Šta je novo?

Diskretna graficka brljavi

ProMaster

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2011
Poena
525
Naime problem ce se videti na video klipu, nema potrebe da tupim mng.. U pitanju je Ati radeon hd 6940M, u pitanju je HP probook 4530s.. Interesuje me da li postoji mogucnost da je fljusnula graficka i ako jeste sta da radim.. Naravno u kombinaciji je sa Intel integrusom...

[video]https://www.dropbox.com/s/jijaahu18fzj7f2/VID_20131114_155116.mp4[/video]

p.s. Snimak nije nesto, snimao sam telefonom u mraku, ali sustina se vidi..

Čini mi se da nije problem do grafičke, već do drajvera koji nakon instalacije ponovo ne vraćaju sliku. Naime, tokom instalacije drajvera, crni ekran od 1-2 sekunde se treba pojaviti par puta. Ovde se slika ne vraća iz tog stanja.

'Si probao neke druge drajvere?

Vidim da koristiš 8-icu, pa i to može biti problem. Moguće da ti drajveri ne pasuju na 8-icu...

Poslednja izmena:
Čini mi se da nije problem do grafičke, već do drajvera koji nakon instalacije ponovo ne vraćaju sliku. Naime, tokom instalacije drajvera, crni ekran od 1-2 sekunde se treba pojaviti par puta. Ovde se slika ne vraća iz tog stanja.

'Si probao neke druge drajvere?

Vidim da koristiš 8-icu, pa i to može biti problem. Moguće da ti drajveri ne pasuju na 8-icu...

Pazi situaciju.. Ovo sa snimka je WIn 8.1 probao na 8 nece, a radilo je do pre mesec dana.. Danas instaliram 7, i uspem, onda stavim da radi samo diskretna i onda posle par trenutaka rada se zamrzne ekran... Probao sam i drajvere i sa HP sajta i ove sa ATI-evog, isti slucaj.. Cudi me sto je na 7-ici uopste i radio malo, nema smila da radi ako je popuno neispravna.. Ne znam sta je ovo stvarno..

U slucaju da ti je crklo nesto --> Savet!! Nemoj da popravljas , od 350laptop-va koji su dosli na popravku , popravljeno je 20 od tih 20 ,12 je vraceno na reklamaciju .. Znaci ko god ti kaze da ce da pregugla laptop pa ce on posle da radi bez problema to je laz.. Ja bi ovo jos jednom probao sa neki starim drajverima .. Pa ako je problem i dalje prisutan javi! , Uvek kao dobar test mozes da probas ubuntu ili mint , oni imaju dobru podrsku drajvera za amd-a.

U slucaju da ti je crklo nesto --> Savet!! Nemoj da popravljas , od 350laptop-va koji su dosli na popravku , popravljeno je 20 od tih 20 ,12 je vraceno na reklamaciju .. Znaci ko god ti kaze da ce da pregugla laptop pa ce on posle da radi bez problema to je laz.. Ja bi ovo jos jednom probao sa neki starim drajverima .. Pa ako je problem i dalje prisutan javi! , Uvek kao dobar test mozes da probas ubuntu ili mint , oni imaju dobru podrsku drajvera za amd-a.

Evo sad sam provao ubuntu da stavim i sta se desava, slicna situacija kao na snimku, znaci prestane sve da radi i flash (ne treperi) i ona sijalica za hdd i bude samo crno, to je odmah po boot-ovanju instalacije sa USB-a, a onda iskljucim switchable graphics iz biosa, tad po default-u radi samo Intel HD grafika i tad sve ok.. Stvarno mi je cudno, onaj dan na Win7 uspeo sam da aktiviram nju, radi na par minuta nakod prebacivanja sa Intelove grafike na nju i onda zabode, da je riknula ne bi radila uopste.. Do sad sam sumnjao na driver-e, ali ocigledno ovo sa Ubuntom dokaz da nije do njih..

Nazad
Vrh Dno