Šta je novo?

racunar mi ledi

Mitko

Cenjen
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poena
195
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Wireless provajder
Zadnjih par dana mi se desava da mi racunar samo zaledi...
Bas sam nasao slicnu temu gde je jos jedna osoba imala slican problem, samo je iz starijih dana pa ne znam koliko bi mi bilo preporucljivo da dizem staru temu opet na noge pa sam zato resio otvoriti novu.

Pozdrav ljudi.Desava mi se sledece.Racunar sasvim normalno funkcionise i odjednom kao grom iz vedra neba zakuca .Do te mere zaledi da ni mis,ni tastatura ne reaguju i pomaze samo reset.ja sam preduzeo neke korake kako bi sredio problem.Testirao sam stabilnost procesora preko prime 95 i sve je ok,testirao sam graficku premo fur marka i ona je ok,testirao ram memoriju preko Mem test 86 + i ni jedne greske,testirao hard disk preko HD Tune Pro programa i sve radi kao zaliveno.Nema greske....Temperature su sasvim pristojne.Ono sto je interesantno da se nikad problem nije desio u 3d modu dok je opterecenje racunara veliko nego u 2d modu dok je komp opusten maksimalno.Problem se desio 4 puta i vecina slucaja barem koliko sam ja primetio desilo se da zakuca kad je pokrenuta mozila.jedna interesantna informacija je da mi je racunar bio blago klokovan.Za moj cpu nista strasno.3100 mhz,istestiran na maksimalnim opterecenjima,temperatura ne prelazi 51 stepen i radi stabilno.Takodje i memorija je bila klokovana zajedno sa cpu ali ni to nije prestavljalo problem jer je mem test pokazao da je apsolutno stabilna i bez greske..Sad mnogi ce reci da je to zbog kloka,al moje sumnje se nece zavrsiti na tome..Igram igre i zahtevne i pri igranju i opterecenju nikad mi se nije desilo da nesto zaledi.Ponavljam problem je u 2d modu.Operativni sistem koji koristim je win 7 64 bit sp 1 ultimate.Hvala na paznji i u napred zahvalan.Konfiguracija je iz profila...Zaboravih reci da nema nekog pravila kad se desi problem,ali uglavnom se desava kad je racunar duze ukljucen.

Kod mene je problem kada recimo gledam film obicno koristim MPC-HC i recimo film se zavrsi ugasim full screen krenem da radim nesto na racunar nakon 10. sec samo zaledi i nista drugi ne pomaze osim restarta, cekao sam ga i pola sata neki put ali se nista ne desava.
Sta bi mogao biti problem?

Moze svasta da bude, kakave su ti temperature, da li ti se zamrzavanje desava samo dok gledas filmove ? Da li si primetio da se cesce zamrzne kada nesto zahtevnije radis, igras se ili to nema veze ? Moze i napajanje da bude ali i nesto trece.

Moze svasta da bude, kakave su ti temperature, da li ti se zamrzavanje desava samo dok gledas filmove ? Da li si primetio da se cesce zamrzne kada nesto zahtevnije radis, igras se ili to nema veze ? Moze i napajanje da bude ali i nesto trece.

CPU varira izmedju 47 - 51 °C, to je kada ga ne forsiram vec u ovom normalnom radu, verujem da je ista temperatura kada i gledam film, na 720p
GPU varira izmedju 29 - 32 °C, rec je o ovoj grafickoj na jednoj od tema sam vec pisao o kom se problemu radilo i problem sam resio. Kada igram igre dostizala je temperatura i preko 70 °C, sada sam vec resio problem posto sam stavio jedan veliki cooler chassis 120x120 koji radi na 529RPM ponekad dostigne i preko 1K RPM +/-

Ranije nisam imao problem sto se tice toga. Procesor nije klokovan ...

Za sada ne znamo ni da li je hardware ili software problem.

Za sada ne znamo ni da li je hardware ili software problem.

Uzimajuci u obzir da mi problem nastaje vec kako sam poceo koristi ovaj player za filmove. Da li postoji mogucnost da sam player ima neki bug sto se tice toga? Mada, nailazio sam na jos par foruma da su i jos neki imali slican ako ne i isti problem...

U svakom slucaju probaju drugi player.

Posto nisam vidjao slicne softverske probleme, tj. da se bas tako ledi racunar. Ja bih prije pretpostavio da je hardver, probaj ispitati to..

Ne znam dal je do necega sto sam pojeo, al sam pomislio da mu ledi kao frizider, da ide u minus :d.

Proslo je cela 2 dana od problema, dok sam pustao filmove koritio sam KMPlayer i interesantno nisam imao problema. Dok prvu noc kada je sistem radio update (obicno ne gasim racunar) dok se resetovao zaledio je. I nekako sam doneo sam zakljucak da napravi negde neku gresku dok bih ulazio i izlazio na full screen na MPC-HC skracenicom ALT+ENTER onda me je opet pocelo zbunjivati kada je zaledio krecuci da se resetuje nakon apdejta...

citam ovo pa nisam siguran da li sam dobro razumeo, ima slican problem ili bice samo sa tim jednim video zapisom koji je naveo u ostatku kometnara...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno