Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hmmm, izgleda da pre-launch konzole imaju probleme sa HDMI portom, i to uglavnom posle istaliranja novog firmwarea. Možda je softverski ali ja bi pre opet krivio loše lemove koji se opuste posle blagog zagrevanja, slično RROD katastrofi. Za sada 4 konzole sa istim simptomom stoga nije epidemija ali videćemo kada izađu u prodaju

Nije se posteno ni pojavila na trzistu a vec kvarovi. Bolje da sacekam malo sa kupovinom...

Pa evo i mene sad kopka pogotovo sto sam imao traumaticno iskustvo sa RROD-om. :(

Izgleda da je opet firmware problem. Vidim da će se prvog dana skidati 1.51 :D

Evo jednog interesantnog istrazivanja javnog mnenja koje je odradila jedna advertising agencija koja se bavi gaming reklamama. Na 1500 gaming sajtova iz njihove mreze su postavili upitnik da vide sta posetioci tih sajtova misle o novim konzolama i kakve planove imaju u vezi kupovine samih konzola i igara i PS4 je izasao kao jasan pobednik. Koga interesuje:

http://cdn.intergi.com/press/infographic/2013/intergi_next-gen-survey-data.pdf

Pogledah cenu, pogledah par prezentacija i slično i taman kad pomislih eto meni konzole, shvatih da igre koštaju po 60€... Blah, pre će biti da ću pazariti Valve skalameriju....

'Valve skalamerija' baš i nije zamena za konzolu, a osim toga su igre oduvek skupe za konzole.

'Valve skalamerija' baš i nije zamena za konzolu, a osim toga su igre oduvek skupe za konzole.

U pravu si, u ovom trenutku nije, ali nadamo se :). Znam da su igre oduvek skupe, ali generalno promenila se industrija mnogo. Na Pcu nikada više legalnih igara ja i poznanici nismo imali, a sve plaćeno neke razumne ili smešne cifre po raznim digital prodavnicama.

Poslednja izmena:
Igre ne moraju da kostaju 60e.
Mozes da ih uzmes preko neta za 40-50, ako malo sacekas cene ce pasti na 20-30.
Ako ti je samo bitno da predjes igru mozes da je kupis, odigras, pa prodas i izgubis najvise 5-10e.
Sve je ovo na forumu pisano vec 100 puta.

Ako hoces da krades igre ili ih placas 5-10e na rasprodajama, uvek ti je tu pc.
Neces odigrati ekskluzive, teraces last gen fifu i nba, ali ce ti pare ostati u novcaniku ;).

Poslednja izmena:
Evo sta kazu za problem na PS4 :

1. You have to unplug your HDD
2. Boot the Console without HDD and it will load Safe Mode (white lightbar) and asks for a HDD
3. Turn off, plug in the HDD again and boot the Console again
4. PS4 will boot into Safe Mode again and you can recover now the necessary OS Data, PS4 will start again and will boot into OS again.

No HDMI fault like some people said.

http://ps4daily.com/2013/11/playstation-4-bricked/

Poslednja izmena:
For those who die a lot! :D ;)

:D

Btw jel ima i jedna igra za pc za koju su vlasnici konzola ovako ocajnicki potpisivali peticije u tolikom broju?

Ima li ova diskusija ikakvog smisla kada je svaka nova konzola samo PC u drugačijem kućištu i sa drugačijim OS-om?

Kako vam se čini količina hype-a u odnosu na prošlu generaciju?

Bili dzakovi i kamioni hajpa, sad 200 grama sa sirom..

Ima li ova diskusija ikakvog smisla kada je svaka nova konzola samo PC u drugačijem kućištu i sa drugačijim OS-om?

Pa koliko su onda ti ljudi retardirani, što jednostavno ne ubace GTA V diskove u Blu-ray drajvove svojih PC računara i radiće?

:d

Pogledah cenu, pogledah par prezentacija i slično i taman kad pomislih eto meni konzole, shvatih da igre koštaju po 60€... Blah, pre će biti da ću pazariti Valve skalameriju....

Čekaj, ti porediš cene najnovijih konzolnih igara, koje su 40-60 evra, i cene bundle-ova matorih PC igara, koje su 2-15 evra?

Možeš i da budeš član PSN+ servisa što se plaća 4 evra mesečno i da dobijaš nekoliko igara za džabe, i da imaš popuste na kupovine velikog broja igara (ono što je 30 evra za tebe je 20, onoi što je 15 evra za tebe je 4, ono što je 60 evra za tebe je 45-50...) Problem je što do sada nije bilo digitalne distribucije, tj. oni koji su se igrali na konzolama nisu bili naviknuti na tako nešto. Evo, recimo, Tomb Raider je 50 dolara na Steamu, toliko je i na PSN-u.

Cena nove igre je cena nove igre, uglavnom nezavisno od platforme. Uvek može da se desi izuzetak, ali...

Poslednja izmena:
Osim igara koje će biti na raspolaganju sa konzolom, interesantno je koliko se čovek nalupao. Poštujem ga, slušam ga redovno ali nalupao se pošteno ovde.

PS4, podržava, sa obaveznim updejtom, I netflix i Hulu od prvog dana. Pa jedna konzola je prsla pri gledanju filma sa netflixa na primer. Ili je ovo plaćena reklama, ili se čovek prosto izlupao.

Zašto uzeti XBOX umesto PS3? MP3 i eksterni drajvovi!

Zašto uzeti PS4 umesto kutije? Jeftiniji, nemaš potencijanog špijuna u dnevnoj sobi i moraš da doplatiš 100usd da ga imaš ako želiš, budućnost.

Poslednja izmena:
Kako vam se čini količina hype-a u odnosu na prošlu generaciju?

Abnormalna kolicina. U Bernu sam cekao sat vremena na demo masine da bih probao ps4. Pretprodaja je komplet rasprodata i sledeca tura stize posle 10.01. Nikad nisam video ovakav hype koji se podgreva agresivnim tekstovima po casopisima i reklamama.
Licno, mislim da ne zasluzuje takav hype jer su mi launch igre meh ali ljudi cekaju novu konzolu sedam godina i cena je odlicna tako da se moze shvatiti hajp. A i sony ima ultra agresivan marketing i pride se ms ukopao sa e3 i odustajanjem izlazenja u mnogim zemljama ove godine.

Imam i pc/ps3/vitu tako da ne mogu da kazem da sam anti-pc ili pro-pc al na kraju dana igram igre na onom sistemu na kome uopste postoje i na kome rade bolje. Na zalost, ovaj prvi uslov mi cesto zapne kod pc-ja. A nekad nemam vremena da se zezam sa pc verzijom pa ih poteram na ps3 iako daleko gore izgleda multiplatform naslov.

Ne znam za vas, ali meni su bas simpaticni ovi japanci glavesine iz gejming industrije. Prijatni, prizemni, neformalni i, cini se, iskreni i skromni ljudi. :) Verovatno sve to ima veze sa kulturom i mentalitetom, ali opet, prava je retkost i cudo u doba predatorskog kapitalizma videti takve na ovim pozicijama. Tesko je danas pronaci balans i udovoljiti i igracima i nazasitim deonicarima, a to je ono sto pokusavaju vise nego bilo ko drugi.

[YOUTUBE]V0isALjePy4[/YOUTUBE]

Dobro, Yoshida je baš najbolji mogući primer, skoro jedinstven u industriji što se toga tiče, ali se slažem generalno :)

Yoshida je kralj, non stop je u kontaktu sa igracima preko twittera. Cela Sony gaming divizija je prosto "procvetala" otkako je Kaz Hirai postao sef, dozvolio je gaming diviziji da radi ono sto su uvek zeleli, bez ludackih naredi od sefova u Tokiju [Kutaragija i sl].

Sa druge strane, MS se ponasa kao da su bankari, pokusavaju da od Xbox divizije naprave all-in-one izvbor sirenja uticaja na potrosace. A sami zaposleni u Xbox Diviziji, obecavaju sve zivo kao da planiraju da za par godina daju otkaz i da prepuste svoja obecanja drugima. Makar da imaju nekog jasnog vodju. Ovaj koga su imali ih je napustio da bi radio na F2P igrama.

Anyhow, odoh da spavam, a probacu da se probudim u 5AM da pogledam uzivo Launch Event za PS4 koji ce biti pusten na Gametrailersu. Pustice nove trejlere za MGS5, Destiny, Second Son, pogled na novu Sony gaming R&D diviziju, prikaz NOVIH PS4 igara i ko zna sta jos.

Poslednja izmena:
ku-xlarge.jpg

ku-xlarge.jpg

ku-xlarge.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno