Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Rakao sam ovo gore citirano. Sta je tu nejasno ? Kupio (to je ono kad das svoje pare) akcije, a posto mali akcionari nisu imali para za advokate ja sam iz svog dzepa placao iste da nas zastupaju po sudovima, skupstinama akcionara i slicno.
Normalno to sam radio da bi zastitio svoje interese a ne zato sto mi zao malih akcionara...

Ovim zavrsavam svoje javljanje na forumu, uzivajte...

Ma daj bre. Zavrsavas na forumu... nemoj tako druze.

ne bi reko da je tako; može se koristiti sve što je stvar konvencije a možeš da proslediš iz ruke u ruku, našarani kamenčići, školjke, puževi, priznanica o dugu u nečemu. ovo liči na navikavanje za prelaz u doba, gde fizički novac neće postojati. bm liga, ovo ko u onoj priči o žigu zveri, ko ga nema neće moći ni kupovati ni prodavati. krompir i kukuruz su ipak realne vrednosti gde je utrošeno neko vreme i neki rad. ne treba ni kartica, ni šareni kamenčić, a još manje neki bitcoin, catcoin, dogcoin i ostale životinjcoin da bi obro kukuruz i povadio krompir.

*** druze ni danas ti nije nista drugacije, danas ako nemas papir ( bilo koji znak da stoji na njemu npr €, $) isto neces moci da kupis kukuruz i krompir
a razlika je sto se taj papir lako mnozi i moze neograniceno da se stampa, a sto se on vise stampa to ces ti moci manje kukuruza da kupis sa istim
dok sa BTC-om taj deo ne vazi jer je tacno ogranicen i ne postoji mogucnost umnozavanja.
E sad ono za struju, po meni ako nema struje.. a jos noc, a jos zima .. ti stvarno mislis da ce neko da misli na btc' tada :)

Ovim zavrsavam svoje javljanje na forumu, uzivajte...

Vrati se, budi hrabar :)

Poslednja izmena:
svaki dan neki trol koji prvo pita sta je bitcoin a posle prosipa pamet

pokušavam da ukačim ovu vrstu poljoprivrede, i teško mi ide. kaže da ne može biti više od 21og miliona bitcoina. šta će se dogoditi ako bi se za sav promet koristio isključivo bitcoin? kako bi se određivale cene ukupno proizvedene robe, i usluga; kad se to sve uvek mora podeliti na taj 21 milion? ispada da bi sve bilo svakim danom sve jeftinije, pa i "oprema za rudarenje", što bi totalno obesmililo proizvodnju ičega, jer bi za neko vreme, količina proizvedene robe premašila početnu vrednost te robe, podeljenu sa fiksnom količinom "valute", na početku "ciklusa". ko će vaditi krompire, iduće godine, kad više nema dovoljno "valute" u opticaju da "podmiri" troškove novostvorene vrednosti, u krompirima? bolji su šareni kamenćići.

Poslednja izmena:
ne bi reko da je tako; može se koristiti sve što je stvar konvencije a možeš da proslediš iz ruke u ruku, našarani kamenčići, školjke, puževi, priznanica o dugu u nečemu. ovo liči na navikavanje za prelaz u doba, gde fizički novac neće postojati. bm liga, ovo ko u onoj priči o žigu zveri, ko ga nema neće moći ni kupovati ni prodavati. krompir i kukuruz su ipak realne vrednosti gde je utrošeno neko vreme i neki rad. ne treba ni kartica, ni šareni kamenčić, a još manje neki bitcoin, catcoin, dogcoin i ostale životinjcoin da bi obro kukuruz i povadio krompir.

Poenta je u tome da se u tom slučaju vraćamo u srednji vek jer ako nema električne energije život kakav poznajemo neće biti više aktuelan, pa samim tim totalno je nebitno šta će biti s Bitcoin-om i ostalim kriptovalutama.

pokušavam da ukačim ovu vrstu poljoprivrede, i teško mi ide. kaže da ne može biti više od 21og miliona bitcoina. šta će se dogoditi ako bi se za sav promet koristio isključivo bitcoin? kako bi se određivale cene ukupno proizvedene robe, i usluga; kad se to sve uvek mora podeliti na taj 21 milion? ispada da bi sve bilo svakim danom sve jeftinije, pa i "oprema za rudarenje", što bi totalno obesmililo proizvodnju ičega, jer bi za neko vreme, količina proizvedene robe premašila početnu vrednost te robe, podeljenu sa fiksnom količinom "valute", na početku "ciklusa". ko će vaditi krompire, iduće godine, kad više nema dovoljno "valute" u opticaju da "podmiri" troškove novostvorene vrednosti, u krompirima? bolji su šareni kamenćići.

pa ti si pobedio majke mi.. Jel te vec godinama muci to pitanje?
A znaci volis kad ti rastu cene i inflaciju, tj volis da ti povecaju platu za 5% a cene skoce 20%
Jel za tebe vrednost predstavlja kolicinu novca koji mozes da drzis u rukama ili kolicina stvari koji mozes da kupis za isti.. Ako ti je odgovor br 1, mislim da imam negde milijardu dinara novcanicu pa da se trampimo za nesto adekvatno
Sta si se uvatio BTC'a nije on dosao da ugasi sve valute na svetu, vec bar da im bude rezerva
a pored toga nije sam u toj prici, dodaj i 84 miliona LTC'a x 4 Ftc'a....

Eeeako će kriptovalute ubiti inflaciju i smanjiti rast cena onda pozdravljam! Saćusiđem do šišćevapa, samo da nađem nekog satošija. za hotdog ću da konverujem bitcoin u dogcoin, a ako primaju catcoin onda extra.

Saćusiđem do šišćevapa, samo da nađem nekog satošija. za hotdog ću da konverujem bitcoin u dogcoin, a ako primaju catcoin onda extra.

Ajde polako samo klizavo je.. Taman ih pitaj dal ce im oprema za pravljenje cevapa pojeftiniti ako uvedu BTC' kao alt sredstvo placanja i kakav je njihov komentar na to, pa nam javi

@Lug11322

LazaNS? :D

Ma sto vise klovnova, bankarskih otpadnika, manijaka komunizma... to bolje, znaci vide pretnju u crypto valutama, na pravom smo putu :)

Kormilo pravac 10 000$ :p

hvala kolega,

takodje svim kolegama zelim srecnu novu, i sve sto ide uz to, i da se gledamo preko pijuka jos bar godinu dana najmanje :cool:

Sve najbolje da nam BTC bude veseo i veseliji...a vama zdravlja, lepog kopanja i berzanskog uspeha :)

Srecna nova svim rudarima i ne-rudarima,sve najbolje momci! :wave:cheers

Takodje!

Svim rufdarima zelim sve najlepse i puno bitkoina u ovoj 200014 oj.!

Sve najbolje momci i ne ispustajte krampove iz ruku :wave:

Ludoooo ;)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1388602708514.jpg
    uploadfromtaptalk1388602708514.jpg
    29.6 KB · Pregleda: 229
Bas se nesto juce poveo zanimljiv razgovor o Bitcoinu i svemu tome. Zasto sve to sa Bitcoinom i cemu to je bilo NAJVAZNIJE pitanje, kome to treba i sta ce banke i drzave raditi povodom toga, kako ce se ponasati?
Zakljucak razgovora vise nas je sledeci. Za sada ga prilicno ignorisu, a vidimo da ima tu i tamo otpora/borbe. U sustini borba i otpor moraju postojati. Pitanje je samo dokle. Nesto sam ja, a i mnogi misljenja da ce borba trajati dokle god misle da ga mogu slomiti/unistiti/marginalizovati. Jednom kada BTC predje tu tacku i bankari ce se pridruziti "igri" (ovde mislim na sve osim 3-4 glavne bankarske porodice). To je pod sloganom "Ako ne mozes da ga pobedis pridruzi im se".
Naravno tu postoji i druga strana medalje. Bitcoin je "krenuo" bas 2009, bas u kriznoj godini. Da li je ovo slucajno... pa vrlo verovatno nije. Lako je moguce da iza svega stoje 3-4 najvece bankarske porodice. Ako oni stoje iza toga onda je jasno da imaju SAMO JEDAN CILJ, a to je sticanje jos vise novca. Sistem kredita/nekretnina je ocigledno dostigao svoj potencijal, nemoze se vise od onih koji nemaju uzimati, nema vise sta da im se uzme. Ko ima 1-2-3 kradita ne treba mu jos jedan. Moguce je da je sada cilj prebacen na onih 5-10% gradjana sa preostalim slobodnim kapitalom i sa nekom ustedjevinom. Ako je to u pitanju, a sklon sam da verujem onda je ovo sa BTC tek pocetak. Kada bi sada "povukli" svoje pare (bankari koji sus e nakupovali coina po 3 $, po 30$ po 100$) uzeli bi mrvice, realno. Njima su 1-2 milijarde $ mrvice. Da bi izveli istorijsku "kradju" treba im znatno vise. Zbog toga sam skloniji verovanju da ce ovo sa BTC otici u "naucno fantasticne" vode. Pod time se moze ocekivati i sada "smesnih\neverovatnih" 1 milion$/1BTC, u ostalom mBTC je vec tu bas zbog toga.

Zivi bili pa videli za 3-4 godine. Ja sam kupio svoja 2 BTC-a i stojace naredne 3 godine na "cekanju".

Poslednja izmena:
Pa banke i mogu ili da uniste btc (ne bas potpuno, ali dovoljno da ostane nebitan i vezan samo za crno trziste) ili da ga preuzmu (bilo regulacijama i sl. ili praveci slican sistem/mrezu). U svakom slucaju dobijaju

Pa banke ce dobiti po nosu kad tad, ja verujem da je sad vreme da se ekonomije delimicno odcepe od banaka, BTC je samo jedan mehanizam...

Ljudi sve vise mrze banke i vide pretnju, to misljenje je vec par godina globalno i samo je potreban katalizator...

Pa banke ce dobiti po nosu kad tad, ja verujem da je sad vreme da se ekonomije delimicno odcepe od banaka, BTC je samo jedan mehanizam...

Ljudi sve vise mrze banke i vide pretnju, to misljenje je vec par godina globalno i samo je potreban katalizator...

Ti stvarno verujes u ovo sto si napisao? :D

Malo je to dublja problematika od crnog\belog tj. dobrog\loseg.

Pa postoji svijest o tome, posebno kod mlađe generacije.
Pitanje je samo vremena kad ce se dobiti i ta bitka.
Vrijednosti se konstantno mijenjaju, tako da sustav
koji to ne prati jednostavno je osuđen na propast.

Vrh Dno