Šta je novo?

Informacije - Geforce gtx 260

To je dx10 karta a samim tim mnoge igre ne mogu da se igraju jer podržavaju samo dx11.Znaci ako želiš da igraš nove igre to ne kupuj nikako.

Tako je, ne samo sto ne podrzava dx11 vec puno trosi i mnogo se greje pa je samim tim i veoma bucna... Tako da... Trebace ti jako napajanje i dobro provetreno kuciste... :)
Preporuka je da juris neku polovnu sa garancijom 7770 ili jos bolje ako mozes 7790... :)

Karta je ok dosta trosi i puno mesta zauzima, a to da ne mozes da igras igre u DX11 nije tacno, ovde svako misli da nesto zna a zna samo sto procita sa neta,
i sa 250GTS i 260GTX sam namerno igrao Metro i u DX9 i u DX 11 posto u Metrou imas opciju da menjas, jedino 3D Mark 11 nece da radi i da se pokrene
kao karta ne podrzava DX11 izbaci na ekranu ( to su resili preko neceg drugog da ne radi u 3D Marku 11)
Meni omiljena serija je 200 kod Nvidie to su karte pravljene za DX10 i u 3D Mark Vantagu imaju ogroman skor, vecina igara koristi i sada DX 9 a neke DX 11
dok DX 10 je slabo zastupljen u igrama, ja bi je licno kupio za 40 EUR da mi stoji cak i jurim 285GTX (512 bitna magistrala manje trosi od 280GTX)

Da se ponovim.
Postoje igre koje rade samo u dx11 kao što su crysis 3,Battlefield 4,Call of Duty: Ghosts ...
Naravno još uvek veci broj igara rade u dx10 pa i u dx9.
Sledece godine ce najveci broj igara tj ono što ljudi uglavnom i igraju a to su aaa igre (skupe igre) da rade samo u dx11.
Pozz.

Moram i ja da se ponovim serija 200 iako je pravljena za DX 10 radi u svim igrama (metro i Cry3) u DX 11

Hoceš da kažeš da si igrao krizu 3 na gtx 260.Zar ne ?
:)

Графичка није лоша,наравно не може да се мери са савременим картицама.Мана мало се више греје,већи потошач самим тиме треба квалитетније напајање.Информација за колегу одозго одиграо сам Metro: Last Light на радеону 3850 256 Мб, Атлону X4 и 4 гб рам-а.Што значи радиће и савременије игре али са самњеним нивоом детаља.

Odrigao sam Metro na HD3850 AGP u directx 10,sve max(ono jest na 1024x768)
Nista losije nije radilo nego na HD 6670 27-38fps.(1280x1024)
Sada ako je covek sputan ostatkom konfiguracije i moze povoljno da je kupi sto da ne.
Moze Far Cry 3 na directx9 opusteno.
Samo obrati paznju na napajanje,da ti to kasnije ne ispadne skuplje,dobar je potrosac.

Da radi i Crysis 3 sa 260GTX

Uzgred svaki pandan u seriji 400 je slabiji od serije 200 imao sam na zalost i fermi
slab al i manje trosi

Ljudi polako.Mogu da se igraju mnoge igre ali ne mogu neke a vecina novih nece nikad moci na hardveru koji nije dx 11.Od 30 aaa naslova u 2014 24 ce raditi samo u dx11.
Metro i vecina drugih radi jer je tako radjen da može u dx9 dx10 i dx11 i postoje opcije u samoj igri da se ukljuci i iskljuci dx 11.
U crysis 3 , battlefield 4 ... tih opcija nema i mogu da rade samo i samo sa hardverom koji je dx11 znaci nemaju mogucnost da rade u dx10 i starijem jer su jednostavno napravljane da rade SAMO i SAMO u dx 11.
Znaci igrao si krizu 3 na gtx 260 :) .Strašno dokle ide tvrdoglavost.
Ako želiš da poslušaš ovog što ti kaže da je karta koja je stara 6-7 godina i koja samo što nije riknula a pritom nema mogucnosti za nove naslove jer je hardverski ogranicena a pritom je igrao krizu 3 na gtx 260 onda nek ti je sa srecom :)

Poslednja izmena:
Crysis 3 Directx10 Patch v 1.8
Ja nisam mogao na starom kompu sa AGP/Sempron 140 OC 3.5 ghz da pokrenem
(single core ogranicenje) i Far Cry3 isti razlog.

Crysis 3 Directx10 Patch v 1.8
Ja nisam mogao na starom kompu sa AGP/Sempron 140 OC 3.5 ghz da pokrenem
(single core ogranicenje) i Far Cry3 isti razlog.

To ne postoji.To je "navlakuša" :)
Da to radi postojalo bi na torentima a ovako ko i sve ostale "navlakuše" egzistiraju na youtub-u sa komentarima koje te pale al toga nema il ne radi.Da ovo zaista radi na youtub-u nebi postojalo a postojalo bi na torentima.

Poslednja izmena:
Moguce probao sa HD 3850 agp i nije radilo,nisam pokusavao sa 6670

Ljudi polako.Mogu da se igraju mnoge igre ali ne mogu neke a vecina novih nece nikad moci na hardveru koji nije dx 11.Od 30 aaa naslova u 2014 24 ce raditi samo u dx11.
Metro i vecina drugih radi jer je tako radjen da može u dx9 dx10 i dx11 i postoje opcije u samoj igri da se ukljuci i iskljuci dx 11.
U crysis 3 , battlefield 4 ... tih opcija nema i mogu da rade samo i samo sa hardverom koji je dx11 znaci nemaju mogucnost da rade u dx10 i starijem jer su jednostavno napravljane da rade SAMO i SAMO u dx 11.
Znaci igrao si krizu 3 na gtx 260 :) .Strašno dokle ide tvrdoglavost.

Mala ispravka. BF4 bi trebalo da radi i na dx10 kartama. U min system req stoje dx10 karte, pride nfs rivals, koji je radjen u istom enginu radi na 9800gt koja je dx10 pa ne vidim zasto ne bi i bf4 koji je bolje optimizovan.
A sto se tice ostatka price. Sve je lepo receno. Crysis 3 na dx10 karti samo u snu moze da se igra. Dokle ce ljudi sami sebe da lazu za neke stvari, nije mi jasno. Od sledece godine nastupa only dx11, a verovatnl i only 64-bit vreme. Svi koji neispunjavaju te dve stavke ce moci samo na yt da gledaju AAA naslove.

@genije
Nije ni daleko od toga da si bio u pravu sa takvim razmisljanjem. Sa dx10 kartama obe igre mogu da se igraju u 1024x768, sa min detaljima, a i tako je mucenje. :)

@Vuk40
Sto nebi razvalio, kad covek fura crysis 3 na dx10 kartici sto ti nebi mogao na athlonu xp 2800+. :)

Za samozvanog genija
Da li si spreman da se kladis u neki hardware zavrsio sam Crysis 3 sa 250GTS ne vidim razlog zasto ne i sa 260GTX
evo filma sa you tube 260GTX CryEngine (iz krize 3)
http://www.youtube.com/watch?v=o74fMbLypkQ

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno