Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Vredi li menjati s3 za s4 sto se tice brzine i stabilnosti uredjaja?

Što se mene tiče ne vredi...moj brat ga ima i nema neke razlike osim u softveru i nekim aplikacijama...ovako i jedan i drugi rade sjajno.

Deluje mi da je isplativa zamena samo zbog ekrana, nista drugo nesto preterano znacajno.

Koji 4.3 koristite (ako ga koristite) ?

Nedavno ubacen NeatRom 4.3 koji ima primetan lag pri bilo kakvom koriscenju.
Nakon ubacivanja kernela LiteGX telefon se dosta popravio ali i dalje nije koriscenje tako glatko i nema odziv kao na 4.1.2 NeatRom

CM ili bilo koja verzija vanila androida mi se nije svidela jer mi je steta da ovakva kamera pravi slike kao da je kineski telefon od 200e.
Hvala saletu za trud i odlaican rom do sada.

Koji 4.3 koristite (ako ga koristite) ?

Nedavno ubacen NeatRom 4.3 koji ima primetan lag pri bilo kakvom koriscenju.
Nakon ubacivanja kernela LiteGX telefon se dosta popravio ali i dalje nije koriscenje tako glatko i nema odziv kao na 4.1.2 NeatRom

Probaj sve kernele, meni recimo taj litegx radi najbolje, nrkoma yank, nekome kinez, nekome neki cetvrti. Nakbolje da das sansu svakome po jedan dan i vidis sta je za trbe najbolje.

Haha, vec godinu dana ne pijem nista :D. Kucao u kolima bez gledanja :D

Pa jedino zbog rama sam mislio da menjam,imali razlike izmedju s3 sa 1gb rama i s4 u brzini rada uredjaja...

2 giga rama, GE, bolja kamera?

Licno nisam zahtevan korisnik i ne otvaram po 20 tabova u browseru i ne koristim puno aplikacija istovremeno. Ok eto i kamera, zaboravio sam je, ali nisam ni neki fanatik slikanja telefonom tako da ono... Ekran zbog PPI meni licno lepse izgleda i to je sve.

Ne otvaram ni ja, ali fb, fb messenger, twitter, whatsapp, viber, hangouts + jos kad nagazis sa browsingom 4-5 tabova, ne sad ne znam koliko, dodje na 1.5 giga sigurno + ostatak kesiranih aplikacija...

To sve stoji naravno ali ja i dalje pricam o licnoj upotrebi telefona. Od svega toga sto si nabrojao ja koristim samo browser i whatsapp, to je sve. "Na oko" mi S4 deluje lepse i nista vise. S3 kao model je sasvim sasvim dovoljan prosecnom pa cak i zahtevnijim korisnicima ali ponavljam, sve je to po licnim afinitetima.

Još uvijek nista od 4.3? Ja se vratio na stock, da se pripremim, pricalo se da izlazi u ponedjeljak... :)

Ja sam presao na Note 3 sa S3 i sad kad uzmem u ruku S3 mi dodje kao neka igracka. Stvarno ne znam,isti je bio osecaj kad je drugar nosio S1 kad sam uzeo S3,kao neki deciji telefon.
U svakom slucaju,ekran je bolji na S4,lepsi dizajn,eto ram,kamera ko kamera,ja koristim dosta ali i S3 pravi odlicne fotke. Ja bih licno uzeo S4 bez razmishljanja plus sto su najavili 4.4 u januaru za njega i Note3. Ako se dvoumis iz razloga finansijke prirode onda uzmi S3 ...eto

To je taj. MK6
O njemu se pričalo ovih dana.

Sad citam, kazu da je drugi karnel, nema vise laga. Update je oko 20+mb. Svejedno ako neko nadje link celog roma dok ovi na Sammobile-u uploaduju nek postavi.

Poslednja izmena:
Ni u ludilu s3 sa 1gb,ja i dalje jedem svoja nuts zbog toga i jedva čekam da se rešim krša. Čekam sgs5 da vidim šta nudi :)

Ja nemam problem zbog 1GB RAM-a :) Uvek slobodno oko 350mb (naravno ociscen bloatware i greenify).

Pa imaš li ti išta instalirano? Jel može screenshot?

Okacicu samo da napunim bateriju do kraja :) Imam instalirano sve sto mi treba, par igara (Asphalt 8, Minion Rush, Raiman Fiesta Run..), Dolphin Browser, OGYoutube, Viral, Greenify, Cleanmaster, Skype itd. Izbrisani sve gluposti tipa FB, ChatOn, twitter-a itd. S Voice disable (jer ga ne koristim).
Da jos jedna bitna stavka koju zaboravih (my bad), background process limit 1. Nema sa time nuspojava, vise ram-a slobodno, manje gluposti drzi upaljeno u pozadini :) Baterija preko noci 1% ili ponekad cak nista za 8h-9h deep sleep telefona (stock MG4 rom, Boeffla 4.0 Kernel).

Ne moras ni da kacis SS, dovoljno si rekao :d

Sutra će se pričati kako je 2GB malo...

Činjenica je da je nekima malo 1gb, a 2 ako bude malo to znači da je svinjac na telefonu.

Dobro, nekome je super i 512mb :)
Ali npr kada su izašli telefoni sa 1gb rama, mnogi su govorili da je to nepotrebno ovo-ono, ali eto sada je malo 1gb...
Ko zna šta će biti sledeće godine, možda stvarno 2gb bude malo, što trenutno nije slučaj.

Evo jedan ss. Uglavnom se vrti oko 350mb free.
Screenshot_2013-12-05-15-55-35.png
Ne znam kakva je situacija sa KitKat-om sto se tice zauzeca ram-a, ako je kako su najavili (optimizovan za 512MB) mozda bude bolja situacija na S3 nego sa Jelly Bean-om, naravno ako ikada stigne 4.4 na S3.

Whatsapp, Viber, Face, Hangouts, Twitter, Flipboard, Foursquare, Istragam, e-mail, Imdb sa notifikacijama za desetak filmova sa watch liste..imam 20+ dana Up time.

Preterujte, s3 radi skroz ok.

Ja se ne zalim, meni radi odlicno :)
Jos uz OC:
Screenshot_2013-11-14-00-31-39.png

Nazad
Vrh Dno