Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
bas tako, pa rekose nema carine, slepc*, 423.50+45+65.80=534.30, carinske dazbine + ptt troskovi
suicide.gif

Danas stigao paket, placen 15$, carinik deklarisao pdv na 20$ mada na paketu pise 15$, placeno 450din i mozda po prvi put da iole pribliznu cifru dobijem da platim. Do sada je uvek bilo maltene 3-4 puta vise od realne placene vrednosti. A necete verovati, carinila Evica Radic.

Poslednja izmena:
i meni carinila ta evica radic, na paketu pisalo 18$ ali verovatno nasli na ebay da kosta 25 i na toliko carinili, sa te strane sam zadovoljan

Ko prati moju sagu sa u1 plejerom da obavestim da iako na trackingu Pošte i Posten.se ga nema (a na 17track i directlink sajtu piše local tracking), stigao mi je papirić od pošte da mi je stigla pošiljka. Idem upravo da pokupim u pošti. Videću koliko će da mi rknu pdv.

Koliko se prosecno ceka na carinjenje?
Jel ima neko neki tel koji bih mogao da pozovem?
18.11 je doslo na carinu, i nista jos uvek....

Iz mog iskustva, za zadnjih 4-5 porudžbina im je trebalo 7-10 dana da prođu carinu. Izgleda da je opet prisutan "mali" zastoj.

Da li poštari, kad ostavljaju onaj kartončić, pišu na njemu koliko treba da se plati?

Danas je poštar bio, ali se nije udostojio da se popne liftom na 2-i sprat, već je u sanduče ubacio kartonče (kad se inače popne, kartonče zakači za vrata, a ne u sanduče). Ono što me kopka, pošto ću do pošte stići najranije sutra naveče, da li inače pišu koliko sam dužan, ili ne pišu "dug državi" uopšte? Da znam čemu da se nadam sutra: paketu bez carine, ili trošku od par hiljada (~50eur sam platio ranac).

Podigao sam plejer u pošti, nisam ništa platio, baš sam se prijatno iznenadio. :) da l su videli da je poslat još u septembru pa se sažalili, ne znam. :-D ima pečat da ne podleže carinskom pregledu.
Inače je paket ostao bez trackinga, nisam se nigde potpisao, tako da mi je to sve jako čudno, no dobro, važno da je stigao. :)

prosto neverovatno. ja racunam da sve bez TN po pravilu kradu u bilo kojoj stanici, u srbiji naravno.

Da li poštari, kad ostavljaju onaj kartončić, pišu na njemu koliko treba da se plati?

Danas je poštar bio, ali se nije udostojio da se popne liftom na 2-i sprat, već je u sanduče ubacio kartonče (kad se inače popne, kartonče zakači za vrata, a ne u sanduče). Ono što me kopka, pošto ću do pošte stići najranije sutra naveče, da li inače pišu koliko sam dužan, ili ne pišu "dug državi" uopšte? Da znam čemu da se nadam sutra: paketu bez carine, ili trošku od par hiljada (~50eur sam platio ranac).

Iz mog iskustva, nekad napišu, nekad ne napišu (iako ima da se plati), nisam siguran od čega zavisi :)

Немој да се бринеш. Они су задужени за те паре и не смеју да ти дају пакет без наплате. Да видиш како су мене љубазно звали касније исти дан када су ми уручили пакет а нису наплатили порез.

Iz mog iskustva, za zadnjih 4-5 porudžbina im je trebalo 7-10 dana da prođu carinu. Izgleda da je opet prisutan "mali" zastoj.

Pa vidim i ja da je neki mali "zastoj"...ne moz 2 teme u zivotu ili BM svejedno da spojis, a da ti se smuci sve i opet se setis gde si rodjen...

Pre famoznog uvođenja PayPal-a stvari koje sam naručivao iz EU mi stizale na kućnu adresu za 3, maksimum 4 radna dana, sad kad su rešili da globe sve što stignu, čekam i po 10....... Polako postajemo kao Afrika.

Ја сам нови члан овог форума и иман неке информације из прве руке тј. из поште 11200 (Савска) у Београду.
На царини су почели са увођењем нове апликације за обраду пристиглих пошиљки на царину. Из тог разлога је успорена обрада пошиљки и обрачун наплате ПДВ-а и царине.
Данас сам добио сам информацију да је моја пошиљка која је од 18.11 на царини кренула ка крајњем кориснику, тако да им је за обраду пошиљки потребно 7-10 дана, а раније је то било 2-3 дана.
Надам се да вам је ова информација корисна. Ја ћу наставити да вас обавештавам ако до неких сличних проблема дође и у будућности.

Ја сам нови члан овог форума и иман неке информације из прве руке тј. из поште 11200 (Савска) у Београду.
На царини су почели са увођењем нове апликације за обраду пристиглих пошиљки на царину. Из тог разлога је успорена обрада пошиљки и обрачун наплате ПДВ-а и царине.
Данас сам добио сам информацију да је моја пошиљка која је од 18.11 на царини кренула ка крајњем кориснику, тако да им је за обраду пошиљки потребно 7-10 дана, а раније је то било 2-3 дана.
Надам се да вам је ова информација корисна. Ја ћу наставити да вас обавештавам ако до неких сличних проблема дође и у будућности.

I moja je od 18-19.11 na carini!
Jel postoji tamo neki broj za kontakt?
Ja sam imao broj na staroj otpremnici koju sam tako pametno bacio, na netu imas samo fax da nadjes, na koji se ne javlja niko.

HVALA!!!
...evo i drugi broj, pak oji kome pomogne
011/364-3057

Poslednja izmena:
prosto neverovatno. ja racunam da sve bez TN po pravilu kradu u bilo kojoj stanici, u srbiji naravno.

Pa ovo nije klasična situacija gde je pošiljka iz starta bez trackinga, pa možda zato. Pomislio sam da su menjali tracking # ovi naši, pošto sam znao da su radili to jedno vreme, al nema nikakvog novog broja.

Ko prati moju sagu sa u1 plejerom da obavestim da iako na trackingu Pošte i Posten.se ga nema (a na 17track i directlink sajtu piše local tracking), stigao mi je papirić od pošte da mi je stigla pošiljka. Idem upravo da pokupim u pošti. Videću koliko će da mi rknu pdv.

Podigao sam plejer u pošti, nisam ništa platio, baš sam se prijatno iznenadio. :) da l su videli da je poslat još u septembru pa se sažalili, ne znam. :-D ima pečat da ne podleže carinskom pregledu.
Inače je paket ostao bez trackinga, nisam se nigde potpisao, tako da mi je to sve jako čudno, no dobro, važno da je stigao. :)

Ovo sve zajedno nema nikakve Logike. Ako nema pracenja- Trackinga, kako te posta obavestava da imas paket, kada takve pakete postar ostavlja u sanduce, kao obicno pismo , nema nikakvog obavestenja !!! Zato nisi nista ni potpisiviao jer nije za potpis i takvi se paketi nikada ne podizu u posti.

Ima nesto mnogo trulo u ovom nasem Srbistanu. Pa ni posta nije Izuzetak.

Pa nema to veze, on je pokušao dostavu (mada ga verovatno nije ni poneo), nije me našao, ostavio kartončić. Mislim da to nema nikakve veze da l ima tracking.

meni je jednom, dok jos nisam znao za TN a narucivao sitnice pa ga nisam ni dobijao po automatizmu postar zatakao, koliko je cosak koverte (paketica) uspeo da zabode u sanduce. prethodni, gde su mi bile folija i ledja za 7" tablet zguzvao i ugurao u sanduce (ledja sam koristio a folija je bila za smece), treci koverat je neko klepio...
u to vreme sam provalio za TN i od tada paketi stizu. doduse narucujem kod roditelja. znaju postara i nema problema.

Poslednja izmena:
Alal im vera što su unapredili sistem!

Moguće je da su unapredili sistem, ali verovatno sad treba ljudima koji tamo rade večnost da kliknu gde treba, manje više očekivano i razumljivo ako je to u pitanju. A mi što smo baksuzi da ubodemo baš taj tranzicioni period... *** :S:

Meni na pakete iz Nemacke i UK nisu naplatili pdv,ali zato nisu pustili nijedan iz USA i Kine bez pdv-a osim ako nije u koverti.

juce su npr urucena dva identicna paketa, jedan gore pominjani Android box, i jedan prosao bez dinara, drugom naplacen porez. ipak je i dalje odokativna metoda.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno