo ima 2GB RAM-a).

Isto kao i svaki drugi WP telefon. Nema razlike u realnom radu i to sam se sa 625 lično uverio. No neka pogleda jel joj se sviđa sistem i to. Ja sam svakako od ta dva za Idol X ali je žensko u pitanju i vrlo je moguće da joj se ovo više svidi i bolje legne...

Ma plasim se da se ne gusi kad ona krene da nabacuje svasta u telefon fb, instagram, WA, viber, skype, pintertest, jos neka modna sra.njca i tako to... Videcu jos... Hvala.

Ništa ne guši. Tu se stvarno ponaša mnogo bolje od androida, pogotovo ti uređaji iz niže i srednje klase...

Onda nek uzme i nek ide zivot, a kad krene nesto da zapitkuje preusmeravam je ovde :d

Čitao sam tu temu još pre nego sam uzeo telefon, ali pola stvari su najobičnije gluposti. Poenta je sa on dođe i kaže "ne valja baterija" ali recimo pojma nema da je instalirao neko ****** ili pokušava da koristi nešto što traži lokaciju a ugasio je gps i slično. Karikiram ali je jasna poenta.

Da ne davim previše. Realno to ne bi smelo da ti se dešava. Nemaš problematične aplikacije. Ako nisi nešto zeznuo u podešavanjima onda je stvarno moguće da sa samom baterijom nešto ne valja...

Ovo je ono sto je frustrirajuce.. ovakvih postova koliko hoces po netu, ovaj nije naglasio ali kod vecine je potpuno nov telefon, nikakve sumnjive aplikacije..

I am having SEVERE bad battery issues. I'm at 24% and I've done literally NOTHING all day. I've stayed home and havnt even left the house and I'm a strong WiFi signal no data. And all I've done is receive texts...this is REALLY bad

Ko se vise razume, kako (i zasto!) moze aplikacija da napravi problem, koja je samo instalirana, a nije pokretana na primer uopste, niti je u background tasks?

Inace, instalirao sam i ESPN F1 aplikaciju pre neki dan, zaboravio sam, i vidim da se bez pitanja ubacila u background tasks. MOZDA je i do nje, ili do FB aplikacije.. ali, jel smem ista da instaliram? Mogu li da disem, da gledam telefon duze od 5 sekundi, a da se ne naljuti?

Poslednja izmena:
Zato kažem možda će bolje da joj legne. Uvek radi isto, nema usporenja itd jednostavniji je dosta a opet ima sve te nazovi bitne aplikacije a cenim da joj root i slične stvari nisu potrebne... Mada opet kažem ja da moram izmeđi samo ta dva uređaja da biram - Alcatel. Ipak su specifikacije vidno bolje.

@Boris Ali čekaj jel moguće da niko nije rešio problem? Ne računajući zamene telefona. Meni je recimo neverovatna situacija gde problem navodno postoji a MS ništa ne preduzima u smislu da nije ni identifikovan problem...

Ovo je ono sto je frustrirajuce.. ovakvih postova koliko hoces po netu, ovaj nije naglasio ali kod vecine je potpuno nov telefon, nikakve sumnjive aplikacije..

Ko se vise razume, kako (i zasto!) moze aplikacija da napravi problem, koja je samo instalirana, a nije pokretana na primer uopste, niti je u background tasks?

Inace, instalirao sam i ESPN F1 aplikaciju pre neki dan, zaboravio sam, i vidim da se bez pitanja ubacila u background tasks. MOZDA je i do nje, ili do FB aplikacije.. ali, jel smem ista da instaliram? Mogu li da disem, da gledam telefon duze od 5 sekundi, a da se ne naljuti?

Ne znam sta da ti kazem, imam instalirano preko 60 aplikacija, u pozadinskim imam samo par njih , i nikakav problem nemam. Dobro mi rece za F1 sad cu da je install odmah.

Svi koji su radili review telefona, poznatiji ovi testeri, niko se nije zalio na takve stvari, i verovatno previse mali procenat se zali da bi MS obratio paznju, mada MNGOO sumnjam da je do sistema, znaci 99,9% ili neke app , podesavanja tih app, ili losa baterija hardverski, sto i nije tako retka pojava.

Poslednja izmena:
@Boris Ali čekaj jel moguće da niko nije rešio problem? Ne računajući zamene telefona. Meni je recimo neverovatna situacija gde problem navodno postoji a MS ništa ne preduzima u smislu da nije ni identifikovan problem...

Nema resenja.. samo praaaaise Jesus our lord saviooorrr, i ne gledas dugo u telefon..

Nema resenja.. samo praaaaise Jesus our lord saviooorrr, i ne gledas dugo u telefon..

Sad se setih da si imao problem sa ukljucivanjem ekrana pri odkljucavanju i to, mozda je cak i ekran defetivan pa vuce vise baterije nego sto bi trebalo. Ko zna, pitaj ovlasceni servis, da li je normalno sta i kako. Obrati se nokiji ili msu direktno :)

Zato kažem možda će bolje da joj legne. Uvek radi isto, nema usporenja itd jednostavniji je dosta a opet ima sve te nazovi bitne aplikacije a cenim da joj root i slične stvari nisu potrebne... Mada opet kažem ja da moram izmeđi samo ta dva uređaja da biram - Alcatel. Ipak su specifikacije vidno bolje.

Mada videh kako taj alcatel radi... Tuga... Bolje radio moj S2...

Bice Lumia verovatno, lepsi joj je. Rezolucije i sav taj hw nece ni primetiti, vazna joj baterija i kamera da bude dobra. Pljusno joj 4s na beton i nece da popravlja, pa sad uzima nesto novo.

Poslednja izmena:

Bice Lumia verovatno, lepsi joj je. Rezolucije i sav taj hw nece ni primetiti, vazna joj baterija i kamera da bude dobra. Pljusno joj 4s na beton i nece da popravlja, pa sad uzima nesto novo.

I baterija i kamera su vise nego dobro. Ne znam zasto ali i sa jacim hardwerom ZTE i Alcatel, rade ocajno.

Ne treba odbaciti sve mogućnosti ali sam skoro pa siguran da je problem softverske prirode jer ne bi onda imao periode kada sve radi kako treba. No nemam više informacija pa ne mogu ni pametniji savet da dam. Ja kod sebe isključeno imam: BT, NFC i XBOX. Sve ostalo je uključeno i dozvoljeno. Od aplikacija kojima sam dozvolio background to su: WA, Viber, FB, Weather flow, TimeMe, ostalo blokirano. Mail sinhronizacija na 2h. Wifi ne skenira nove mreže i ne konektuje se automatski na hotspotove. Ne bekapuje mi ništa na skydrive. Iz svih app izlazim na X nakon rada i gasim tabove u IE. Eto to je otprilike to...

Ja sam probao i Idol X i Idol mini u Telenoru i šta znam, nije loše. Nije brzina na nivou WP ali mislim da je odnos uloženo dobijeno skroz ok.

Što se 720 tiče, baterijom i kamerom bi poprilično trebala da bude zadovoljna tako da u tom slučaju onda i nema previše dileme...

Ja idem na spavanje. :) . Evo sa 64% baterije, danas sam skinuo i igrao malo rail rush. Xbox mi je konektovan ali ne sinhronizuje pozive za igre.
I naravno tel ide na punjac :)

Ne treba odbaciti sve mogućnosti ali sam skoro pa siguran da je problem softverske prirode jer ne bi onda imao periode kada sve radi kako treba. No nemam više informacija pa ne mogu ni pametniji savet da dam. Ja kod sebe isključeno imam: BT, NFC i XBOX. Sve ostalo je uključeno i dozvoljeno. Od aplikacija kojima sam dozvolio background to su: WA, Viber, FB, Weather flow, TimeMe, ostalo blokirano. Mail sinhronizacija na 2h. Wifi ne skenira nove mreže i ne konektuje se automatski na hotspotove. Ne bekapuje mi ništa na skydrive. Iz svih app izlazim na X nakon rada i gasim tabove u IE. Eto to je otprilike to...

Zahvaljujem.. pa to, da je hardverske prirode ne bi mesec/dva radio bez ikakvih problema.

Ja sam već pisao da sam imao 2 puta drain, ali sam ustanovio da je bilo do aplikacija koje sam instalirao.
Ili je prosto koincidiralo da se sredilo kad sam ih skinuo.
Prvi put kad sam imao 2 myTube-a, 1 običan i 1 beta verziju. Bukvalno se srozavala baterija po 10% na sat, čak i kad sam isključio net. Ali kako sam instalirao betu dan pre toga, posumnjao sam da je to problem. Ja sam onda obrisao ovu običnu koja je bila pre toga, a beta ostala i sve se sredilo.
Znači, ne da je samo bila ta aplikacija, nego kombinacija 2 iste.

Drugi put je bio neki od onih programa za praćenje potrošnje baterije, ali sam zaboravio kako se zove. Umesto da mi pomogne oko toga da gledam potrošnju, on mi je svojeručno skidao po tih nekih 10% na sat. :D A i još par nekih koje sam probao mi se činilo da su trošili više nego što je trebalo (ne ovako drastično), pa sam ih uklanjao nakon jednog dana probe.
Uvek se na kraju vratim Battery Pro +, koji je ubedljivo najružniji, ali radi svoj posao i ne traži puno resursa. :D

E da, i ja probao one Foldere. Probao nešto da organizujem za par minuta, skontao da ne dobijam ništa i odmah obrisao. :D

Nego stvarno Borise, možda nije loše da odeš u zvanični servis ili ih samo nazoveš da porazgovaraš o problemu. Na osnovu slušanja iskustava drugih ljudi, a i svom ličnom, trenutno su najozbiljniji od svih zvaničnih servisa u zemlji. Meni su oba puta završili posao istog dana kad sam doneo telefon, a podigao ga dan kasnije. Teoretski možeš telefon da izgubiš na 2 dana u najgorem slučaju, a u boljem možda mogu da ti ga srede u potpunosti.

Stigao Black na L925. Glance mi konacno ima poentu sada kada prikazuje notifikacije :) Inace drzao sam Glance konstantno ukljucen zadnje 2 nedelje i nisam primetio neko drasticno praznjenje baterije, ali to je i ocekivano s obzirom da je amoled ekran.

Borise prebaci mrezu u 2G, obrisi whatsapp, kazu da hoce da izaziva drain pa vidi sta se desava.

Stigao Black na L925. Glance mi konacno ima poentu sada kada prikazuje notifikacije :) Inace drzao sam Glance konstantno ukljucen zadnje 2 nedelje i nisam primetio neko drasticno praznjenje baterije, ali to je i ocekivano s obzirom da je amoled ekran.

Na koji region držiš Lumiu jer meni još nije stigao update.

Borise prebaci mrezu u 2G, obrisi whatsapp, kazu da hoce da izaziva drain pa vidi sta se desava.

Ma wac radi savrseno. Mozes samo da iskljucis auto vremensku zonu i slobodno smes da ga blokiras u pozadinskim procesima ako zeza. Ja nisam ni jedno ni drugo pa radi super ali kazu da to mogu da budu resenja.

Jel mozete da obrisete temporary files? Jel ima veze podesavanja regiona na telefonu sa update-om? Grupisanje aplikacija je bzvz.

Ok. Znam da moze ali kad tapnem clean files nista se ne desava i dalje imam 80mb temporary files...

Nazad
Vrh Dno