Šta je novo?

TT Sonic Tower vs. CM Hyper 212 Evo

dulenator

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
365
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700 + AC Liquid Freezer III 420
Matična ploča
ASRock B650M Pro RS
RAM
2x16GB Silicon Power SP032GXLWU60AFDE
GPU
AMD Radeon RX 6800 XT
Storage
Crucial CT500P5SSD8, WD Blue WDS500G2B0A, SanDisk SSD Plus 1000GB, Samsung HD204UI + razni 2, 3, i 4TB HDD-ovi
Zvuk
ASUS Xonar DX + Microlab H-500D
PSU
Antec HCG Gold 850W
Kućište
Neko MS Industrial
Monitor
Acer S273HL + TCL 75C735
Miš & tastatura
Chicony WUG-0570
Ostale periferije
Logitech F710
Laptop
ASUS VivoBook S14 (M433UA-EB521)
Mobilni telefon
Realme 5 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Koristim već duži niz godina TT Sonic Tower, pa je došao trenutak da ga možda zamenim za neki novi cooler. Pošto mogu da dobijem povoljno CM Hyper 212 Evo, zanima me da li mi se isplati prelazak i mlaćenje oko zamene coolera? Da li bi realno dobio neku opipljivu razliku? Nekako mi deluje 55 stepeni (pri 100% opterećenju) dosta za malko o/c Phenom.

TT Sonic Tower je odlican fanless (silent) cooler. Za dalje od toga ima boljih, ali da bi osetio primetnu razliku - sumnjam.

Koji Phenom? Iz potpisa? Izasao sam iz igre sa desktopovima odavno, ali meni se to ne cini visokom temperaturom uopste za X4, OCed, 100% CPU usage. Correct me if I'm wrong.

Jeste Phenom iz potpisa. Verovatno je kriva sama baza coolera, pa ne naleže kako treba, ali opet to je možda 3-4-5 stepeni manje. Probao sam i push&pull varijantu i ne menja ništa temperaturu. Menjao bi cooler, ako bi dobio bar 7-8 stepeni manje. Ma neka je i tih 4-5 što bi možda dobio ravnanjem baze, opet mi se isplati, jer je manje cimanja.

To 55c je baš "sweet spot" za PH II a ko što Turok reče baš maksimum za njih je oko 62c tako da neznam dali će 212 nešto bolje od toga, meni na 965 BE na preko 4 GHz, CM 212 Evo nije bio dovoljan. Tek je 612 zadovoljio ali bio je pozajmljen pa sam prešao na Mugen3 sa 2 venta. Sad ni na 4.2 GHz ne prelazi 55c. Phenomi vole zimu pa to ti je.

Mislio sam da je za 7 god. izašlo nešto vredno zamene, ali izgleda ništa od toga. :S: Kad sam ga kupio, koštao je oko 25 evra, a sad za te pare definitivno nema ništa pametno. Znači ostajem na "Soničnom Tornju" do daljnjeg. :D Hvala na preporukama. Lakše mi je definitivno da ne diram ništa, pa da pređem (jednog dana) na nešto konkretno.

Probaj bolju pastu :)

Sonic je super, ortak ga je do skoro držao bez ventova na q-6600, sad je prešao na i7 pa je žalio što ne paše sonic :)

Mislio sam da je za 7 god. izašlo nešto vredno zamene, ali izgleda ništa od toga. :S: Kad sam ga kupio, koštao je oko 25 evra, a sad za te pare definitivno nema ništa pametno. Znači ostajem na "Soničnom Tornju" do daljnjeg. :D Hvala na preporukama. Lakše mi je definitivno da ne diram ništa, pa da pređem (jednog dana) na nešto konkretno.

Možda najbolje u ovom trenutku da pomenutih 25e uložiš u ventove oko proca, tj. pull (ako može nekako da se ubudži) nazad i gore.. Siguran sam da bi skinuo 2-3-4 stepena kvalitetnijom kombinacijom ventilatora. Šta imaš gore na Midgard-u? 120 ili 140? Koji? Nazad?

Ja sam nedavno u neko kućište ugradio COOLINK SWiF2-1200, baš iza 955BE - oduševio se koliko izvlači iz kućišta. Platio ga celih 250 din. novog!! E, kad bi nabo` takva dva, jedan za case, jedan gore ili uzeo nešto јоš kvalitetnije, možda se ne bi tripovao da uzimaš nešto bolje od Tt-a u ovom momentu. :)

Malo sam se pozabavio postojećim komponentama i dobio mali dobitak.
Izgleda da, iz nekog razloga, više odgovara kad je push & pull varijanta jedan vent u sredini, a drugi ka izlazu (zadnjoj strani kućišta), nego kad je jedan sa prednje strane, a drugi u sredini. U ovoj kombinaciji sam dobio temp. za 3 stepena nižu (oko 52 stepena).
Pretpostavljam da je zbog različitih ventilatora, pa im prosto ne odgovara prethodna kombinacija. Ovaj srednji izgleda više voli da gura. :d
Hvala još jednom na savetima, koji su mi sačuvali oko 25e.

Nazad
Vrh Dno