Šta je novo?

Da li vremenom 3d tv dosadi?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
Kupio sam laptop pre više od pola godine i za svaki slučaj sam kupio sa neintegrisanom grafičkom, možda me vremenom ponovo uhvati da odigram neku igru. Od tada do sada nisam igrao ni jednu igru (samo sam na dve testirao fps kada me je jedan član zamolio pošto je on kupovao laptop sličnih karakteristika). Sada vidim da sam platio nekoliko hiljada dinara bez ikakve potrebe.

Došao je red na kupovinu tv-a.

Da li je 3d bacanje para, da li vremenom dosadi, da li će vremenom samo naočare stajati pored tv-a, da ne stoje samo zbog komšiluka (e seljaci dođite da vidite kako imam bolji tv od vas :d)?

Mislim da ce cena 3d televizora za par godina biti u rangu takozvanih obicnih televizora.. i vecina nas tv gleda u prolazu.. tako da je detalj sa 3d naocarima nezgodan..

Ili u auto svetu: da ne kupim dizel a prelazim 10k godišnje...

Ja sam pre par meseci kupio TV i imao sam istu dilemu. Najpre sam gledao obavezno da bude sa 3D a onda sam se vremeno počeo predomišljati. I na kraju sam kupio bez 3D.
Osnovni razlog je što mislim da 3D nije nešto u kućnim uslovima a čak i bioskopu mi je dosadio jer ga turaju svuda čak i kad taj 3D vidiš u 3 scene. Sigurno je da bi mi se svelo
na to da naočare stoje pored TV-a i da pogledam nešto jednom godišnje

Ja imam sonyjev 3D 55incha vise od godinu dana i mogu reci da nije to za svaki dan bar meni.Dozivljaj je fantastican ali retko koji naslov moze da uradi onaj pravi wow efekat.Odgledam jednom nedeljno a ponekad i redje poneki naslov u 3Du iako imam brdo stvari,dokumentaraca itd na hardu.Gledanje obicnih filmova u 3Du bez nekih ultra giga efekata ipak ima smisla zbog dubine slike bar meni,neki dobri naslovi.Stvara se utisak da je uzivo i posle takve navike obicni 2D filmovi kao da im nesto fali...
Ipak 3D nije za svaki dan to je sigurno,naocare su malo neudobne posto ja imam dioptriju i onda bukvalno stavim duple naocare.

Da li vremenom dosadi......hmm ja nisam ni preterano bio zagrejan za to ni na pocetku tako da mi je isti osecaj i dan danas.
Da li vredi......mislim da vredi.Drugaciji je dozivljaj nego u bioskopu.

Poslednja izmena:
I da se nedeljno odgleda jedan film, sad zimi će biti i više, za mene vredi. Efekti znaju da budu stvarno super.

Za 3 godine, koliko imam 3d tv, odgledah 5 3d filmova. Dva u bioskopu:), 2 sa prijateljima iz razloga prezentacije I 1 jer nista pametno nisam imao da radim.

Ljudi kupite ono što mislite da vas zanima i što ćete koristiti. Ja naravno nikad ne bih kupio pecaljke kad znam da ću ići na pecanje 3-4 puta godišnje. Komšija ih ima desetak, ali stalno je na reci.

Problem je što valjaju 3D uz svaki bolji televizor :p Mene interesuje Samsungova serija F6, ali svi modeli u njoj su obavezno 3D.

pogledam tu i tamo povremeno neki film....na Satelitu dokumentarce....a gledao sam i Finale Lige Sampiona...bio i 3D prenos....:)

Mislim da nemas u toj velicini, najveci je 50'...proveri za svaki slucaj

Mislim da nemas u toj velicini, najveci je 50'...proveri za svaki slucaj

Jeste :( Onda F6400 ili F6500 za mene... popusti u Mađarskoj kreću od 10. decembra, videću koliko me izađe. F6500 ima osvežavanje od 400Hz, F6400 od 200Hz, razlika je oko 100 evra.

Ja sam uzeo F6500, doduse 46', ali sam bas zadovoljan :) i da odgovorim pokretacu teme, imam relativno kratko vreme 3D ali mislim da nije uopste stvar koja moze da dosadi. Jednostavno, gledaces kad ti se gleda 3D a nije velika razlika u ceni

3D TV sam kupio 2011 i skoro ga prodao ,u tom periodu sam probao 3D svega 2 puta i to na PS3 jednu igru i film,utisak je bio loš zbog kvaliteta prikaza i neudobnosti samih naočara,tako da moja preporuka zbog cene i ostalog ne uzimaj 3D nije zanimljiv i upotrebljiv ni malo,bar meni.

Moje mišljenje je da treba kupiti najbolji tv za predviđeni budžet. Džabe što se štedi na 3d opcijama ako ni 2d slika nije nešto. A većina proizvođača sada 90% svojih modela prodaje sa 3d mogućnostima.

Ma uzimi stereotipni tv tipa banjalucki cajavec ili gorenje slovensko. Salu na stranu, neki LED non-3D je neka crta koju treba paziti, 3D je po meni glupost.

Zaboravih da napomenem da ukoliko volis igre,na ps3 imas nekoliko 3D naslova koji izuvaju iz cipela sa efektima.

Kiselo grozdje? Neko ne ume da podesi ili nadje 3D materijal? Svaki noviji film izlazi i u 3D, Woulverin je recimo odlican. Da li se isplati? Naravno...
Sve zavisi ko sta i koliko koristi. Kada sam prosle god kupio Panasonic 50ST50 i drugaru rekao o cemu se radi, koliko kosta... po njegovom racunu trebalo bi da ga ne gasim i gledam po ceo dan da bi se isplatilo sto sam dao toliko novca...

Bila je vest letos, da li sa CES-a ili sa CEBIT-a, da je 3D mrtav. Kažu, prethodnih godina se dizala fama, i 3D je bio glavna vest i na sve strane su izlagali sve uređaje vezane za 3D, a od ove godine, nisi mogao da vidiš ništa sa tim znakom na sajmovima, izduvala se lopta, ljudi su shvatili koliko je to nepraktično i nepotrebno po kući, i 3D (po ko zna koji put) polako odlazi.
Inače, meni lično 3D ima smisla kod igrica, pošto tu i jeste poenta da maksimalno "uđeš" u igru, ali kod filmova samo skreće pažnju sa radnje na efekte, potpuno pogrešno i nepotrebno.

Man of steel u 3D, kućna varijanta, preporuka. Jedan od primera. Ne, ne dosadi.

Ne može da ti dosadi ako voliš 3D i imaš tv koji daje pristojan prikaz. U stvari, mislim da je pitanje malo glupo, dosadi nekad gledanje i običnih filmova, pa gledam mesec dva samo serije i sl. A i kako može da ti dosadi, tako možeš i da se zaželiš vrlo brzo.

@Air-max da li ti imas 3D TV ?

Ne, niti cu imati. Za mene je 3D cist promasaj, a sudeci prema vestima, od sledece godine nece ga vise ni biti u prodaji.
3D tehnologiju su sa uspehom Avatara u bioskopima poceli da forsiraju filmski studiji da bi imali opravdanje da kartu naplate skuplje. 3D zamara oci, znacajno zatamnjuje sliku i vizuelno smanjuje ekran. Gledao sam nebrojeno 3D filmova u bioskopima, i svaki put ih psujem kad ne ponude i 2D verziju pa budem prinudjen da gledam taj inferiorni prikaz. Totalni promasaj za sve osim za igre, a i za to bih pre kupio Oculous Rift i uzivao u pravoj VR za iste ili manje pare. ;-)

@gvlada ja tek uzeh P50ST60, ali je došao sa samo jednim parom naočara. Gde i šta da dokupim? Hvala

Vrh Dno