Šta je novo?

Koliko vas nerviraju moderatori bench foruma?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne preteruj, niko od moderatora neće i ne želi da se bakće i glumi ludilo, ne posle toliko godina. Ne znam kome ima da ispadnemo face? "Ko te tera da dolaziš" je malo pregrubo, istina, ali nekad je samo to rešenje.

Jedan od retkih foruma gde se moderatori skoro i ne vide, to je veoma pohvalno. Kad sam tek dosao na sajt, bio je jedan kome je danas takoreci zabranjeno pisanje po forumu, taj je bio bahat i osion u istoj meri u kojoj je bio natripovan na sebe i svoj kvaziintelekt - preko svake mere i potpuno neosnovano, kako to skoro uvek biva slucaj.
Mrzim kad se hvale moderatori, sto globalno, sto konkretno, ali se weasel ipak istice po nivou stalozenosti i strpljenja, barem na temama gde ja zalazim. I stvarno ne vidim razlog za ovakvom temom, mada podrzavam njeno otvaranje u duhu demokratije :d

Slažem se svime što si napisao. Bitno je da je forumska moderacija tokom vremena sazrela i u ovom trenutku za moderaciju mogu reći da ja apsolutno na svom mestu. Tačno stoji tamo gde i treba da stoji. Pre par godina bilo je problema sa time da neki moderatori koriste svoje privilegije da bi "pobedili" u raspravi, danas takve stvari više ne viđam na forumu. Naravno svaki moderator ima pravo na svoje mišljenje, uostalom kao i svaki član ovog foruma, ali dokle god ne koristi svoju poziciju da bi obespravio ili provocirao i omaložavao sagovornika u diskusiji, ja ne vidim nikakvih problema.

A to da se tema zaključa dok se ne ohladi, ili da se ljudi u temi upozore da ne idu daleko u off je nešto sasvim normalno za forumske diskusije. A što se tiče kažnjavanja, stvarno ne vidim da je iko kažnjavan a da sam nije doveo do toga.

Odustajem...pišite šta god hoćete uopšte me ne interesuje. Ovde ima ljudi koji shvataju o čemu ja govorim, ko hoće razumeće, ko neće ne mora.

@okmijun
Ja zaista nemam ideju šta si hteo da kažeš u poslednja dva posta. Razumem ja neformalni govor i sve to, ali tu tvoju gramatiku i interpunkciju jednostavno ne mogu da parsiram.

Covek hoce da kaze da ga ljudi stalno "prozivaju" i zbijaju sale sa svakom njegovom pojavom na forumu sto je tacno . Mada kada okaci u temi sa fotografijama point and shoot fotografije i ne cudi me.... Kad god naletim na Kostine postove uvek se nesto desava .

Mozda da se uvede neki logicki test pri registraciji na forum, jer prisustvom ljudi kao sto su npr. djordje ne cinite ni forumu, a ni clanovima nikakvu uslugu. Danas me bilo sramota, znaci totalni prenos blama dok sam citao onu temu. Tako i pre kada su ga photoshoppovali, i one njegove slike i komentari u foto temi.. kakav je to forum kada te sramota da odes na njega, plasis se da nece da ti se smanji IQ prosto procitavsi neciji post. I ne smeta mi kada neko odgovara drsko ali ima nesto pametno da kaze, niti kada se ne slazem sa nekim, ovde se radi o drugacijoj vrsti ljudi. Ako je 90% njihovih postova ozbiljno, dok SVI misle da troluju jer su postovi toliko glupi, onda jednostavno nisu za IT forum. http://en.wikipedia.org/wiki/Poe's_law
Kako ste ekspresno banovali onog lika sto ga je drugarica uhvatila da gleda asus plocu i "mazi se po stomaku"? Koliko se secam, banovan je zbog takvih izjava i nepostojece granice *****izma, nije zbog bezobrazluka. Mozda da to cesce (ili ponovo) praktikujete, forum bi bio kvalietnije i urednije mesto, i ne bi postojale ovakve teme po clubbingu.

Postoji pakt da ih puštamo da maltretiraju iritantne članove kojih ne možemo da se rešimo jer su toliko iritantni da ne umeju da odu sami kad neko pokuša da im pokaže vrata.
Za to postoji dugme, ti bi to trebao prvi da znas ;).

Poslednja izmena:
Kako ste ekspresno banovali onog lika sto ga je drugarica uhvatila da gleda asus plocu i "mazi se po stomaku"?

A?! :d :d jel moguce?

Kako ti ne znas za to?? Kutija je imao u potpisu, ne secam se kako se zove clan.. pisao je nebuloze ekvivalentne djordju, cak su djordja prozivali u pocetku da je to on, medjutim ispostavilo se da se radi o 2 razlicite osobe sa istim mentalitetom.

Mnogo se ljudi nervira zbog nejednakosti, napravde iitd. na privatnom forumu. Ja to sve ni ne primecujem jer nikad problem nisam imao, ali i da primetim, apsolutno ne vidim svrhu bilo kakvog nerviranja i isterivanja pravde :) Niko vas ne tera da koristite ovaj forum ako vam ne odgovara.

Dok god ne diraju biciklisticku sekciju
Uze mi rec iz usta, ovaj, tastature :d

OT:
Odlicna :)

...jednostavno ne mogu da parsiram.
joj nemoj o parsiranju, dosta mi toga

@ supreme.50

Decko je izgleda pogresno shvatio sta RoG znaci pa se stvarno zaigrao...:smoke:

@ Supreme

Bolje sto ne znam..

A iz potpisa cika kutije se secam samo onog tripa kad je neko pitao da li postoji procesor koji bi mogao da snima silne stvari u full hd a da zauzece bude 0%, tako nekako :d :d

Dok god ne diraju biciklisticku sekciju

Meni nije jasno kako neko moze da pljuje po toj temi, bukvalno mislim da je jedina na benchu gde nije bilo klanja, vredjanja itd, jeste off ali je u klabingu al' nekima bas bode oci izgleda.

Poslednja izmena:
''Drugarica'' je verovatno neko (ljubomorno) Corsair parce hardvera :d :d

Nesto mi poznato sad to.. ako i dalje postoji tema/taj post dajte link

Pošto sam upoznao par moderatora i VIP-ovaca, mogu da kažem da su ljudi na mestu. Kakvih sve nas budala ima, moraju ponekad i oni da budu budale :d

Ово је и мене интересовало ...

+1

''Drugarica'' je verovatno neko (ljubomorno) Corsair parce hardvera :d :d

Nesto mi poznato sad to.. ako i dalje postoji tema/taj post dajte link

I ja mislim da je to taj. Ništa otvaram temu "kolekcija najvećih bisera na bench forumu vol 2" gde će moderatori morati da čupaju sve bisere :d. I ja imah onaj u sigu o bbftb vezano za dual core intel vs quad core amd

Poslednja izmena:
Vala bas, ti prokleti moderatori !!! Dokle oni misle da rade svoj posao i drze forum pod kontrolom!? ... Svasta.

Ne preteruj, niko od moderatora neće i ne želi da se bakće i glumi ludilo, ne posle toliko godina. Ne znam kome ima da ispadnemo face? "Ko te tera da dolaziš" je malo pregrubo, istina, ali nekad je samo to rešenje.

Realno, istina je negde na pola, sto ce reci, da mi mnogo vise na nerve idu clanovi, koji o odredjenim temama i nemaju bas neu informisanost, al eto vole da pisu...al svejedno, dobro je i da se pise i o ovome, laku noc svima.

@Sid
Da je dobar sajt, to...

Mozda da se uvede neki logicki test pri registraciji na forum, jer prisustvom ljudi kao sto su npr. djordje ne cinite ni forumu, a ni clanovima nikakvu uslugu. Danas me bilo sramota, znaci totalni prenos blama dok sam citao onu temu. Tako i pre kada su ga photoshoppovali, i one njegove slike i komentari u foto temi.. kakav je to forum kada te sramota da odes na njega, plasis se da nece da ti se smanji IQ prosto procitavsi neciji post. I ne smeta mi kada neko odgovara drsko ali ima nesto pametno da kaze, niti kada se ne slazem sa nekim, ovde se radi o drugacijoj vrsti ljudi. Ako je 90% njihovih postova ozbiljno, dok SVI misle da troluju jer su postovi toliko glupi, onda jednostavno nisu za IT forum.

Jesi li siguran da bi ti sam prosao taj logicki test? Pljuvanje po benignim clanovima kao sto su kosta i djordje govori jedino o onima koji ih pljuju. A da ne pominjem odsustvo smisla za humor i opste "do I have potential" kulture.

Njih ceo forum pljuje od kako su tu, ja nikada nisam, samo sagledavam cinjenice. Idi pogledaj jos jednom onu temu pa se zapitaj da li ti je post na mestu. Meni nisu benigni, posle onog posta doslo mi je da uzmem flasu zestine i sednem u kadu i isplacem se. Samo. Od. Citanja. Posta. Cak i da su benigni, ne znaci da su potrebni, onaj lik sto sam naveo kao primer nije nikoga dirao pa je banovan.

Ne znam sta to govori o meni, da ne bih prosao logicki test jer imam negativno misljenje o nekome?

"do I have potential" kulture.
whatever.. ne znam ni kako da objasnim sta je ovde pogresno ako sam ne vidis :p.

uh tek sad videh temu :) a ne zovete! :D

Ja u svakom slučaju pohvaljujem rad moderatora ali moram da kažem da bi trebalo da se povede računa na privilegije.Obzirom da je ovo forum sa velikim brojem korisnika i kao takav moderatori imaju odgovornost prema članovima jer su oni takozvani ASSET foruma i sa njima idu jel'te...privilegije vlasnicima ;)

Navešću jedan primer recimo u sekciji Malih oglasa koje često pratim(nisam preprodavac već pratim cene i kupim šta mi se svidi)...primetio sam dosta puta da se pojavi neki oglas sa primamljivom cenom proizvoda i bukvalno u par minuta ili čak sekundi nestane cela tema iz oglasa...ne tipa rezervisano već nikad je nije ni bilo.

Mislim da je to kršenje privilegije moderatora jer je nemoguće da se tako brzo tema obriše od strane korisnika...a samim tim oštećeni smo mi takozvani mali akcionari foruma,jer bez nas nema ni BENCH-A.

Eto toliko od mene...btw post nije zlonameran samo iznosim zapažanje i apelujem da se moderatori malo potrude i ne utiču na taj segment...

whatever.. ne znam ni kako da objasnim sta je ovde pogresno ako sam ne vidis :p.

Razumem ja kako ti zamisljas koncept Benchmark foruma, da se ovde skuplja iskljucivo IT elita koja bi strucno i na visokom tehnickom nivou diskutovala o lapovanju procesora, overkloku na 5GHz, strimovanju 4k videa i slicnim temama. Takav forum ne bi mogao imati vise od 1000 clanova, i to sigurno nije koncept koji je isplativ, barem ne ovde.

A kao dokaz da i glup post moze biti koristan, navescu svoj primer. Novi clan otvorio temu gde trazi preporuku za kompakt digitalac. Posto mu niko ne odgovara, ja napisem neku svoju preporuku. Sad, posto se u kamere razumem koliko i u zenski profesionalni bejzbol, ispostavi se da sam odvalio glupost, i to isprovocira poznavaoce (cini mi se da je bio driver) da objasne kako je moj predlog los i napisu svoju preporuku - dakle, treba gledati malo sire na stvari. Ne kazem da treba masovno pisati proizvoljne gluposti, ali ne treba se ni potresati ako neko pise o necemu o cemu ne zna previse. Brzo ispliva na povrsinu koliko ko zna o materiji, nema potrebe za nerviranjem.

A?! :d :d jel moguce?

wlada.011, evga_crew, wlada_evga... koliko ih je vec imao, ne znam ni sam.
decko je krsio pravila foruma, pisuci postove za redom, spamovanjem, vredjajuci inteligenciju svih nas ovde, i direktno i konkretno pljujuci po ovoj drzavi i narodu. mnogo puta.

Naravno da ne zamisljam tako IT forum, nijedan pa svakako ni ovaj. Ni ti ni ja nismo na tom nivou, ne znam onda zasto mi stavljas reci u usta kad je ocigledno da to ne mislim. Ja neke stvari znam, neke stvari uopste ne znam, dodjem pitam itd. Kritike primam (ne u temi o filmovima :d), mogu argumentovano da se izjasnjavam itd. Pricam ti o clanovima koji bukvalno nicemu ne sluze na ovom forumu. Niti je on doprineo icemu ovde, niti su njemu doprineli drugi jer odbija. Uzevsi to u obzir dodje ti da se zapitas koja je svrha takvog clana, da kuka kad mu se nudi pomoc i da deli svoje slike i iskustva iz zivota koje ili ne zanimaju druge clanove (mene), ili im se smeju, hvataju screenshotove i kace po biserima, slicicama itd, i photoshoppuju. JA to ne shvatam kao uvredu, shvatam kao salu, meni iskreno nije zanimljiva, nekome jeste, ali OBJEKTIVNO to je jadno. U istom kosu kao i kacenje Yt klipova sa mainpage-a, kacenje slika sa frontpage-a imgura, necesto bez obaveznog konteksta koji ide uz sliku, i bez koje nema poente okaciti (poolmaker obozava ovo da radi, smesne su mu slike jer je on to procitao, onda okaci ovde sliku i misli da se podrazumeva da svi imaju njegovo znanje o slici koje je procitao kod izvorne slike).

To da je produktivno odvaliti, pa bas i nije. Mene su tako *****ali na SK forumu, i to zesce, jer sam bio klinac i glup. Druga stvar, pitao sam ovde za android za slusanje muzike, bilo je u fazonu "sve ti je to isto sine". Pitao sam iskljucivo za slusanje muzike, posle poziva i poruka, i dobio preporuku LG, Huawei, Alcatel (koji sam uzeo) i jos neke. Ja kupio, razocarao se, otvorio temu pitao sta je problem, odjednom likovi potezu temu o wolfsonu, Apple-u, DAC-evima itd. Naravno nisu isti ljudi u pitanju. Da nisam dobio potvrdan odgovor, sam bi se ubio od trazenja, cak i da ne nadjem nista, ne bih rizikovao nego ne bih ni kupio nista. To sto je tog clana uk*njalo da je driver dosao da te ispravi ne znaci nista, lik bi te verovatno poslusao i prevario se pri kupovini. U ovome se apsolutno ne slazem sa tobom.

Evo ti jos i ovo, iz ove teme, da quotujem drugog clana jer bi napisao isto:
Daj bre kosta. Kakva pravda, kakve nezavisne istrage šta pričaš čoveče? Evo bez vređanja ti kažem da se zaista nekad ponašaš kao neko dete. Prozivan si na foto forumu sa razlogom, sećam se dobro. Slikate neke totalne gluposti na nivou deteta od 5 godina, a 100 puta vam se reklo da makar pročitate najosnovnije stvari. Kad okačiš sliku budi spreman i na negativne komentare, šta kukaš tu kao mala devojčica ajde molim te uozbilji se. Deliš ljudima savete šta da kupe, svojim (ne)znanjem zasnovanim na gledao sam u Austriji u radnji maltane im izbijaš pare iz džepa.

Zaista čoveče slušaš li ti sebe, pišeš Peci jer te "neko dira na forumu", krst i andjeli...

Ne mogu stvarno da se raspravljam oko ovoga, nije na meni da pozivam na ban nekog usera, valjda ima razlog zasto neki useri nisu banovani, nadam se da ima razlog. Samo delim svoje irelevantno misljenje kao i svi drugi u ovoj temi ;).

@ turok i hsv
"vlada.j011"

Poslednja izmena:
wlada.011, evga_crew, wlada_evga... koliko ih je vec imao, ne znam ni sam.
decko je krsio pravila foruma, pisuci postove za redom, spamovanjem, vredjajuci inteligenciju svih nas ovde, i direktno i konkretno pljujuci po ovoj drzavi i narodu. mnogo puta.

Da, da.. ima(o) je taj jos nickova.. tezak bolesnik.

I još uvek je tu, saznadoh juče.

Inače, što se teme tiče, još nisam primetio da je neki moderator zloupotrebljavao svoja ovlašćenja i mislim da sasvim korektno rade svoj posao. Lično ne pišem i ne diskutujem nešto mnogo, pa verovatno nisam bio lično pogodjen, ali volim da pratim i redovno čitam veći deo foruma.

Moderatori nas tretiraju ovako:

1643825155_533158845.gif

Pravda za.... sloncice!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno