Šta je novo?

Problem sa externim hard diskom

stefannet

Cenjen
Učlanjen(a)
02.12.2013
Poena
151
Imam externi hard disk SAMSUNG, model: HD502HI. Kapaciteta 500 gb. Stariji model je u pitanju.
Problem koji se javlja, jeste, da, prilikom kopiranja sadrzaja iz racunara u njega nakon nekog vremena kopiranje stane, narucito ako kopiram velike fajlove. Primetio sam da lampica na njemu pored koje se nalazi ulaz za adapter tada u vecini slucaja prestaje da svetli. I ono sto sam isto primetio je da nikako ne uspeva da predje 415 gb. Da se tada zakoci.
Tako da me zanima sta moze da izazove ovo? I da li treba da kupim novi adapter ili hard disk ima lose sektore?
Par puta sam ga formatirao, ali je isti problem nastavio da se javlja.

probaj sa drugim kablom

a, mislio sam da je 2.5" pa da ima samo jedan kabl.
prvo probaj drugi za napajanje, mozda gubi kontakt. mislim da bi ta lampica trebala nonstop da svetli.

koliko imas podataka na njemu? Tu diskovi imaju takvu organizaciju da im jedna glava moze citati i po 50gb pa tek onda prelazi na drugu..
moze da se desi da ne radi neka od glava a ti i ne vidis da disk ima problem...

koliko imas podataka na njemu? Tu diskovi imaju takvu organizaciju da im jedna glava moze citati i po 50gb pa tek onda prelazi na drugu..
moze da se desi da ne radi neka od glava a ti i ne vidis da disk ima problem...

Zauzeto je bas 50 gb, a disk ima 465 gb i ne moze nikako da makne dalje od 415...

eto vidis , moguce je da je jedna glava losa...mi smo jednom imali slucaj de smo coveku izvukli podatke sve a dve od 4 glave nisu radile bez da smo otvorili disk.

Jel se to moze srediti ili da racunam da vise nemam taj hard disk?
ako sam dobro razumeo, taj externi od 500 gb je stariji model. Pretpostavljam da su ti svi interni diskovi formatirani kao NTFS, a ako je externi formatiran kao FAT32, desavaju se razne nebulooze, bilo da je prikljucen kao externi ili kao interni.Ostalo, on je verovatno PATA, dok su ostali SATA, a koji OS imas?

jedina 'nebuloza' za fat32 je da se ne mogu snimiti fajlovi preko 4Gb i ima neki limit velicine particije ( ali sigurno veci od 500Gb).

Nazad
Vrh Dno