Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Trosi vise cak i kad nista ne radim, za 24h sastruze oko 12 posto baterije ako nista ne radim dok je na 4.3 trosio oko 6 procenata. Svidja mi se sto je sa ovom verzijom znatno brzi.

Nema na cemu. Meni to nije veliki problem. Ovaj koji stalno drndam mi je konstantno na punjacu, dok na ovom drugom koji ne koristim sam primetio povecanu potrosnju. Nekome je to mozda problem ali valjda ce srediti sa nekim narednim apdejtom.

Ma nije ni meni problem, ionako ga koristim u kucnoj varijanti, ali bas je primetno.

Pozdrav svim forumasima.. novopeceni vlasnik nexus-a :) trenutno sam na 4.3 stock androidu.. Za ove koji su probali custom romove, koji im se pokazao kao dobar,stabilan,brz rom?
Zanima me i OTA update, postoji li kakva razlika u verzijama izmedju OTA updatea i manualne nadogradnje na 4.4?

Nema nikakve razlike, to je u stvari OTA update koji je krenuo u SAD i koji samo manuelno flešuješ. Biće uskoro i kod nas ažuriranje direktno sa uređaja, ako ti se ne žuri sačekaj ga, a ako hoćeš odmah da ga probaš kitkat onda koristi uputstvo sa neke od prethodnih strana

I stigao je novi apdejt od 1.4mb koji popravlja neke bagove, upravo apdejtovan. Valjda je to razlog zbog kojeg je malo ko dobio 4.4 ota.

i 4.4 aptejtovan http://www.androidcentral.com/google-pushing-bugfix-android-44-kitkit-krt16s-factory-images-come-nexus-devices

Kod mene nema tog update-a?

Ja fleshnuo ovaj mali ota, ode root i twrp, ubacio opet twrp i root, radi fino.

Flasnuo sam 4.4 manualno zahvaljujuci vama na forumu.. Nisam primjetio nekakve bitne promjene samo cu se nadovezat kako baterija zaista ne trosi skoro nista tokom noci i kad je ugasen display. Ima li kakvi promjena sa malim ovim updateom? Search bar mi se preklapa sa ostalim stvarima koristim onaj portani launcher od nexus 5

Mozes li mi molim te pojasniti koja mi app treba..na usb sam snimio mkv film i kad sam ga prikljucio nigdje ne mogu da nadjem usb

Treba ti rutovan uređaj i stickmount sa Google Play. Za root se ne sećam da li treba samo za ntfs ili i za fat. I nemoj da gledaš film sa usb sticka nego ga prebaci prvo na tablet. Prži bateriju ko ludo.

Poslednja izmena:
Mora neki program tipa Nexus media importer,ne moze iz file managera.

Ne treba nijedna app osim stickmounta. Usb se vidi kao folder u rutu memorije i manipulišeš fajlovima sa bilo kojim file managerom.
e3edepyj.jpg

Poslednja izmena:
A ako uredjaj nije rotovan?

Ne znam da li nexus media importer radi sa svim fajlovima. Pogotovo sumnjam da piše na usb. Nema razlog da ne rutuješ pošto se lako vraća na originalno stanje za slučaj reklamacije. Nema onih brojača i zaštita kao na samsungu.

Poslednja izmena:
Ne mogu se snaci na xda zajednici pa ako netko ima volje da mi posalje linkove kojim redoslijedom bi trebao ici.. Trenutno sam na 4.4 KRT16S stock..
Zelio bi rutovati te se malo igrati sa custom romovima..

Ne mogu se snaci na xda zajednici pa ako netko ima volje da mi posalje linkove kojim redoslijedom bi trebao ici.. Trenutno sam na 4.4 KRT16S stock..
Zelio bi rutovati te se malo igrati sa custom romovima..

Redosled je otključavanje bootloadera, rutovanje pa custom recovery (preporuka TWRP)
Pa onda custom romovi i kerneli.
Na xda se nalazi sve što te zanima pa ćeš se morati snaći/naviknuti.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1766475

Hvala poolmaker.. Ma znam da moram ali najteze pocetak ne znam kako da krenem a znam da mogu svragat uredjaj pa valja bit oprezan!

Vrh Dno