Šta je novo?

Temperatura vaseg procesora

Ipak nisam uzeo hyper T4 nego 212 EVO ... Zadovoljan sam sa njim temp je sad ekstra... Ali opet me zeza ono auxtin ide preko 120c :S

Brate ubih se trazeci po forumima i to svi lupaju gluposti za auxtin :)
Hvala Tebra ;)

Skalpirah malo pre i5 3570K i dobih u proseku oko 9 stepeni razlike i ujednačeno zagrevanje jezgara.

Vrelo je to još uvek. Njemu treba skalpiranje kao i njegovom prethodniku jer je rađen po istom sistemu i korišćena je loša pasta. Tek tada ćeš dobiti prave temperature.

Usao sam da pitam koliko treba temperatura procesora da mi bude, kad prva tema na meniju ovo :D
Imam maticnu plocu MSI 970a - G43. Znam one se pregrevaju previse, napojna je losa. Procesor mi je FX 6300. Temperatura mi ne ide ispod 40 C.
Kad igram igrice, najvise je bilo 55 C. Jel to okej?
Dok sam imao neki AMD dual core, 2.8 ghz kad sam igrao bilo mozda, 30,35 stepeni a sad ovo. Imam dva kulera u kucistu a cpu cooler mi je onaj sto sam dobio uz FX.
Pa ako mozete da mi kazete da li da se brinem ili je to okej?
Hvala

Slucajno sam pogledao temperaturu procesora i navodno 20c na sobnoj temperaturi od 17.

Jeste da nista ne radim trenutno al mislim da nema sanse. Obicno mi je na nekih tridestak na idle.

i52500k i neki cooler master devetka.

edit: palo na 19c Jos malo pa ce ispod sobne...

kulertemp.png

Poslednja izmena:
Ukljuci RealTemp pa izmeri to ko covek. Cime meris sobnu ?

Neki kineski digitalni sat. Mislim da je on tacan.

Pre neki dan sam apdejtovao bios pa mi mozda zbog toga asus aisuite ii brljavi. Mada bi on na mojoj ploci morao da daje precizne rezultate.

AIDA 64 cita nesto vecu cpu temperaturu - 27-29 sto zvuci daleko realnije.

aisuite ii je sada na 22. Znaci 5-6 stepeni razlike.

Neki kineski digitalni sat. Mislim da je on tacan.

Pre neki dan sam apdejtovao bios pa mi mozda zbog toga asus aisuite ii brljavi. Mada bi on na mojoj ploci morao da daje precizne rezultate.

AIDA 64 cita nesto vecu cpu temperaturu - 27-29 sto zvuci daleko realnije.

aisuite ii je sada na 22. Znaci 5-6 stepeni razlike.
Znaci AiSuite laze, Aida I CoreTemp su tacni, prosto i jednostavno. Batali AiSuite.

Racunar iz potpisa, sobna temp oko 24c: idle 26-28 pod prime95 42-44c, stock brzina za sada..

11.12.2013.jpg ide nekad do 31 kad je bas wärm max 42 pod opterecenjem,igrma 37-40

Idle-surf, otprilike ova temperatura.
Pola sata prime95-a, oko 47-48 C
i3 2100 sa CM 212 evo, uvek na min obrtaja...

Poslednja izmena:
Nije bas temperatura CPU-a u pitanju, ali da ne otvaram novu temu zbog jednog pitanja, evo ovdje cu:
Stigao novi CPU, ovih dana ce u cooler, (box trenutno) medjutim primjetio sam jedno cudno ocitavanje temperature, ne znam da li je to normalno i sta je uopste taj AUXTIN?
Na staroj konfuguraciji (C2Q Q8300 i Asus P5QL-Pro je to bilo oko 22-24 stepena).

FKKhOa0.jpg

Konfiguracija iz profila.

Evo šta Aida64 kaže za te Aux temp:
There is no standard for sensor registers layout, so the "Aux" temperature could show the temperature of the CPU or the motherboard, or might be a non-connected wire of the sensor chip, and so it could show a bogus value.

Najverovatnije "bogus" vrednost tako da nema razloga brizi. Inače Aida64 po meni najbolje meri.

Hvala Rick! :)

Pih nije tačno da Aida najbolje meri. Istina je da čip na ploči najbolje meri. Ako je on neki kilavi pa ne očitava kako treba neće niti bilo koji drugi soft. Na mom asusu svaki soft isto meri dok na msi gd80 brate jedva dva i to onaj hwinfo64 i coretemp ostalo ništa brate se ne slaže....

Vrh Dno