Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Stavi najnoviji ab beta 17 i u setings sve upali.

Moze li objasnjenje kako da aktiviram podesavanja voltaze posto meni to ocigledno vise ne radi nakon dodavanja dve kartice ?
Da li moram kompletno da izbrisem Trixx ili je dovoljno samo da on nije ukljucen ako on mozda pravi problem. Probao sam i dodavanjem onog teksta u cfg fajlu ali nece. Zadnja Beta 17 i nece.

Ajmo brzo,help! ;) Napajanje iz potpisa, OCZ ZTE 650W,54A na 12v grani,single rail.....treba na njega da nakacim dve 280x,undervoltovane,naravno....dali ce izdrzati neko vreme? Ps-letos sam desetak dana terao 7970+7950 na njemu,kopao ltc,tek malo topao vazduh iz njega izlazio....

Mislim da ce raditi, ali je bas knap, svaka R9 280x vuce oko 280w. Meni na chieftecu cft 850DG radi tri sapphira 7950 na 1,25V. Tvoje napajanje bi trebalo da izvuce te 2 karte pod uslovom da nemas FX buldozera na ploci :D

@ nesic1
Na 1050/1500 daju oko 710 khash-a (tc 11200, vectors 1, gpu threads 1, worksize 256, I-20) i s' obzirom da rade na 1,2v vent na 65% i 70c nije mnogo..ovo su novi modeli sa hladnjacima na naponskoj,ali GPU-Z ne ocitava VRM.

Poslednja izmena:
I jos jedan problem..na litecoinpool-u mi stoji gore ovo "You already have a worker with that username.", a svi imaju razlicitit username i sa ucinkom za jednu 280X ~100,a za drugu ~130 kH/s?? :S:
Vracam 7950! :d

Poslednja izmena:
@bombas
ok, imam malo predstavu, sad da ih vidim da ih nadjem po staroj cenu negde :d

Pitanje za vlasnike Asus 280x DC2T. Da li je izvodljivo drzati masinu sa 3-4 takve kartice u prostoriji u kojoj se spava sto se tice buke?

Gore spomenuta poruka "You already have a worker with that username." se izgubila sa resetom treceg worker-a,ali je speed jos pao,sada na ispod 100 khash..?

Pitanje za vlasnike Asus 280x DC2T. Da li je izvodljivo drzati masinu sa 3-4 takve kartice u prostoriji u kojoj se spava sto se tice buke?

Ako sve namestiš kako treba i imaš tiho napajanje tipa v1000 onda nećeš ni znati da rig radi. Al najbolje da u tom slučaju ideš na 3 grafičke.

Moze li objasnjenje kako da aktiviram podesavanja voltaze posto meni to ocigledno vise ne radi nakon dodavanja dve kartice ?
Da li moram kompletno da izbrisem Trixx ili je dovoljno samo da on nije ukljucen ako on mozda pravi problem. Probao sam i dodavanjem onog teksta u cfg fajlu ali nece. Zadnja Beta 17 i nece.

Trebaš da staviš afterburner najnoviji beta 17. U njemu se ne dira cfg. Uninstal i očisti stare programe, naročito trixx i profile.

Mislim da ce raditi, ali je bas knap, svaka R9 280x vuce oko 280w. Meni na chieftecu cft 850DG radi tri sapphira 7950 na 1,25V. Tvoje napajanje bi trebalo da izvuce te 2 karte pod uslovom da nemas FX buldozera na ploci :D

Hehe,nije buldozer,nego i7 3770k sa samo jednim jezgrom upaljenim ;) Inace,namestio sam sve,sve sljaka u fullu,napajanje izbacuje hladno-mlak vazduh (vise hladan nego mlak) tako da kontam da je ok.....inace,obe karte (asus 280x dc2 i saphire TOXIC su downvoltovane na 1.1v) e sad,pomalo sam razocaran sa TOXIC-om,konstantno je za nekih 7-8 stepeni toplija od asusa....a obe karte su dosta dobro ohladjene,razmaknute na extenderima,i jos nisu ni u ravni jedna naspram druge.....definitivno,sto se hladjenja tice,asus razvaljuje!!!!

Dve R280x daju po 740kh napon 1050 u gpuz trose sa celim rigom 550w iz zida.

Bez problema, podesis na manji klok da bacaju oko 710kh i smanjis ventove. Spavas kao beba ;)

e sad,pomalo sam razocaran sa TOXIC-om,konstantno je za nekih 7-8 stepeni toplija od asusa....a obe karte su dosta dobro ohladjene,razmaknute na extenderima,i jos nisu ni u ravni jedna naspram druge.....definitivno,sto se hladjenja tice,asus razvaljuje!!!!

Uspio sam izdejstvovati da zamenim Toxic za ASUS 280x TOP uz doplatu od 25Eura :)

Vredi asus svaki dinar! Mada,i ovaj TOXIC je stvarno brutalno odradjena karta,nema sta!

^ probao..ne nudi mi "paste"
Na kraju,sve bih ja to i ukucao..al'ni to ,bar kod mene, ne mogu...

Poslednja izmena:
Snasao sam se...zivi bili! cheers
Po temp.bih rekao da je odradjeno sve kako treba,samo sto mi GPU-Z i dalje vidi 1,2v(isao sam na -94).
Vent 61% temp 62c 1050/1500...to je to! :D
Jos jednom,svima hvala!

Poslednja izmena:
Trebaš da staviš afterburner najnoviji beta 17. U njemu se ne dira cfg. Uninstal i očisti stare programe, naročito trixx i profile.

Da li mozda moze da pravi problem to sto sam u Biosu izabrao iGPU kao glavni GPU i to sto mi karte nisu povezane na monitor ? Posto je ovo komp sa duplom namenom :p Cak mi je i treca karta povezana na x4 slot koji uopste nema namenu za kacenje graficke pa mozda necu moci nju da stelujem i cackam...

Prije par mjeseci sam pitao da li se isplati ulagati u moju konfiguraciju da bih ruradio i rekli ste da vam se javim za mjesec, 2. Tako da evo sad se javljam :)
Za pocetak sam mislio da na moju sadasnju konfiguraciju uzmem 2 polovne grafike.
Posto imam seasonic 430GB napajanje, ne znam da li se isplati na to napajanje da stavim neke 2 graficke i koje bi ste mi preporucili ako je isplatljivo? Ili je mozda bolja opcija da skupim nesot novca za novu konfu?

Po temp.bih rekao da je odradjeno sve kako treba,samo sto mi GPU-Z i dalje vidi 1,2v(isao sam na -94).
Jo jednom,svima hvala!

Ne brini, GPU-Z ne pokazuje dobro napon na novoj verziji MSI R9 280x Gaming, gledaj napon u AB

Moraces novo napajanje za 2 karte, Polovne graficke neces naci ako ih i nadjes ima da budu skuplje od novih. Skupljaj pare.

Za dve karte 280x dosta je recimo BeQuiet 630W, ili CHieftec modularac ili Coolermaster 700W, jedini problem je sto je sada velika nestasica napajanja. Ima onih krseva od 500W i onda nema nista do nekih modela od 130+ eur. Bas smo danas probali BeQuiet 730W PurePower (jedino sto smo nasli) i zaista se super pokazalo.

Sto se tice buke mozda ces i moci da spavas, mada tesko. Ja sam imao asus 4x7950 i bez obzira sto je grafika tiha, nocu je tisina i cuje se. A da ne govorim sto isusuje vazduh i sto ces morati da drzis nesto otvoreno....

Asus 280x na extenderima i uz skinut napon radi i na 38% ventilatora, a to bez problema moze da se spava ;)

Vrh Dno