Šta je novo?

Battlefield 4

Još kad bi našao fiks za zamrzavanje koje mi se dešava na 4 mape i zbog kojeg ih ne igram...mada to je do njih sigurno...

provereno sa 13.4 driverima igra vise nema hang gde preoptereti komp da pomaze samo iskljucivanje kompa iz struje ;) Mada, nesto slabiji performans.

To matoro nesto, imao si jos starije ili si vratio na tu verziju?

Imam dobru pondu za bf4 rusku verziju, e sad da li neko slucajno ima istu, mozeli se prebaciti na engleski i ima li nekih to problema pri igranju?

A i da nema prevod, naucis sta gde stoji veoma brzo, mislim pogledas na slikama sta je sta na engleskom i to je to, ne pada mi na pamet sta bi moglo da predstavlja problem. DEPLOY = МАРШ!, Helikopter = ВЕРТУШКА! :D

Ja ne verujem gde su stavili C4, poslednji unlock za supporta. Njega i C4 sam u BF3 uzimao samo da se ratosiljam tenkova i onda vratim na assaulta ili inzenjera, sad cu ga otkljucati u Junu..

Cuj da me neko vidi u onom smesnom recon kostimu :D Al cool, moze i tako..

Inace priznajem, reconi su jedina stvar koja mi kvari totalno uzivanje u HC-u, juce sam hteo da polomim nesto i zamalo da pozelim da vidim narandzastu jelku iznad glave mu.. Mogu da ti pokvare vece definitivno.

Pretpostavio sam da ste vas dvojica blejaca bili, Andrej Pejic :D

Odlicna ponuda, ako sadrzi i druge jezike.
Aj nek neko proveri. :d

Dobih ja besplatno BF4 :D

Doduse moram sad da koristim drugi Origin nalog, ali dobro.

Drugaru puko "film", zajedno sa serverom, a i iskreno igra na takvom kompu da em lose izgleda em ima jadan fps. Ja ga jos dodatno zezao i kad sam mu pokazao kako mi radi "narodni SP" na novom kompu dao mi njegov nalog.
Ja lepo kazem, PC gaming je skup sport.

Jedini problem sto je on samo igrao sa Assaultom tako da mene sa inzenjercom sad samo deru. Onaj PDW, prva za inzenjera nije ni za potapanje kupusa.

E da, ovaj nalog je WarriorSpector, pa me dodajte na originu

Al si se ponovio, svaka cast :)
Aj mi kazi koji ti je fps ako stavis sve na ultra na 1080p tj na kojim podesavanjima igras?

Poslednja izmena:
Al si se ponovio, svaka cast :)
Aj mi kazi koji ti je fps ako stavis sve na ultra na 1080p tj na kojim podesavanjima igras?

Igram na 1920x1080, sve ultra, HBAO, AA off ali zato 200% resolution scale. (3940x2160, kad stanes pored necega sto je dugacko a tanko, tipa kabla, uopste nema isprekidanosti, nema potrebe za AA)

Onaj in game FPS draw overlay... ne znam kako da procenim. Skace stalno bude 30 pa 60, pa 50 pa 40, pa 60 pa 30. I tako iz scene u scenu. A ja uopste ne osecam nikakvo kocenje koje bi trebalo da osecam ako FPS pada na 30.
Ne znam sta da instaliram da radi sa x64 verzijom igre a da vidim overlay za FPS. FRAPS? ili nesto drugo?

Poslednja izmena:
Da,fraps.Sad ce da pocne cudjenje kako moze da ti bude glatko ako imas fps od 40-50 prosek.

Testirao sam sad sa FRAPS-om ukljucenim na Lancang Dam conquest 64 player. Moram da koristim Adaptive sync iz nVidia control panela da be bih imao screen tearing u gornjem delu ekrana.
(btw mapa je *****na, mobile AA gadja iz svoje baze helihoptere dok uzlecu iz protivnicke baze)

1920x1080, all ultra, HBAO no AA, 200% resolution scale: Fps stalno varira od 30 do 60. Adaptive sync radi svoj posao i ja nikakva usporenja ne osecam.

1920x1080, all ultra, HBAO, 4x MSAA, 100% resolution scale: Fps stalno varira od 60 do 120. ponovo ne osecam nikakve promene.

Inace graficka na 200% resolution scale se greje do 84C, koristi 2750+ VRAM-a i podize klok na 1020MHz.
Na 100% resolution scale se greje do 77C, koristi 2300 VRAM-a i podize klok isto na 1020MHz

Poslednja izmena:
Hvala, po ovom bi trebalo da bude igrivije ako stavis 100% resolution scale, a nabudzis ostalo. Poklapaju se perfoverlay.drawfps 1 i fraps, a meni kada je padao ispod 40 bas je seckalo i nije mi bilo igrivo. Mozda treba da probam da opet dignem sve na high da vidim kako radi posle patch-a.
Jos se dvoumim dal da uzmem neku graficku ili da sacekam da malo padnu cene. Mada ovo na medium bez msaa izgleda losije nego bf3 :D

Definitivno se oseti razlika sa 60 na 30, kako se ne oseti..

Kada je meni na pocetku sve stavio na high nisam ni merio fps, samo sam primetio da mi nesto smeta da bih na Hainan gde mi vise pada fps primetio i seckanje. Onda sam sve spustio na medium i vise mi ne pada ispod 60, a ide i do 120. Sad mozda bih mogao jos nesto da stavim na high pored toga sto sam mesh stavio na ultra, al kao sto rekoh navikao sam vec. Posto ce bf4 da se igra naredne 2 god nesto razmisljam da je bolje da sacekam i da ne uzimam neko prelazno resenje od graficke.

E sad gtx780ti je zver, ali ga resolution scale ubija cim ima takve padove.

Poslednja izmena:
Evo da i ja dam svoju ocenu posto sam ipak samo zbog ovoga se vratio igrama posto komp sem excela jedno 3-4 godine mozda i jace nisam koristio za igre, a sad sam strovalio dobre pare samo zbog 1 igre, a prevashodno jer sam voleo bf1942 i bf2.
Ono koliko se ja secam bf2 (bf3 nisam igrao) i bf1942 sam gameplay je mnogo bolji nego ovo. Imam utisak kao da su izgleda ljudi u medjuvremenu znatno retardirali i sad se igre prave za ciljnu grupu 10-16 godina. Gomila nekih idotizama tipa taj battlelog, pa neke statistike i cuda i sl. Koga briga za to uopste? Sve sto hocu je da odigram sat vremena i cao. Ovo ko spanska sela i gomila nekih gluposti za lozione.
Drugo toliko je postalo arkadno da je ovo strasno. Pogotovo to vidim na avionima jer sam to zavoleo jos davne 99/00 sa Novalogic F22 Lightning 3 i u bf2 sam dosta voleo avione da vozim. Ovde imam osecaj da vozim kartonsku raketu koja je do jaja nepregledna i fizika apsolutno ne postoji. Pa 99 je postojala bolja fizika u voznji aviona, prosto mi je neshvatljivo to. Ako deca nemaju motoriku za mozda treba da je razviju, a ne da se sve njima prilagodi. Samo napucavanje mi je isto razocarenje - oept u proslot, ali cod2 recimo mi je miljama ispred ovoga po samoj fizici oruzija. I stavili su da se sam lecis i popravljas kad se sakrijes, avioni unlimited ammo? Ma daj pa koja je poenta toga uopste? Cod2 sam recimo igrao sam hard core i to samo mape gde si imao neki karabin jer je u tome car. Da je potrebno malo umeca i vestine, a ne samo da se sumanuto jurca po celoj mapi. I vidim da se neko zali sto spawn traje 20 sekundi? Ma dajte, mozda je najbolje da nema umiranja nego se dobije bambi ko u prvom osnovne. Ne znam prvi utisak mi bas razocarenje, toliko sam se nadao a dobio nesto sto je pravljeno za klince, arkada bez granica. BF2 mi je u drugacijem secanju ostao, a bf1942 pogotovo.
Takodje nema uzletanja sa avionom, sam se popravlja u vazduhu i ne moram da sletim da bi ga popravio? A dobijem critical malfunction u vazduhu sacekam koji sekund i on nestane? Pa to je presmesno, kako neko moze da se lozi na ovo?

Sto se samih performansi tice na asus dc2 r9 280x, i7 4770k i 8 giga rama, 1080p, sve ultra i sve ostalo popaljeno na max, sem res scale na 100%, ima od 50 do 80+ fps stalno bez ikakvog seckanja i sl. Grafika je ok, lepo je, mada sam vise ocekivao za 2013. Nekako je na bf2 i cod2 bio mnogo veci wow faktor kad su se pojavili. Ali dobro je da je lepo optimizovano, to pozdravljam. Nisam nesto mnogo igrao, mozda 2h do sad, ali ovo je prvi utisak i bas je los. E i da server nije nijednom pukao do sad, a taj netcode sto pricate (mada mi se cini da pricate o lagu) nisam primetio, a ne znam i kako bih ako igram na serveru sa 30 pingom.

*** tako je to kad se mnogo nadas..

@ face

Skoro sve sto si nabrojao je i razlog zasto hejtujem normal mod, a napusavaju me upravo oni koji su kao odrasli na bf2 i 1942.
Igraj hardcore mode, vecina tih nebuloza nema..

Pa vidim da je to resenje, kao za cod2, mislim da sam jednom odigrao normal i posle toga samo hardcore. Kad se setim bf1942, tipa el alamein, uzmem stuka dive bomber ili engleski bese spitfire, inzinjera, ko covek udjem u igru iz same igre a ne neke gluposti od battleloga sa milijardu nepotrebnih informacija i onda lepo letis, mapa velika, kada te ostete pobegnes u oblake pa negde dalekoooo da te slucajno neko ne vidi, sletis, opravis se i ides dalje. Pa kad nestane municije moras nazad do aerodroma da se dopunis. Kad te rane nema da se sakrijes nego zoves medica da te leci i sl.
Kad bi to napravili opet (dakle ww2 oruzija sa normalnom fizikom) dao bi koliko god treba para. Al izgleda da nas nije puno takvih.

Kazem dosta toga je tako kako ti zelis na hc, ne sve naravno kao sto je fizika i to, ali eto, vidis sta je postalo 'normal', samo-lecenje i popravljanje, bitnijiji je kd ratio izgleda..
A battlelog je ok skroz, sto bi ulazio u igru da bi video sta ima od servera, da li neko od tvojih igra itd.. Moras i ti malo fleksibilniji da budes *** i da se prilagodis novim vremenima :)

Za sada mi se najvise svidja Rogue Transmission mapa. Jeste nesto manja ali mi se upravo to najvise svidja, borba je intenzivnija i masivnija nego na npr. Golmudu koja mi je druga omiljena mapa. Nakon te dve mape, Zavod i Sangaj. Zavod zbog kolorita (volim jesenje boje :)) a Sangaj zbog odlicno odradjene gradske borbe i vertikalnosti koju pruza.

Dawnbraker, Parcel i Flood Zone mi ne leze nikako. I dalje pokusavam da se odlucim da li volim ili mrzim Lancing Dam dok Hainan i Locker nisam toliko igrao kako bih doneo sud o njima.

Bas mi je trebalo vremena da se naviknem na nove mape ali nakon dosta igranja mogu da kazem da sam zadovoljan.

Ja otkako sam igrao HC mod normal nisam ni probao da upalim. Ne kapiram poentu normal moda iskreno, ako se tezi sto vecoj realnosti ne znam sto bi igrao normal.

Vrh Dno