Šta je novo?

Fotoaparat / kamera za snimanje zuba

Dominator08

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
320
Pozdrav svima,

tražim preporuku za neki aparat kojim će moći kvalitetno da se slikaju zubi pacijenata. Nisam nikad ulazio u svet profesionalnih aparata, na šta bi trebalo da obratim pažnju? Šta mi treba od dodatne opreme? Pored slikanja bitno mi je da tim uređajem mogu da prenosim sliku na video bim, ali pretpostavljam da to mogu da radim sa bilo kojim fotoaparatom?
Da li je budžet od 500 - 1000e dovoljan?

Poslednja izmena:
Da li je ovo OK kombinacija:

Nikon D3100 + 18-55mm vr + 55-200mm
ili da se odlučim samo za Nikon D3100 + 18-55mm? Ne znam da li bi mi za te potrebe bio neophodan veći objektiv ili ne?

Što se tiče makro blica da li da uzimam npr. Canon Macro Ring Lite MR-14EX ili ima nešto jeftinije što bi odradilo posao?

Ako si se vec odluci za to telo, to nisu objektivi koji ti trebaju.
Treba ti makro objektiv, Nikon ima 40, 85 i 100mm makro objektive.
Dobar prijatelj mi je zubar koji dosta fotografise svoj rad, rekonstruktivna i estetska protetika, on sve radi sa Sigmom 50mm makro.

Poslednja izmena:
sa 85 i 100 makro ce na dx da izlazi kroz prozor da uhvati celu vilicu

Pa izgleda da bas i nije tako, najcesce korisceni objektiv po njegovoj proceni je bas 100 makro, jer daje konfornu daljinu pri radu. 50 makro radi znacajno manji procenat fotografija. On planira da se casti za NG tim staklom. I da, telo je D7000. Eto, update od veceras! :)

Poslednja izmena:
Ring blic je ok resenje za dentalnu fotografiju ali bolje je Twin blic. Razmisli o tome, prenosim ti savete veoma iskusnog coveka koji je ozbiljno ime u nasoj i evropskoj stomatologiji, sto ne znaci da cika Mikelle nije jaka faca, naprotiv! :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno