Šta je novo?

Spisak sajtova koji salju robu u Srbiju

Ljudi da li moze malo informacija o shippingu?

Konkretno me zanima.. sve :D. Kolika je sansa da na eBay-u salju u RS ako trazim (Da li da se nadam i trazim?), sta da im trazim kako da salju? Kako da izbegnem spediciju, kako da izbegnem da mi nestane paket, info oko trackinga itd. Nije mi problem ni cena (bilo bi lepo da je manja ali bolje da platim tu nego da mi ne stigne paket ili da puknem 50e na spediciju), nije mi problem ni da cekam mesec dana ako treba, ako znam da ce paket stici. Konkretno me zanima eBay ali ostavljam u ovoj temi jer se ne odnosi SAMO na eBay (znaci dobrodosla je pomoc za ebay konkretno ali i za druge sajtove). Zanima me i koja je fora sa Amazonom, koliko vidim ljudi prijavljuju na forumu da su narucivali nesto, prijateljica narucuje knjige stalno, a ja sam probao 10 stvari da narucim i ne mogu..

Trazio sam po forumu ali nisam nasao sve, i 100% odgovoreno, nego sve nesto polovicno kroz pricu o drugim stvarima..i to sve u 10 tema :/.

Kao stalni kupac na eBay-u mogu ti dati neke informacije, ali moras biti mnogo konkretniji (sta zelis da kupis, cena, odakle...). Kao prvo eBay je sajt na kome imas razne prodavce iz celog sveta, tako da od prodavca zavisi da li salje u Srbiju ili ne. EBay je vlasnik paypal-a, tako da kad uplatis nesto preko paypal-a, imas njihovu podrsku pa ne moras da brine da li ce nestati paket, da placas tracking itd (naravno da moras da vodis racuna i od koga kupujes, njegov rejting ...). Ja koristim http://www.ebay.co.uk/, jer royal mail ima najjeftiniji shipping.
Ako te nesto konkretno interesuje, pitaj.

http://www.ebay.com/itm/Sennheiser-...93226729?pt=US_Headphones&hash=item33861aaae9

Evo npr ovo. Nisam se jos odlucio koje cu sluske, ali uglavnom ove su npr 200e ovde, tako da mi nije problem da platim postarinu, pdv i carinu, jedino hocu da ne platim spediciju jer mi se onda ne isplati, bolje za tu mizernu razliku (posle spedicije) da uzmem ovde sa garancijom. Pitacu da mi posalje, to nije problem, ali recimo cudno mi je da neko salje normalnom postom ovo, i sta se desi kad ne stigne, full refund? Kako on covek zna da li je meni stiglo ili ne, mozda lazem? Ili ne lazem, dobijem refund i stigne mi posle (to mi se desilo sa kompletom knjiga posle 2 meseca sa alibrisa)?

To je to otprilike sto se ebaya tice, hvala ti sto si se javio da pomognes :)

http://www.ebay.com/itm/Sennheiser-...93226729?pt=US_Headphones&hash=item33861aaae9

Evo npr ovo. Nisam se jos odlucio koje cu sluske, ali uglavnom ove su npr 200e ovde, tako da mi nije problem da platim postarinu, pdv i carinu, jedino hocu da ne platim spediciju jer mi se onda ne isplati, bolje za tu mizernu razliku (posle spedicije) da uzmem ovde sa garancijom. Pitacu da mi posalje, to nije problem, ali recimo cudno mi je da neko salje normalnom postom ovo, i sta se desi kad ne stigne, full refund? Kako on covek zna da li je meni stiglo ili ne, mozda lazem? Ili ne lazem, dobijem refund i stigne mi posle (to mi se desilo sa kompletom knjiga posle 2 meseca sa alibrisa)?

To je to otprilike sto se ebaya tice, hvala ti sto si se javio da pomognes :)

Kada kupis nesto preko ebay-a, a posle odredjenog vremena ti ne stigne, ti otvaras slucaj. Prodavac ima 5 dana da se dogovori sa tobom. Ako nisi zadovoljan njegovim odgovorom, slucaj saljes ka Resolution Centru (imas opciju – I haven't received it yet). Resolution Centar je duzan u roku od 48 sati da presudi. U tom periodu prodavac mora da dostavi Track tvoje robe, a ako to ne ucini ebay prebacuje tvoja sredstva sa njegovog paypal-a tebi.

http://www.ebay.com/itm/Sennheiser-H...item33861aaae9 – Ovaj prodavac slusalica NE SALJE robu za Srbiju. Ima dobar rejting i veoma je mali prodavac. (po broju prodate robe).

Poslednja izmena:
Već su stigla sočiva, na pismu udaren pečat "ne podleže carinskom pregledu".

Isti sajt, kutija sa 6 komada Air Optix Aqua, naravno da podleze carini :) Izgleda da su ovi carinici u Nisu veliki pilicari... Ali opet i tako je 40% jeftinije.

Koliko su naplatili?

Ima li neko iskustva sa ovim sajtom?
http://www.tomassport.rs/

Vidim da je Slovencki sajt u pitanju, a postarina je 10e.
Narucio jednom patike. Ok u principu, za oko 7 dana stize posiljka. Ide preko poste pa racunaj na cerupanje posiljke kod postanskih carinika (moj slucaj - umesto da se kutija normalno otvori i vidi sta je, isecena je skalpelom sa donje strane, srecom bez posledica po patike). Naravno PDV + dodatni trosak naplaceni. Ne svidja mi se sto sam morao da ih cimam za tracking broj.

preskupo si to platio, juče je bio SuperDelal
http://www.aliexpress.com/item/E27-...-White-580LM-48-pcs-LED-chips/1305232597.html
9 ovih sam uzeo za 20.61 eur, da zamenim i sebi i roditeljima i obične i štedljive, i da malo udarim po džepu ovu novo-radikalku, "vrh ribu" ministarku energetike.

ali nije to poenta se gađamo linkovima i reklamiramo, problem mi je šta raditi, besan sam i razočaran kako lažu, još se prave mutavi. zamisli da kupiš auto koji je deklrisan na 100 ks, a dobiješ 80 ks sa objašnjem da u radu nije baš 100ks, već samo u njihovoj laboratoriji (ako i tamo).
Cekaj, ovo umesto obicne sobne sijalice ?

Meni danas stigli xbox gamepad sa zavvi.com narucen 1.10. i ventilator za kuciste sa quietpc.com narucen 10.10. i nisu mi naplatili ni PDV ni nikakve dodatne troskove.

Da, gamepad 26€ i besplatna dostava i ventilator 10€ + 3€ dostava.

Kvalitetni okviri za cvike, ima neko dobar predlog

Narucio jednom patike. Ok u principu, za oko 7 dana stize posiljka. Ide preko poste pa racunaj na cerupanje posiljke kod postanskih carinika (moj slucaj - umesto da se kutija normalno otvori i vidi sta je, isecena je skalpelom sa donje strane, srecom bez posledica po patike). Naravno PDV + dodatni trosak naplaceni. Ne svidja mi se sto sam morao da ih cimam za tracking broj.

Nesto gledam cene patika, hm, ne znam koliko je isplativo kad se uracunaju dazbine.

Hvala na odgovoru u svakom slucaju.

Kod Ace Stuke u Maloj mostanici :D

Budi malo konkretniji, sta te zanima, itd. Inace Kinezi imaju sve moguce za pecanje.

strašno, pored ovih kineza, čovek mora da se naoruža sa power meter, spectrum analyzer, svim alatima za merenje dimenzija, ... da bi video šta dobijaš.
inače će te namagarčiti, kao što su namagarčili za ovu led sijalicu onih 96 na feedback-u (4.8 out of 5)

Previše očekuješ. Ipak je to Aliexpress. Ako hoćeš sertifikovanu robu sa preciznim karakteristikama i kakvim-takvim kvalitetom, uzmi Philipsove, ima čak i kod nas. Ali će te koštati 5 do 20 puta više.

Kad naručujem sa Aliexpressa, ja sam srećan ako radi, a molim boga da nije, recimo, radioaktivno. ;)

Kad naručujem sa Aliexpressa, ja sam srećan ako radi, a molim boga da nije, recimo, radioaktivno. ;)

hahaha, dobro. Ima malo istine u tome. Ja nisam neki pro kupac :) ali za sada svih 5-6 kupovina je prošlo dobro. Dobro je to što im Alli daje novac tek kada prijavimo da nam je stigla roba i što su uvedene ocene.

Mada moram da priznam da se dopada njihovo genrično pismo da smo najbolji prijatelji :D

"Hi, dear friend,

How are you?

Thank you very very much for buying our items,we are so very happy and so many thanks!!It is our honor to deal with you!
"

Mukice :) bore se i oni za preživljavanje, a mi kukamo da nam je loše :-devil-:

Inače u većini slučajeva posle prve kupovine, mi nude 10% vaučer za drugu kupovnu.

Ja više volim da kupujem preko Alija nego preko DX a. Niže cene, a i mentalitet im je nekako približno kao naš :eyebrows:

Previše očekuješ. Ipak je to Aliexpress. Ako hoćeš sertifikovanu robu sa preciznim karakteristikama i kakvim-takvim kvalitetom, uzmi Philipsove, ima čak i kod nas. Ali će te koštati 5 do 20 puta više.

e to, 5-20x više. ne želim toliko da plaćam.

a kako znaš da nije radioaktivno ? :)
vidiš, baš ću da vidim kod alija ima li gajgerov brojač
evo pogledah, ima :)
ali volim te :)
http://www.aliexpress.com/wholesale...unter&catId=0&initiative_id=SB_20131016142219

hahaha, dobro. Ima malo istine u tome. Ja nisam neki pro kupac :) ali za sada svih 5-6 kupovina je prošlo dobro. Dobro je to što im Alli daje novac tek kada prijavimo da nam je stigla roba i što su uvedene ocene.

Mada moram da priznam da se dopada njihovo genrično pismo da smo najbolji prijatelji :D

"Hi, dear friend,

How are you?

Thank you very very much for buying our items,we are so very happy and so many thanks!!It is our honor to deal with you!
"

Mukice :) bore se i oni za preživljavanje, a mi kukamo da nam je loše :-devil-:

Inače u većini slučajeva posle prve kupovine, mi nude 10% vaučer za drugu kupovnu.

Ja više volim da kupujem preko Alija nego preko DX a. Niže cene, a i mentalitet im je nekako približno kao naš :eyebrows:
da, da, taj "Hello, dear friend, thank you so much your order" copy/paste nikad ne propuste :)
mada meni nikad ne nude vaučer :(

šta znam, simpatični su mi, ali mi nekako izgleda kao arapska pijaca/market :)
za item od 1€ i manje mi se u porukama isćaskamo kao da sam naručio nešto od 100€, ovde kod nas ako zatražiš/očekuješ kusur u vrednosti tog itema oće očima da te streeljaju.

navukao sam se na njih, sad kupujem sve živo na SuperDeals :)
ono, imaju baš dobre popuste, pa i ako izduvaš neki order kao ja sa mojim sijalicama, opet sam u plusu u odnosu na kupovinu ovde na kraju kad sve oduzmem/saberem.
ma da mogu, i hleb bih sa alija kupovao samo zbog "dear friend" :)

Poslednja izmena:
Ukoliko vas zanimaju patike, evo jedne proverene prodavnice. Ja sam prvo poručio jedan par da proverim kakve su, a danas mi je stigao i drugi. Prezadovoljan sam kvalitetom, stižu za 25dana od porudžbine. Ja sam uzeo od njega 2 para Free Run 2 patika, ostale proizvode nisam kupovao. Ali ću uskoro i patike za basket.

http://goo.gl/tv7fhp

Jedno obaveštenje. Ne znam što, ali par puta je zatvarao radnju pa opet pokrenuo. Ja sam mu poslao poruku, dao mi je neki link sa kojeg da poručim patike (Isto je bio AliEx), sve prošlo super i danas su stigle.

Ovo naravno nisu original. Jel tako? I kazes da je dobra kopija? Kako da vidimo ostatak njegovog asortimana? Ne snalazim se bas na aliju...

Ovo naravno nisu original. Jel tako? I kazes da je dobra kopija? Kako da vidimo ostatak njegovog asortimana? Ne snalazim se bas na aliju...

Nisam imao priliku da probam "original". Patika je Made in China, ali je super kvalitet... Ja sam par modela kupio u Nike Delti i sve su Made in China, a platio sam ih mnogo više. Nosim ih, što bi se reklo za sve pare. I tranje, vožnja bajsa, šetnja po gradu, pa čak sam i jednom igrao fudbal, a i dalje kao nove. Imaju mestu za Nike+ (onaj čip za trčanje)

Što se ostalih proizvoda tiče, moraćeš da mu pustiš poruku da ga pitaš. Sada je opet zatvorio prodavnicu, ne znam što. Već par puta tako zatvara i posle par dana otvori opet.

Imam pitanje za vas što ste naručivali sočiva preko onog poljskog sajta. Kako ste zadovoljni sočivima, jel su original?
Jel naručivao neko tečnost za sočiva? Ja bih uzeo, al ne znam da to ne spada u lekove pa mi ne prođe carinu. :/

Ne bi trebalo za tecnost za sociva da bude ikakvih problema. ;) Koji sajt je tacno u pitanju? Jel imaju B&L?

Ja cu ga kupiti 100% samo da se registrujem :D , koliko sam vidio free shipping je?

Da, da...pise velikim masnim slovima, samo jos proveri da li salju za Srbiju :) Koliko sam primetio ide do 2400 dpi, kao x7 sto imam ako se ne varam. Samo meni se menja samo boja lampice, a ovaj sav svetli :D Bas je mocan :) Samo da se ne kvari brzo :D

Nazad
Vrh Dno