Šta je novo?

Koji IPS 1900 x 1200?

Canonada

Čuven
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
620
Bitan mi je ugao gledanja, a koliko znam ips je po tom pitanju mnogo bolji od tn.
Ima li u tom cenovnom rangu neka bolja 24ka, od dell U2412HM, za 27 inca mislim da je preveliko i preskupo?

Zadovoljan sam mojom 23kom, ali zbog velicine i odnosa 16:10 uzeo bi 24ku.
Jedino sto mi se nije bas preterano svidelo kod mog monitora je neko preterano osvetljenje, mozda se nisam bas najbolje izrazio.

BenQ BL2411PT

Front.jpg

Dell U2412HM je 16:9 .

vidim da kažu da ovaj Benq , za razliku od Asus PA248Q i Dell U2412M , nema ono mrsko pwm treperenje,

pošto nisam čitao review , da li je ovaj Benq kvalitetan u ostalim karakteristikama ?

pročitao sam review za Dell P2414H , i bio bi idealan (jeftin) monitor samo da je 16:10 .
da li je ovaj Benq dobar kao Dell P2414H ?

Poslednja izmena:
Mislim da bi ti pravi upgrade sa 23-ke bio na 27-cu.Sad je samo pitanje koliko bi ti novca izdvojio.Ja sam imao ranije ViewSonic model 2450 koji je tn panel i njega sam prodao i kupio LG IPS277L-BN koji je ips panel.Razlike su ocigledne na strani lg-a mada oni nisu ista klasa.Ovaj model lg-a je oko 270 eura.
http://uk.hardware.info/reviews/3116/lg-ips277l-bn-review-lgs-latest-generation-ips-monitor

Mozes pogledati i od viewsonic-a ips 27-ce nisu nesto skupi a ok su monitori.Sad ako ti iskljucivo treba neki monitor 16/10 nisam nesto gledao sta ima u ponudi.Mada bih ja svakako sa 23-ke iskljucivo isao na 27-cu.Ako trenutno nisi pri novcu onda ne bih nista menjao_Ostao bih na 23-ci.Ocu da kazem da neces nesto preterano dobiti sa 23-ke na 24-ku a puci ces lovu.

Bitan mi je ugao gledanja, a koliko znam ips je po tom pitanju mnogo bolji od tn.
Ima li u tom cenovnom rangu neka bolja 24ka, od dell U2412HM, za 27 inca mislim da je preveliko i preskupo?

Zadovoljan sam mojom 23kom, ali zbog velicine i odnosa 16:10 uzeo bi 24ku.
Jedino sto mi se nije bas preterano svidelo kod mog monitora je neko preterano osvetljenje, mozda se nisam bas najbolje izrazio.

Poslednja izmena:
Dell U2412HM je 16:9 .

vidim da kažu da ovaj Benq , za razliku od Asus PA248Q i Dell U2412M , nema ono mrsko pwm treperenje,

pošto nisam čitao review , da li je ovaj Benq kvalitetan u ostalim karakteristikama ?

pročitao sam review za Dell P2414H , i bio bi idealan (jeftin) monitor samo da je 16:10 .
da li je ovaj Benq dobar kao Dell P2414H ?

BenQ BL2411PT jer odlican 16:10 monitor, ne koristi PWM za regulaciju osvjetljenja (nema treperenja), povrsina ekrana mu nije toliko matirana kao na U2412M monitorima, po svim ostalim karakteristikama je ako ne isti onda bolji od U2412M.

27ca mi se cini prevelika i preskupa.
Kod 23jke mi se ne svidja 16:9 i mislim da se na 24ci sa 16:10 dobija itekako na visini.
Na 23jci u full hd mi je sve nekako sitno i previse je bljestav.
Ovaj benq mi se svidja ali ga nema nigde...

pojavio se kod jednog od naših prodavaca HP Z24i

još nema ozbiljnijih review-a na uobičajenim sajtovima, ali nešto malo što sam pronašao je da je to
monitor sa AH-IPS panelom, i bez pwm treperenja !

Obavezno da proveriš da je AH IPS, ostale revizije panela zaboravi.
Taj Dell U2412HM ima E IPS panel, u prevodu, socijalni panel. Imao sam i vratio.
Za ozbiljan rad treba izdvojiti 500+ evreja.
Sve ispod toga je kilavo ali može da posluži u ameterskom poslu, vrlo dobro i još ako imaš kalibrator za ekran, onda je to već druga priča.
HP je izbacio ozbiljne AH IPS panele, ja imam HP 23xi sa AH IPS panelom i za sad ćutim, uzmi ti taj HP gore u razmatranje. ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno