Ljudi da li moze malo informacija o shippingu?
Konkretno me zanima.. sve. Kolika je sansa da na eBay-u salju u RS ako trazim (Da li da se nadam i trazim?), sta da im trazim kako da salju? Kako da izbegnem spediciju, kako da izbegnem da mi nestane paket, info oko trackinga itd. Nije mi problem ni cena (bilo bi lepo da je manja ali bolje da platim tu nego da mi ne stigne paket ili da puknem 50e na spediciju), nije mi problem ni da cekam mesec dana ako treba, ako znam da ce paket stici. Konkretno me zanima eBay ali ostavljam u ovoj temi jer se ne odnosi SAMO na eBay (znaci dobrodosla je pomoc za ebay konkretno ali i za druge sajtove). Zanima me i koja je fora sa Amazonom, koliko vidim ljudi prijavljuju na forumu da su narucivali nesto, prijateljica narucuje knjige stalno, a ja sam probao 10 stvari da narucim i ne mogu..
Trazio sam po forumu ali nisam nasao sve, i 100% odgovoreno, nego sve nesto polovicno kroz pricu o drugim stvarima..i to sve u 10 tema :/.
Kao stalni kupac na eBay-u mogu ti dati neke informacije, ali moras biti mnogo konkretniji (sta zelis da kupis, cena, odakle...). Kao prvo eBay je sajt na kome imas razne prodavce iz celog sveta, tako da od prodavca zavisi da li salje u Srbiju ili ne. EBay je vlasnik paypal-a, tako da kad uplatis nesto preko paypal-a, imas njihovu podrsku pa ne moras da brine da li ce nestati paket, da placas tracking itd (naravno da moras da vodis racuna i od koga kupujes, njegov rejting ...). Ja koristim http://www.ebay.co.uk/, jer royal mail ima najjeftiniji shipping.
Ako te nesto konkretno interesuje, pitaj.