Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Pozdrav svima, pošto je tema jako velika ne znam da li je ovo pitanje već postavljeno, pa se unapred izvinjavam ako jeste.

Zanima me da li 7850 ok radi sa H61 pločama? Takođe da li je neko imao iskustvo sa ovom karticom:

MSI Radeon HD 7850 2GB 256bit - R7850-2GD5/OC

Ne znam koliko je dobro to hlađenje sa samo jednim ventilatorom, pošto vidim da većina drugih modela ima dual? Hvala unapred.

Taj model ima 5-8 stepeni nize radne temperature od npr Sapphire Dual-x modela.

Kod msi nazalost twin frozer ili nista, ti njihovi hladnjaci jesu mozda bolji od socijalnih saphirovih, ali u poredjenju sa asus dc2 npr ne da su bucni i mnogo losije hlade. Da bi imao pristojno hladjenje i da bi bilo tiho valja uzeti twin frozer.

@DzoniAndja

Do monitora je 99.9%
Prosli Dell koji sam imao radio hmdi bios, ovaj novi monitor bios nece.
Neke se stvari jednostavno ne vole.

Powercolor HD7870 DEVIL 2GB GDDR5

Planirao sam da uzmem Sapphire R9 270x Dual-X, ali kada sam je ugledao, nisam mogao da odolim...

34xf11x.jpg

2eajsiu.jpg

2yk0rpc.jpg

2vwd509.gif

Nisam je OC-ovao i za sada i neću, jer nema potrebe.

Kod msi nazalost twin frozer ili nista, ti njihovi hladnjaci jesu mozda bolji od socijalnih saphirovih, ali u poredjenju sa asus dc2 npr ne da su bucni i mnogo losije hlade. Da bi imao pristojno hladjenje i da bi bilo tiho valja uzeti twin frozer.

Nije neophodno uzeti dcu2, posebno ne u ovoj srednjoj klasi, gdje su kartice relativno mali potrosaci. Npr meni Msi 7850 oc kartice ne prelaze 60 C u full load-u, dok Sapphire Dual-x idu do 66-68 C.

Pre kupovine sam citao recenzije i svuda su rekli da je hlaðenje vrhunsko i da nije bučna. I nije bučna uopšte, niti "zuji". :)

Ja sam rabio sapphire 5770 vapor-x (od starta O.C.) tri i po godine. Sada je kod mog druga i dalje je O.C. i dalje radi bez problema. Trenutno teram 7870xt sapphire O.C. na 1200cpu, memorija na 1600 i lepo radi. Mene sapphire lepo služi.

Ja sam rabio sapphire 5770 vapor-x (od starta O.C.) tri i po godine. Sada je kod mog druga i dalje je O.C. i dalje radi bez problema. Trenutno teram 7870xt sapphire O.C. na 1200cpu, memorija na 1600 i lepo radi. Mene sapphire lepo služi.

Ako jos neko moze da objasni nesto u vezi ove grafike dok je nisam uzeo, nek baci koji komentar!

Zašto ne uzmeš 270X? Bolji izbor, čak i za manje pare.

Poslednja izmena:
Hehe :D hvala! Odlucio sam, ipak uzimam MSI, posto mi drugar nudi za 130e, 270x mi je skuplji, najeftiniji je 180e

Imam asusovu 7870 i planiram CF, pa me zanima da li moze cf sa r270x serijom posto kapiram iz procitanog da su to iste grafike. Vase misljenje? Da li raditi cf sa 7870 ili r270x?

Da li ima neko 7870XT u cf-u, kako radi, jel sve ok? Razmisljao sam da prodam ili zamenim moju za skuplju karticu, tipa 280x ili 290, ali nesto slaba zainteresovanost, ali cujem da je AMD poceo dosta da popravlja CF, pa ako mi vec ne ide ovako, mogu bar da dokupim jos jednu.:)
Nikad nisam to radio, ali bih da probam, jer napajanje mi je super, a i sama kartica je odlicna.:)
P.S. Moze i iskustva sa normalnim 7870, posto nesto nisam siguran da dosta ljudi ima bas XT, i naravno pitanje je za gaming, mining ne radim.

Imam asusovu 7870 i planiram CF, pa me zanima da li moze cf sa r270x serijom posto kapiram iz procitanog da su to iste grafike. Vase misljenje? Da li raditi cf sa 7870 ili r270x?

Pa tako kazu, i ja sam procitao da bi trebalo da moze i da su vec spojene ali se nisam toliko zanimao za to jer necu uparivati r270x i 7870, cak koliko sam procitao moze se na 7870 ubaciti bios od r270x. A sto se cf tice kako i sta raditi pa pazi sad im je cena pala ( 7870 ) ljudi ce prodavati da bi kupili nesto jace pa mozda naletis po oglasima na neku po ekstra ceni da nije rudarila itd, ja kad sam kupovao bile su 25k po komadu...

Malo se igrah overclockovanjem svoje Devil HD7870, bez dizanja napona.

GPU: 1250MHz
Memory: 1350MHz

Kombustor:
ivbwud.png

http://www.ozone3d.net/msi_kombustor/score_200.php?id=172097

Catzilla 576p:
qrgmk7.png

Unigine Heaven Benchmark 4.0
ngq6vs.png

Dobri rezultati, samo ukljuci teselaciju i kvalitet stavi na ultra i sve podigni max koliko moze u heavenu. Ja kod mene asus drzim na 1100/1300 za svaki dan, a moze i da ide 1200/1400 preko 1200 puca i preko 1450 :)

Da li ima neko 7870XT u cf-u, kako radi, jel sve ok? Razmisljao sam da prodam ili zamenim moju za skuplju karticu, tipa 280x ili 290, ali nesto slaba zainteresovanost, ali cujem da je AMD poceo dosta da popravlja CF, pa ako mi vec ne ide ovako, mogu bar da dokupim jos jednu.:)
Nikad nisam to radio, ali bih da probam, jer napajanje mi je super, a i sama kartica je odlicna.:)
P.S. Moze i iskustva sa normalnim 7870, posto nesto nisam siguran da dosta ljudi ima bas XT, i naravno pitanje je za gaming, mining ne radim.

Ja bih pre isao na jednu jacu karticu, msm ako si u mogucnosti zbog finansija jer svakako gubis na prodaji tvoje kartice itd, sad nzm koliko kosta tvoja kartica sad ali pazi sto se cf tice kod mene 2 asusa rade kao san , odradjeni su bolje drajveri i smanjen ms, ja ga ni pre nisam toliko primecivao. Jedini problem ti moze biti zagrevanje kartica i tjt. p.s svaki cf setup izgleda lepse od jedne kartice :)

U mogucnosti jesam, sto se novca tice mogu i odmah da kupim 290 za cf, ali realno na 1080p rezoluciji u 60hz jednostavno je nepotreban bas taj CF. Ali uz to, ne bih voleo da kupim novu karticu pre nego sto ovu prodam, jer zasto da mi stoji. Sto se gubitka na prodaji tice, pa ove kartice su retke, kad sam je uzeo bila je oko 25.000, sad ih vise i nema u prodaji sa tahiti cipom, tako da cu i ja tesko da nadjem za CF, jedino polovnu, video sam po koju u oglasima pa cu da pogledam.
U svakom slucaju zanimalo me kako rade, jer vidim nesto pricaju za bolje drajvere pa rekoh da pitam. A imam i Seasonic 850AM, tako da sam sto se toga tice dosta obezbedjen, planirao sam ga za 7970 CF ali eto, mozda ga odmah uposlim sa ovim CF-om.
A i hladjenje nece biti problem , Thermaltake Armor Revo je odlicno kuciste, sve sam fan-ove pokupio a onaj donji i bocni ce taman dobro doci za CF. :)
Trenutno mi kartica ne prelazi 60-65 stepeni. :)

Poslednja izmena:
U mogucnosti jesam, sto se novca tice mogu i odmah da kupim 290 za cf, ali realno na 1080p rezoluciji u 60hz jednostavno je nepotreban bas taj CF. Ali uz to, ne bih voleo da kupim novu karticu pre nego sto ovu prodam, jer zasto da mi stoji. Sto se gubitka na prodaji tice, pa ove kartice su retke, kad sam je uzeo bila je oko 25.000, sad ih vise i nema u prodaji sa tahiti cipom, tako da cu i ja tesko da nadjem za CF, jedino polovnu, video sam po koju u oglasima pa cu da pogledam.
U svakom slucaju zanimalo me kako rade, jer vidim nesto pricaju za bolje drajvere pa rekoh da pitam. A imam i Seasonic 850AM, tako da sam sto se toga tice dosta obezbedjen, planirao sam ga za 7970 CF ali eto, mozda ga odmah uposlim sa ovim CF-om.
A i hladjenje nece biti problem , Thermaltake Armor Revo je odlicno kuciste, sve sam fan-ove pokupio a onaj donji i bocni ce taman dobro doci za CF. :)
Trenutno mi kartica ne prelazi 60-65 stepeni. :)

Ja sam mojim karticama prezadovoljan, sve teraju na max, dobro su uskladjene itd, i ja sam planirao 7970 cf ali samo asus, ali posto je glomazna kartica onda dve bi nekako i spakovao samo sto bi se gornja kuvala itd pa sam odustao od toga. Planirao sam da ove zamenim za 2x 280x ali odustao i od toga kad su se pojavile kartice, za sad ovo sve radi kako treba, mozda kad izadje nova neka serija za god dana, do tad ne cackam kartice :)

Dobri rezultati, samo ukljuci teselaciju i kvalitet stavi na ultra i sve podigni max koliko moze u heavenu. Ja kod mene asus drzim na 1100/1300 za svaki dan, a moze i da ide 1200/1400 preko 1200 puca i preko 1450 :)

Evo odradih na brzinu. Sve na max, teselacija na Extreme. U suštini, Extreme preset, sa stavljenom rezolucijom na 1920x1080.

Powercolor DEVIL HD7870 na 1100MHz za Core, 1250MHz za memoriju, default taktovi

2z3qcuu.png

Powercolor DEVIL HD7870 na 1250MHz za Core, 1350MHz za memoriju, bez podizanja voltaže

2uzb1qq.png

Powercolor DEVIL HD7870 na 1280MHz za Core, 1380MHz za memoriju, bez podizanja voltaže

2aahgz8.png

Otprilike tu negde je granica na default voltaži. Mada ja ću karticu koristiti na default taktovima, jer nema neke potrebe za OC-om. Ovo je bilo čisto rekreativno. :D

Poslednja izmena od urednika:
Jako lepi rezultati, skoro 20% brze od moje 7850 na stabilnim klokovima 1100/1350. Nego, daj odvrni napon, pa da vidimo dokle stvarno moze da ide. :) Na istim klokovima je razlika okvirno 5-6%.

Nazad
Vrh Dno