Šta je novo?

[Hackintosh] Mac OS X 10.8.x (Mountain Lion) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Jel neko dizao na VirtualBoxu MacOS? Prilikom pokretanja mi izbaci "vt-x/amd-v hardware acceleration is not available on your system..". Sta treba da uradim?

Ploca Gene V, ukljucio sam u biosu to. Virtual Box poslednja verzija.

Mislio sam na Mountain lion verziju.
Ja sam probao sa vm ware workstation, sa iskljucenom virtuelizacijom i mountain lion vmware image. radi bez problema

10.8 ili 10.6,nisam siguran. Videcu kada dodjem kuci. Znaci preko vmware-a ide lakse? To nisam probao, videcu da nadjem image za vmware, pa da probam.
Ja sam mislio da ide obican iso za vbox

Poslednja izmena:
Da javim da sam uspešno podigao Mountain Lion preko Vmware-a.

Sada jurim fleš pa mi je potrebna informacija (napisao sam par postova unazad ali niko nije odgovorio) da li mogu da kupim USB 3.0 za instalaciju OS X-a?

Može ali ce ti raditi na 2.0 dok ne instaliras drajvere.

Dođoh do prvog koraka :)

A genuine download "Install OS X Mavericks.app" from the Mac App Store

Smara me App Store sa nekim kreiranjem ID-a. Kada sam ga kreirao, traži karticu (VISA...) itd, pa ako neko može da mi pošalje na PP torrent odakle mogu da skinem Mavericks.

Jurio sam "zaliv" ali ih ima nekoliko pa ne znam koji je pravi. Ima ih tipa:

1. OS X Mavericks 10.9 Official AppStore
2. Mac OS X 10.9 Mavericks Install DVD Retail
3. ...

Najbolje skini sa Appstore jer je free. Napravi besplatan ID nalog na appstore. Zaobidji karticu. Imas uputstvo na YT da zaobidjes da te pita za karticu.

"Your "Install Mac OS X Mavericks.app" must be present in the Applications folder before running Unibeast."

Ok, snašao sam se. Evo skida:

capture.png

Jel zna neko mozda da li bi na laptopu Asus G73JH radio Mac OS?

Poz,
Ima li nekoga voljnog da mi napravi installer USB drive za hackintosh (konkretno za ProBook), a da je iz NSa?
Neophodan za debugging Mobile Safari-a.
Moj pokusaj se sveo na pokretanje Mac OSX u VM(Ware), skinuo installer.app sa store-a, medjutim, VM ne prepoznaje USB drive-ove i tu staje dalja procedura...

Kako se pravi butabilan usb instaler? Probao i preko transmac i poweriso ali nece da se pokrene instalacija,samo je ekran crn sa jednom crticom koja treperi.Koristio sam Iatkos ML2.

Zaboravio sam da spomenem da pokusavam sa windows-a,posto nemam instaliran os x.
@makiacaveki Ovde koliko vidim treba instalacija os x-a za ovo.

Hvala,ali ajde da sacekamo na jos neki komentar. Da li bi sa dvd-ja bilo lakse?

Moj pokusaj se sveo na pokretanje Mac OSX u VM(Ware), skinuo installer.app sa store-a, medjutim, VM ne prepoznaje USB drive-ove i tu staje dalja procedura...

Hajde ovako...

1. Kada si na Windows-u VMware neće prepoznati usb.
2. Kada si na VMware-u automatski će ti prepoznati fleš.

Pokušaj ako nisi. Radi se o tome što ni meni nije prepoznao fleš, nešto sam pretraživao u Windows-u i priključio fleš, zatim sam otišao u VMware i očekivao da se pojavi na radnoj površini. Ništa se nije dogodilo. Pa sam se vratio na Windows, pa sam pretraživao net kako bih rešio problem, pa ulazio u podešavanja VMware-a itd. Na kraju sam našao da će automatski prepoznati fleš kada sam u VMware-u.

Probaj kako sam ti rekao (ako već nisi), prevucu strelicom miša po radnoj površini u Mavericks-u kada si u VMware-u kao kada želiš nešto da selektuješ i nakon toga ne idi u Windows već priključi fleš i vidi da li će ti automatski prepoznati.

Ala sam smorio :)

Možda i ovo pomogne:

Connecting USB Devices to Virtual Machines
When a virtual machine is running, its window is the active window. If you plug a USB device into the host system, the device connects to the virtual machine instead of the host by default. If a USB device connected to the host system does not connect to a virtual machine at power on, you must manually connect the device to the virtual machine.
When you connect a USB device to a virtual machine, Workstation retains the connection to the affected port on the host system. You can suspend or power off the virtual machine, or unplug the device. When you plug in the device again or resume the virtual machine, Workstation reconnects the device. Workstation retains the connection by writing an autoconnect entry to the virtual machine configuration (.vmx) file.
If Workstation cannot reconnect to the device, for example, because you disconnected the device, the device is removed and Workstation displays a message to indicate that it cannot connect to the device. You can connect to the device manually if it is still available.
Follow the device manufacturer's procedures for unplugging the device from the host computer when you physically unplug the device, move the device from host system to a virtual machine, move the device between virtual machines, or move the device from a virtual machine to the host computer. Following these procedures is especially important for data storage devices, such as zip drives. If you move a data storage device too soon after saving a file and the operating system did not actually write the data to the disk, you can lose data.

Installing USB Drivers on Windows Hosts
When a particular USB device is connected to a virtual machine for the first time, the host detects it as a new device named VMware USB Device and installs the appropriate VMware driver.

Disable Automatic Connection of USB Devices
You can disable the autoconnect feature if you do not want USB devices to connect to a virtual machine when you power it on.

Mount the USB File System on a Linux Host
On Linux hosts, Workstation uses the USB device file system to connect to USB devices. If the USB device file system is not located in /proc/bus/usb, you must mount the USB file system to that location.

Connect USB HIDs to a Virtual Machine
To connect USB human interface devices (HIDs) to a virtual machine, you must configure the virtual machine to show all USB input devices in the Removable Devices menu.

Install a PDA Driver and Synchronize With a Virtual Machine
To install a PDA driver in a virtual machine, you must synchronize the PDA with the virtual machine.

Pitanje za vlasnike ProBook-a (mada mogu i ostali da odgovore):

Da li da stikliram? (imam ProBook 4740s)

screen-shot-2013-12-11-a.png

screen-shot-2013-12-11-a.png

Kasnije cu raditi preko Apple bezicne tastature i trackpada.

Ne bih dva puta da instaliram pa zato pitam za svaku stavku da nesto ne z...

Unapred hvala!

Poslednja izmena od urednika:
Ostavi instalacioni usb dok ne vidis desktop.

Poslednja izmena:
Ostavi instalacioni usb dok ne vidis desktop.

Kako to mislis dok ne vidim desktop?

Jos jedno pitanje:

4. Copy the latest HP Probook Installer to the flash drive. You will need it later.

Sada posle instalacije imam na flesu samo jednu ikonicu Install OS X Mavericks.

Da li Probook Installer da samo prebacim prevlacenjem pored ikonice Mavericksa?

I sta da radim sa Mini-SSDT-DualLink.aml, gde njega da ubacim (isto prevlacenjem u folder flesa ili)?

Poslednja izmena od urednika:
Dok se ne podigne sistem potpuno ne vadi instalacioni usb. Sve mozes kopirati prevlacenjem u njega.

Vrh Dno