Šta je novo?

Predlog za tablet 7-8"

blastoise

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2013
Poena
255
Pozdrav svima,

Burazer hoce da kupi neki tablet pa ja mu kao pomazem za koji da se odluci, a ustvari cu da pitam vas ovde :D Ipak se vi bolje razumete ;)
Ono sto je gledao je Galaxy Tab 3 i iPad Mini 16 ili 32 nisam siguran. A kontam da ima i neki dobar Asus koji mozete da predlozite. Meni se licno svidja Nexus 7, pa dajte predloge :) Sto se tice cene, nije bas previse bitno ali recimo da ne bude vise od 35000 ili tako nekako... jer bi uzeo na Pika karticu pa sad da li ce mu mesecno biti 2500 ili 3000 nije neka razlika...
Jedino mislim da je taj iPad skuplji 20-30%, a da nije nesto bolji od ostalih...Zato i hocu da cujem vase misljenje, ne kupuje se tablet svaki dan :D

E da, zamalo da zaboravim...On bi to koristio kao za "posao" pa sad verujem da svi imaju dobre funkcije za Excell, Word, slanje mejlova i tako to...

Hvala unapred ;)

Pozdrav svima,

Burazer hoce da kupi neki tablet pa ja mu kao pomazem za koji da se odluci, a ustvari cu da pitam vas ovde :D Ipak se vi bolje razumete ;)
Ono sto je gledao je Galaxy Tab 3 i iPad Mini 16 ili 32 nisam siguran. A kontam da ima i neki dobar Asus koji mozete da predlozite. Meni se licno svidja Nexus 7, pa dajte predloge :) Sto se tice cene, nije bas previse bitno ali recimo da ne bude vise od 35000 ili tako nekako... jer bi uzeo na Pika karticu pa sad da li ce mu mesecno biti 2500 ili 3000 nije neka razlika...
Jedino mislim da je taj iPad skuplji 20-30%, a da nije nesto bolji od ostalih...Zato i hocu da cujem vase misljenje, ne kupuje se tablet svaki dan :D

E da, zamalo da zaboravim...On bi to koristio kao za "posao" pa sad verujem da svi imaju dobre funkcije za Excell, Word, slanje mejlova i tako to...

Hvala unapred ;)

Nikako galaxy tab 3. Moja preporuka je nexus 7 ili ako hoce da saceka iPad Mini 2.

Pozdrav svima,

Hvala unapred ;)

Ako bi ga koristio za posao, i ako mu je potreban Office, onda ni slučajno nikakav Android ni ipad ne dolaze u obzir. Za takve potrebe je idealan neki windows 8.1 tablet/netbuk hibrid, poput ovog:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...r-T100TA-konvertibilni-tablet-nove-generacije
Cena mu je 39.999 din. za ceo paket - tablet + tastatura, i to je definitivno best-buy za to što njemu treba.
Ako je cena problem (mada mislim da se jako isplati dodati 4-5000 i kupiti ovako nešto), onda može da uzme neki od windows 8.1 tableta sa ekranom od 8", ali samo su za nijansu jeftiniji, a manje upotrebljivi.
Ako uzme Nexus ili ipad mini a hoće da radi u wordu ili excelu, samo će popi*deti, to su ipak spravice namenjene samo "igranju". ;)

Android je za net, filmove, igre i sl, odnosno konzumiranje sadržaja, nije za bilo kakav rad.
+1 za ASUS Transformer T100TA, nemoj da se posle debelo kaje zbog 5k.

Poslednja izmena:
Hvala na predlozima. Transformer primljen k' znanju...Ali ne verujem da ce da se odluci za to, jos cemo videti. Jer sada kaze da mu je dovoljno da otvara neke fajlove radi informacija, a da excell i ostalo moze da obavlja na kompu... S obzirom na to ja sam mu onda rekao da uzme Nexus 7... Ali posto on ima iPhone, on se nadao da ce neko da pohvali i iPad Mini jer mu je to bila prva zelja :D

Ipad mini je prevazidjen, ocajnu rezoluciju ima, preskup i uopste se ne isplati sada uzimati za ove pare za koje se sad prodaje jer ne vredi ni 200e.
Ipad mini 2 je vec nesto drugo, samo tesko da ce biti bas 35000, ali jedino da ceka da se pojavi kod nas, a ako nece da ceka, nexus 7 2013, verovatno najbolje za te pare sto moze da se nadje.

Ipad mini je vrhunski tablet, sa trenutno malo zastarelom rezolucijom ekrana, ali i dalje za dva koplja ispred Nexus igračaka.
Mini ima vrhunski dizajn, impresivno je tanak i lagan, a ima bateriju koja je ubedljivo najbolja na tržištu. Da ne spominjem ogromnu bazu aplikacija koje su specijalno pravljene za tablet, čime Android ni posle svih ovih godina ne može da se pohvali.
Ipad mini će u novembru pojeftiniti na 299$, što je s obzirom na sve prednosti prihvatljiva cena.
Istina, Nexus za isti novac donosi "nasvirane" komponente, ali činjenica je da mini radi savršeno, brzo, glatko, pa je prilično nebitno kako se zove procesor koji se u njemu nalazi i koliko ram-a ima.
I naravno, mini i Nexus uopšte nisu u istoj kategoriji, mini ima veću dijagonalu i odnos stranica 4:3 što ga čini daleko boljim izborom za otvaranje dokumenata, surf, čitanje knjiga, stripova itd...

Ipad mini je vrhunski tablet, sa trenutno malo zastarelom rezolucijom ekrana, ali i dalje za dva koplja ispred Nexus igračaka.
Mini ima vrhunski dizajn, impresivno je tanak i lagan, a ima bateriju koja je ubedljivo najbolja na tržištu. Da ne spominjem ogromnu bazu aplikacija koje su specijalno pravljene za tablet, čime Android ni posle svih ovih godina ne može da se pohvali.
Ipad mini će u novembru pojeftiniti na 299$, što je s obzirom na sve prednosti prihvatljiva cena.
Istina, Nexus za isti novac donosi "nasvirane" komponente, ali činjenica je da mini radi savršeno, brzo, glatko, pa je prilično nebitno kako se zove procesor koji se u njemu nalazi i koliko ram-a ima.
I naravno, mini i Nexus uopšte nisu u istoj kategoriji, mini ima veću dijagonalu i odnos stranica 4:3 što ga čini daleko boljim izborom za otvaranje dokumenata, surf, čitanje knjiga, stripova itd...

Ja se slažem da kad iPad mini ima 512MB RAM-a a neki android 1GB kao stari nexus 7 onda to nije bitno jer je ovaj bolje optimizovan.
Ali ovde se radi o 2GB naspram 512MB. Tu se razlika primećuje itekako i nisu uopšte ista kategorija. Zato tek iPad Mini 2 može da ugrozi novi nexus 7 i to ozbiljno... Koji ćeš ti posao da radiš sa 512MB RAM-a ?
Do nedavno sam i ja mislio da je 4:3 odnos stranica bolji od 16:10. Onda izvršim test i dođem do zaključka da je naravno potpuno subjektivno.
Evo pogledaj slike sa mog 16:10 tableta i iPad-a sa 4:3 odnosom. Dakle 10.1'' vs 9.7'' surf.
Portret.png
Landscape.png
Dakle ove slike su sa mog tableta formata 16:10.
A ovde imaš iPad Air i u landscape-u i u portrait-u: http://cdn1.sbnation.com/assets/3504923/IMG_4763.jpg ; http://cdn0.sbnation.com/assets/3504951/IMG_4851.jpg
Ako neko mnogo više voli da surfuje u portret modu, onda je 4:3 ekran mana. Ali u landscape-u je definitivno prednost.
U portretu je tekst sitniji pa je potrebna veća rezolucija tako da ako bi imao tablet sa makar FHD rezolucijom, mislim da bi surfovao u portret modu.
I da, ekran na mom tabletu i na ostalim androidima je 16:10, pa kada se stavi u portret mod softverski dugmići pređu dole i ostane 4:3 za sadržaj što mu dođe na isto ? Svejedno, poenta je da mislim da 4:3 ekran nije ni prednost ni mana. Meni je apsolutno svejedno, samo da ima dobru rezoluciju :)

Je l' može neko objašnjenje zašto Android nije za bilo kakav rad, tj. zašto je samo za "konzumiraje sadržaja"? Neki primer, ako ne sa činjeničnim dokazima, onda bar iz iskustva bi poslužio.

Pa malo je tesko dokazivati negativnu cinjenicu, ali recimo da od aplikacija koje postoje za Android, 99% spada u *******ciju, a ono malo sto je kao "produktivno" je prilicno neupotrebljivo kada se uporedi sa desktop softverom.
Neka neko da primer nego softvera za Android koji je produktivan, a uz to realno upotrebljiv i udoban za koriscenje, bas bih voleo da cujem.

Neka neko da primer nego softvera za Android koji je produktivan, a uz to realno upotrebljiv i udoban za koriscenje, bas bih voleo da cujem.
To generalno vazi i za Ipad-e, pa cak i za Win tablete. I problem nije samo u softveru vec u prostoj cinjenici da TS nije pogodan npr. za bilo kakav duzi unos teksta, editovanje tabela, i slican rad. O koriscenju kompajlera ili softvera za (ozbiljno) crtanje i projektovanje da ne pricamo.
Tableti po svojoj prirodi i nisu namenjeni za "ozbiljan rad" vec za "konzumaciju sadrzaja", internet i multimediju, uz minimalnu podrsku za "kreiranje sadrzaja".

To generalno vazi i za Ipad-e, pa cak i za Win tablete. I problem nije samo u softveru vec u prostoj cinjenici da TS nije pogodan npr. za bilo kakav duzi unos teksta, editovanje tabela, i slican rad. O koriscenju kompajlera ili softvera za (ozbiljno) crtanje i projektovanje da ne pricamo.
Tableti po svojoj prirodi i nisu namenjeni za "ozbiljan rad" vec za "konzumaciju sadrzaja", internet i multimediju, uz minimalnu podrsku za "kreiranje sadrzaja".

+1 za ovo

Moj glas ide za mini, ja ga koristim i prezadovoljan sam.Uvek ce biti prepucavanja android i ios ali ovde je meni prelomila baterija koja je vrhunska i zato ato sve klizi, sve je tecno

Tacno, tableti i nisu namenjeni za ozbiljan rad, ka tome jedino idu tablet pc-evi poput transformera tx300 ili neki od sharpova, medjutim to ce se tek razvijati.uz poneku aplikaciju tipa photoshop touch kojom se moze posluziti..isto tako programi za skiciranja mogu biti korisni za neku ideju, mozda i komponovanje na brzaka ali to je sve.
Tablet je za surf, mejl, razgledanje slika, e knjige, filmove, muziku i igrice i to je to.Cela ideja tableta. Da bude veci od fona i pregledniji, a opet brzi priatup nego preko kompa i laptopa.Sto je i potrebno vecini korisnika.To je i Dzobs govorio, ako meni ne verujete.:)

A o čemu ti (zaboga, čoveče)? :D

Pa ja pricam o tome da si odvalio da je ipad mini dva koplja ispred nexus-a, koji je btw igracka. Ovo je cisto lupetanje, a necu ni da pitam jesi li apple fanboy jer mogu da pretpostavim. Android je za iOS jedno 18 koplja ispred po upotrebljivosti i kastomizaciji. Dzabe sto prave kuciste od celika ili titanijuma ili kriptonita, kad je OS djubre, barem za svakog IT poznavaoca.

Kao i mnoge teme i ova ide android vs ios.
Sve zavisi sta ce covek raditi, koliko mu je bitna autonomija, rezolicija, velicina ekrana.....
Ja nisam fanboy koristim android telefon ali i koristim ipad mini, za mojenpotrebe je vise nego dobar, deca hledaju crtane, slusaju pesmice, surf, forumi i najbitinije meni dobra baterija i sve radi tecno

Nazad
Vrh Dno