Šta je novo?

Panasonic ST60 serija

Potpuno si u pravu. Ali kupovinom ovog tv-a sam htio ukloniti svu nepotrebnu mašineriju playera i imati sve u jednom. Kada sam čuo da podržava naše dijakritičke znakove kupio sam odmah tv. Nisam mogao vjerovati da su ovako sitna slova. Sitnija nisam vidio a imao sam priliku isprobati mnoge tv.

I šta sad... baš me ovo nervira... taman sam mislio da sam rešio šta da kupim kad problem sa media plejerom. Baš mi se ne daje još 80tak evra za poseban, a mogu za tu razliku da kupim samsung 51"5500, kome verovatno sve radi, jer samsung ima odličan media plejer.
A svuda piše kako je na ST60 najbolja slika... kako sad biti pametan... izgleda mi kako stvari stoje, da ću na kraju da batalim plazme, i da uzmem neki led, tipa sony 42W650 ili samsung 42F5500. A baš sam veliki filmofil, i nekako sam oduvek želeo plazmu. ***.

Ako ste filmofil plasma je za Vas . Kupite jedan od playera i nema problema ali nažalost morate i soundbar ako nemate kvalitetan HI-FI system! Ovo je odličan tv. Imam i stariji model plasme Panasonic 20 E i philips 46 inch LED tv 5606 . Slika neusporedivo bolja na SD signalu na plasmi . HD kanali sa AZboxa Elite odličn i na Philipsu. Ali kompletno gledajući Plasma 50 ST 60 odločččnnnaaa!

Poslednja izmena:
I na kraju, postoji li neka preporuka o udaljenosti TV-a od zida, zbog pregrevanja? Kod mene je to svega 4 cm jer je nosač takav, a kasnije u prospektu pročitam upozorenje da treba da stoji najmanje 7 cm!?

Hvala unapred na svakom odgovoru! :)

Da, postoji. 10cm sa strane i 7cm od zida uz max 8sati gledanja bez prestanka sa 50% osvetljenjem (tako racunaju tih 100.000 sati zivotnog veka). Sto znaci u tvom slucaju (isto ko i u mom) jedino sto ti je bitno da nemas nista iznad TV-a tipa polica il nesto sto neda da dise, jer slobodno proveri i videt ces da se samo gore greje. Moj je 4cm od zida i 1-2cm sa strane posto sam ga morao uglavit u policu za TV, ali me to ne zanima posto ga koristim samo za BR-player tako da radi max 2sata dnevno.
Pozdrav

U drugoj temi se pominju neke linije na st60, jel zna neko o čemu se radi, jer sam rešio da baš ovaj model kulujem 42". Jasno mi je da pravi problem media plejer, rešiću to puštanjem filmova sa laptopa preko hdmi kabla. Pominje se i neko kašnjenje zvuka, jel istina?
Mnogo pitanja, ali ne daju se svakog dana pare, pa bolje da pitam. Jedno se svi slažu, kako na forumima tako i ovi što pišu review-e, da je slika sjajna.
Ako neko ima još par komentara, bilo kakvih, zamolio bih da napiše, ako nije problem.
hvala!

U drugoj temi se pominju neke linije na st60, jel zna neko o čemu se radi, jer sam rešio da baš ovaj model kulujem 42". Jasno mi je da pravi problem media plejer, rešiću to puštanjem filmova sa laptopa preko hdmi kabla. Pominje se i neko kašnjenje zvuka, jel istina?
Mnogo pitanja, ali ne daju se svakog dana pare, pa bolje da pitam. Jedno se svi slažu, kako na forumima tako i ovi što pišu review-e, da je slika sjajna.
Ako neko ima još par komentara, bilo kakvih, zamolio bih da napiše, ako nije problem.
hvala!

Ovaj TV se uzima samo zbog jedne stvari a to je kvalitet slike. Sve ostalo je solidno na njemu.

Da, kasni slika nasprem zvuka ukoliko se koriste externi zvucnici ali to se regulise sa pojacalom posto svi resiveri imaju podesavanje za sinhronizaciju zvuka sa slikom.

Vidim da spominjes lap top, media plejer i ostale nacine koriscenja ovog televizora... batali to, nijedan plasma tv nije all-woonder, namenjen je za regularno koriscenje.

Posto jos nisi imao plazmu evo kako trebas ovaj set da koristis :

Br player ----- hdmi ----- ST60
Br player ----- Digital audio ------ Av reciver (i tu podesis lip sync ili audio delay u ms/60-80)
Br player ------ USB port ------ externi HDD (ako vec hoces da gledas mkv i ostale kompresovane filmove)

Ako mislis da kombinujes na nekim drugim fazonima tipa laptop/pc i da hakerises onda batali ovaj Tv posto samim tim gubis kvalitet slike i zbog tehnickih razloga niej namenjen za bilo sta drugo sem sto sam ti naveo gore.

I pre nego bi neko krenuo sa filozofiranjem evo par cinjenica :

Mora da ide USB preko BR player-a da bi se sto manje opterecivao TV (grejanje + kvalitet slike /proces slike)

Mora da bude AV reciver , nemoze Stereo pojacalo posto oni nemaju podesavanja za kasnjenje zvuka i sliek posto im je namena za muziku dok AV reciveru je namena za kucni bioskop.

I mora da ide digital audio posebno iz Br playera u AV reciver, jer ako ide sve preko AV recivera/HDMI ona se pojacalo jako greje i gubi se kvalitet slike posto ga on dekodira i salje u TV.

Pozdrav i sretno

Poslednja izmena:
Pošto imam WD TV live (od danas), pretpostavljam da sam rešio problem puštanja filmova u bilo kom formatu. Zvuk mi nije problem, neko je pomenuo neki bug sa linijama preko ekrana... ajd ako neko ima sa tim iskustva, pa da završim sa pričom i naručim. Uhvatio me neki strahu vezi plazme, pominju se prvih 100 sati, fosfor, ovo ono, a baš sam se navukao da probam plazmu jer se svi slažu da je slika neuporedivo bolja u odnosu na led.
Dakle u par reči, da li da naručujem ili pak da idem na "sigurnije" i uzmem nešto tipa samsnug F6400, ili sony W650? (mada ni oni nisu bez mana)...

...I mora da ide digital audio posebno iz Br playera u AV reciver, jer ako ide sve preko AV recivera/HDMI ona se pojacalo jako greje i gubi se kvalitet slike posto ga on dekodira i salje u TV...

Ne mora audio da ide posebno na AV receiver. Ako te bas brine kvalitet slike preko AV receivera, iskljuci video procesiranje na AV, tj stavi da je Passthrough i AV ce preneti signal do TV-a bez izmene.

A to sto se AV receiver greje, pa nece gledati BR 24 sata dnevno pa da se brine oko grejanja. Iole pristojniji AV receiver ima ventilator za hladjenje, koji se ukljucuje po potrebi.

Pozdrav

U sličnoj dilemi sam bio pre skoro godinu dana. Hteo sam LED jer mi je bilo nekako sigurnije ali na kraju sam se odlučio za plazmu jer sam tv planirao 90% vremena koristiti za filmove i povremeno igranje.
Ako misliš na vertikalne linije, imam ih i ja na st50. Mogu da ih primetim kada sam blizu i na jednobojnoj svetlo zelenoj površini. Da nisam pročitao na ovom forumu za njih ne bih ni znao da postoje:). U filmovima i igrama (sem Pes-a) uz sav trud ih nisam mogao naći. Tih 100 sati je u stvari barem 300 sati za razrađivanje, o tome je dosta pisano.

Ugrađen medija plejer meni vrši posao. Prevod mi je ok veličine, nepromenljivo bele boje i ne smeta mi što za svaki film treba da odvojim 5s da namestim podršku za naša slova. Jedina i ujedno i veća mana je što titlove na 3d filmovima ne može da pusti kako treba. Filmove puštam sa eksternog usb-a prikačenog na tv (uvek je priključen, kada se ne koristi sam se isključi ili ode u stand by) i sa kompa koristeći MP classic ili PotPlayer + madvr i Lav filtere.

I lcd i plazma imaju prednosti i mane i zato ti niko ne može reći šta da kupiš jer to zavisi od toga kako ćeš da koristiš tv. Ja recimo za porodični tv u dnevnoj sobi koji bi drndala i deca uvek bih pre uzeo lcd dok za svoje uživanje i hd filmove, igre u mrklom ili skoro mrklom mraku uvek plazmu.

Hvala kosta, pošto ću ja koristiti uglavnom za filmove sa hard-a, nešto sporta, i povremeno sd kanali, izgleda mi da sam doneo odluku. Znači, preteruje se sa tim linijicama, mislio sam ko zna šta je... gledaću tv sa bar 2 metra, te ih verovatno neću ni primetiti. Što se titlova tiče, sad mi je sve jasno i to je ok. Pročitaću kako da je lepo razradim, a koliko sam čitao i na stranim forumima, nije više tolika frka za burn in kao na nekadašnjm plazmama. 3D ne verujem da ću koristiti. A igranje - verovatno jednog dana ako xbox one bude mogao da se koristi kod nas kako treba :). Hvala na korisnom komentaru!

Ne mora audio da ide posebno na AV receiver. Ako te bas brine kvalitet slike preko AV receivera, iskljuci video procesiranje na AV, tj stavi da je Passthrough i AV ce preneti signal do TV-a bez izmene.

A to sto se AV receiver greje, pa nece gledati BR 24 sata dnevno pa da se brine oko grejanja. Iole pristojniji AV receiver ima ventilator za hladjenje, koji se ukljucuje po potrebi.

Pozdrav

Ima istine tu sto kazes, ali kontam da covek ne planira da kupi high-end opremu, tako da ventilatore mozemo zaboravit. Inace ko sto sam na faxu ucio HDMI kabel sto duzi i kroz sto vise uredjaja prolazi to vise gubi signal posto je HDMI analogni kabl koji salje digitalni signal, verovali ili ne :)

Sto se tice br - playera, na njega kacis i antenu (kablovsku ili sta god planiras), ako bude neka oluje neka sprzi plejer ne TV(pgotovo ako si TV montirao na zid), tako da ako tako gledas onda AV i BR ce radit daleko vise nego TV. Ja kada slusam muziku , samo podesim sta hocu i gasim tv a AV i BR neka radi svoje.

A sto se tice gledanje udaljenosti od TV-a citiram iz svog manuala (panasonic) "Vertikalnu visinu pomnozis sa 6 i to je udaljenost od televizora ". Znaci na 2 metara budi ubedjen da ces videt dihtering, tojest pixele kako plesu. Nekom to ne smeta, meni smeta zato se ja drzim udaljenosti + imam ukljucena neka podesavanja.

U sustini svejedno ti je sta ces uzet, savetujem ti nek se licno uveris u to sto hoces da kupis, po mogucnosti pricaj sa nekim ko ga ima duze vreme, tu na forumu mogu da ti pametujem da imam ZT60 ono kuci mitsubishi lcd :d

Sretno, pozz

Covix, hvala takodje... valjda na forumu nema potrebe da neko laže i pogrešno navodi... a iskreno, bistrim i ja strane forume, avforums npr. Ali mi se čini, ne, siguran sam, da smo mi ovde potkovaniji znanjem nego englezi ili ti ostali, to se vidi iz postova definitivno. Zato imam najviše poverenja u forumaše sa bench-a.
A i nemamo standard kao njihov, pa merimo svaki evro pre nego što kupimo :).
Na žalost, nemam gde da vidim ST60, video sam neke druge plazme u maniji. Od panasonic-a sam video led 42E6, i slika je bila odlična. Pa sad, valjda će biti i na ST60, makar se nadam.

Covix, hvala takodje... valjda na forumu nema potrebe da neko laže i pogrešno navodi... a iskreno, bistrim i ja strane forume, avforums npr. Ali mi se čini, ne, siguran sam, da smo mi ovde potkovaniji znanjem nego englezi ili ti ostali, to se vidi iz postova definitivno. Zato imam najviše poverenja u forumaše sa bench-a.
A i nemamo standard kao njihov, pa merimo svaki evro pre nego što kupimo :).
Na žalost, nemam gde da vidim ST60, video sam neke druge plazme u maniji. Od panasonic-a sam video led 42E6, i slika je bila odlična. Pa sad, valjda će biti i na ST60, makar se nadam.

Merkur , Beograd, oni imaju izlozeni ST60 i GT60 (od plazme). St60 je pored cuvenog E60 Led-a tako da mozes odmah da usporedis. Cisto da znas Led i Lcd ti izgledaju bolje posto je tamo sve osvetljeno ali veruj mi taj GT60 izdaleka se vidi da gazi sve LCD, a uvece ti isti ko i ST60.

Narucio 42st60, pa sta bude. Ako ga je ceo svet nahvalio po sajtovima, nikako ne bi trebalo da bude los. Naprotiv. Napisacu utiske kad stigne, za nedelju dana

panasonic je fenomenalan! Kasno je obećao sam kolegi iznad par slika na brzaka, ugašeno svetlosoba pa sa svetlom... sad je pola 1 , media plejer dobro radi, titlovi su tu, mora svaki put da se izabere kodna strana 1250 za latinicu, dobro, nije problem.
Toliko za sada odoh na spavanje (ako uspem da zaspim) :)).

" Jel podrzava dvb-t2? " NE.

panasonic je fenomenalan! Kasno je obećao sam kolegi iznad par slika na brzaka, ugašeno svetlosoba pa sa svetlom... sad je pola 1 , media plejer dobro radi, titlovi su tu, mora svaki put da se izabere kodna strana 1250 za latinicu, dobro, nije problem.
Toliko za sada odoh na spavanje (ako uspem da zaspim) :)).

Pravi izbor. Nek te srecno sluzi.cheers

Hvala, ni meni nije jasno, a negde na forumu, ovom ili onom o preporuci šta kupiti, lepo je objašnjeno da neće biti potrebe za dvb-t2.
No, ko zna, možda neko nema kablovsku, pa mu treba da prikači običnu antenu.
Imate li neke preporuke za famoznih prvih 100 sati korišćenja?

Hvala, ni meni nije jasno, a negde na forumu, ovom ili onom o preporuci šta kupiti, lepo je objašnjeno da neće biti potrebe za dvb-t2.
No, ko zna, možda neko nema kablovsku, pa mu treba da prikači običnu antenu.
Imate li neke preporuke za famoznih prvih 100 sati korišćenja?

Drzi sve postavke ispod 50% , ja sam brightness smanjio skoriz na 0 (st50) posto TV gledam samo uvece.

Prodavac mi je odmah stavio brightness na 0 a contrast na 50, a rekao mi je da ne kalibrišem ostalo dok se malo plazma ne razradi.

Tako kažu, ne bih znao na koga direktno da te uputim na žalost. Ali, kad razmisliš, stvarno nema logike da treba. Koliko korisnika ima tv novije generacije bez t2, milioni...

Postoji tema o T2 pa neću ovde da idem OT, ali znajte da 50% populacije u Srbiji gleda zemaljke programe preko individualnih antena i stoga, T2 tuner u televizoru, ili kao poseban resiver, ne da nije bitan, nego će za takve gledaoce biti jedino moguće rešenje od 2015 godine. O svemu dalje možemo u temi o T2.

To verovatno stoji, ali nekako, moje mišljenje je da ne treba birati TV zbog T2, jer uvek može kasnije da se dokupi tjuner. Valjda su ostale stvari bitnije.

Tačno, ali nije na odmet platiti tridesetak evra više i dobiti ga već sad u samom televizoru. Ako ništa drugo sve ide preko jednog daljinca. Jedini je problem što je ponuda TV u Srbiji sa T2 tunerom katastrofalno loša.

Nazad
Vrh Dno