Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa naravno da mu treba ako nema kablovsku :), ali on to sigurno zna, ne razumem...

Tesko u prodavnici / salonu plazma moze da se vidi u punoj snazi posto zahteva slabije ambijentalno osvetljenje.

Tehnomarketa nema vise a u Tehnomaniji bljesti na sve strane kao u novogodisnjoj noci mada su delovi sa televizorima u nekim objektima malo mracniji, mozda mogu da ugase svetla bar u tom delu ako je ozbiljan kupac.

Nekada davno je na par mesta postojao "showroom", skoro potpuno zamracen, u kome se sepurio Pioneer Kuro. Nisam skoro video tako nesto u Srbistanu... :(

Pa naravno da mu treba ako nema kablovsku :), ali on to sigurno zna, ne razumem...

Koristim TotalTV a mislim da oni ne planiraju da ubace RTS HD koji mi je vrlo bitan, eto dovoljnog razloga za nabavku televizora sa DVB-T2 tjunerom.

UE40F6400 je i meni zapao za oko i posle ove tvoje priče ću ga def. proveriti u radnjama ali mislim da je tvrdnha iz Bing Bang-a samo standardna greška naših površnih prodavaca.

Danas mi je stigao http://www.sony.rs/product/tv-107-42-lcd/kdl-42w650a/technical-specifications. Prezadovoljan sam kvalitetom prikaza slike, iako je u pitanju signal kablovske televizije. Pustio sam HD materijal, sve radi savršeno. Istina, košta više od LG-a ili Samsunga, iste dijagonale, ali smatram da vredi to što košta više.

Povezao sam ga sa računarom, sve radi savršeno. Probao sam par brzih igara, sve izgleda kao na dlanu :). Svaka preporuka! Uzeh na kp sajtu. Poručio juče, stigao mi je danas.

Danas mi je stigao http://www.sony.rs/product/tv-107-42-lcd/kdl-42w650a/technical-specifications. Prezadovoljan sam kvalitetom prikaza slike, iako je u pitanju signal kablovske televizije. Pustio sam HD materijal, sve radi savršeno. Istina, košta više od LG-a ili Samsunga, iste dijagonale, ali smatram da vredi to što košta više.

Povezao sam ga sa računarom, sve radi savršeno. Probao sam par brzih igara, sve izgleda kao na dlanu :). Svaka preporuka! Uzeh na kp sajtu. Poručio juče, stigao mi je danas.

Kakvi su mu uglovima gledanja, jel se gubi na kvalitetu slike kada se gleda van centralne pozicije? Kakva mu je USB reprodukcija, kako se ponasa sa DivX filmovima i jel prepoznaje sva nasa slova u prevodima? Hvala.

Kakvi su mu uglovima gledanja, jel se gubi na kvalitetu slike kada se gleda van centralne pozicije? Kakva mu je USB reprodukcija, kako se ponasa sa DivX filmovima i jel prepoznaje sva nasa slova u prevodima? Hvala.

Probao sam da menjam uglove gledanja, ali nisam primetio da pod određenim uglom gubi na kvalitetu prikaza. Malopre sam pustio MKV format, titlovi rade bez problema, sa svim našim slovima. Probao sam i 1080p materijal, pušta ga bez problema, sa sve titlovima (vodio sam računa da naslov titla bude isti sa naslovom video fajla). Pokušaću i standardni DivX format videa, pa ću ti to navesti ovde.

Za sada niti jednu manu mu nisam našao.

Probao sam da menjam uglove gledanja, ali nisam primetio da pod određenim uglom gubi na kvalitetu prikaza. Malopre sam pustio MKV format, titlovi rade bez problema, sa svim našim slovima. Probao sam i 1080p materijal, pušta ga bez problema, sa sve titlovima (vodio sam računa da naslov titla bude isti sa naslovom video fajla). Pokušaću i standardni DivX format videa, pa ću ti to navesti ovde.

Za sada niti jednu manu mu nisam našao.

IPS-panel+X-Reality PRO procesor. Sve pohvale za w650. Da te dugo sluzi.cheers

Nego, kad kreću novogodišnji popusti u Hungariji? Samo to čekam :)

Ivan LG 42LA740s i slika je uglavnom odlična, ali kada se čeka pokretanje neke aplikacije tada je izgled crnog ekrana strašno "šaren". Isto je i onih par sekundi prije puštanja divx filma.
Osim ovoga imam problem sa strimovanjem sadržaja sa desktop računara. Ali ovo nema veze sa LG-jem, nego generalno sa ne postojanjem alternative za WiDi, a njega je skoro nemoguće naglasiti sa desktop računara, zbog nekompatibilnosti WiFi adaptera za desktop-e sa WiDi standardom.

Koji tv bez wifi, i da nije smart , ni 3d od 40-42" vredi uzeti? Da bude full hd, mada uglavnom svi i jesu...

Ok, ja sam se takođe odlučio za malopre pomenuti Sony 42W650 za mene, tj. kablovska, filmovi i igre, a šta da uzmem za matorce da bude jeftino a kvalitetno, 32" najosnovniji model samo da gledaju SD kablovsku?

Za njih možeš i neki samsung hd ready iz serije f4000, jer full hd nije bitan, a ako im puštaš filmove preko usba, i hd ready je dovoljan na 32.

Može li mi neko reći koja je najnovija/najbolja/razlika sledećih serija ovih LG televizora i da li postoji još neka koju nisam stavio?

1. ...LA6130
2. ...LA620S
3. ...LA660S
4. ...LA667S

(gledam malu dijagonalu...)

Samsung 40f6400 vs Sony 42W650, dvoumim se?

Izgleda da je kod sonija motionflow 200hz tu samo na papiru, u suštini je to 50/60 hz tv sa backlight scanning-om. Nema motion flow podešavanja kao na jačim modelima.

Na hdtvtest.co.uk su oba odlično ocenjena, sutra ću da gledam pre nego sto poručim, a vi pišite šta mislite između ova dva.

Nikakvu ulogu ne igra 3D, smart ili 2" više, samo kvalitet slike.

Čak ni input lag, jer će se koristiti samo za tv, filmove i mnogo sporta, bez igara.

Za sport mi je sonijev motion flow podesen na clear odličan, zadovoljan sam na drugom tv-u, pa me malo brine ovo sto pišu za w650.

I kod samsunga se pominju povremeni judder problemi kad se koristi interpolacija, ali bar ima dosta podešavanja, pa valjda nešto može da se sredi.

I još jedno pitanje, vrlo bitno, oba modela puštaju mkv sa našim titlovima, to znam. Interesuje me da li postoje neka podešavanja titlova, pre svega veličine?

Pišite nešto, hvala...

Poslednja izmena:
Kakvi su sad ovi modeli Panasonic - BL serija?? TX-L39BL6E, do sad sam viđao samo TX-L39L6E, a ništa konkretno nisam našao na netu...

Dvoumim se izmedju Samsunga 46F6500 i Lg 47LA660s, koristio bih ga za filmove/serije(1080p,720p), kablovsku tv, igrice(PES, V tennis), ako moze neka preporuka, utisak, iskustva, koji bi mi preporucili? Hvala

sta ima da se dvoumis ..LG daje 5 godina garancije na LA660

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno