Šta je novo?

The Forest

Deluje sjajno, true survival feel i to jos iz prvog lica... bas kako treba.

Ovo jos jedna indie igra ? Deluje OK, videcemo sta ce ispasti na kraju.

Blair Witch Project?

Dopada mi se, deluje kao jos jedna varijanta na temu Amnesie. Jel bese ovde neko kacio onu igru gde igras kao dete od dve godine, isto survival horor u pitanju?

Ne zna se engine, ali su potvrdili Oculus Rift support sto znaci da ce igra permanentno scarovati zivote mnogih ljudi. Dobijaju thumbs up od mene. :D

Zapada u oci da je on jedini u srusenom avionu, nema ni jednog putnika...U vezi kreatura sa bloga: Defend yourself against a clan of genetic mutant enemies that have beliefs, families and morals and that appear almost human.
The Forest is an open world survival horror game currently in development for PC.
Build, explore, survive in this terrifying first person survival horror simulator.

The world
Enter a living, breathing forest with changing weather patterns, plants that grow and die. Tides that roll in and out with the day/night cycle. Below ground explore a vast network of caves and underground lakes.

Complete player freedom
Chop down trees to build a camp, or start a fire to keep warm. Scavenge food to keep yourself from starving. Find and plant seeds to grow food.
Build a small shelter or a large ocean side fortress. decorate your home with found items. Lay traps and defenses to keep a safe perimeter.

Gameplay
Explore and build during the day. Defend your base at night. Craft weapons and tools.Bunker down during the evening or bring the fight directly to the enemy.

Fight or Hide
Use stealth to evade enemies, or engage them directly with crude weapons built from sticks and stones.

A new type of open world, survival horror experience
Defend yourself against a clan of genetic mutant enemies that have beliefs, families and morals and that appear almost human.

For PC and Oculus Rift – Alpha Version Coming 2013

Kako god, izgleda zanimljivo...

Scena kad ih prvi put ugleda jako lici na insert iz filma The Descent.

^ 4real

Naježio sam se samo gledajući.

I tehnički deluje impresivno, nivo detalja, boje, animacije...

Deluje, ali brate, 360p, jel su oni ozbiljni i to jos za zvanican trailer?

Hahah, koji fail od Opere Next. :) Pasce shift delete momentalni na ovo fensi svetogrdje, vise nemam zivaca za nju...

Puno očekujem od ove igre, day 1 kupovina 99% :)

Bice smrtnih slucajeva sa Oculus Rift-om. :)

Taman se ponadah da je neki 'ultimate survival' i da to moze biti samo po sebi zanimljivo, kad ono genericki mutanti moraju da iskoce :)

Far cry sa indijancima...

Taman se ponadah da je neki 'ultimate survival' i da to moze biti samo po sebi zanimljivo, kad ono genericki mutanti moraju da iskoce :)

Pa ne deluju baš kao generički mutanti, u opisu stoji da su mutanti ali da su tribalno nastrojeni, ni sam dizajn nije generički. Da su zombiji to bi već bilo ultrageneričko...

Što se tiče igre izgleda fantastično i atmosferično, samo je pitanje kakav će gameplay biti, kako će ukomponovati sve elemente, to je najbitnije za jedan survival. Za sada deluje kao nešto što je Dead Island trebao biti...

Poslednja izmena:
Ako ispune ono sa prethodne strane, o kompletnoj slobodi, budženju opreme, preživljavanju, glad-žeđ, dan-noć to je već pola igre... mutanti samo kao prepreka ili nešto više videćemo, ali istraživanje ostrva i planiranje bekstva odatle mi jedino pada na pamet kao konačni cilj igre.
Ne znam ako su smislili da će neko možda imati ambiciju da istrebi mutante ili pokuša da stekne njihovo poverenje... nadam se da će i tu ostaviti neku slobodu.
Samo da ne ispadne još jedna linearna qte movie auto-pilot 'igra' u kojoj ni kamp ne možeš da podigneš gde hoćeš.

Poslednja izmena:
Ne secam se kad sam poslednji put igrao dobar survival horror. jedva cekam :)
zna li se neki release date?

Pre bih ovo poredio sa Minecraftom u smislu osnovne premise. Igru autori opisuju kao survival horror simulator :) Sajt im i nije nešto, a tu je i Facebook stranica. Evo ih i na Steamu.

Sve u svemu, skevendžuješ resurse i gradiš danju, noću se štrecaš. Jednostavna formula, pa ako pali kod zilion igara, zašto ne bi i ovde.

Nema release date-a, za sada, autori samo obećavaju alfa verziju za 2013. godinu, što zapravo kapiram da već imaju, pošto su pustili ovaj trejler.

Poslednja izmena:
Ma umreću dok dočekam Oculus Rift, najavili su ga tek za Q3 2014

Mislim da su prelazak na full HD displej, a pre svega resavanje problema motion sicknessa ("kalibracija" softvera) glavni razlozi kasnjenja.

Pre bih ovo poredio sa Minecraftom u smislu osnovne premise. Igru autori opisuju kao survival horror simulator :) Sajt im i nije nešto, a tu je i Facebook stranica. Evo ih i na Steamu.

Sve u svemu, skevendžuješ resurse i gradiš danju, noću se štrecaš. Jednostavna formula, pa ako pali kod zilion igara, zašto ne bi i ovde.

Nema release date-a, za sada, autori samo obećavaju alfa verziju za 2013. godinu, što zapravo kapiram da već imaju, pošto su pustili ovaj trejler.

Ala troluješ sve u šesnaest... mogao bi i drajver da nam se priključi, dugo ga nije bilo u PC sobi. Bezveze što šalje izaslanike...

Sama činjenica što je ta generička kopija koju držiš u avataru još generičnijeg Haloa vrh a jedna igra gde zapravo imaš slobodu da radiš šta hoćeš "kao još zilion igara, svetlosnu godinu iza *ubaci ime Sony ekskluzive po želji* govori o nepoznavanju materije. Nisu interesantne igre za konzolaški mozak, ne znam što se Sony trudi oko indie igara uopšte kada vi to niste u stanju da skontate.

O čemu ti pričaš uopšte? Gde vidiš trol u postu koji kvotuješ? U svom, nekonzolaškom mozgu, koji je valjda pandan "konzolaškom"? I to za igru za koju par postova iznad stoji da je 99% uzimam prvog dana po pojavljivanju :trust:

Mislim da su prelazak na full HD displej, a pre svega resavanje problema motion sicknessa ("kalibracija" softvera) glavni razlozi kasnjenja.

Meni je tu pre problem nešto drugo, moraće da se napravi drugačiji gejmplej. Neće više ići dosadašnji pixel hunting, moraće da se izazovi prave da budu realniji kada je kretanje u pitanju, kako bi igrač mogao da reaguje, neće moći da funkcionišu spamovanja neprijatelja na način na koji su do sada, sa momentalnim okretanjem za 90-180 stepeni bez ikakvih problema. Jednostavno, zahtevaće navikavanje na jedan sasvim drugačiji sistem igranja, koji se mnogima neće dopadati, a ja iskreno sumnjam da će oni koji se zaklinju u pixel-precision ikada prihvatiti takav sistem, jer "u CS-u daju head-ove".

Voleo bih da se varam, ali mislim da Oculus neće zaživeti u iole većoj meri, mora mnogo veća biblioteka igara da bude, nije dovoljno da par indy developera nešto razvije, i da se 5-10 kompanija odluči da naprave Oculusoliku varijantu svoje igre, mora tu mnogo veća podrška da bude, da mnogo više igara i developera balansira doživljaj u igri tako da bude optimizovan za Oculus. Najgore će biti ako bude bilo neoptimizovanih (u gejmplej smislu) verzija, u kojima će borba biti mnogo teža sa Oculusom nego bez njega, a bojim se da je to nagazna mina.

Opet, Oculus se neće prodati u milionima primeraka, ciljana cena je (valjda) 300 dolara, i tu dolazimo do priče o kokoški i jajetu...dobra stvar, super ideja, sjajna tehnologija, ali ko će da se smara sa optimizovanjem i koliko će primeraka da bude prodato, ko treba da povuče prvi potez itd...Kada pogleda čovek da do danas nije napravljena jedna igra koja inkorporiše Kinect u tradicionalni gejmplej, a on ima neuporedivo veću podršku i milione i milione vlasnika...nisam optimista.

edit: mada bi bila fora kada bi omasovljivanje Oculusa imalo za posledicu razdvajanje fps igara na simulacije i arkade...i šta li bi tu bilo hardkor :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno