Šta je novo?

LG Nexus 5

Ja se mislim da ga necu kupovati, jeste jeftiniji, ali mi baterija smeta. Treba mi autonomija!

Jel' može neko da objasni kako G2 ima samo 700 mAh jaču bateriju (oko 30%) a na GSMArena testu u odnosu na Nexus 5 ima oko dva i po puta bolji rezultat za Web browsing, skoro dva puta bolji rezultat za Video playback i tačno 50% bolji rezultat za Talk time?

Jel' može neko da objasni kako G2 ima samo 700 mAh jaču bateriju (oko 30%) a na GSMArena testu u odnosu na Nexus 5 ima oko dva i po puta bolji rezultat za Web browsing, skoro dva puta bolji rezultat za Video playback i tačno 50% bolji rezultat za Talk time?

Zato sto nije linearno. :p

Ali na KP je LG G2 za iste pare bukvalno.

Poslednja izmena:
Znimljiva izlaganja nema sta :) pozdravljam vas nema sta ovde razgovarati o N5...

A dobro svi vide mane svakog telefona, ali kada ga kupe, te mane nestanu i postanu vrline :D kod nekih ljudi više, kod nekih manje.

Mane nisu nešto zbog čega neko neće kupiti telefon, kad bi tako bilo niko ne bi imao ni jedan telefon, ali jesu nešto o čemu će se pričati. Isto tako ako je neko zadovoljan svojim telefon ne vidim zašto bi mu smetalo navođenje nekih mana.

Heh, da ali USA modeli nece raditi na nasoj buducoj LTE mrezi... Dakle samo 3G

Wtf, narucio sam preko drugara iz USA unlockovan sa play stora, hoces da kazes da sledece godine necu moci da ga koristim u Srbiji? :S (ne razumem se najbolje u te mreze tako da je moguce da sam postavio vrlo glupo pitanje sad :d )

Nexus 5 bi trebalo da radi na svim lte mrezama,bar sam ja tako razumeo.

Wtf, narucio sam preko drugara iz USA unlockovan sa play stora, hoces da kazes da sledece godine necu moci da ga koristim u Srbiji? :S (ne razumem se najbolje u te mreze tako da je moguce da sam postavio vrlo glupo pitanje sad :d )

ne, nego ce ti brzina biti max 42Mb/s kolika je trenutno maksimalna brzina nasih mreza, u slucaju da je povecaju ti neces moci da koristis vece brzine, nego ces biti zakucan na tih 42

Malo li je 42 Mbps :)
Pa na koliko LTE radi? Vidio sam razne rezultate, to isto zavisi od mreže do mreže, ali koliko je u planu da ide tu kod vas?

Da dam neko svoje misljenje.

Svako ko kupi Nexus mora da napravi neke kompromise i to se zna, definitivno Nexus telefoni nisu za svakoga pa tako recimo u Nemackoj G2 sa 32GB memorije kosta samo 50e vise od Nexusa sa 16GB mislim da sam sa ovim sve rekao.

pa i nije bas tako.. verzija od 16 gb je 470e sto je 120e vise od cene na plej storu u nemackoj.. http://www.mediamarkt.de/mcs/product/LG-G2-weiß,48353,464028,900020.html?langId=-3
a cena od 400e za n5 u ovoj radnji je za ljude koji dolaze poslovno u nemacku pa kupe tu i onda skinu porez od 14 % i ispadne im opet 350e..

n5 se isplati najvise uzeti USA, gde cak i kod dilera(bestbuy itd) ima za 100$ vecu cenu (449$) za 16gb, ali je to i dalje 'samo' 333e, sto je opet dosta jeftinije nego da se nabavlja u Evropi

U US su sve cene bez poreza, porez se obracunava prilikom placanja.

i to zavisi u kojoj drzavi kupujes.. u dve drzve se ne placa porez(tako sam procitao jednom na xda ) :D ali i sa izracunatim porezom izadje kao sto je napisao seraph. pretvori 400 dolara koliko ispadne sa sipingom i porezom verzija od 16gb u evre i videces..

Poslednja izmena:

Plus ima veći ekran... Verovatno Google Now crpi bateriju zato što stalno sluša, ali opet je razlika prevelika

Nexus 5 bi trebalo da radi na svim lte mrezama,bar sam ja tako razumeo.
USA LTE ne radi u Evropi. Postoje EU N5 i USA N5.
ne, nego ce ti brzina biti max 42Mb/s kolika je trenutno maksimalna brzina nasih mreza, u slucaju da je povecaju ti neces moci da koristis vece brzine, nego ces biti zakucan na tih 42
Max 42, ali ovde kod nas je max koliko su ljudi izvlacili oko 30Mbit/s (preopterecenost mreze, signal, okruzenje itd itd)

Max 42, ali ovde kod nas je max koliko su ljudi izvlacili oko 30Mbit/s (preopterecenost mreze, signal, okruzenje itd itd)

ofc, pricamo o savrsenim uslovima :)
imam i ja neku kombinaciju za USA, ali kada presaberem sve na kraju mozda mi se i ne isplati....verovatno bez kutije, garancije, i poluinvalid za nase mreze. za 350e ipak mozda ne

mene bas zanima kako se copears cini kada poredi N5 i G2?
sada sam bio u VIPu i drzao sam G2 u rukama, i pored mog SGS uz koji sam srastao, ne mogu da se nacudim ekranu i dimenzijama...

Ja imam jos petnaestak dana da se odlučim za n5 ili g2 ali sto vise razmišljam to me više boli mozak od upoređivanje...

Nazad
Vrh Dno