Šta je novo?

Temperatura vaseg procesora

jel imaš ventilator na kućištu gore?
ovako je mnogo bolje
ne verujum da si sa exaliburom mnogo dobio,već samim pravilnim okretanjem heatsinka.probaj isključiti(ne skinuti)exalibur pa premeri temperature.
ako su iste,imaš ventilator viška;)

Po nekom nepisanom pravilu dodavanjem jos jednog venta ce dobiti mozda par stepeni nize temp ali je bitniji izgled barem kod mene, ovako sve mnogo lepse izgleda :)

jel imaš ventilator na kućištu gore?
ovako je mnogo bolje
ne verujum da si sa exaliburom mnogo dobio,već samim pravilnim okretanjem heatsinka.probaj isključiti(ne skinuti)exalibur pa premeri temperature.
ako su iste,imaš ventilator viška;)

Imam gore ventilator.
Excalibur uvlači vazduh, tako da mi se ne isplati da ga isključujem. :p

probaj!samo isključi konektor na matičnoj,ne moraš skidati...aj ne budi lenj,možda će excalibur na oglase;)
isključi excalibur!
edit

Poslednja izmena:
Ej, lenj sam skroz, da si ti danas imao antropomotoriku i tebe bi mrzelo da bilo šta radiš :D
A i ako isključim, posle neću moći da uključim, zato što je onaj system fan "konektor" skroz gore u levom ćošku...

Koje su temperature u full loadu? Deluje mocno, moram da 412-tici da stavm jos jedan da pulluje :)

Mali offtopic...

Cime mogu da istestiram CPU?
I cime mogu da istestiram napajanje (da opteretim sve komponente da bi video da li ce se komp gasiti)?

Mali offtopic...

Cime mogu da istestiram CPU?
I cime mogu da istestiram napajanje (da opteretim sve komponente da bi video da li ce se komp gasiti)?

Pogledaj za testiranje cpu, moj post u ovoj temi, u sredini:

http://forum.benchmark.rs/showthrea...rs-Club-(Where-Real-Overclockers-Live)/page55

A za testiranje napajanja imas opciju u OCCT. Radi tako sto jako optereti sva jezgra procesora i jako optereti grafiku. Ipak ne bih ti to preporucio jer postoji rizik da ostetis samo napajanje i komponente. I realno ne postoji nikaka igra koja bi tako opteretila.
Najbolje ti je da pustis npr Battlefield 4 na Ultra podesavanjima i igras neko vreme. Tada ce sve da ti se max optereti, naravno realno opterecenje.

I ako je upitanju tvoje napajanje iz potpisa - Codegen 500W...bolje nemoj ni da pustas.

Hvala ti.

Jeste, to je napajanje, i gasi mi se PC-a svaku put kada probam da uradi nesto malo zahtevno (neko vreme igram Quake Live, ili posle par minuta gledanja 1080p, ili ako podesim vecu rezoluciju u Portal-u). Uzeo sam sada drugo napajanje, pa bih da testiram staro i novo, jer mozda je do kvaliteta struje. Zato sam pitao.

Nema na cemu. Vidi kako se ponasa novo napajanje, ne bi trebalo da imas ponovo taj problem. Verovatno si ovaj put uzeo neko bolje napajanje

Jel nije mnogo 64c u igrama za i5 2500k oc na 4.5GHZ?

Naravno da ne. Throttling momenat je znatno visi.

hvala Dox, znam ali mi se cini da sam sa ranijom plocom imao manje temp ili losija ocitavanja.

Moze li neka preporuka treba mi neki vent za kuciste 120mm? Da napravim malo vecu promaju :D ali bez buke.

Arctic f12 pro tc.

Koristim firefox i otvorim par stranica (3-4) i posle 10-15min pocne da mi se cuje ventilator da brunda kao da se greje, kao da radim ko zna sta u pitanju je Athlon x3 425 2,7GHz sve je stock nema nikakvo klokovanje, verovatno su broj obrtaja vent. na auto u bios-u. Moje pitanje je gde u bios-u da smanjim tu brzinu vent. i na koliko da je stavim? cackajuci po bios-u ne vidoh nigde da mogu br.obrt.vent. da smanjim, video sam da ima da se nesto podesi na kojoj t da se pali vent. ako sam lepo shvatio i jos jedno pitanje da li je potrebno da se menja pasta na CPU posle 4god. PC koristim klasicno za normalnu upotrebu nikakve egzibicije?

Ako nisi to vec uradio, otvori kuciste, pogledaj i ocisti kuler. Naravno, iskljuci PC, izvuci kabl iz struje i budi pazljiv.

Apsolutno sam ga sve ocistio, celo kuciste rasturio svaku komponentu i instalirao win 8.1.

Apsolutno sam ga sve ocistio, celo kuciste rasturio svaku komponentu i instalirao win 8.1.

Meni C2D E7200 3300@3300Mhz u leru 37-38 au loadu 45 nakon pustanja 3D Mark 06 i imam 10500 hiljada pojena.

apu 10 5800k 35c-55c, haswel G3220 35c-55c. To 55 c kada se igrice igraju,rendering , net, oko 40c 45c ......ko da ih ista firma proizvodi

I5 3570k na 4.2Ghz, voltaza 1.18, ambijentalana temperatura 20 stepeni, CPU idle temp - 27 stepeni, u igrama nikada preko 45 stepeni, stress LOAD testove sam zaboravio :D

Pentium G860, stock 3.0 GHz, CM Hyper 212 EVO, sobna temperatura 19ºC.

Idle - load: 35 - 51ºC (LinX nakon 15 minuta)

Lga 2011, i7 3930k @ 3.9GHz, full load 2 sata. max 54ºC, na idle je 2-3ºC vise od sobne.. cooler je Noctua NH-D14, termo pasta IC Diamond..

Au pa meni izuva procesor :D Idle oko 70c a Stres 80-90c ide i do 99c po jezgru.. Imam Box kuler-fabricki

Menjaj kuler!

B980 Pentium 2.4ghz x2 je na oko 46-47c u idle-u, ali kad se siba igrica ili bilo sta graficki (iako je grafika 7670m, verovatno su blizu jedan drugom), ide do 75-80c, ne prelazi 80c nikad srecom.

Laptop 17.3"

Menjam ga ovih dana.. Treba da uzmem CM hyper T4.. Mislim da ce on moci da ohladi ovaj moj vulkan :D sta vi mislite ?

Nazad
Vrh Dno