Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala puno, odlicna stvar!

Je l moze neko da mi pomogne,kao best buy za 800e tj. 90 000 kupio bi ? Nemam iskustva sa smart televizorima pa me interesuju iskustva drugih ,kao i 3d ,da li moze da prevede 2d->3d a da pritom to lici na nesto ili ga jr bolje zaobici ?

Hvala :))

To prevođenje(konverziju) sa 2d na 3d rade blu ray plejeri, tv je dovoljno da ima 3d, ako sam dobro naučio. Mislim da na tu opciju treba da zaboraviš, jer je to s****e. Iskreno.
Što se tiče pomoći za best buy, budi malo precizniji, šta sve hoćeš da ima tv i da li želiš plazmu ili led, kupuješ li kod nas ili uzimaš od mađara...

Pa iskreno malo sam neuk po tom pitanju i ne kapiram bas naj razliku izmedju plazme i leda tako da mi najvise znaci sto veca dijagonala a onda sve ostalo :) koliko sam laicki skapirao led varijanta je dosta naprednija pa bih birao nju , nisam primetio smart plazmu ?! , ortak koji ima iskustva rekao mi je da to smart deluje interesantno prvih sat vremena ali da je nakon toga nepotrebna stvar pa me interesuju i misljenja drugih :) a pazarim u nekoj bg radnji :))

Od onih modela koji sam video kod nas, meni se najviše dopao SONY 42W650, nije 3D, ostalo sve ima, i to odlično. Ja ima plazmu, 3d i smart, tako da i to postoji :). Ako ti ne treba smart a hoćeš više inča, pogledaj SONY 46R740, ili SAMSUNG 46F5500 koji ima i smart, ne znam za 3D, proveri. Najbolje idi po radnjama pa vidi.

Jel ima neka varijnta iz Mađarske, 40 incha brand za do 350 evra? Video sam na KP nekakav Phillips, 39 incha ali ne znam kakav je. Cene ga 330 evra.

Šta je najbolje za te pare (do 350 evra)?

UE46F5500 ima wifi, ostala dva wifi ready, treba poseban dongle (50tak e)

sony 42w650 ili samsung 40f6400

Nema tu neke greške. Ja bi radije išao na Samsung jer mi je video player jako važan.

capture.png

Da li su se napunile baterije za ovih 15 nada? :p

Trebala bi mi pomoc oko kupovine televizora od coveka iz Subotice,nick na KP mu je Televizori ,ima dobru ponudu i vidim 316 pozitivnih ocena tako da mi to uliva neku sigurnost,cene su malo nize nego kod ostalih "Madjara",2 godine garancije (za koje mislim da nista ne znace jer je garancija u Madjarskoj (ili gde vec) a ukoliko dodje do kvara niko mi ne garantuje da ce on hteti da odnese televizor nazad,a svi daju pozitivne ocene prvog dana kada se uvere da je sve kao sto je navedeno,ali sta da se radi,ipak su cene dosta povoljnije nego po radnjama).Svrha televizora je standardni IPTV i gledanje hd filmova u mkv formatu preko USB stika,tako da je uslov da televizor ima USB ulaz,za neke sam nasao da imaju i mogu da gledam mkv,za neke ipak nisam.Svi su Full HD,100 Hz mislim da je minimum s obzirom da je 50 Hz malo (gledao sam i nije mi prirodno kretanje) a takodje i maksimum jer za ove pare preko nema,koliko sam ja znam.Sve u svemu,televizor sa dijagonalom oko 40',po mogucstvu 100Hz,USB koji podrzava MKV fajlove od po nekoliko GB.Takvi su dole navedeni,od strucnijih od sebe bi zeleo preporuku sto se tice odnosa kvaliteta i cene,mogucnosti odredjenog TV-a da pusta mkv,kao i savet ukoliko je neko imao iskustva sa ovim clanom,pa ko ima znanja,vremena i zelje da pomogne neka pomogne.Mogu da izdvojim oko 450e.

Philips 39PFL3008 - 330e

LG 42PN450B - 360e

Philips 42PFL3188 - 370e

Samsung 43F4500 - 370e

Lg 42Ln5400 - 390 e

Samsung 40F6200 - 450e

Batali Philips serije 3. Ja imam ovaj Samsung 43F4500 ako je to PS(plazma). Racunaj da ces ga prvo morati razraditi(oko300 sati). Korektan tv ako ne ocekujes nesto spektakularno od njega.

Kupio sam philips 32inca pfl4258H/12. Medjutim ne mogu da nadjem digitalne kanale na kablovskoj. Ikom je u pitanju. Video sam pre kupovine da TV podrzava DVB-C MPEG4. Moze li neko da mi pomogne?

Za pocetak proveri koju drzavu/sistem si izabrao.

Ali, imaj u vidu jednu stvar - za razliku od Samsung-a koji je na novosadskom KDS-u pohvatao sve kanale svojim tjunerom Panasonic je nasao jedva 7 :wall:
Jednostavno, Samsung hvata i "van standarda", na divljim frekvencijama, dok Panasonic hvata "po ps-u", pa je tim principom uhvatio mucak :d

Ne znam kakav je Philips. LG je isto ok sto se toga tice.

Batali Philips serije 3. Ja imam ovaj Samsung 43F4500 ako je to PS(plazma). Racunaj da ces ga prvo morati razraditi(oko300 sati). Korektan tv ako ne ocekujes nesto spektakularno od njega.

Taj i ovaj LG...Razmatram ih eto jer su u tom cenovnom rangu,plazma bi trebala da ima bolju sliku,dublje crne,manju rezolucije,vise trosi i ima taj ograniceni vek ? ( odredjeni broj sati)... Ne ocekujem ja nista spektakularno ni od jednog...Gledas li hd materijal na tom tv-u ?

Zaboravi na rok trajanja ekrana - nadzivece te bilo koji ekran TV-a iliti zveknuce nesto drugo mnogo ranije :d

Taj i ovaj LG...Razmatram ih eto jer su u tom cenovnom rangu,plazma bi trebala da ima bolju sliku,dublje crne,manju rezolucije,vise trosi i ima taj ograniceni vek ? ( odredjeni broj sati)... Ne ocekujem ja nista spektakularno ni od jednog...Gledas li hd materijal na tom tv-u ?
Par HD kanala sa kablovske a kad su filmovi uglavnom ripovan materijal u HD formatu posto je tv HD redy mada i kad bi pustio FHD on bi trebalo da ga daunskalira.

Za pocetak proveri koju drzavu/sistem si izabrao.

Ali, imaj u vidu jednu stvar - za razliku od Samsung-a koji je na novosadskom KDS-u pohvatao sve kanale svojim tjunerom Panasonic je nasao jedva 7 :wall:
Jednostavno, Samsung hvata i "van standarda", na divljim frekvencijama, dok Panasonic hvata "po ps-u", pa je tim principom uhvatio mucak :d

Ne znam kakav je Philips. LG je isto ok sto se toga tice.

Tek odabirom Hrvatske sam uspeo da ih pronadjem. Biranje Srbije nije pomoglo nikako

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno