Šta je novo?

Bios update failed Msi intel p67

PeeT

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
319
Pokušao sam da flešujem bios na najnoviju verziju, jer sam imao nekih problema sa startovanjem windowsa iz prve skinuo sa bios za moju maticnu msi p67a gd55 b3, posle flešovanja kompjuter nije hteo da se upali, uključi se na 2 sekunde pa se ugasi i sve tako u krug, znam da je nešto pošlo naopako, sad mi već nije bitno šta je pošlo naopako, već me interesuje može li se nešto učiniti ili će morati nova matična da se kupuje, već sam probao clear cmos i vađenje baterije, please help

pokretanjem exe fajla iz windowsa sa usb fleša kao jedini način koji je postojao, poske restarta flešovanje se nastavilo posle restarta komp je mrrav

Napravi FAT32 formatiran USB I na njega stavi samo BIOS fajl. Ako u ploči ima još nešto života trebalo bi da uradi recovery...

Pokušao, ali ne ide, ploča ne daje znakove života da bi ovo uspelo, kad pokušam da uključim kompjuter dešava se samo da se uključe kuleri na 2 sekunde i onda se isključi i tako u nedogled dok ga ne ugasim na glavni prekidač, Jedino dobra stvar u svemu tome je što imam garanciju na matičnu još godinu dana, ali stvarno neznam da li će uvažiti, ako je ploča uništeta flešovanjem

Probaj sa jednim slotom memorije.

Poslednja izmena:
Proveri bios za tu plocu i za taj cpu , pa probaj jos jednom da flesujes .

Pokušao, ali ne ide, ploča ne daje znakove života da bi ovo uspelo, kad pokušam da uključim kompjuter dešava se samo da se uključe kuleri na 2 sekunde i onda se isključi i tako u nedogled dok ga ne ugasim na glavni prekidač, Jedino dobra stvar u svemu tome je što imam garanciju na matičnu još godinu dana, ali stvarno neznam da li će uvažiti, ako je ploča uništeta flešovanjem

vazi garancija i za proces flesovanja.

Iz mog ličnog iskustva iskrenost kod reklamacija mi se nikad nije isplatila, kad god sam se pravio lud, uvek sam dobro prošao. Ne mora da i kod tebe bude slučaj, ali.........

ovako, ploča poslata prodavcu koji je naknadno poslao MSI servisu, nije joj bilo spasa, i poslali su nazad kao zamenu ploču MSI Z77A-G43, prodavac me je kontaktirao u vezi toga, na šta sam ja reagovao i tražio ploču u rangu sa prethodnom tj. MSI Z77A-GD55 jer P67 serija je malo zastarela i nema u prodaji, međutim prodavac mi je rekao, da to uopšte neće biti lako, da ću morati još dosta dodatno da sačekam i da je pitanje hoće li mi dati bolju ploču jer po njihovoj proceni i ova je tu negde sa specifikacijama kao prethodna, jedina veća razlika je to što nova podržava samo crossfire ali ne i sli, na kraju sam ipak pristao, jer ne verujem da ću koristiti sli nekad, da li sam pogrešio možda?

Kao krajnja varijanta oko biosa je uvek eeprom programator i problen rešen očas posla.

Pozz.Nikada se ne flashuje bios iz windowsa,nego iz biosa,odnosno programa koji imas.Kod mene je ez flash tako nesto,asusova ploca.Inace nikad ne govoris istinu na reklamaciji uvek lazes i uvek dobro prodjes kao i svi ostali.Koji cpu imas?pogledaj na sajtu da li tvoja maticna podrzava tvoj cpu sa tim najnovijim biosom.Inace ako se komp upali i krene da boot-uje i ugasi se znaci da ne podrzava neku komponentu,jedino sto ti predstoji je da odradis format flasha,prebacis bios na flash,i onda iz programa koji imas u biosu za flashovanje iz njega flashujes.Inace ako ploca uopste ne boot-uje direktno idi na vozdovac kod ledenog on ce ti srediti bios,od 1000,1500din kosta to sredjivanje.Ako ti nesto dalje treba javi...U inboks

Nazad
Vrh Dno