Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Btw sad čitam na xda, ovaj mk6 donosi 900+ rama, novi fw kamere i bolju bateriju, 3-4% za 20 minuta što je odlično.

Fora je što je još uvek samo OTA update aktuelan, nema ga još uvek na serverima da se može skinuti preko Kies-a tj. da ga mogu uploadovati ovi sa Sammobile-a.

Poslednja izmena:
Kakav je ovo rezultat?
2g i wifi ceo dan, brightness na auto, sync off i obično mi je oko 3h i 40 min sot, sa stand by oko 1d 15h, otprike. Ovo nije bio baš ceo dan wifi, bilo je malo i 3g.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1386266782726.jpg
    uploadfromtaptalk1386266782726.jpg
    58.3 KB · Pregleda: 121
  • uploadfromtaptalk1386266802580.jpg
    uploadfromtaptalk1386266802580.jpg
    78.1 KB · Pregleda: 121
  • uploadfromtaptalk1386266849191.jpg
    uploadfromtaptalk1386266849191.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
Ako je tako dobar sačekaćemo ga nije problem. Zatim Lite verzija od Saleta kad stigne i telefon kao nov :)

Da li još ko ima muku sa lošim signalom, da veza puca, da je mobilni net očajan, da ide stalno 2g,3g,edge i da aplikacije ne mogu ponekad da idu na net pa mora off on switch, da tapatalku treba večnost da učita stranu A signal šatro pun itd.. Da li da šaljem njesra u servis jer ću ga omlatiti uskoro?
Vip mobile je i, znam, znam, stok rom.

Poslednja izmena:
Evo jedan ss. Uglavnom se vrti oko 350mb free.
Pogledajte prilog 129818
Ne znam kakva je situacija sa KitKat-om sto se tice zauzeca ram-a, ako je kako su najavili (optimizovan za 512MB) mozda bude bolja situacija na S3 nego sa Jelly Bean-om, naravno ako ikada stigne 4.4 na S3.
ok... ali ti stvarno nemaš ništa od aplikacija koje rade u pozadini (osim 3 za čišćenje rama lol) i stavio si taj limit na 1 background process, pa se nekako nameće pitanje... a šta ti imaš od tih 350mb? :) mislim samo ti zvrje prazni uludo

Btw sad čitam na xda, ovaj mk6 donosi 900+ rama, novi fw kamere i bolju bateriju, 3-4% za 20 minuta što je odlično.
900+ dostupnih, umesto sadašnjih 832 MB?

Drustvo, ja uglavnom imam oko 80MB free ram-a, sad sam sa greenifi neke aplikacije bacio u dubok san :), ali i dalje imam puno pozadinskih procesa, koji se ne vide u greenifi kako bi ih bacio u san. Sta od ovih sistemskih nije potrebno i kako da ih uspavam?

y3e8ajut.jpg
6aguha7a.jpg
qa9aba7e.jpg

uhhhh to je ta noćna mora "sasvim upotrebljivog" stock roma. stavi saletov lite za početak pa onda da obrišeš još par

Cek, sada ne postoji nacin da sa nekom drugom aplikacijom uspavam suvisne procese ako sa greenifi ne moze?

Bio sam na Saletovom rom-u, ali sam morao da vratim backup stock rom-a nije bitno zbog cega, pa dok se ne vratim ponovo, hteo bih bar da malo skinem ove davitelje telefona.

Mozda bih sacekao i da probam 4.3 pa za sada necu nista ubacivati.

Edit: Nesto mi i baterija ode brzo, mada po koriscenju deluje da je ok, preko 4 sata rada display-a.

uja6evuh.jpg
a6e5a8as.jpg

Poslednja izmena:
Tu ne pomažu aplikacije.
I što držiš taj antivirus?

Mislis sto ga imam uopste, ili sto ga drzim aktivnog? Pa do skoro nisam imao root pristup, pa nisam ni mogao da ga uspavam trajno a da se ne pokrene sam prilikom paljenja telefona, greenifi sam danas ubacio, pa nisam jos smislio koje sve aplikacije da uspavam.

Što ga uopšte imaš na telefonu?

pa da, ti na svu muku još i avast dodao :)

eno vidi šta sam okačio pre par strana, sve što nema na tom screenshotu a kod tebe ima briši

facebook je dušu dao za greenify ako ga ne koristiš baš često (onda smara startup)
ali dok ne pobrišeš samsungove gluposti 1-2 user app koje bi otišle u greenify neće puno promeniti

Poslednja izmena:
Jelte, jel ovaj GB za neku mrežu konkretno ili open? I jel knox free?
ebute7en.jpg

Što ga uopšte imaš na telefonu?

Koliko sam shvatio vecina ni nema antivirus na telefonu. Ja ga instalirao onako da se nadje, pogotovo kad procitam neku vest o virusima na androidu :).

@Kimins,

Hvala, korisna lista, uvek sam se pitao zasto su tako zabunjeni nazivi aplikacija na androidu, da ne mozes odmah na prvi pogled da provalis o kojoj se radi, a na tabeli sto si okacio je sve lepo objasnjeno.

Poslednja izmena:
Čitam malo komentare, dal je moguće da su za mesec dana toliko sredili ROM?

Što se memorije tiče:
did you noticed that there is 932MB of ram? and only 420 are in use???
new task manager

BTU nije vezan za operatere, ali to od 12 nov. je stara verzija MJ9, verovatno možeš da posle da uradiš OTA update na ovaj novi rom. Ne znam kako radi sammobile trenutno, oni su hostvali fajlove na hotfile.com, koji je zatvoren pre neki dan...

http://www.xda-developers.com/andro...e-resumes-for-the-international-galaxy-s-iii/
Ovde piše da nema KNOX

Misliš da je za OTA update dovoljno da se ubaci ovaj BTU bez da se menja i CSC telefona?

Jer za Kies uopšte mora i jedno i drugo da se poklapa.

Ne znam stvarno da li će da radi, ne koristim OTA, a ni KIES. Radim flash preko Odina, a zbog root privilegija mi se promeni Device status u Modified, pa prestane i da radi OTA update. :) Ovaj novi rom nisam probao, nego sam napisao Milku da zna je stara verzija na Sammobile sajtu..

Ma ni ja ne koristim OTA i Kies ali za sad se jedino tako može do update-a.

Ja tvrdim da je 1gb rama dovoljan,samo je bitna dobra optimizacija uredjaja,i gasenje nebitnih stvari u pozadini...cemu 2gb rama ako su slobodni 700mb...iphone ima 1 gb rama pa pijede ove sa 2gb po brzini...

Ako ti tvrdis onda nema dalje da se polemise.

Evo malo sam cistio telefon, iako je ostalo jos dosta sistemskih procesa, tel se preporodio, mogu da mislim kako lete vasi koji su bas, bas optimizovani! Moj je toliko spor bio, da sta god pokrenem cekam po 5+ sekundi da se nesto desi, sada "leti" nesto priblizno kao kad je bio skroz nov, nenatrpan svim i svacim. Inace, imam preko 300 aplikacija :D, sa sve sistemskim, bar toliko pokazuje Titanium Backup, sve tipa da probam, pa nikako da obrisem.
Antivirus je prvi pao za slobodu :D.

Evo trenutne situacije sa oko 200 MB ram-a

9u3e2uze.jpg
2ezejagy.jpg

Posto sam greenifi poceo juce da koristim, samo da potvrdim da sam shvatio kako on u stvari radi. Aplikacije koje sam uspavao, se same vise nece update-ovati, ili izbacivati notifikacije, tj. nece se pokrenuti sve dok ih ja ne pokrenem, a nakon gasenja ekrana one ce se same posle odredjenog vremena vracati u hibernaciju?

da

ovaj sat sa alarmom fik
video centar fik
email ako ne koristiš fik
samsung push fik lol
menadžer zadataka stopiraj on ostane tu da radi kad si ga pokretao ručno
samsung link fik

Fik je uninstall? :)

ovaj sat sa alarmom fik - moze

video centar fik - moze i ovako ne radi kod nas a i da radi ne bih koristio

email ako ne koristiš fik - koristim, ali mi nije potrebno da me sam obavestava kad stigne mail, ja s vremena na vreme pogledam. Kako onda da je uspavam? Mozda da skinem neku zamensku aplikaciju koju cu moci da uspavam, a ovu da izbrisem?

samsung push fik lol - Cemu ovo uopste i sluzi? Naravno pasce brisanje ako nije potrebno

menadžer zadataka stopiraj on ostane tu da radi kad si ga pokretao ručno - Da, to sam primetio, ali sam vec uradio SS

samsung link fik - Ovo koristim, jer imam Samsung Smart TV, pa preko ove aplikacije pustam video ili slike na TV. Mada, postoje i druge aplikacije sa kojim je to moguce uraditi.

Hvala!

E da, cemu sluzi onaj wssyncmlnps proces, malo vuce, ali cisto da znam? Evo da odgovorim sam sebi, mozda nekom zatreba, u pitanju je proces za update preko Kies i OTA.

Poslednja izmena:
Samsung link je skroz ok aplikacija, ne znam kad sam zadnji put prebacio nešto sa kompa a da nije bilo preko nje.

Ovako, nakon restarta pojavili su se neki procesi, pa pre nego sto ih obrisem sa Titanium, da proverim cemu tacno sluze i da li meni trebaju.

MapServiceSamsung - nisam pronasao tacno cemu sluzi
Google Services 2 komada - trebaju koliko vidim
Samsung account - verovatno treba zbog Samsung Link aplikacije
Secphone - koliko vidim ovo je kao neki "firewall" ( Its kind like a firewall for your 3G data/ telecommunications, prevents a 3rd party intercepting data by encrypting it, Its samsung OEM software so its safe. ) Da li ga drzite aktivnim?
S voice - glasovne komande, ja ih ne koristim, znaci moze uninstall
Remote controls - cemu tacno sluzi, neka daljinska kontrola je u pitanju ali cega?

Jos da vidim sta cu sa ovim procesima, tj. da saznam cemu tacno sluze.

Pozdrav!

mnogo muke i mnogo vremena gubiš a možeš jednostavno neat da instaliraš :)

za samsung push idi na play store, nađi je i obavezno pročitaj komentare, pa odluči da li da brišeš :D
MAP service sam obrisao
samsung acc probaj prvo freeze pa ako ti radi samsung link onda je i obriši, ako ne onda defrost

Poslednja izmena:
Još jednom:
Da li još ko ima muku sa lošim signalom, da veza puca, da je mobilni net očajan, da ide stalno 2g,3g,edge i da aplikacije ne mogu ponekad da idu na net pa mora off on switch, da tapatalku treba večnost da učita stranu A signal šatro pun itd.. Da li da šaljem njesra u servis jer ću ga omlatiti uskoro?
Vip mobile je i, znam, znam, stok rom.

Nazad
Vrh Dno