Šta je novo?

Sony Xperia acro S

Zna li ko, da li ovo može imati i ovaj model Sony-a?:)
[video]http://blogs.sonymobile.com/2013/11/18/smart-social-camera-new-xperia-camera-apps-to-help-you-scan-file-and-edit-your-photos/#comments[/video]

Nadam se da će mi neko dati iskren odgovor jer nisam nigde našao ovde na forumu.
Koja je bolja aplikacija za nedostatak memorije na ovom modelu Sony-a, koristim Dropbox (na preporuku našeg forumaša, hvala GiBo2pac:)) a zbog malo memorije koje nudi treba mi druga još.
Box ili Skydrive?
Hvala.

Poslednja izmena:
Imam pitanje: čemu služi thumbnails?
Evo slike koliko memorije zauzima a u fascikli samo dve slike... Kada obrišem telefon ne koči i radi fluidno, međutim to se ponovi nekad kroz nekoliko minuta do nekoliko časa sa manifestacijom kočenja telefona i zauzetka memorije. Fora je da zauzima MNOGO memorije a ne vidim razlog.
Molim savet i objašnjenje?
Hvala

Prilozi

• Screenshot_2013-11-27-06-15-05.png
    Screenshot_2013-11-27-06-15-05.png
    100.9 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena:
Imam pitanje: čemu služi thumbnails?
Evo slike koliko memorije zauzima a u fascikli samo dve slike... Kada obrišem telefon ne koči i radi fluidno, međutim to se ponovi nekad kroz nekoliko minuta do nekoliko časa sa manifestacijom kočenja telefona i zauzetka memorije. Fora je da zauzima MNOGO memorije a ne vidim razlog.
Molim savet i objašnjenje?
Hvala

Ne znam zasto se stvara preko 500mb ako imas samo dve slike, logicno je da se nakupi ako ima mnogo slika pa onda male preview ikonice njih...

Pa to i mene zanima. To je jedan od najvećih uzroka mog nedostatka memorije i kočenja samog uređaja, ali nikad nisam obraćao na to sve do sada.
Obrišem i pojavi se opet puno memorije da zauzima, pa tek iz nekog X puta obrišem sve, ali se onda povrati a u folderu 2 fotografije i to zbir njih dve ne prelazi 2MB!
Šta je to, ne znam kako da rešim?:(

Ovako, javili su mi se ozbiljni problemi sa internom memorijom. Da li je do OS-a ili šta već počinje da me jako nervira.
Pre restarta imao sam 400+MB da bi se nakon ponovnog uključenja pojavilo u notifikaciji da imam 100% popunjenosti memorije!
Obrisao sam 30+ slika i dva video da bi mi sad pokazalo da imam slobodno svega 1.88 MEGABAJTA!!! Užas!!!! I dalje mi piše gore na vrhu ekrana 100% popunjenosti.
Thumbnails pokazuje u folderu 34 fajla i 0bajta popunjenosti a kada otvorim tu fasciklu unutra 1 slika, gde je tu logika? A pre pisalo obratno, da ima 500+ a unutra 2 slike od po 24KB.
Ne mogu okačiti sliku ekrana jer nemam memorije- tako mi kaže.
Molim za pomoć ili savet ili šta god samo da rešim ovaj problem.
Na sony support niko ništa mi ne odgovara, Sony me počinje razočaravati a samim tim i ovaj njihov model.

Poslednja izmena:
Uradi backup svega pomoću Titaniuma ili GO backup-a (sve, imenik, poruke, programi) i jedan factory reset pa da vidimo.

Nemam komp trenutno pa da li mogu prebaciti manuelno u BOX pa onda da vratim na fabrička podešavanja?

Mislim da te podatke iz Backup programa (Titanium npr.) možeš prebaciti na box pa ih skini sa box-a nakon reseta, instaliraj Titanium i smesti te fajlove u odgovarajući folder (koji ćeš zapamtiti pre reseta, mislim lokaciju tih fajlova). Zapravo to ti je nepotrebno jer fajlovi ostaju na kartici posle reseta ali ti uz reset uradi i format kartice (jer imaš problem sa memorijom).

Ali nemam memorijsku microSD, kako onda, gde da skinem tu aplikaciju ili kako već možeš da me uputiš?...:(
Pokušaću sve postupno sutra u Box, a javili mi na mail naši iz sony support da moram uraditi master reset, šta je to?
I da ako to ne uspe da nosim kod njih u servis da mi ubace softver.

Poslednja izmena:
Pronadji folder LOST.DIR

Moze postojati i u internoj memoriji i na sd kartici, ako imas u njima nekih fajlova, slobodno obrisi ili citave foldere ili fajlove u njima ali on ce se opet kreirati sam kad se desi sledece, tu zavrse fajlovi kad se desi neka greska, pa da se moze napraviti restore (tj. neki backup), ja sam tako nedavno oslobodio skoro 2GB podataka, bili fajlovi i po 700+ mb, vjerovatno neki filmovi koje sam prebacivao i slicne stvari...

Poslednja izmena:
Pronadji folder LOST.DIR

Moze postojati i u internoj memoriji i na sd kartici, ako imas u njima nekih fajlova, slobodno ih obrisi, mozes i sam folder ili samo fajlove u njima ali on ce se ponovo sam naparaviti kad se desi sledece, tu zavrse fajlovi kad se desi neka greska, pa da se moze napraviti restore (tj. neki backup), ja sam tako nedavno oslobodio skoro 2GB podataka, bili fajlovi i po 700+ mb, vjerovatno neki filmovi koje sam prebacivao i slicne stvari...

Ti si genije druže!!!:cool:
Tu je 1,06GB zauzelo 7 nekih fajlova koje ne mogu videti, e a nisam tu uopšte tražio nego pomislio da nije neki virus pa ga zeza.
HVALA PUNO!!!
P.S. da li da obrišem celu datoteku LOST.DIR ili samo ono unutra?

Možeš i ceo jer će sistem napraviti drugi. I skini program "disk usage" , zelena ikonica, baš koristi u ovim situacijama, pruža ti uvid u zauzeće memorije poput blokova, odmah vidiš gde je otišla memorija. Videćeš.

Pa to sam i pretpostavio da bi moglo pa da proverim ipak, hvala vam.:)
Nego još uvek postoji onaj problem sa thumbnails-om i to mi je nelogično šta je uzrok tome?

probaj ako nisi cleanmaster pa iz njega pobrši sve redom što nudi (osim onog što ti baš treba). ume da se nakupi đubreta
možeš i sdmaid da probaš

Ok, ali pronašao sam sa tim i sličnim aplikacijama da thumbnails se gubi ponekad tj. da pokazuje oko 500MB zauzetosti a unutra 2fajla od po 25KB i mogu brisati milion puta i ono se vraća.
Da li uzrok može biti što slike sakrivam iz albuma (.jpg obrišem i ostavim samo ime fotke i on ukloni iz albuma) mada zbir je oko 55MB na drugim OS-ima nije bilo ništa slično a isto sam radilo... Ništa moraću manuelno brisati i to je to, šta ću...

Zima, hladno vreme... Nosio Acro u spoljnom džepu jakne i proveo jutros oko 15-ak min. napolju, a kada stigao na fakultet nakon 10 min. izvadim 'ledeni' Acro S i pogledam u jako zamagljen (pa skoro mokar- od kondenzacije) ekran a zatim i u prikaz temp. baterije i evo screenshot-a šta piše.:)
Koliko je stepeni opasno tj. minimalno i maksimalno a da ne dođe do posledica po bateriju?

Prilozi

• Screenshot_2013-12-09-10-49-10.png
    Screenshot_2013-12-09-10-49-10.png
    147.8 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Evo opet nakon nekog vremena...

Prilozi

• Screenshot_2013-12-09-19-25-16.png
    Screenshot_2013-12-09-19-25-16.png
    121.1 KB · Pregleda: 57
A da flesnes neki custom rom? Neki CyanogenMod10 na primer? Telefon će se preporoditi.

Ma rado ali zbog garancije i tih formalnosti...
Kad bih našao uzrok šta je. Da je do OS-a i drugi bi imali valjda problema, ali napominjem da nisam imao tako nešto dok ovaj JB nisam apdejtovao, čak ona prva verzija JB koja je uticala na kvalitet kamere nije uzrokovala ovakve probleme.
Evo sad kad sam obrisao thumbnails ovoliko memorije imam a pre toga 0B

Poslednja izmena:
Evo screenshot-a

Prilozi

• Screenshot_2013-12-10-14-03-05.png
    Screenshot_2013-12-10-14-03-05.png
    478.6 KB · Pregleda: 55
Evo screenshot-a

Hehehehe, izvini burazeru, malo sam se i ismijao sad, ti bas borbu vodis sa tom memorijom, ko da ti je gremlini jedu :D

A ni ja nisam zadovoljan ovim JB-om, Coni mozda si upravu, garancija mi istice za mjesec dana, tacno cu naci nekoga ko je vec to radio da mi pomogne i pokusati neki custom, CyanogenMod, jer koliko vidim od 4.4 nista za Acro, jedino se nadati 4.3, mozda to sacekati...

Poslednja izmena:
Pa sve je ovde ok. Ti imaš 7 GB slika, zato ti thumbnails i jesu 600 mb. To što su 3 fajla nema veze. Kad ih obrišeš imaš samo 640 free, što znači da si imao 30 i kusur pre toga, sa pravom je kukao. Sredi malo te slike i snimke, prebaci ih na komp, em će ti manje zauzimati em će manje thumbnailova praviti.

Slažem se do nekle sa tobom. Objasni mi, obrišem toliko slika i videa a nema promena u memoriji (već sam ovde to pisao)???
A piše 0 bajta a stvori 600+ MB?
Ali zašto nekad ne pravi problem a nekad da, zašto nije bilo sličnih problema pre ovog OS-a?
Čini mi se da ima veze sa kamerom i videom.
Dosta koristim za slikanje i snimanje i stvarno vrh fotke, čak od S4 bolje u određenim momentima, ali to sam radio i pre ove verzije i nije bilo problema dok sad užas.
Imam 7GB ali nekad pokaže tačno onoliko koliko i treba a ne onoliko memorije a nigde slika tj. tambnejlova. Nije logično i stvarno me u tim trenucima iznervira ali baš!
U ovlašćenom servisu rekli da je do sistema i da moram nositi kod njih ali ne garantuju da će biti poboljšanja osim novim OS-m.

Poslednja izmena:
pa pre ovog OSa nisi imao toliko slika i videa, vremenom ih imaš sve više :)
prebaci slike i snimke na komp i videćeš da će biti ok

Ma fora je što radim isto pre i posle ovog operativnog sis. Ispucam oko 5GB snimaka i slika i prebacim na komp i obrišem iz memorije.
Ali kad god bih obrisao (pre) sliku ili čak video zapis (koji ume dosta zauzeti kada se snima u fullHD) pokazivalo bi mi tačno toliko i slobodne memorije dok sad ne. Obrišem 10 videa i 30 slika i nema promene. Restart i on baci tamo u LOST.DOC 1GB (i to ne bih znao da nije naš forumaš dejan110782 rekao) i sve do sada kada nema u LOST.DIR.
Nešto nije uredu vezano za memoriju. Verovatno drugi nemaju tih problema jer ne pune toliko internu memoriju ili šta ja znam šta već.
Hvala na pomoći:)

Evo screenshot-a

Hehehehe, izvini burazeru, malo sam se i ismijao sad, ti bas borbu vodis sa tom memorijom, ko da ti je gremlini jedu :D

Hehe ali tako je, nekad mi dođe da ga bacim ali setim se para koliko dadoh pa se smirim... :D:D:D
Ali sve ostalo radi bez problema, znači kupanje u vodi, padao mi 2x na kamenje i ništa...:cool:
Ali ipak dosta ga pazim i čuvam jer mi je prvi android (kao nokia 3310 nekada:D) pa sam pored silikonske kupio i nubok futrolu za oko vrata i sad je u fulu. Evo 9 meseci koliko ga imam i niko ne može verovati da nema oštećenje:cool:
Kako ti je konekcija na HDMI?:)

Poslednja izmena:
Kako ti je konekcija na HDMI?:)

I dalje isto, znaci nikako da bude kao na ICS-u, da video na TV-u bude fluidan, bez kocenja, ajde ja bi razumio da uredjaj ne moze da podrzi to, da je preslab, ali krivo mi je kada znam da sam bez problema prije tako gledao i full HD snimke, sve dok nisam update-ovao na JB. Uglavnom pusatm preko MX player-a jer on podrzava titlove, kod njega se seckanje primeti bas dok kad pustim video preko sonijevog player-a seckanje je manje ali nema titla. I jos nesto, takodje sto se nije desavalo na ICS-u osim ako u tom momentu nisam imao upaljenih jos ko zna koliko aplikacija, naime, kad kucam poruku ili tekst u polje za pretragu na nekom browser-u ili facebook, viber itd neki chat, toliko nekad kasni da ja dok otipkam citavu recenicu, tekst tek kasnije izleti, znaci bagovanje al' najzesce :(

Stim u vezi, sta mislite o ovome, bi li popravilo performanse telefona koje su unazadjene JB-om???

http://wiki.cyanogenmod.org/w/Hikari_Info

http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_hikari

I meni nekad koči ali koristim AVG task killer I od večeras 360 Mobile Security koji ubrza telefon.
Ali mene ona memorija na momente zakopa do kraja.:D
Siguran sam da ovaj OS sadašnji nije dobro optimizovan za Acro S.

Nazad
Vrh Dno