Šta je novo?

Panasonic ST60 serija

Na p50st60 često pogledam filmove sa laptopa, mpc-hc +madvr+lav, i slika je savršena.
Možda do može bolje, ne znam. Ovo je savršeno.
Manje fajlove gledam preko media servera (serviio). TV je na Wi-Fi.
Planiraju se radovi na hardveru i instalacijama, BR plejer nije u planu, dobar ruter jeste.

Edit: bilo bi dobro da ovde napišemo koje formate kodiranja st60 uspešno otvara.
Imam mkv fajlove kod kojih media server na st60 maši aspect ratio (razvuče ih na full Screen, nema crnih štrafti).

Poslednja izmena:
Gde kupiti 3D naocare za ST60? Uz TV ide samo jedan par, a treba mi bar 4 komada

Je l' postoje neke jeftinije, a da rade kako treba?

Gde kupiti 3D naocare za ST60? Uz TV ide samo jedan par, a treba mi bar 4 komada

Je l' postoje neke jeftinije, a da rade kako treba?

Mislim da samsungovi aktivni rade, ali proveri na cnet, mislim da sam kod njih cuo da su testirali dal moze drugi proizvodjac.

Mada oko 50e su u madjarskoj, i mislim da sam cak i video da daju dobar popust vec ako uzimas 2 komada a kamo li vise.

Samsung prodaje aktivne za 25e ako se nevaram al nek neko potvrdi.

Na ST60 provereno rade ove. Jedina mana im je što se ne preklapaju.
Koliko sam ja razumeo, morale bi da rade svake RF 3D naočare, ali ja bih ipak zaobišao no name.

Na ST60 provereno rade ove. Jedina mana im je što se ne preklapaju.
Koliko sam ja razumeo, morale bi da rade svake RF 3D naočare, ali ja bih ipak zaobišao no name.

Te znam, probao sam ih u madjarskoj. Pa ono kako kazu, kolko para tolko slike 😀

Mada moguce da su mi dali uzorak koji svima daju da probaju pa su zato bile iznjakane, i znali su se sami ugasit, iako indikator je bio zelene boje. Mozda ih treba sinhronizovati sa uredjajem. Neznam nisam nikad bio tolko zainteresovan za 3D, meni jako smeta da okvir sece 3D sliku. Mozda ima TV ili podesavanje kod kojeg 3D slika ide i van okvira panela samo nisam zapazio.

ST50 (koji ja imam) kada se poveze sa kompom onda imas jedan cudan efekat ali opet neko primeti neko ne. Kao da se blago dupliciraju detalji kao sto su slova, tanke linije itd. Npr. ikonice su imale oko slova balgu zutu liniju. To je zato sto st50 nije podrzavao 444 vec ga je prebacio u 422 kada se povezao sa kopjuterom. Vise o tome mozes ovde procitat a imas i slike (linkovi pri kraju clanka)da vidis kako to izgleda.

http://www.avsforum.com/t/1381724/official-4-4-4-chroma-subsampling-thread

St60 navodno "nema" taj problem, ali evo par stvari zbog kojih ja nisam poveza sa kompom (procitao sam manual od nemackog STW on ima najvise informacija, nekako za ove ostale zemlje ko da su skratili manual)

Po manualu ST50 NE podrzava nijednu rezoluciju PC signala(iako imas tabelu u nasem manualu za to po kojem "podrzava") posto hdmi sa graficke nije isto sto i hdmi sa BR, AV, i ostalih uredjaja nesto je pisalo zbog Hz-a ali tolko vec nisam se mucio sa prevodom. U sustini imat ces sliku, dali ce da steti ta voltaza i frekvencija koja hdmi sa graficke salje to neznam ali po manualu nije namenjen (pise sitno ispod tabele gde za rezolucije PC-TV) i nece bit ista slika nego da povezes sa nekim uredjaim koji je namenjen za ovo tipa BR, DVD. Opet, neko ce videt tu razliku neko nece. Dosta puno njih radio kako i ti mislis da koristis, postavi koji post u temi ST50 oni ce te bolje posavetovat, ja ga ne koristim na taj nacin jer nisam hteo da riskiram.

St60 navodno prima 444 signal ako ukljucis neki mod, to imas na HDTVtest.uk

Kazem ti ja sam se samo jednom igrao tako sa mojim ST50 za sto nije bio namenjen i otiso Y board, i sad mi je zao posto je tv stvarno bio fenomenalan a i veruj mi pustio sam BR film preko hdd-usba posto tv cita M2TS (avatar skinuo sa interneta 46GB) i pustio pravi BR disc avatar preko plejera. Nebo i zemlja u mojim ocima.

A za 3D zaista neznam kako ce ti radit preko graficke.

Moja pouka koristi TV za sta je namenjen a ne izigravati James Bonda.

Pozz

P.s. Jesi probao da pustis M2TS preko KMP-a ? ja sam taj avatar sa interneta pustio preko njega i zvuk mi je jako kasnio a i mucio se KMP, seckala je i slika dok televizorov media player je pustao normalno (prvih par minuta/sekundi i on je seckao).

Imam Intel quad i sapphire GDDR4 , ne igram igre, bavim se video montazom tako da moja konfiguracija je trebala da bude dovoljna ali eto zbog neceg KMP mi seckao.

Mozes li u praksi da uslikas te probleme koje imas na relaciji PC > TV?

I o kakvim problemima sa rezolucijom govoriš? I ja već duže vrijeme gledam filmove sa laptopa na ST50 putem 1.4a HDMI kabla i nisam primjetio neke probleme.

Puštam PowerDVD playerom Bluray iso fajlove bez problema (pa i 3D diskove od preko 50 giga), nema nikakvog sjeckanja kašnjenja zvuka i sl. Sve radi perfektno.

Pozz.

Poslednja izmena:
Da li ove novije plazme gube na kvalitetu slike posle nekoliko godina rada?

Znam da je to bio problem sa prvim plazma televizorima.

Radni vek je bar za Panasonic ST seriju 100000 radnih sati ako se dobro secam.

Niko od ovih sa KP ne moze da nadje P55ST60 u Madjarskoj. Kaze da su sve Madjari pokupovali za Bozic. Rekli mi da sacekam do 5og januara i da tad treba da se pojave u radnjama 🙁

Imaju samo 65ST60, koji je "samo" 1000 € skuplji.

Da li je neko video uzivo 65"ST60? Koliko su krupni pikseli?

Niko od ovih sa KP ne moze da nadje P55ST60 u Madjarskoj. Kaze da su sve Madjari pokupovali za Bozic. Rekli mi da sacekam do 5og januara i da tad treba da se pojave u radnjama 🙁

Video sam proslogodisnji 65" (il tako nesto) samsungov najbolji plazma tv e8000 u arkadu.

Dosta je gadna bila slika. Predstvanik samsunga je reko da je to to sto se tice kvaliteta slike. Zato sam uzeo 42" .

65 gledam sa razdaljine 3m... Voleo bih da je bilo 85" 🙂

Fantastican tv. Pixeli mogu da ti smetaju jedino ako si nam metar od tv-a

Gledao:shock: sa 2,5m razdaljine i izgleda fascinantno. U kucnim uslovima, ne u radnji. Kablovska je bila radijus vektor i slika je odlicna, a preko dreambox-a savrsena.

Poslednja izmena:
Ja na primer gledam 42" na 2 m mada je HD redy ali ako bi sada kupovao tv i imao para nista ispod 50" ne bih razmatrao. Kad neko od mojih udje u sobu krsti se i cudi. I ja sam mislio da bi mi 42" bilo veliko, sad kao sto rekoh nista manje od 50". Covek se lako navikne. Mogu da zamislim kako je sa ovim 4K/OLED koji su >55". :-devil-:

50" na 2 metra?! Meni je 42" na 2.5-3 metra optimalno. Mislim da ideja proizvodnje TV dijagonale 50" sigurno nije bila gledanje sa dva metra. No, ako tebi prija, samo cepaj.

Dobro mozda sam malcice preterao. Ali veruj mi ja sam se navikao da gledam 43"(Samsung plazma) na 2m.

Manje fajlove gledam preko media servera (serviio). TV je na Wi-Fi.
Imam mkv fajlove kod kojih media server na st60 maši aspect ratio (razvuče ih na full Screen, nema crnih štrafti).

Posto koristis serviio, kako stoji sa titlovima (nasa slova i velicina na ekranu). Jel' ima problema sa raznim video formatima, kako se snalazi sa dts audiom? Razmisljam da zamenim Samsung sa 50st60, na samsungu DLNA radi vrlo dobro, da ne kazem savrseno, pa ne bih da dozivim neprijatno iznenadjenje kad bude kasno.

Sve što si naveo radi jako dobro. Sve formate otvara, uključujući i dts. Titl mora biti u mkv fajlu, da bi ga otvorio. Tada je veličina dobra. Titl je sitan kada film puštaš media plejerom, sa USB - a

Bio juce u jednoj radnji naseg velikog lanca prodaje tehnicke robe da vidim kako izgleda prevod na Panasonic plazmi doduse ST50. Kad je momak koji radi pustio film nije bilo prevoda. Ja se setih da nije prevod zajedno sa filmom u MKV kontejneru. Danas u MKVmerge-u obradio i dobio fajl sa sve prevodom. Odem ponovo u istu radnju da pustim film kad ni tada nisam dobio prevod na ekranu. Na sve to mi drugi prodavac koji je pustio film kaze da Panasonic nece da pusta srpske prevode. Ja ostao u cudu:shock:.Rekoh da to nije moguce a on i dalje tvrdi isto.
E sad posto znam da Panasonic pusta filmove sa srpskim prevodom gde sam onda ja pogresio ili mozda u radnji nisu znali da podese tv. Napominjem da sam uradio da bude isti naslov filma i prevoda. Kad ga pustim na pc-u ili na mojoj Samsung plazmi ide normalno film sa prevodom.
I nemam nameru da idem ponovo u tu istu radnju otici cu negde drugde gde ime bar izlozen GT model.

Poslednja izmena:
Da pokušam da objasnim, mada nisam kod kuće, pa mogu tek sutra da proverim.
Iz nekog razloga, nije isti softver kada koristiš media player (sa USB media) i media server, koji pušta sa DLNA servera.
U prvom slučaju, ima mnogo formata koje uopšte neće da pušta. Ako i pusti, onda može da otvori i titl iz zasebnog fajla (istog imena), ali je titl jako mali. Ne znam da li hoće da otvori titl koji je unutar mkv kontejnera, mogu da probam.
U drugom slučaju (ja ga tako koristim), otvara šta god mu poturiš. Sa titlom je ovde obrnuto - otvoriće ga samo ako je unutar mkv kontejnera, I titl je normalne veličine. Na žalost, to u radnji ne možeš da proveriš.

Edit: i kada hoće da pusti titl, to neće da uradi automatski. Moraš ručno odabrati opcijom Video options, možda je samo to bio problem u radnji.
Ako se filmovi strimuju sa Pc-a, toplo preporučujem DLNA/uPnP, daleko bolje radi nego običan samba share, transfer rate je (kod mene) značajno brži

Poslednja izmena:
Do sada sam pustao filmove samo preko USB-a ubacenog u tv ili eventualno direktno sa pc-a na tv.
Posto nisam tehnicki potkovan kao ti predpostavljam da je media server neki BluRay player. Nemoj da se ljutis ali mi ovo nije jasno :"Ako se filmovi strimuju sa Pc-a, toplo preporučujem DLNA/uPnP, daleko bolje radi nego običan samba share, transfer rate je (kod mene) značajno brži ".
Otici cu neku drugu radnju. U ovoj su imali i ST50 jer sam bas hteo da vidim kako izgleda velicina prevoda jer se mnogi i zale na media player u Panasonicu kao i na velicinu prevoda. Ne zelim da dodjem u situaciju da se zbog tog nerviram ako kupim tv.

Poslednja izmena:
Ma jok, DLNA server je softver koji instaliraš na PC, sve free, I radi opasno dobro. Pogledaj serviio, sjajna stvar.
Voljan sam da ti napišem sve u sitna crevca, sada sam u putu, ne prija mi baš da kucam. Sutra - nema problema. Slikaću ti TV sa titlom, imam 50st60

Ma jok, DLNA server je softver koji instaliraš na PC, sve free, I radi opasno dobro. Pogledaj serviio, sjajna stvar.
Voljan sam da ti napišem sve u sitna crevca, sada sam u putu, ne prija mi baš da kucam. Sutra - nema problema. Slikaću ti TV sa titlom, imam 50st60
Ma hvala ti u svakom slucaju. Kevi sam mislio da dam moj Sasmsung a ja pazarim 42ST60. Ali bez obzira nemoj se mnogo opterecivati.
Edit: skinuo Serviio Setio sam se sta je DLNA ali mislim da moja Samsung plazma to nema moracu da povezem putem kabla HDMI-HDMI.

Poslednja izmena:
Slikaću ti TV sa titlom, imam 50st60
Evo i ja da te zamolim za slike, zanima me titl integrisan u mkv ali i mkv sa eskternim titlom. Ako Panasonic ne pusta eksterni titl kroz DLNA (prosto ne mogu da verujem, pa i najjeftiniji samsung i lg to rade), onda ga necu ni uzimati, imam 4 TB materijala i nemam volje da to sve dodatno obradjujem.
ps: jesi li probao razlicite dlna servere, npr kod mene serviio i mezzmo rade odlicno, twonky ok a plex nikako?

Poslednja izmena:
Okačiću slike, i probaću još malo da se igram sa mkv fajlovima.
Probao sam i koristim samo serviio, na njihovom forumu možeš naći profil za st60 koji nije integrisan u softver, još je beta, ali radi kao sat.
Idu i fotke

Evo, probao sam, pa da se ispravim:
Sa USB media, Panasonic otvara titl koji je van kmv fajla:

Ja koristim Serviio DLNA server, sa Panasonic Viera (2013) profilom. Tu ne otvara titl van mkv fajla. To jese ograničenje koje unosi Panasonic - na Androidu, isti fajlovi, kroz BubbleUPnP, MX Player otvara titl (što će reći da ga Serviio šalje).
Ako fajl sadrži mnogo titlova (recimo, više od 5-6, ne znam tačno), Panasonic će ponuditi samo tih prvih 5-6. I kroz USB i kroz media server.

Prilozi

• AA.webp
    AA.webp
    686.5 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
Kako onda da ja posto nemam na mojoj Samsung plazmi DLNA proverim ovaj Serviio DLNA server. Odnosno da li onda da gledam filmove koji su mi na pc preko Serviio-a putem veze HDMI-HDMI kabla? Stim da moram predhodno da regulisem rezoluciju monitora jer nije ista kao i moj tv. Malo mi je to komplikovano. Morao bih da se pozabavim koriscenjem ovog servera.
"Sa USB media, Panasonic otvara titl koji je van kmv fajla" jel ovo znaci da si uspeo da sa obicnim USB-om utaknutim i Panasonic gledas film sa prevodom a da ne koristis DLNA server?

Da, tako je. To sam juče pogrešno napisao. Otvara titl koji je van mkv fajla, sa USB media.
DLNA server ti je beskoristan ako tv ne podržava DLNA.

Pa onda neznam zasto nije bilo prevoda kada je prodavac stavio USB u tv. Meni je nelogicno da Panasonic ne pusta film sa USB-a. Jos sam ga kao sto rece obradio u mkvmerage da bi bio u kontejneru i film i prevod. Ali nije kao sto rece radio ni kad je bio van kontejnera. Neznam sta moze da bude razlog a isti ima naslov i film i prevod. Da nisam negde pogresio u obradi ili tu vrsta filma nepusta tv. Ako se secam to je bio BluRayRIP X264, mp4.

Poslednja izmena:
Ove godine da li ima plazma televizor samsung i lg? Ja imam 50gt60 .dobar tv.

Nazad
Vrh Dno