Šta je novo?

Koji GAMING MOUSE uzeti

eXVeRiTo

Cenjen
Učlanjen(a)
23.01.2012
Poena
159
Imam mx518,ali me vise smorio.
Razmisljam se da uzmem neki mis novi,ne znam koji.
Pa ako vi imate neke preporuke rado cu vas saslusati.
Imam Logitech mx518,g105 i zvucnike i podlogu Fnatic qck+ large steelseries i sada cekam Razer Tiamat.

Pa koji mi mis predlazete,sada samo igram CS GO,a volim i singleplayer igrica najnovijih naslova.

Pa resetajte sa predlozima..

Ko mi preporuci mis ,a taj mis me odusevi,dobija poklon mx518 🙂

Pa razmisljao sam se izmedju Deathadder 2 (za 25e je imam u ekstra stanju).
SS Senseia
Logitech g9x.

Al' ne znam,u dilemi sam..
Pa mi je lakse ovako kad cujem par misljenje,da bih znao sta valja ,a sta ne itd..🙂

Imao sam deathadder prije 2god...top mis

Pa ja iskreno ne verujem da postoji neko ko je koristio sva tri modela koja si nabrojao.
Ja mogu da kažem da sam već dugo vlasnik Xai-a, čiji je Sensei naslednik, a da sam pre toga nije postojao nijedan gaming miš koji je mogao kod nas da se nabavi a da ga nisam imao makar na kratko uključujući i DA. Prosto meni je Xai savršen i sada kada je na izdisaju prosto ne mogu da zamislim da uzmem drugog miša do Sensei-a. To što je miš u ekstra stanju vizuelno ne mora puno da znači, ako ne znaš kakav je kabl, kakvi su mikroprekidači i u kakvom je stanju plastika koja ih dodiruje. Ne znam pošto je kod vas u CG ali u Beogradu za 50e nov Sensei Raw Frost Blue sa 24 meseca garancije je vrh ponuda.

Verovatno ce se uskoro javiti u ovoj temi jedan lik koji se razume malo vise ako ga ne mrzi jer ovo ponovljeno vec milion puta na ovom forumu, ukratko optika ispred lasera za gaming.

Kana v2 je već izašao, trenutno ga nema u Evropi. Nova verzija ima bolji senzor bez predikcije, Omron switcheve, onboard memoriju... Prva verzija ima mana, ali nije loš miš.

Dobar dan dragi forumasi.

Imam dilemu izmedju ova 3 misa,najvise mi se svidja Deathadder 13,al takodje i Sensei,a i vidim da je g9x veoma dobar.

Treba mi za gaming,trenutno najvise igram CS GO.

Koristim Deathadder 3500dpi i mx518.

Oba misa mi odgovaraju,al hocu da se obnovim sa nekim novim misem,a da ne zazalim.

Zbog toga mi treba vas strucni predlog.

Hvala puno !

bas bi voleo da vidim taj gameplay na 3500dpi koliko si precizan xD

preporuka za sensei ali je jako lagan mis,ako si navikao na teze miseve onda idi na logija zbog tegica

Poslednja izmena:
Ne znam koliki ti je budzet za kupovinu misa, ali ako imas na raspolaganju oko 10.000,00 RSD moja ti je preporuka G700s. Djolenzi ti je preporucio G700 koji imas u tehnomaniji za 7.700,00 dinara i mislim da je to EXTRA cena. I jedan i drugi mis rade kao bezicni i zicni. To znaci da kada ga prikljucis na kabl, kroz zicu ide i napajanje (punjenje baterije) i prenos podataka, tj. mis radi kao klasicni mis sa kablom. Pri tom su oba vrhunske izrade i kvaliteta, sa gomilom programabilnih tastera i odlicnim pratecim softverom. G700s ima noviji laserski senzor, veci DPI i resene probleme sa prekidacima na levom i desnom kliku (koji uzgred budi receno i nisu bili dramaticni). Mnogi se pitaju sta ce nekome 8200 DPI? Danas mozda i nije neophodan, ali u godinama koje dolaze, a u kojima ce te ovaj mis verno sluziti, sigurno ce trebati. Najiskrenije ti preporucujem jedan od ova dva misa, u skladu sa tvojim budzetom.
I jedno moje izdvojeno i SASVIM SUBJEKTIVNO misljenje. Logitech nudi vrhunski kvalitet i odlican odnos kvalitet - cena kod svih svojih modela. Mislim da im konkurencija jos uvek nije prisla ni blizu, ali je zato vrlo agresivna na mnogim forumima gde se trudi da kroz komentare "korisnika" koji bespostedno pljuju Logitech napravi sebi prostora na trzistu. Nekorektno, bespotrebno i u krajnjem slucaju kontraproduktivno.
Nadam se da sam ti barem malo pomogao.

Poslednja izmena:
Ne znam koliki ti je budzet za kupovinu misa, ali ako imas na raspolaganju oko 10.000,00 RSD moja ti je preporuka G700s. Djolenzi ti je preporucio G700 koji imas u tehnomaniji za 7.700,00 dinara i mislim da je to EXTRA cena. I jedan i drugi mis rade kao bezicni i zicni. To znaci da kada ga prikljucis na kabl, kroz zicu ide i napajanje (punjenje baterije) i prenos podataka, tj. mis radi kao klasicni mis sa kablom. Pri tom su oba vrhunske izrade i kvaliteta, sa gomilom programabilnih tastera i odlicnim pratecim softverom. G700s ima noviji laserski senzor, veci DPI i resene probleme sa prekidacima na levom i desnom kliku (koji uzgred budi receno i nisu bili dramaticni). Mnogi se pitaju sta ce nekome 8200 DPI? Danas mozda i nije neophodan, ali u godinama koje dolaze, kojima ce te ovaj mis verno sluziti, sigurno ce trebati. Najiskrenije ti preporucujem jedan od ova dva misa, u skladu sa tvojim budzetom.
I jedno moje izdvojeno i SASVIM SUBJEKTIVNO misljenje. Logitech nudi vrhunski kvalitet i odlican odnos kvalitet - cena kod svih svojih modela. Mislim da im konkurencija jos uvek nije prisla ni blizu, ali je zato vrlo agresivna na mnogim forumima gde se trudi da kroz komentare "korisnika" koji bespostedno pljuju Logitech napravi sebi prostora na trzistu. Nekorektno, bespotrebno i u krajnjem slucaju kontraproduktivno.
Nadam se da sam ti barem malo pomogao.

Hvala puno na detaljnoj informaciji,al ne treba mi takvi misevi,jer ce taj mis da me sluzi za komp koji je glavni u igraonici,pa mi ne odgovaraju bezicni misevi...🙂

A budzet je 100e

Ljudi ako pljuju Logitech, pljuju laserske modele, ne zato sto je Logitech ili zato sto je neko sponzorisan sa strane Razera ili Steelseries, nego zato sto svi laserski misevi imaju hardversku akceleraciju a to je ubitacno za bilo kakav ozbiljniji gaming (posebno CS GO u njegovom slucaju). I to govorim kao neko ko je svestan da Logitechov G400s je mnogo bolji od mog Xai-a koji sam ja platio kao Sveta Petra kajgana.

Zato je dan danas daleko bolje uzeti Deathadder, MX518, G400s ili cak i Microsoft Intellisense (da se jos uvek proizvode).

Iz ovoga se vidi da nisi upoznat sa mogucnostima G serije Logitech-ovih miseva. Softverskim podesavanjima odredjujes brzinu i preciznost do savrsenstva, zato ta uslovno receno mana laserskih senzora, ovde ne dolazi do izrazaja. Bilo bi pozeljno da si makar sat - dva koristio ovog misa u razlicitim situacijama, pa da si onda komentarisao, ovako dovodis ljude u nedoumicu i cak zabludu, tvrdeci nesto za sta nema ni najmanjeg osnova.

Ljudi ako pljuju Logitech, pljuju laserske modele, ne zato sto je Logitech ili zato sto je neko sponzorisan sa strane Razera ili Steelseries, nego zato sto svi laserski misevi imaju hardversku akceleraciju a to je ubitacno za bilo kakav ozbiljniji gaming (posebno CS GO u njegovom slucaju). I to govorim kao neko ko je svestan da Logitechov G400s je mnogo bolji od mog Xai-a koji sam ja platio kao Sveta Petra kajgana.

Zato je dan danas daleko bolje uzeti Deathadder, MX518, G400s ili cak i Microsoft Intellisense (da se jos uvek proizvode).

Ja sam u zabludi? Ti im upravo govoris kako SOFTVERSKI mogu da otklone hardversku manu svih laserskih senzora, tj. hardverske akceleracije? Daj molim te, pripazi kako sam sebe protivrecis.

To sto sam imao MX400, sto trenutno koristim Xai i sto mi G400s stoji na drugom kompjuteru ocigledno nema nikakvog uticaja niti bih mogao da steknem neko iskustvo od toga da li je opticki ili laserski senzor bolji, jel' da?

EDIT: U stvari ne znam zasto se raspravljam sa nekim ko tvrdi da 8200 DPI treba za "buducnost"...

Poslednja izmena:
Ja sam u zabludi? Ti im upravo govoris kako SOFTVERSKI mogu da otklone hardversku manu svih laserskih senzora, tj. hardverske akceleracije? Daj molim te, pripazi kako sam sebe protivrecis.

To sto sam imao MX400, sto trenutno koristim Xai i sto mi G400s stoji na drugom kompjuteru ocigledno nema nikakvog uticaja niti bih mogao da steknem neko iskustvo od toga da li je opticki ili laserski senzor bolji, jel' da?

EDIT: U stvari ne znam zasto se raspravljam sa nekim ko tvrdi da 8200 DPI treba za "buducnost"...

Znas kako, forum i jeste mesto na kome ljudi iznose svoje stavove, raspravljaju o nekim temama, suceljavaju misljenja......i ne svadjaju se!!!!!! Nema potrebe da se obracas takvim tonom, a ni potrebe da raspravljas sa nekim za koga smatras da ti nije adekvatan ili dorastao sagovornik.
A sto se tice 8200DPI kako povecavaju rezoluciju ovih novih monitora, koliko sutra ce ito biti malo, tako da si tu verovatno u pravu sto se tice "buducnosti".

Izvinjavam se ako sam nekog uvredio. 8200DPI sumnjam da ce ikad biti potrebno, osim ako se bude igralo na monitorima od 150 incha, a i rezolucija veca od 1080p/1440p na velicinama ekrana koje mi igramo ima malo smisla (gde je i 4000 DPI previse).

Kao sto vec rekoh, al ajd da ponovim, 8200 dpi-ja je totalni apsurd. To je igranje brojeva cisto zbog marketinga, realna primena 8200 dpi-ja NE POSTOJI.

+1
Inteli 3.0 najaci na svetu, moj preziveo sito i reseto od 2003 i radi i dalje, za to vreme samo 2 put skracivan kabal. Zamenio sam ga sa g400 pre god dana. Dobar mis, al za godinu vec ima dva kracenja kabla.
Btw naletoh na ovo veceras iz neke skroz 10 price. http://www.microsoft.com/hardware/en-ie/p/intellimouse-explorer-3.0 ako se i dalje pravi kvalitetno, iole kao ovaj primerak kod mene vredi sve pare pa makar postarina bila koliko i mis.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se ako sam nekog uvredio. 8200DPI sumnjam da ce ikad biti potrebno, osim ako se bude igralo na monitorima od 150 incha, a i rezolucija veca od 1080p/1440p na velicinama ekrana koje mi igramo ima malo smisla (gde je i 4000 DPI previse).

Ne radi se o velicini ekrana. Bitna je rezolucija, tj broj tacaka kojima je slika predstavljena na ekranu. Vec danas noviji monitori uveliko prelaze rezoluciju 1920X1080 koju nazivamo Full HD. Kako vreme odmice monitori ce imati sve vecu i vecu rezoluciju. DPI (dot per inch) predstavlja broj tacaka na ekranu za koji se kursor pomeri kada misa pomerite na podlozi za jedan inch. Dakle, kako bude rasla rezolucija (gde li je granica) bice potreban i veci DPI da bi se zadzala ista brzina pomeranja kursora. Zato sam i rekao da 8200DPI danas mozda i nije neophodno (kako kome) ali da ce veoma brzo biti.
Nadam se da si me sada razumeo.

Nazad
Vrh Dno