Šta je novo?

Crossfire

• Začetnik teme Začetnik teme Srle22
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srle22

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2012
Poena
225
Postoje li neka pravila i ogranicenja kod uparivanja kartica za crossfire, ili je moguce uparivati ih po slobodnom nahodjenju? Konkretno, ako imama HD 7770, koju karticu da uparim sa njom da bih postigao optimalan efekat?

Mora dve iste u principu. Ne mora isti proizvodjac ali isti chipovi na istim clockovima.

Po defaultu ne moraju biti na istim klokovima ali ce morati da se usaglasi clock kad se povezu 🙂

Po defaultu ne moraju biti na istim klokovima ali ce morati da se usaglasi clock kad se povezu 🙂

Otkud ti ovo ? Svaka radi na svom kloku mozes i odvojeno da ih ovekrlokujes.

Jedino sto je bitno kod CF je da se radi o istom chip-u, na primer HD 7770 koristi "Cape Verde" chip, isto i HD 7750 samo oslabljen, te dve karte mogu da se upare i rade u CF.

Poslednja izmena:
To nisam znao, ja sam imao/imam problema sa 7870 i 270x...

Da li je mogu da uparim postojecu HD7770 i novu R9 270X? Ako je moguce, sta time dobijam? Da li bi i za koliko procenata ove dve kartice radile bolje u odnosu na samu R9 270X?

Te dve karte se nemogu upariti. Prodaj lepo tu 7770 i kupi lepo R9 270X. Dobijas 2GB memorije i ravno 2x brzu karticu.

Sta bih dobio uparivanjem dve HD7770 kartice, tj. kojoj kartici bi po performansama ova kombinacija bila najbliza? Da li to procesor FX6100 moze da gura i kolika snaga napajanja bi mi trebala? Razmatram da li mi se vise isplati da dodam jos jednu karticu ili da ovu prodam i kupim jednu bolju. Dobro bi mi dosao neki savet.

Sta bih dobio uparivanjem dve HD7770 kartice, tj. kojoj kartici bi po performansama ova kombinacija bila najbliza? Da li to procesor FX6100 moze da gura i kolika snaga napajanja bi mi trebala? Razmatram da li mi se vise isplati da dodam jos jednu karticu ili da ovu prodam i kupim jednu bolju. Dobro bi mi dosao neki savet.
najblize bi bilo 7850 kartici sa 1 GB memorije.

Samo? Ja sam nesto kontao da bi moglo biti blize 7870......

Te dve karte se nemogu upariti. Prodaj lepo tu 7770 i kupi lepo R9 270X. Dobijas 2GB memorije i ravno 2x brzu karticu.

+1

Kao sto ti GoranM kaze to ti je najbolje resenje. Jedna jaca kartica je bolja nego 2 slabije.

Dobio bi to da ne bi mogao da koristis jednu od te dve kartice 🙂

7700 nije u rangu 270x vec 260x. 7870 je u rangu sa 270x (noobs)

Poslednja izmena:
ne mere 7770 sa 78xx serijom,samo sa 77xx serijom (7770,7750,7790).

Nazad
Vrh Dno