Šta je novo?

ASUS vs GA

ziggy_024

Cenjen
Učlanjen(a)
25.11.2012
Poena
169
Doslo je vreme za zamenu ploce iz potpisa. Trenutno razmatram dva modela, ASUS M5A99 EVO R2.0 i GA-990FXA UD4 REV 4.0, pa bi mi svaki savet dobro dosao u odabiru uprgade-a.
Koja ploca ima kvalitetniji naponski deo, i koja je bolji "overkloker" !?

Ja sam imao Ga-990fxa ud3 rev 3.0 i presao sam na Asus M5A97 evo r2.0. Problem na GA je bio hladjenje naponske i na njoj nisam mogao Phenom 955 be c3 preko 3.8mhz sa bilo kojim naponom, probao sam OC mnoziocem, kombinacijom mnozioca i fsb, menjao LLC i nikako nista preko toga. Na Asus 6+2 digi sam ga na 3.9 na 1.404v OC za jedno posle podne i verujem da kombinaciom mogu na 4.0 ili mozda vise, a naponska mlaka na dodir pri testiranju Linx-om. Jos jedna stvar, na GA defult memorija je bila 1333mhz i samo povecanjem FSB sam dosao na 1600mhz a na Asus-u se samo podesilo na 1600mhz. Ja bih isao na Asus.

Ja uvek idem na asusa. I sada su mi obe ploče asus. :D Asus je Asus.

Cak Asus M5A97 evo r2.0 ima bolji Bios, Mem ok dugme, TPU i EPU, USB Bios flashback, a 990 je bolja tako da bih ja bez razmisljanja isao na Asus.

Znam za SABER ,ali mi se ne uklapa u budzet :)))
Verovatno uzimam ASUS M5a99 EVo ,samo da prodam ovu moju !

Ne postoji 990FXA UD4 rev 4.0, vec UD3 :D

Pa...moram da priznam da me dotichna plocha izuzetno lepo iznenadila i za 100e je super kupovina.
naponska je skroz drugachije uradjena i ostaje hladna i sa visherom fx 8320 na preko 4700-4800

kachio sam rezove u temi o visheri, ali ostaju ipak neke nedovrshene stvari u odnosu na asus, to se slazem.
ali za 100e, mislim da je bolja plojka od m5a99x gledano mozda neki max oc.

Ne postoji 990FXA UD4 rev 4.0, vec UD3 :D

Pa...moram da priznam da me dotichna plocha izuzetno lepo iznenadila i za 100e je super kupovina.
naponska je skroz drugachije uradjena i ostaje hladna i sa visherom fx 8320 na preko 4700-4800

kachio sam rezove u temi o visheri, ali ostaju ipak neke nedovrshene stvari u odnosu na asus, to se slazem.
ali za 100e, mislim da je bolja plojka od m5a99x gledano mozda neki max oc.

Greska u kucanju, nisam primetio :)))))

Da, ali ako im treba tri revizije da bi tek kod cetvrte izbacili dobru plocu, tu su me izgubili sto se tice njihovih ploca za Am3+.

slazem se.
i ja sam je sasvim sluchajno probao, kontam totalno drugi pcb, jacha i bolje hladjena naponska, ali bios nije ni prici asusovom.
inache teshko da bih je kupio ovako na keca...kako god...ipak za neki ozbiljan oc je i vishe nego odlichna.

Ali ni pomenuti Asus nije za bacanje. ;)

Evo , narucena danas ASUS M5A99 EVO r 2.0. Hvala na savetima :)

Nek je sa srecom, i neces se razocarati. :wave:

Khm... osim ako zvucna ne bude zezala... B-)

Tu je garancija.

Ima i "SHIMEC" garanciju,ali se izgleda nateze sa istom.
Nadam se da necu biti takve "srece" :D

Javi kakav je rezultat? Je'l radi zvučna?

treba mi pomoc oko izbora maticne ploce.
Ne mogu da odlucim izmedju ASUS M5A97 R2.0 i GA-970a-DS3P (koja je novija, izasla je pre 5 meseci otprilike)
E sad. Moja konfiguracija je:
AMD FX 6300
8 gb kingston hyperX 1600mhz CL10
AMD radeon 6570 (upgrade na R9 -270x)
hdd 500 gb
Napajanje raidmax 835w..
ASUS je skuplja za jednu crvenu. I ima podrsku Crossfire,koju ja ne planiram da koristim.
Obe primaju procesore do FX 8350.
I ASUS prima do 2133ghz za RAM. Ne znam da li ce mi to nesto znaciti.
Budzet je solidan, mogu da priustim obe, ali tu jednu crvenu mogu da sacuvam za R9, ako mi je ova jeftinija dovoljna.
Kompjuter je namenjen za igrice, molim vas pomozite.

Ja bih isao na Asus, jer sam se sa Gigabytom razocarao. I Asus ima bolji bios, opcije na ploci, hladnjak za naponsku. GA je 4+1 a Asus 4+2 +bolje hladjen, pa bih ipak isao na Asusa.

Nekako mi je to veliki v-drop. Meni sa Phenomom sa 1.404v padne na 1.392v LLC ultra high

Stavio sam na HIGH ili 50 %, na ULTRA HIGH je manji v-drop !

Stavi slobodno na Ultra high, po meni je bolji manji vdrpop jer tada mozes spustiti napon koji setujes.

Imam 990fxa ud3 rev4.0, sjajna je ploca. Malo je toplija naponska jedinica od asusa, ali jednostavno stavis push/pull hladjene na cpu i taj drugi vent je odlicno ohladi i bude mlaka.. Fx6300 mi je na 4500mhz, a mislim da mogu jos 100mhz da izvucem min.. poloca deluje skupo i kvalitetno..

Delovala je i rev 3.0 pa je Asus m5a97 evo r2.0 za klasu bolja.

Pogledaj malo specifikacije pa edituj post :D

@ Reloaded92

Na osnovu 13-ogodinjeg iskustva, za koje vreme sam promenio 4 Asus ploče - naravno da bih ti preporučio Asus. Nisam imao nikakvih problema sa tim pločama, radile su stabilno i pouzdano, čak i jedna veoma jeftina (A7V8X-X), pa tako da je moja preporuka Asus. Čisto na osnovu iskustva. :d

Vrh Dno