Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

I da, isprobao sam novi Trixx, ono je blago receno uzas, kh/s poludi od onoga kad se pokrene i ne mogu ni 700kh/s sa dobijem po kartici + sto mi se gasi/pali display pri menjanju klokova i podesavanju u istom, znaci za izbegavati, iako pise da je dodata podrska za R9 seriju. Ne znam da li je samo kod mene ali eto.

nije samo kod tebe. i hvala mu jer me naterao da ga isključim i vratio mi se hash rate na 720 na 1050 gpu :) dal je slučajnost više nemam pojma ali...

a inače jeste dodata podrška, sad mi lepo prepoznaje 270x :)

nije samo kod tebe. i hvala mu jer me naterao da ga isključim i vratio mi se hash rate na 720 na 1050 gpu :) dal je slučajnost više nemam pojma ali...

a inače jeste dodata podrška, sad mi lepo prepoznaje 270x :)

Voleo bih da isprobam MSI AB sto se tice stelovanja voltaze cisto da uporedim malo ali ne mogu da ga sredim da mi otkljuca Core Voltage bar. Verujem da je Dual-X otkljucana na oba biosa.

isti slučaj mada se nisam preterano udubljivao, čekirao one opcije u settings, nije radilo, instalirao trixx, radilo, obrisao AB :) sad samo po restartu kompa podesim napon iz trixxa i ugasim ga.

isti slučaj mada se nisam preterano udubljivao, čekirao one opcije u settings, nije radilo, instalirao trixx, radilo, obrisao AB :) sad samo po restartu kompa podesim napon iz trixxa i ugasim ga.

Isto i ja :)
Jedino sto mi Trixx pokazuje 0.862V za Toxic a AB 1.150V.
GPU-Z kaze isto kao i Trixx mada mislim da lazu :D
Posto se najvise zagrijava mozda i jeste napon 1.150V!?

Za ove što koriste trixxx malo objašnjenje. Kada nameštate napone i klokove na većini verzija namestite za svaku posebno pa svaki put snimite profil iako vam je uključena opcija da sve od jednom namešta zbog buga.

Da li neko kopa sa Guiminerom i Asus 280x?

Max koji dobijem je 680 khash/s, na 1050 cpu i 1500 za mem na 1.05V... Imam osecaj da je manje nego sto bi trebalo...

Pogasi programe koji citaju temp grafa, ako ti je slabiji procesor povecaj prioritet cgminer.exe procesa, ugasi amd overdrive ako koristis i zameni ga Sapphire Trixx-om. Ako to ne radi, predji lepo na cgminer direktno.
Mozete i da probate da upgrade-ujete cgminer koji guiminer koristi u pozadini, posto dolazi neka starija verzija uz njega. Skinete recimo cgminer 3.7, ekstraktujete u guiminer folder, guiminer/cgminer folder reimenujte radi backup-a, a na njegovo mesto stavite tj. reimenujte ono sto ste ekstraktovali iz cgminer zipa.

Poslednja izmena:
Cpu nije slab :) 2600K i 16gb rama... Imam asus tune i tweak software koji dolazi uz grafiku, ali probacu za ovaj update, inace Guiminer je v0.04...

Sa 16giga i dobijes oko 70 manje sa istim podesavanjima? hmm hmm znam da neko dobija i 740-50 sa istim podesavanjima gpu/mem iz cgminera, tako da je jasno da je guiminer dosta slabiji cesto od cgminera, bez obzira sto je valjda samo user friendly varijanta istog, ocigledno daje manje to vidim i kod sebe.

Jedini posao guiminera je da pokrene cgminer s zadatim parametrima i prati hashrate. Ukoliko radite s istom verzijom cgminera kao i guiminer, hash bi morao da bude isti, podrazumevajuci ista podesavanja. Ako ukljucite konzolu u guimineru mozete i tacno da vidite kako on pokrece cgminera i da to prekopirate u vas .bat file i radite direktno s cgminerom. Samo obrisite -T parametar odatle da biste imali sve informacije a ne osakacene ali lake za citanje guimineru.

Poslednja izmena:
Ok hvala za info.
Ali kako onda kad ja stavim u guimineru I 13 TC 8192 gpu threads 2 dobijem 450 a neko ko radi cisto iz cg minera dobije 570-80 otprilike za 950/1250? Nesto ipak nije isto jer preko guiminera mora veliki TC i I da bi radilo kako treba, i onda treba vise memorije itd :).

Meni je TC 20092 i I 13... na 18 pada jos vise khash...

Pitanje za korisnike meraca potrosnje; na koliko ste nastelovali cenu struje u evrima na meracu ?

http://www.servisinfo.com/cena-struje
(16 x viša tarifa + 8 x niža tarifa) / 24 i dobiješ prosečnu cenu jednog sata pa pretvori u € ako ti oni trebaju posle
naravno pretpostavka da ne ulaziš u crveno i da mašine rade 24/7

^Ovo je cena ako rig vuce 1kw po satu,ako vuce 500w onda podelis sa 2...ako vuce 300w onda sa 3.33... I dobijes cenu utrosene struje...ili gresim?

Da da da zaboravio sam tu bitnu stvar, hvala :)

dakle na onu formulu dodaš još x potrošnja u kw

Poslednja izmena:
Nema na cemu...:)

Ako je ovo tacno onda je cm 850 m2 pro moci da gura 3x280x ...

daj ljudi resite misteriju da li CM silent pro M2 moze da gura 3x 280x. neko kaze moze, neko kaze ne moze ne znam sta da radim, mnogo mi lakse to da uzmem jer nemam u opciji nista od 1000w sem chiefteca a135 i thunderbolta 1000w gold (skup)... CM silent 850 mi se nudi vise komada za lepe novce a pravim 6 mine rigova sa 3x280x najlepse mi je sve isto da uzmem

Poslednja izmena:
za ove sa guiminerom, predjite na cgminer direktno, ja sam se kleo u guiminer :p a sad furam cgminer jer sam imao isti problem kao i vi, ista podesavanja guiminer 680
a cgminer 700+

http://www.servisinfo.com/cena-struje
(16 x viša tarifa + 8 x niža tarifa) / 24 i dobiješ prosečnu cenu jednog sata pa pretvori u € ako ti oni trebaju posle
naravno pretpostavka da ne ulaziš u crveno i da mašine rade 24/7
Fora je sto ja mislim da je kod mene samo jedna tarifa, nemam nizu i visu pa zato uopste ne kapiram kako da izracunam. Stavio sam 0.07e ne znam da li je to priblizno tacnoj ceni ili ne...

Fora je sto ja mislim da je kod mene samo jedna tarifa, nemam nizu i visu pa zato uopste ne kapiram kako da izracunam. Stavio sam 0.07e ne znam da li je to priblizno tacnoj ceni ili ne...

Onda 24 x (potrosnja u kWh) x (cena za jednotarifno merenje, plava zona)

Ako je tako onda koristiš onu prvu kolonu, jednotarifno merenje. Tako otprilike kako si uneo...

daj ljudi resite misteriju da li CM silent pro M2 moze da gura 3x 280x. neko kaze moze, neko kaze ne moze ne znam sta da radim, mnogo mi lakse to da uzmem jer nemam u opciji nista od 1000w sem chiefteca a135 i thunderbolta 1000w gold (skup)... CM silent 850 mi se nudi vise komada za lepe novce a pravim 6 mine rigova sa 3x280x najlepse mi je sve isto da uzmem

moze ako ides na undervolt, 4 kom sa plocom, procesorom, ramom, usbstikom iz zida vuku 1150w na deafult voltazi i to 1070/1100 (samo sam probao). Znaci idi na undervolt i neces moci preko 660 kh/s da vuces ali ce ti napajanje raditi na 80+ snage i pitanje je koliko ce dugo moci tako :) narocito leti.

To da li M2 850W moze da tera 3x280x ili ne, zavisi od napona i postavki iste.

Ako je napon 1.2V, onda karta ume da trosi 280-290W (klokovi standardni za 750 kh/s - 1070/1500), tako da tu nema dileme hoce li moci terati ili ne.

Ako je napon 1.1V, bice na granici jer tada karta vuce oko ~250W.

Ako je napon 1.05-1.06V, karte ce trositi ~220-230W i onda ce to napajanje gurati bez problema. Mada za ovaj napon ce vam trebati fini primerci koji imaju asic preko 80%.

Naravno ovo vazi iskljucivo za CM M2 850W, koje je inferiornije od V850. Video sam da ih neki trpaju u isti kos. E pa V850 moze opusteno da isporuci i 900W na 12V grani, dok je na M2 i 800W mnogo.

za ove sa guiminerom, predjite na cgminer direktno, ja sam se kleo u guiminer :p a sad furam cgminer jer sam imao isti problem kao i vi, ista podesavanja guiminer 680
a cgminer 700+

Došlo iz dupeta u glavu :D .

a cgminer 700+

Dobro, ali koliko npr ti imas ram-a 4 ili 8 za 280X? Hoce biti dosta 4 ili da nabavim odmah jos? To uopste nije jeftina stvar pa zato ne bih da kupujem unapred ako ne mora ;).

Sa 4gb rama meni je kopala masina LTC bez problema dok samo jedna 290 x nece ni da mrdne sa 4gb rama

Vrh Dno